Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ainoh

Sivuja: [1]
1
Saksa / Saksan Itämeren saaret/ Amrum?
« : 14.03.2007, 20:13:32 »
Onko kenelläkään kokemuksia kyseisiltä saarilta? Amrum? Itse olen kyllä käynyt nopeasti Syltillä..mutta siitä on jo aikaa. Muistan vaan mielettömät dyynit ja hiekkarannan sekä melkein mahdottoman kovan tuulen!

Olen menossa Amrumille kesäksi töihin ja olisi kiva kuulla jotain tietoja saaresta tai kuvauksia tai ihan mitä vaan...

2
Onko kenelläkään kokemusta hotellityöstä Itävallassa? Luin vanhoja ketjuja hotellityöstä ja siellä puhuttiin melkein vain työstä Irlannissa ja Englannissa. Ainakin Allianssin kautta pitäisi Itävaltaan päästä. Aikamoisen rahan ne siitä välityksestä vievät ja erityisesti kun pakollinen kielikurssi pitäisi myös maksaa. Onko tietoa kuinka vaikeaa olisi itse löytää töitä esim. Wienissä? Onko kellään kokemusta töistä Allianssin kautta Itävallassa?

3
Kaikki, jotka ovat pitämässä välivuoden ensi vuonna tai harkitsette sitä! Olisi kiinnostavaa kuulla mitä olette suunnitelleet/ mihin olette menossa. Ulkomaille/töitä/molempia?

Itse en ole vieläkään osannut päättää mitä haluaisin tehdä kunhan lukiosta pääsen. Välivuosi houkuttelisi, mutta pelkään että jään sille tielle ja vaihtoehtojakin on niin paljon etten tiedä mistä aloittaa. Au pair-vuotta harkitsin jo pitkän aikaa, mutta veljeni sai uskoteltua ettei se kannata. Vaan kannattavampaa olisi hakea opiskelemaan ja lähteä sitten sitä kautta vaihtoon. Rakentavia neuvoja otetaan vastaan!

4
Tuli tuosta tallaajien kielipää-äänestyksestä mieleen tällainen kysymys. Mikä on puhumasi/tapaamasi eksoottisin kieli? Ja suomea ei oteta huomioon, vaikka aika eksoottinen monille tuntuukin olevan  

Itse voisin vastata tähän, että La Gomeralla Kanariansaarilla kuulemani vihellyskieli! Oli järkytys kuulla, että kuvittelemani linnunlaulu olikin paikallisten keskustelua!Tietenkin meille turisteille järjestettiin tästä show ja olikin hauskaa seurata keskutelua viheltämällä. Ihmeellistä kielessä oli, että sillä pystyy viheltämään mitä tahansa muuta kieltä, koska siinä ei ole kielioppia. Suomi kuulosti vihellettynä hieman sairaan linnun valittelulta  :lol:

5
Vanhoilta au paireilta haluaisin kuulla kokemuksia (laittakaa vaan linkkejä aikaisempiinkin keskusteluihin, joitain kävin jo lukemassa). Erityisesti saksankielisissä maissa olleilta? Ja vielä semmosta että mitä kautta hankitte perheenne?


Itse olen nyt lukion viimeisellä ja ajattelin että välivuosi au pairina voisi olla mulle oikea vaihtoehto ens vuodeksi. Mielenkiintoa olisi nimeenomaan saksankielisiin maihin, koska pidän saksasta ja haluan parantaa kielitaitoani. ja tietenkin toinen kulttuuri kiehtoo! Olen vaan hieman sekaisin kun vaihtoehtoja tuntuu olevan niin paljon.


Tulevien au pairien kanssa olisi kiva jakaa ajatuksia. Miksi au pairiksi? ja minne?

6
Mitäs luulisitte ihmiset? Miten paljon futiksen MM-kisat haittaavat reilausta Saksassa ensi kesänä? Tunnelma katossa vai kallista ja junat niin täynnä ettei pääse yhtään mihinkään?

Suunnitelmissa olisi mennä Saksan läpi (nopeahkosti) heinäkuun alussa eli juuri kun tärkeimmät pelit siellä pelataan. mietin kannaisiko siirtää reilausta hieman myöhemmäksi tai suunnitella reitti uudestaan niin ettei olisi saksassa pahimman pyörityksen aikaan.  

Jos asiasta on käyty aikaisemmin keskutelua, laittakaa linkkejä! Itse en löytänyt...


ja lisäkysymyksenä... kuinka moni ajatteli lähteä katsomaan kisoja :?:

Sivuja: [1]