Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tepa

Sivuja: [1]
1
Myös Suomi-instituutin ilmoituksia kannattaa seurata (institut finlandais). Ja jos olet paikan päällä Pariisissa asuntoa etsimässä, kannattaa käydä lukemassa kirkkojen ilmoitustaulut, esimerkiksi Amerikkalaisen kirkon ilmoitustaululla on aina paljon asuntoilmoituksia (The American Church in Paris). Asunnonvälitystoimistot ovat kalliita ja välityspalkkiot korkeat, mutta jos haluat selata heidän asuntoja niin esimerkiksi lodgis.com.

2
Intia / Vs: Matka Goalle!
« : 21.12.2012, 17:51:59 »
Kuntosalin kyselijöille: Candolimin sali on pääkadun varrella urheilukenttää vastapäätä. Se on kiinni lounasajan eli n. 13-16.00, muuten auki aamusta iltaan. Toinen isompi ja moderni sali Fitness Plus on Calangutessa ja avoinna joka päivä 6-22.00.

3
Ranska / Vs: Pariisi
« : 04.10.2012, 20:27:21 »
^ Olen syönyt pimeässä Pariisissa eli tarkoitat varmaan ravintolaa Dans le Noir? Mieleenpainuva oli mullakin kokemus ja voin kyllä suositella paikkaa. Puhuivat englantia. Tein varauksen muistaakseni heidän nettisivujen kautta. Otettiin kolmen ruokalajin yllätysmenut ja hintaa tuli n. 50 eur/hlö viineineen. Joka lajille oma viini ja ruoka oli todella hyvää. Oli jännä kokemus, alussa meinasi jopa pientä ahdistusta tulla kun mitään ei kerta kaikkiaan nähnyt, mutta osasin onneksi rentoutua!

4
Muutama sivu aikaisemmin kysyttiin piilarinesteiden saannista lentokentillä. Ainakin Helsinki-Vantaalta saa siitä pienestä apteekista Pentikin myymälää vastapäätä. Tarkistin pari viikkoa sitten ja pikkupulloja oli myynnissä.

5
Ranska / Vs: Pariisi
« : 08.07.2012, 23:35:40 »
Kannattaa ostaa viiden päivän lippu lentokentältä vyöhykkeille 1-5. Lipulla pääsee siis kentältä (CDG, Orly) kaupunkiin. Sillä pääsee myös Versailles'n asemalle. 1-3 vyöhykkeiden lippu oikeuttaa matkustamaan vain kaupungin sisällä. Lippuvihon (carnet), 10 yksittäisellä lipulla ei voi matkustaa lentokenttämatkoja, vain kaupungin sisäisiä matkoja.

6
Ranska / Vs: Pariisi
« : 08.07.2012, 20:28:00 »
Voin suositella Hélène Darrozen ravintolaa, os. 4, rue d'Assas (6.) Ainakin lounasmenu oli hyvä ja hinta-laatusuhde kohdillaan, muutenkin oli kiva paikka. Ravintolalla on yksi tähti.

http://www.helenedarroze.com/

7
Ranska / Vs: Pariisi
« : 06.07.2012, 20:32:21 »
Jos kuitenkin Pariisissa haluaa eläintarhassa käydä, kasvitieteellisen puutarhan eli Jardin des Plantes -puiston pieni eläintarha on sympaattinen ja kiva. Tosin en ole eläintarhoissa juuri käynyt, joten uskon että muualla on isompia ja hienompia. Katukirppiksiä voi katsoa osoitteesta vide-greniers.org. Kesäaikaan niitä järjestetään ympäri kaupunkia, etenkin viikonloppuisin. Jos tykkäät tanssia, niin Seinen rannalla on kesäiltoina monenlaista tanssia; salsaa, valssia, tangoa...ja kaikki saa mennä mukaan tanssimaan. Kiva vain istua ja katsellakin, jos ei tanssijalkaa vipata. Myös ilmaiskonsertteja on paljon. Osta Pariscope-ohjelmalehtinen mistä tahansa lehtikioskista, jos etsit musiikkia, tanssia, teatteria, leffoja yms.

8
Balkanin maat / Vs: Kannattaako Kreikkaan nyt matkustaa?
« : 24.05.2012, 21:31:34 »
Santorinilla on ainakin hyvä tunnelma tällä hetkellä. Kausi on vasta aluillaan, joten aika rauhallista on vielä. Kukaan ei ole puhunut sanallakaan kriisistä mitään ja ihmiset ovat ottaneet meidät avosylin vastaan. Palvelut pelaa, ravintolat ja kaupat ovat avoinna muutamaa poikkeusta lukuunottamatta eikä hinnatkaan ole pilvissä. Joten kyllä tänne kannattaa matkustaa, Santorini hurmaa upeilla maisemillaan.

9
Ranska / Vs: Pariisi
« : 18.06.2011, 19:30:56 »
Museot, Versailles ja muut nähtävyydet ovat avoinna normaalisti myös sunnuntaisin. Suurin osa museoista on suljettuna joko maanantaisin tai tiistaisin, kuten mainitsemasi Louvre tiistaisin ja esim. Orsay maanantaisin. Alle 26-vuotiaat pääsevät museoihin ja Versaillesiin maksutta. 1.1. ja 1.5. on päiviä, jolloin lähes kaikki on suljettuna.

Tavaratalot, vaatekaupat ym. ostospaikat ovat pääsääntöisesti sunnuntaisin suljettuna. On kuitenkin muutamia poikkeuksia, esimerkiksi Louvren maanalainen ostoskeskus Carrousel ja La Defensen ostoskeskus Quatre Temps ovat avoinna sunnuntaisin. Myös muutamilla alueilla kuten Montmartrella on sunnuntaisin kauppoja avoinna, lähinnä matkamuistoputiikkeja.

10
Ranska / Vs: Pariisi
« : 20.05.2011, 13:00:54 »
Kraanavettä voi juoda Pariisissa ja muuallakin Ranskassa. Kalkkimainen sivumaku siinä saattaa olla, itse en sitä enää huomaa...

Metron kertalippu on 1,70 €. Kymmenen kertalippua 12,00€.

Retkeilytarvikekauppoja on etenkin Latinalaisessa korttelissa. Siellä on ketju nimeltä Au Vieux Camper, jolla on alueella useita liikkeitä. Jokainen liike on erikoistunut tiettyihin tuotteisiin, joku myy vain karttoja ja toinen vaatteita yms. Sijainnit voi tarkistaa heidän nettisivuiltaan http://www.auvieuxcampeur.fr/adresse_parisql

Sivuja: [1]