Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - PetraJii

Sivuja: [1]
1
Sattui tuossa työkaverin kanssa puheeksi mielenkiintoinen aihe, kun hän alkoi kertoa tutuntutuntutulleen sattuneen samantyylistä juttua kuin mitä minä olen kuullut joskus urbaanilegendana puhutun. Sama taas kerran kävi toisinpäin, kaveri naureskeli urbaanilegendasta jonka minä tiesin tasan tarkkaan olevan totta!

Tuli mieleen, millaisia urbaanilegendoja pallikset tietävät?

Wikipediasta löytyikin jo aika monia esimerkkejä. Noista olin itse kuullut ainakin lestadiolaisten pesukoneista ja kokismukiin häviävästä hampaasta.

Ai niin, ja sitten IHAN OIKEASTI tunsin Anu Saukko-nimisen ihmisen. On vaan jostain kumman syystä sittemmin vaihtanut sukunimensä avioitumisen myötä :) Tätäkin kuulee usein lähes urbaanilegendana kerrotun :)

2
Muuton takia kaappejani kaivelen ja sieltä löytyy palliksillekin kiertoon laitettavaksi tavaraa..

Myydään siis viimeisin painos (2007) Lonely Planet Portugalista. Reissussa mukana ollut, mutta mitään merkintöjä en ole tehnyt. Hyväkuntoinen. Hintapyyntö 15 euroa.

Mondon kaupunkiopas Prahasta. Ei ole tullut käytettyä lainkaan. Haluan myydä pois ennen kuin liiaksi vanhentuu.  Hintapyyntö 7 euroa.

Mieluiten nouto Espoosta. Postituskin onnistunee, tosin ostaja maksaa kulut.

Laita yksäriä.

3
Lisäsin vielä sen SK:n tuonne otsikon perään. Eihän me kuuliaiset pallukat muuten uskalleta mitään kommentoida...

Venäjän Federaatio paiskasi minuakin viisumilla. En vaan ymmärrä mitä siinä lukee, oma nimikin näyttää aika hauskalta  :lol:

Odotan todella innoissani reissua. Porukka vaikuttaa tosi mukavalta. JIHUUUU

4
Tilaajaetusi: Hotellipankki veloituksetta!

Meno & Paluu -sivujen hotellipankkiin vuodesta 2004 alkaen kertyneet lukijoiden hotellivihjeet eri puolilta Eurooppaa julkaistaan nyt kätevän kokoisena lehtenä. Hotellipankki ilmestyy 18.1.2007. Tilaa omasi veloituksetta.

Tee tilaus nopeasti ja vaivattomasti oheisesta linkistä:
http://asiakaspalvelu.hs.fi/tapahtuma/hotellipankki/hotelli.asp?ID=32339823488665600

Tarjous on voimassa 9.1.2007 asti tai niin kauan kuin lehtiä riittää.

Miellyttäviä lomasuunnitelmia Hotellipankin parissa

Helsingin Sanomat
Asiakaspalvelu

PS. Ymmärsin, että vaikka aikka et olisi Hesarin tilaaja (joku korjaa jos ymmärsin väärin):
Halutessasi voit noutaa Hotellipankkisi myös Helsingin Matkamessuilta
18.-21.1.2007, tai 18.1. alkaen Helsingin Sanomien Mediakulmasta
Sanomatalossa.

5
Nyt on käynyt niin, että isäntä on ilmeisesti epähuomiossa liioitellut kokonsa ja olen tilannut hänelle liian suuren pallukkapaidan. Tästä syystä johtuen myydään käyttämätön (vain kerran päälle kokeiltu) miesten musta Matkattomuuspahoinvointi-paita kokoa XXL. Toki käy vaikkapa naiselle yökkäriksikin, mutta itselläni ei nyt ole sellaiselle tarvetta. Jos nyt jostain kumman syystä joku on saanut XL-kokoisen paidan joka on liian piukka, onnistuu tietenkin vaihtokauppa paremmin kuin hyvin  :lol:  Mutta en usko sen olevan todennäköistä että löytyy..

Käyttämättömyyden vuoksi myydään samaan hintaan kuin on ostettukin, elikäs 15 euroa, mutta voidaan toimittaa pääkaupunkiseudulla mahdollisesti ilman postikuluja, mikäli kädestä käteen-toimitus onnistuu. Muuten postikulut lisätään hintaan.

Tästäpä siis mattimyöhäiselle oma pallukkapaita!

Yhteys minuun yksityisviestinä

6
Hyväkuntoinen, ei juuri mitään merkintöjä (Edinburghin karttaan on merkattu joku sijainti, sekin taisi olla lyikkärillä). Kirja palasi juuri tänään Skotlannin reissulta ja halutaan laittaa kiertoon samantien ettei hyllyssä vanhene.

Maksoin 24,90 euroa siitä uutena, sovitaan hinta tarkemmin yksityisviestein. Mieluiten kädestä käteen toimitus pääkaupunkiseudulla. Postikulut kirjoilla yleensä kalliit, mutta jos haluat maksaa niin toki postitan.

4. painos. Ilmestynyt maaliskuussa 2006.

Yhteys yksityisviestinä

7
Sunnuntai 30.7

Tätä päivää on odoteltu ja suunniteltu. Matka Skotlantiin saa alkaa. Lennot Helsinki-Edinburgh-Helsinki tuli hankittua Stockan Hulluilta päiviltä huhtikuussa, hintaa 165 euroa+verot. Matkaseurana avopuoliso Jii. Aikaa 9 kokonaista päivää + edestakaiset matkustuspäivät. Varusteina rinkat, Jiillä 70 litrainen, mulla 60+10 litrainen (sitä 10 litran yläosaa en käytä). Molemmat rinkat olivat tosi vajaita ja kiristetty hihnoilla ihan pienimmilleen.
Lähdettiin himasta aikaisin, jo kahdeksan maissa. Olen tehnyt elämäni ekaa kertaa check-inin netissä jo päivää aikaisemmin koska Jii halusi varmistua että hänen 190 senttinen ruotonsa mahtuu penkkiin kokonaisuudessaan ja täten halusimme paikat hätäuloskäynnin kohdalta. Kentälle päästyämme huvitus oli kuitenkin melkoinen- ensinnäkin olin tehnyt check-inin vain itsestäni, en Jiistä, toisekseen varaamamme paikat eivät olleet hätäuloskäynnin kohdalla päinkään. Me olimme katsoneet väärää konetyyppiä Finskin sivuilta! Onneksi Finskin virkailija otti asian ihan huumorin kannalta ja chekkaili puolestamme  :oops: Minä halusin silti vajota maan alle..

Pilleria naamaan ja lentoon. Olen kauhistuttavan hirvittävän lentopelkoinen, joten nappaan aina rauhoittavan ja betasalpaajan ennen lentoa. Ne on minulle määrätty nimenomaan lentopelkoon, en käytä niitä milloinkaan muulloin. Lentäessä ne aika paljon auttavat, vaikkakaan ihan ilman paniikkioireita siitä lennosta ei silti selvitä. Ilmassahan se rautamötikkä onneksi tietysti pysyi tälläkin kertaa, ja saavuimme turvallisesti Edinburghiin Inglistonin lentokentälle paikallista aikaa 10.10. Heti terminaalin edestä nappasimme lentokenttäbussin keskustaan (3 puntaa yksisuuntainen, 5 puntaa meno-avoin paluu-yhdistelmä)

Keskustassa löysimme tosi vaivattomasti Lonely Planet Scotlannin kartan avulla hotellimme Kenneth MacKenzie Suiten (osoite 7 Richmond Place), joka on Edinburghin yliopiston majoituspaikka. Hotelli ei todellakaan ole mitään luksusta, mutta perusasiat siellä kunnossa, suihku toimii, sänky ok, telkkarikin löytyy jne. Hotelli sijaitsi ihan mukavan kävelymatkan päässä ydinkeskustasta ja ikkunasta näkyi suoraan Arthur's Seatille, joka on yksin Edinburghin maamerkeistä, 250 metriä korkea vuorennyppylä aivan keskustan tuntumassa. Olin buukannut hotellin jo aiemmin www.hotelliweb.fi osoitteesta, josta löytyy ihmeen halpoja hotelleja, hinnat usein paljon halvempia kuin esim. kunnon hostellien double-huoneiden..

Heitettyämme kamat hotellille lähdimme syömään. Nälkä oli karmea joten siinä ei kauaa kursasteltu kun painuimme Pizzahutiin syömään . Kyllä paikalliset erikoisuudet ehtii maistella myöhemminkin..
Pizzan jälkeen pähkäiltyämme tulimme siihen tulokseen että pakollinen Edinburghin osuus on hoidettava heti alta pois.. Elikäs marsimme Edinburghin linnaan siis. Pääsymaksu linnaan on tooosi suolainen, 10,30 puntaa eli yli 15 euroa, mutta olin sitten loppuviimein kuitenkin aika tyytyväinen mitä kaikkea mielenkiintoista sieltä löytyy. Toki on hyötyä siitä jos tuntee Iso-Britannian sotahistoriaa tai muuta Skotlantiin ja sen hallintoon tai hallitsijoihin liittyvää jo valmiiksi, koska mitenkään ei jaksa kaikkia tekstikylttejä lukea läpi. Ja onhan siellä Skotlannin kruununjalokiviä! Linnalta on toki komeat näköalat kaupunkiin. Linnasta alaspäin johtavaa katua tosi vanhaa katua sanotaan Royal Mileksi, koska matka linnalta alamäkeen yhteen Iso-Britannian kuningattaren asunnoista, Holyrood Palacelle, on tasan mailin verran.

Käytyämme muutamalla pintilla pubissa suuntasimme hotellille huilimaan. Huilitauon jälkeen lähdimme etukäteen varaamallemme kummitusturneelle (Ghost Hunt Trail) jonka järjestää paikallinen yritys Mercat Tours. Kierroksella meitä oli noin 7 henkeä, ja se alkoi siis illalla klo 21.30. Hinta oli 7 puntaa per naama. Kierroksella paikallinen opas kierrätti meitä pitkin vanhan kaupungin pimeitä kujia ja kertoi kaupunkiin ja sen ihmisiin liittyviä kummitusjuttuja. Kierros päättyi ruttoon kuolleitten hautausmaalle pillkopimeällä keskellä yötä, joten en suosittele ihan hirmuisen heikkohermoisille, joskaan tämä kierros ei nyt ihan mitään tosi hard core-pelotteluakaan ole. Kukaan ei hypi mistään selän takaa tarraten kiinni tms. Sellaista en minäkään kestäisi. Kierros vei meidät mielenkiintoisiin maanalaisiin huoneisiin (mikä on "vaults" suomeksi?) jossa, sen lisäksi että oli tosi creepyä, oli myös todella vaikea hengittää vähän hapen ja korkean hiilidioksidipitoisuuden johdosta.

Kierroksen jälkeen oltiinkin jos sitten niin raatoja että baariin meno ei olisi tullut enää kysymykseenkään, joten painuimme hotellille ja nukkumaan.

Tarina jatkuu.

8
Onko tämän kesän Itä-Euroopan reissu jo heitetty ja suht'koht hyväkuntoinen kirja kirjahyllyssä pölyttymässä? Haluaisin sellaisen ostaa. Kyseessä siis olisi mahdollisimman uusin painos. Hankin kirjan sitten tuossa n. kuukauden päästä uutena jos ei tarjouksia tule ennen sitä.

Yhteydenotot yksityisviestein.

PetraJii

9
Ennen kuin aloitat Nordjobbia koskevan keskusteluketjun, tutustu näihin ketjuihin, josko sieltä löytyisi haluamasi informaatio. Voit myös jatkaa näihin ketjuihin.

Nordjobb
Nordjobb+ISIC
Nordjobbiin liittyvää
Nordjobb hakua vuonna 2004
Hakemisesta


PetraJii- Mode

10
Ennen kuin aiot aloittaa keskusteluketjun, joka koskee automatkailua Yhdysvalloissa lue nämä läpi. Voit myös jatkaa keskustelua näihin ketjuihin aloittamatta uutta

Coast-to-coast trip
Auton vuokraaminen U.S.A:ssa
Autolla  Länsirannikolle
Matkailuautolla U.S.A:ssa
Alle 18-vuotias?
Auton ostaminen
Sisäiset lennot vs. autoilu

Tässä taas vain muutamia mainitakseni. Muistakaa käyttää hakua!

12
Ostan Lonely Planet Edinburghin, 3. painos. tai Lonely Planet: Scotland 4. painos.

Saa olla huonompikuntoinen ja merkintöjäkin, kunhan saa luettua...

mailaa: petzrajo(ät)hotmail.com

EDIT: Katsoinkin tarkemmin noita ilmestymisaikoja, joten viime viikolla ilmestyneen Scotlannin olen tilannut muualta. Eli en tarvitse sitä. Vuonna 2004 ilmestynyt LP Edinburgh kiinnostaa yhä edulliseen hintaan...

Sivuja: [1]