Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - minzi

Sivuja: [1] 2
1
Moikka! Itellä olis (alustavissa) suunnitelmissa samantyyppinen reissu ja samoihin aikoihin, mutta tarkotus olis jatkaa Shangaista alas päin. Pitää vaan kattoa miten saan hoidettua taloudellisen puolen ja ylipäätänsä laskea vähän budjettia. Jos kiinnostaa jutella enemmän niin laita vaikka yv:tä. :)

2
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 21.08.2008, 00:05:28 »
Minuakin tympii paljon ihmiset, jotka eivät pidä lupauksiaan. Miks lupaa jotain mitä ei kuitenkaan aio pitää, mielummin vaan sanois asiat päin naamaa niinkuin ne on eikä katteettomia lupauksia.

Ei varmaan oo mitään paskempaa!  >:( Ylipäätänsä ihmisten välinpitämättömyys tympii taas vaihteeksi oikein urakalla.

3
Samanlaiset suunnitelmat täällä, tosin lähtö on todennäköisesti jo syys-lokakuussa. Ehkä törmätään matkalla. Eipä tästä tainnut olla paljoakaan apua. :D

4
Yleinen / Vs: Miksi matkustat?
« : 07.08.2008, 21:09:44 »
Täytyy lähteä, että voi palata.

Matkustaessani tutustun uusien paikkojen ja ihmisten lisäksi myös uudestaan itseeni. Näen kauempaa oman arkielämäni, minulla on aikaa antaa asioiden olla, energia varastot täyttyvät. Näen kaiken uudesta perspektiivistä, eri kulmasta katsottuna.

Pidän siitä tunteesta, että materia ei hallitse minua, vaan voin itse kantaa kaiken tarvitsemani.

Kestipä matka sitten viikon tai puoli vuotta, huomaan aina palatessani, että jokin minussa muuttui, liikahti...saattaa olla, että joku päätöstä vaille oleva asia onkin yhtäkkiä hyvn helppo ratkaista. Tai lähdenkin matkan jälkeen aivan uuteen suuntaan.

Tämän elpymisen kannalta ei itseni kohdalla ole niinkään väliä olenko mökillä vai rinkka selässä Argentiinassa, mutta tehokkain perspektiivi tulee, kun lähtee kauas ja suhteellisen pitkäksi aikaa.

Tosin, yleensä juuri ennen pitkää matkaa, mä aina mietin että mitä järkeä tässä nyt taas on, miks mä taas lähden ja pysäytän elämäni Suomessa? Se ei ole kuitenkaan mikään pikku ruljanssi pakata elämäänsä laatikoihin, ja järjestää vuokralaiset asuntoon tai vaihtoehtoisesti paikka omille kamoille jne... Mutta aina viimeistään kentällä nousee hymy korviin... :)


Ja kun suoraan kuin mun näppiksestä! Ainut ero, että pitää palata voidakseen taas lähteä  ;)

Matkustaminen on ihanaa, mutta aina välillä tulee mietittyä, että mikä mussa on vialla. Olis niin helppoa, jos vaan osaisi olla paikoillaan, mennä kouluun ja sitä rataa.  Mutta kun ei, niin ei. Elämä täällä saa taas jäädä, kun pitää heittää rinkka selkään. Kai matkakuume helpottaa sitten, kun kaikki paikat on jo nähty...jos helpottaa.

5
Tarkoitus olis pyöriä noilla kulmilla joskus loppuvuodesta, mutta ei ainakan vielä oo mitään sen suurempia suunnitelmia. Lento Helsinkiin on Bangkokista joulukuun puolessavälissä.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 16.07.2008, 18:29:33 »
Tippuu kohta hiukset päästä! Mikään ei tymmi niin pahasti, kuin suunnitelmien ja haaveiden mureneminen. Tuntuu, että elämä heittää aina kapuloita rattaisiin, kun jostain uskallan innostua. :'(

7
Yleinen / Vs: Yksin matkassa
« : 15.07.2008, 20:50:28 »
Tosta Tsillin postauksesta jäi sellainen kuva ainakin mulle, että et ollut kuin yhdessä hostellissa. Jos näin on, niin sitten ehkä ymmärrän kaiken tuon ahdistuksen. Omien kokemuksieni mukaan hostelli voi parhaillaan olla paikka, mistä löytyy seuraa, mutta toisaalta siellä voi tuntea itsensä niin yksinäiseksi. On ihan fakta, että yksinmatkustaminen ei sovi kaikille ja aina välillä tulee tilanteita, kun on yksin. Se on sitten eri asia kokeeko sen yksinäisyytenä. Itse ainkain opettelin ekalla matkalla nauttimaan omasta seurastani enkä takertumaan siihen, että olen yksin toisinaan. Ensin ahdisti jonkin aikaa, mutta sitten tajusi, että yksinäisyys on vain mieleni vääristymä. Koin ehkä, että muille piti todistella viettävänsä elämänsä parasta matkaa. Itse en ainakaan ole kauhean menevä ihminen ja tunsin huonoa omaatuntoa, koska en halunnut koko ajan olla menossa. Aivan kuin muuten käytetty aika olisi jotenkin hukaan heitettyä. Tajusin kyllä sitten, että voin syödä sipsejä ja katsoa telkkaria hostellilla, jos siltä tuntuu eikä se ole väärin. Oma koti on vain mielentila. :)

Ja ihmisistä vielä. Ehkä olen jotenkin outo, mutta olen ollut yksinäisempi kotona Suomessa kavereiden keskellä kuin yksin matkoilla tuntemattomien kanssa. Kaikkien kanssa ei juttu luista, mutta toisinaan tapaa ihmisiä, joille edes kaverit kotona eivät vedä vertoja.

8
Ihan liikaa ja liian usein. Syvälliset keskustelut ovat mitä harvinaisinta herkkua, mutta tunkkaiset pyörittelyt omassa päässä ei. Tykkään pyöritellä asioita mielessä siihen asti, että päästä kuuluu poks. Ei syvällisten miettimisessä mitään pahaa ole, mutta toisinaan ajatus lähtee juoksemaan turhan lujaa ja siinä menee vain pieni pää pyörälle. Olisi ihanaa voida joskus olla aivan rennosti miettimättä mitään... no onnistuu sekin toisinaan, yleensä matkoilla.  ::)

9
Oi joi, olen lukenut koko topicin läpi jo pariin otteeseen, mutta paljoa ei mieleen jäänyt. Pahoittelen siis, jos kyselen ihan itsestäänselvyyksiä. Haluaisin vaan tietää, onko junilla ja niiden numeroilla todellakin paljoa väliä. Niistä kun näyttää puhetta riittävän. Olen suunnitellut syksyllä tekeväni trans-Mongolian ja tuntuu, että pitäisi kauheasti olla ottamassa asioista selvää etukäteen. Ei sovi meikäläiselle. Eli jos vaan menen sitten tiskille joka paikassa ja sanon, että nyt tahtoisin lipun tänne ja tälle päivälle, niin päädynkö todennäköisesti turhan kalliiseen vai liian hitaaseen junaan?

10
Sinkku, sinkumpi, sinkuin, minä! Ikisinkku ja se siitä. Elämä yksikseen on helppo ja yleisesti hauskaa. En oikein ole vielä tajunnut mikä juttu seurustelussa on. Harvemmin edes tapaan ketään kiinnostavia, mutta voi olla että asia olisi eri, jos tulisi joku oikein potentiaalinen vastaan... Ihmetyttää vain, miten ihmiset ikinä löytävät kumppaneita. ???

11
Yleinen / Vs: Yksin matkassa
« : 18.06.2008, 23:53:37 »
...tarviiko siellä matkalla kuitenkaan olla ihan paita ja peppu sen ystävänsä kanssa, vaikka yhdessä oltaisikin reissussa.

Ei varmaan tarvitse olla, mutta toinen on paha jättää yksikseen, jos tämä ei sitä halua. Asiasta pitäisi ainakin sopia etukäteen, sillä voihan olla että kaveri ei yksinkertaisesti halua olla yksin. Itse ainakin muistan, kuinka sain järkytettyä omia kavereitani yhteisellä reissullamme ehdottamalla, että nappien mennessä vastakkain voimme lähteä omille teillemme. Olin vissiin ainut joka ajatukselle lämpesi. ::)


Itse aiheeseen. Viime reissuun lähdin taas yksin ja oli se taivaallista! Kesken reissun tein aivan järjettömän muutoksen suunnitelmiini, ihan jo vain koska minulla oli siihen mahdollisuus. En olisi voinut tehdä sitä, jos minulla olisi ollut vakituinen seuralainen matkassa. Se hetken mielijohde ja sen sueraukset olivatkin sitten koko reissun parasta ja ihaninta antia.  ;D

Eli turha sitä seuraa on kotopuolesta roudata, parempaa löytyy kuitenkin maailmalta. ;)

12
Pohjoismaat / Vs: kööpenhamina
« : 17.06.2008, 00:30:15 »
Kertokaahan tietävät immeiset ihmeessä lisää Tanskaan muuttamisesta. Millasia töitä voi edes odottaa, jos taustalla ei ole ylioppilastutkintoa kummoisempaa eikä puhu kieltä? Olen harkinnut kylmiltään muuttoa Köpikseen, mutta turhan moni asia epäilyttää vielä. :-\

13
Yleinen / Vs: Reissukateus
« : 12.06.2008, 13:12:28 »
Itse olen huomannut kateellisuuden selvästi. Todella usein saan kuulla pakoilevani vastuuta tai elämääni Suomessa, vaikka itse koen matkustavani ihan vain mielenkiinnosta muuta maailmaa kohtaan. En halua istua mihinkään ennaltamäärättyyn muottiin, joka selkeästi harmittaa joitain ihmisiä. Tiedän mitä haluan tulevaisuudelta, mutta ei se tarkoita, että en olisi oikeutettu pitämään paria välivuotta opiskelusta.

Onneks minulla on myös läheisiä, jotka iloitsevat puolestani. Harmittaa vain, kun saan kuulla olevani selkärangaton, koska olen yksinkertaisesti niin tyytyväinen tämänhetkiseen elämääni. Tässä hetkessähän se on. En sano, että oma tieni on se oikea, mutta tuntuu tyhmältä kuunnella, kun jotkut haaveilevat eläkeaikojen vapaudesta vaikka eivät ole viellä edes kolmeakymmentä täyttänyt. Mutta elämä on valintoja, jokainen tekee omansa.

14
Tuntuu ihmiset vähän arastelevan tota kameran antamista muille. Vaatiihan se vähän luottamusta, mutta kuitenkin. Itse ainakin suorastaan tarjoudun ottamaan kuvia, jos näen pariskunnan ottavan toisistaan vuoron perään kuvia, kun eivät samaan pääse. Eipä ole kukaan vielä kieltäytynyt. :)

Yksi vinkki on kiiltävät pinnat. Oma lemppari viime reissulta on parikuva, joka otettiin peilin kautta junassa. Toinen ei tiennyt kuvan otosta, joten siinä oli sitten myös tilannetta  ;)

15
lona Rauhalassa oli viime maanantaina paluumuutto aiheena. Voikun Mizzoni olisi saatu siihen lähetykseen! Vähemmän särmikkään keskustelun voi katsoa täältä:
http://areena.yle.fi/toista?id=1188459

Menee OT:ksi, mutta pisti ihan vihaksi ton pätkän katsominen  >:( en suosittele

Mikä tässä suht kyllästyttävässä pätkässä nyt niin happamaksi veti? Paitsi ehkä lievästi alentuva haastattelija, vähemmänkin voisi jankuttaa. (Tai ehkä tämä on omaa ylitulkintaani.).

Lewis tuossa ylempänä jo kerkesi aika pitkälti perustelemaan. Luulisi, että haastattelijan työnä olsii kuunnella vierasta, eikä painaa tuhatta ja sataa päälle. Ja mielestäni Rauhala yrittää vain manipuloida vierasta, eikä auttaa häntä tajuamaan itse, mitä voi tilanteensa parantamiseksi tehdä.

16
lona Rauhalassa oli viime maanantaina paluumuutto aiheena. Voikun Mizzoni olisi saatu siihen lähetykseen! Vähemmän särmikkään keskustelun voi katsoa täältä:
http://areena.yle.fi/toista?id=1188459

Menee OT:ksi, mutta pisti ihan vihaksi ton pätkän katsominen  >:( en suosittele


17
Ehdottomasti! Pitäähän sitä olla vähän jotain bikinien täytettä, jotta kehtaa rannalle lähteä  ;D

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 19.12.2007, 18:10:01 »
Jäin kiinni pummilla menosta. Oma moka, mutta tympii se silti.  :?

19
Matkaseuraa / Portugaliin surffaamaan!
« : 07.09.2007, 00:30:02 »
Kuulostaa aivan mahtavalta! Ilmoittaudun lähtijäksi, kunhan vaan löydän jostain rahaa. No onhan tässä vielä aikaa.... :)

Ootko alibaba kuinka kokenu surffari/ kite surffari?

20
Matkaseuraa / Eurooppaan syyskuussa!
« : 25.07.2007, 22:50:59 »
Hei, oletko yhtään miettinyt mihin päin Eurooppaa haluaisit lähteä kiertelemään?

Sivuja: [1] 2