Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mr. Voyageur

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkakuvaketju
« : 26.01.2016, 17:40:29 »
Haluatko jakaa hetken, jonka kuvailemiseksi sanat eivät riitä? Vai oletko aina palanut halusta postata kuvan reissussa nauttimastasi ateriasta, jonka nähtyään muut matkailijat ymmärtävät välittömästi syöneensä koko ajan väärin? Onko ilta-auringossa kylpevä Gin Tonicisi juuri täydellisessä kulmassa LH:n Senator Loungen buffet-pöytään nähden? Tässä on tilaisuutesi - antakaa siis palaa ja pitäkää mielessä seuraavat (ketjukohtaiset) säännöt:

1) Kuvien lataamisessakin noudatetaan palstan sääntöjä, joten moraalisesti arveluttavat tai muutoin sääntöjä rikkovat postaukset tullaan poistamaan.
2) Älkää käykö keskustelua matkakohteista tässä ketjussa, vaan etsikää hakutoiminnolla aihetta käsittelevä säie. Kommentoida kuitenkin saa.
3) Välttäkää jättisuuria kuvia mahdollisuuksien mukaan.
4) Älkää jatkossakaan laittako kuvia muihin ketjuihin, sillä haluamme säilyttää palstan luettavuuden mahdollisimman hyvällä tasolla (12 §).

Ketjua on muokattu niin, että kuvat eivät lataudu käytettäessä 'näytä keskustelualueen viimeisimmät viestit' -toimintoa.

Kuvia voi ladata esimerkiksi aijaa.com -palvelussa. Paina 'valitse tiedostot' -nappia, ja etsi haluamasi kuva. Lataamisen jälkeen kopioi 'foorumille pieni' -kohta viestikenttään ja kuvasi näkyy ketjussa.

2
Italia / Loma-asunnot Italiassa
« : 04.03.2014, 17:14:40 »
Sattuuko joku tietämään hyviä sivustoja, joista etsiä ranskalaista 'gîte rural' -tyylistä majoitusta Pohjois-Italiasta? Hakusessa siis maalaistalon tyyppinen vuokrakämppä viikon parin lomalle. Siis sellainen, joita Etelä-Ranska on pullollaan. Kaikki vinkit tervetulleita! Alue, mitä kyttään on Veneto.

Varteenotettavin saitti, minkä olen tähän mennessä löytänyt, on agriturismo.net, mutta jostain syystä siellä näyttäisi olevan enimmäkseen asuntola-tyylistä majoitusta. Eli siis rakennukset ovat suuria ja niissä majoittuu useampia seurueita kerrallaan.

3
Markkinoille on vihdoin tullut Malaronen rinnakkaislääke halvemmalla hinnalla ja tasan samoilla vaikuttavilla aineilla. Vaihtoehtoina edullisempi 24 tai 12 tabletin pakkaukset, joista edellämainittu on edullisempi.

Edit. Muokattu - lääkkeen hinta onkin korkeampi mitä aluksi lupailtiin.

5
Prosessissa kestänee puolisentoista vuotta. Toiselta foorumilta bongattua: uutinen aiheesta.

6
Lentomatkustus / Filippiinien lentoyhtiöt
« : 26.01.2011, 20:11:13 »
Tässä ketjussa voi vaihtaa kokemuksia PAL:sta, Cebu Pacificista ja kumppaneista, haukkua jalkatiloja, moittia ruokia, päivitellä palvelua ja arvioida yhtiöiden yleistä feng shuita, sekä tiedustella, kuuluvatko ne edelleen EU:n mustalle listalle.

Oma kysymykseni liittyy sähköpostiin lähetettyjen PAL:n e-lippuihin; millä ilveellä ne saa auki? Mikään tuntemani ohjelma ei avaa niitä ja olen kokeillut useammalla eri koneella. Sain kuitenkin muutamaa päivää myöhemmin erilliset kuitit PDF-tiedostoina, joissa lukee laskutustietoja, muttei mitään muuta. Ongelmana on se, etten muista tarkalleen, mille lennoille varasin liput...

Onko tietoa / kuulopuheita PAL:n peruutuspolitiikasta. Ovatko taipuvaisia viime hetken peruutteluihin ja kuinka infoavat asiakkaita vai infoavatko ollenkaan?

EDIT. Muokkasin ketjun käsittelemään kaikkia Filippiinien lentoyhtiöitä pelkän Philippine Airlinesin sijaan. On ehkä vähän näppärämpää näin, koska ihmiset käyttää monesti useita yhtiöitä samalla reissulla.

7
Kanada ja Yhdysvallat / Käytännön asiat Yhdysvalloissa
« : 04.08.2010, 14:30:04 »
Tiedän, että aihe on laaja, mutta luulen että monia askarruttaa paskarruttaa erinäiset peruselämiseen liittyvät asiat Yhdysvalloissa. "Muutto Yhdysvaltoihin" -ketjussa käsiteltiin lähinnä kansallisuuden hankkimista..

Tietääkö joku, kuinka kauan amerikkalaisen pankkitilin avaamisessa kestää? Minulla on käsitys, että pitäisi hoitua kohtuu nopeasti, pitää olla vain joku security deposit, tms..? Tulevan vuokrakämppäni takuuvuokran maksamiseen käy kuulemma ainoastaan shekki tai money order, joka tarkoittaa sitä, että tarvitsen mahdollisimman pian amerikkalaisen tilin sinne saavuttuani. ( Kuitenkin luin jostain vuokralaisten oikeuksista New Yorkin osavaltiossa, että käteisellä maksamisen pitäisi olla aina mahdollista ja siitä kuitin kirjoittamisen myös.. )

Olen yrittänyt tiedustella pankista erinäisiä asioita rahan siirtelyyn suomalaiselta tililtä amerikkalaiselle liittyen (ja niihin kustannuksiin) mutta sain toistaiseksi asiakaspalvelusta vastaukseksi " sun täytyy kokeilla, sitpähän näät.." Kokeilen kohta toista pankkia, saamari.. Onko totta, että rahat voivat jäädä pyörimään 20 päiväksi välikäsille?

Pitääkö paikkansa, että puhelinliittymää varten tarvitaan SSN ( Social Security Number ) Sitä kun en varmaan saa, koska en saa työskennellä viisumillani. Prepaidiä kehiin sitten..?

8
Lentomatkustus / Matkustusluokan korottaminen
« : 25.04.2010, 15:02:33 »
Rahalla, pisteillä vai mitenkä? Vannoutunut karjaluokan käyttäjä kaipailee apua.

Onko kokemuksia matkustusluokan korottamisesta economysta alizéen / economy premiumiin Air Francella? Voiko sen tehdä lentojen varaamisen jälkeen maksamalla lisää? Luin jostain, että Air Francella olisi joku kiinteä summa, jolla voisi korottaa matkustusluokan premium economyyn. Olikohan bullshittia? Tahtoisin nimittäin varata lennot rapakon yli ja saada upgraden tehtyä Air Francen menolennolle ja lennot varaisin KLM:n sivuilta. Onnistuukohan?

EDIT: Seatguru sanoo, että "Air France charges an additional €50 to reserve a seat in the Upper Deck (rows 60-69). The fee is waived for Flying Blue Gold and Platinum members." Eli ilmeisesti saattaa onnistua olemalla AF:ään yhteydessä lentojen varauksen jälkeen?

9
Aasia / !! Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok yms.. !!
« : 03.03.2005, 17:46:26 »
Terve.

Aion lähteä Kaakkois-Aasiaan pyörähtämään tässä keväällä / alkukesällä muutaman kaverini kanssa. Kyseessä on ensimmäinen reissuni Aasiaan, joten en käytännössä tiedä ko. alueen meiningistä yhtään mitään. Päätin siis kääntyä puoleenne.  :)

Onko siinä käsityksessäni mitään perää, että näistä mainitsemistani suurkaupungeista kallein on Singapore? Kuinka halvalla siellä pystyy majoittautumaan, noin about? Reissuni tulisi olemaan vain pari viikkoa pitkä, ( osittain siksi, koska minun täytyy ainakin teeskennellä opiskelevani tunnollisesti.. ) joten kannattaisiko säästösyistä viettää enemmän öitä Bangkokissa ja KL:ssa?

Olen tsiigaillut lentoja aika ahkerasti ja aika pitkään. Jostain syystä Singaporeen ei oikein tahdo löytyä halpoja lentoja, mitä nyt Austrian Airlinesillä oli joku tarjous, joka ei oikein napannut ajankohdallisesti. Sitten olen ajatellut sellaistakin, että ottaisin menolipun Bangkokiin ja takaisin Suomeen tulisin Singaporesta, sellainenhan on nykyään järjestettävissä. Bangkokista voisin sitten siirtää itseäni etelään jne.. Mites te tekisitte?

Sitten tahtoisin vain kuulla kokemuksia näistä kaupungeista. Vinkkejä, vinkkejä.  :)  Ja tietenkin vakio : Kuinka paljon rahaa TE varaisitte tälle kahden viikon mittaiselle reissulle.

- Mr. " must-go-to-Singapore" Voyageur  :wink:

10
Luinpa aamulla tässä mielenkiintoisen jutun Luonto-lehdestä. Juttu käsitteli joitain metsästystä koskevia rikoksia, ilman lupia kaatamista jne. Täytyy sanoa, että mä en voi mitenkään ymmärtää mikä siinä touhussa voi jotain miellyttää. ( Eritoten jutussa kuvotti kuva siitä karhunpoikasesta, jonka joku välkky oli keksinyt täräyttää kuoliaaksi. )

Ennenhän metsästys oli tietenkin välttämättömyys, pitihän sitä ruokaa saada. Mutta mites nyt sitten? Eiköhän noita marketteja rupea jo olemaan jokaisessa Suomen peräpukamassakin? Jäljelle jäänee sitten vain se tappamisen ilo?

Kun rupesin kelailemaan metsästystä puoltavia asioita, niin en mä oikeastaan muuta keksinyt kuin sen, että tiettyjä eläinkantoja pitää harventaa, jotta esimerkiksi hirvikolareiden määrä vähenisi, tai jotkut muut eläinten aiheuttamat vahingot saataisiin minimoitua. ( En sitten tiedä, millaista vahinkoa esim. ilvekset tekevät.. ) Näitä metsästystä puoltavia asioita kuulisin mielelläni lisää, jotta voisin mahdollisesti jatkossa suhtautua vähän tasapainoisemmin tätä huvittelua harrasteleviin. ( Nykyisin tunkisin mielelläni rautatalikon jokaisen metsästäjän anukseen ja pyöräyttäisin kunnolla. )

Mua rupesi kuvottamaan metsästys joskus yläasteella, kun heräsin jonain maanantaiaamuna kelloradiosta tulevaan ohjelmaan, jossa jotkut metsästäjät ampuivat vasan ja päätteeksi kulauttelivat sen verta kurkkuunsa. Aika helmi aamuherätys, ja takuulla muutti tiettyjä asennekysymyksiä koko loppuelämäksi.

11
Jälkitunnelmia kirjoituksista haetaan, nyt kun se on ohi. Oliko mielenkiintoinen kokemus? Vastasivatko tilanteet niitä mielikuvia, mitä teillä oli ennen yo-kirjoituksia? Entäpä tavoitteet - tulokset -vastaavuus? Jäikö joku juttu harmittamaan tai kävikö jossain aineessa armoton pulla? Repondez, s'il vous plaît.

12
Eurooppa / Euroopan musiikkitarjonnasta..
« : 08.03.2004, 13:45:05 »
Suomessa kaikki konsertit maksaa ihan älyttömästi, ja jos täältä jokin ilmaiskonsertti löytyy, niin sinne ei tule väkeä. En tiedä mistä se johtuu. Puhun nyt siis klassisen musiikin konserteista.

Jokunen vuosi sitten Amsterdamissa Concertgebown salissa oli joka päivä ilmaiskonsertteja, ja tuo sali oli ainakin sinä päivänä, jolloin minä olin siellä, täynnä väkeä. Onko kukaan törmännyt vastaaviin ilmaiskonsertteihin? Olisi jees päästä kuuntelemaan tasokasta musiikkia Euroopassa.

Suuriin kaupunkeihin tulee myös paljon enemmän ns. staroja, joita ei ole täällä koto-Suomessa edes mahdollisuutta kuulla. Tällaiset konsertit tietenkin maksavat paljon, mutta voisihan sitä yhden kerran mennä kuuntelmaan vaikka Pariisissa jotain kuuluisaa solistia. Onko kellään tärpännyt jossain suurkaupungissa? Paljonko olette maksaneet lipuista?

13
Ranska / Digne - Nice bussimatkasta
« : 08.03.2004, 13:07:14 »
Olisi siistiä mennä Marseillesista Aix-en-Provence:iin ja Digneen junalla, mutta Inter Rail oppaani mukaan Dignestä ei pääse Ranskan Rivieralle junalla, kuin tuota samaa reittiä takaisin. Sen sijaan siitä menee jonkinlainen bussi Nizzaan, josta kuulemma annetaan 50 prosentin alennus reilaajille. Kokemuksia? Paljonko se maksaa? Voisi olla hyvää vaihtelua junalla reissaamiselle tuollainen bussimatka ja voisin kuvitella, että siellä päin maisemat ovat aika omaa luokkaansa.  

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen. ( Tämä nyt sitten velvoittaa teitä vastaamaan.  8)  )

Sivuja: [1]