Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - anssku

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Pakuun kyytiin Euroopasta
« : 10.04.2018, 19:23:33 »
Olemme ajelemassa Italian Vicenzasta Suomea kohden. Reittimme kulkee Slovenian ja Kroatin kautta, myöhemmin via baltica jne. Jos olet täälläpäin liikkeellä ja kaipaat kyytiä jollekin välille Suomen suuntaan, minulle saa pistää viestiä. Tämä ei varmasti ole paras kanava löytää kyytiläistä, mutta en pidä esimn blabla sovelluksesta ja juuri muita en tiedä. Ehdottakaahan hyviä sivustoja tai faceryhmiä? Meillä on pakettiauto ja tilaa on edessä kolmelle eli meidän lisäksemme vain yksi mahtuisi kyytiin ja hieman ahdasta voisi olla. En pyri löytämään kyytiläistä koko tälle välille, koska tilanpuute saattaisi alkaa vaivaamaan, mutta välillä voisi olla mukavaa saada juttuseuraa. :)

[email protected]

2
Matkapäiväkirjat / Ashrameissa Intiassa
« : 17.01.2015, 11:35:12 »
Blogini www. kulkuritarinat.net uusimmista postauksista löytyy juttua äiti Amman ashramista. Reilun parin viikon päästä olemme menossa myös Sri Sai Baban ashramiin ja sen jälkeen Aurovilleen. Viimeksi mainittu on ehkä paremminkin omavaraisuuteen pyrkivä ekoyhteisö kuin varsinainen ashram, mutta heilläkin henkiset asiat ovat keskeisiä. Jos haluat lukea myös aikaisempia tämän reissun juttuja, jotka koskevat Mumbaita, Lakkadiivien Minicoy saarta, Kochia ym valitse  "Henkistymässä ashrameissa" kategoria. 

3
Kirjoitin avopuolisoni kanssa pienimuotoisen opuksen junamatkustamisesta Intiassa. Opuksen ensimmäisessä osassa Kalle antaa käytännön neuvoja, kuinka lippuja hankitaan netistä ja mitä kaavakkaisiin kirjoitellaan paikan päällä juna-asemalla yms. Toisessa luvussa minä viihdytän lukijoita junatarinoilla, jotka piirtävät lukijan eteen kuvan elämästä junissa ja juna-asemilla.

 http://kulkuritarinat.net/tukituotteet/e-kirja-intian-junat-faktaa-ja-tarinoita/

4
Matkapäiväkirjat / kulkuritarinat.net avattu
« : 17.10.2014, 14:19:21 »
Monet varmaan muistavat minut tällä foorumilla lukuisista blogeistani, lähinnä Intia tarinoista. Nyt olen koonnut ne yhteen uudelle sivulle: kulkuritarinat.net

Parin päivän päässä häämöttää myös aivan uusi reissu Turkkiin. Kyseessä pikainen pyrähdys Istanbuliin, eli varsinaista kulkurielämää ei tällä kertaa ole luvassa, mutta blogi on hyvä polkaista käyntiin tällaisella kevyellä reissulla. Tammikuussa lähdemme sitten jälleen "yllättäen" Intiaan, missä suuntaamme Sri Sai Baban ashramiin ja äiti Amman mietiskelykeskukseen vapaaehtoistöihin ja siinä ohella henkistymään.

Toivottavasti viihdytte tarinoideni pyörteissä!

5
Intia / Parhaat ravintolat Intiassa
« : 16.05.2014, 09:01:39 »
Tehdäänpä nyt vielä Intia friikkinä tällainenkin ketju. Missäpäin Intiaa olette syöneet ikimuistoisimmat pöperöt? Missä oli harvinaisen maukas daali tai makuhermoja hivelevä malai kofta? Omat suosikkini:

- Gagan, Port Blair, Andamaanit: nopeaa ja ystävällistä palvelua, kaikissa curreissa, jopa perusdaalissa, uskomattoman paljon vivahteita.

-Prema, Gokarna, Karnataka: Pääruuat vähän tylsiä, mutta välipalat ja jälkiruuat, kuten lassit, jäätelöt ja curdi myslillä koukuttavan hyviä. Jos kerran eksyt tänne, tulet varmasti vielä palaamaan!

-Saravana Bhavan,  Delhi, Chennai ja ympäri eteläisen Intian: Erityisesti "pikalounaat" ovat monipuolisia, thalissa on jälkiruoka ja useammat curryt. Mausteissa maistuu muukin kuin chili. Kyseessä muuten maailman suurin vege-ravintolaketju!

-Blue Sky Cafe, Sudder street, Kolkata: Intialainen ruoka vähän mitäänsanomatonta, mutta länsikeittiön eväät kuten pitsat ja pastat ovat "timanttisia". Paikka on aina lähes täynnä, joten sekin kertoo osaltaan paikan tasosta.

-Govind Bhojanalaya, Guwahati, Assam: Ravintola on rupisen kaupungin hämärä valon pilkahdus. Siinä mielessä hämärä, että paikassa on hieno pehmeä tunnelmavalaistus. Sisustukseltaan paikka on hyvin viehättävä, hyvällä maulla tehty. Ruuassa kestää ikuisuus, mutta on odottamisen arvoista. 100 rupian thali on hinnaltaan ehkä vähän yläkanttiin, mutta monipuolisuutensa ja ravintolan miellyttävän tunnelman takia siitä kannattaa maksaa.

Jälkikirjoituksena: Parastahan on intialainen kotiruoka, peittoaa parhaankin ravintolan tarjonnat mennen tullen! Suosittelen sohvasurffaamaan!
 

6
Intia / Parhaat guesthouset Intiassa
« : 16.05.2014, 05:27:31 »
Intia on täynnä mitään sanomattomia hotelleja, mutta sekaan mahtuu myös satunnaisia guesthouse helmiä. Tarkoitan "guesthousella" alle 10 euron budjettimajoitusta, tosin se ei pelkästään riitä hyvän paikan määritelmäksi. Edellytän majapaikalta myös tiettyä kodikkuutta, jotain omaperäistä, viihtyvyyttä lisääviä tekijöitä, kuten kirjahylly, oleskeluhuone, ystävällinen henkilökunta, keittiö ruuanlaittoon, lautapelejä jne. Kiinnostaisi kuulla, mitä paikkoja teillä tulee mieleen arvoisat reissaajakollegani!?

Tässäpä oma listaukseni viiden kärjestä (ei parhausjärjestystä):

-A.N.D beach resort, Neil, Andamaanit: Loisto hintalaatusuhde, aivan rannan tuntumassa, hauska pitäjä, mökkien isot kuistit oleskeluun, isohko pystyyn homehtuva kirjahylly :)

-Kabur guesthouse, Pelling, Sikkim: Tunnelmallinen ravintolatila takkoineen, sohvineen ja värikkäine kankaineen, valtava kirjahylly, kortinpeluuseen haastava henkilökunta, jolla hymyä riitti, hyvin siistit huoneet upeine vuorinäkymineen.

-Flower house, Kasar devi, Uttarakhand: Nimensä mukaisesti kukat luovat tunnelmaa, pitäjä Virendra leppoisa, pihapiiri viihtyisä oleskeluun.

-Hotel Galaxy, Kolkata: isot siistit huoneet, hyvä sijainti lähellä makoisia ravintoiloita, iso kirjahylly eteisessä, myhäilevät sikhi omistajat.

-By the way, Cherrapunjee, Meghalaya: Huippuavulias ja persoonallinen rastapää isäntä Heprit, vähän askeettiset huoneet, mutta hyvin siistit, pyörien tai mopon vuokraus halvalla, loisto musiiki luo tunnelmaa (reaggae ja Queen), kirjahyllyn tynkä, sijaintina hyvä, koska helppo löytää suoraan tien varresta ja toisaalta luontokohteet kävelymatkan päässä.

7
Matkapäiväkirjat / Serranon perheen jäljissä (sk)
« : 18.05.2013, 16:39:35 »
Tarkoitus olisi lähteä tiistaina Oulusta kohti Alicantea. Kerrankin on suora lento! Oikeastaan keksin reissun aivan siltä pohjalta, että satuin näkemään Norwegianin mainoksen, josta kävi ilmi, että nyt pääsee edullisesti Oulusta suoraan Alicanteen. Tämä on meille pohjoisen ihmisille suurta ylellisyyttä. Yleensä on pitänyt Ryan airin perässä aina raahautua Tampereelle. Ei ne niinkään ne junassa istutus kilometrit vaan rahan menetys, pihejä kun ollaan, reissua määrittää aina eniten edullisuus. Toisaalta ajattelin myös mainoksen nähdessäni, että Espanjassahan ei ole tullutkaan käytyä. Aikalailla muut itseä kiinnostavat Euroopan maat on tullut kierrettyä. Itä-Euroopasta tosin nyt löytyisi vielä jotain, esim Slovenia, Kroatia ja ehkä Albania. 

Reissusta tulee pyöräilyn täyteinen sohfasurffailu- ja telttailumatka. Ensimmäisiksi öiksi meillä on sohvat katsottuna hyvin humoristisen oloiselta nuorelta mieheltä ja vanhemman miehen luota, joka omistaa asuntoveneen. Tuolla asuntoveneessä olisi voinut olla mukava yöpyä parikin yötä, näytti kuvissa niin viihtyisälle tummine puupintoineen, mutta emme kehdanneet kysyä häneltä, voisiko hän säilöä rinkkamme. Samoihin aikoihin vastaili majoituspyyntöömme myös nuori poika, joka jo viestissä ilmaisu myöntyväisyytensä ottaa rinkkani hoitoonsa. Ajattelimme, että asuntoveneessä on aina vain vähän säilytystilaa ja kun toinenkin isäntä oli joka tapauksessa suostunut, sama mennä kahteen eri paikkaan. Nuori sohvan omistaja selitti myös, että tietää pyöräliikkeen, jossa voisi tehdä diilin liittyen pyörien ostoon. Pyörät pystyisi ehkä palauttamaan liikkeeseen vielä Espanjan kierroksemme jälkeen ja saisimme niistä osan rahoista takaisin. Tämä kuulostaisi ihanteelliselle sopimukselle, sillä kielitaidottomana meillä voisi olla vaikeuksia kadulla kaupata pyörämme. 

Tämän hetkinen suunnitelma on lähteä Alicantesta itärannikkoa pohjoiseen Barcelonaa kohden. Siitä sitten suuntaamme sisämaahan ja pohjoiseen. Aiomme "huijata" välillä ja mennä pitkiäkin matkoja junalla. Aikaa on vain reilu 5 viikkoa ja haluan pyörähtää Portugalinkin puolella, joten välillä on varmasti pakko turvautua juniin. En ole kuitenkaan niin kunnianhimoinen pyöräilijä, että tämä kävisi itsetunnon päälle. Olemme aikaisemmin pyöräilleet vain Italiassa parisen kuukautta ja Oulussa hyötyliikunta mielessä. Emme omista autoa, joten joka paikkaan tulee pyöräiltyä lähes päivittäin, sikäli tuntuma polkemiseen pysyy hyvin yllä. Tietenkin on hieman eri asia polkea muutamaa kilsaa Oulun kaupungin alueella kuin matka-ajoa yli 50 km päivässä. Saa nähdä, miten pyöräily lähtee sujumaan, mutta uskon, ettei siinä isompia ongelmia pitäisi kunnon puolesta ilmaantua. Eri asia on sitten millaiset romu pyörät hankimme ja kuinka äkkiä ne leviävät tielle.

Alicantesta tiistaina lisää. 

8
Ostetaan pieni ja kevyt espanjan matkasanakirja. Ei haittaa vaikka olisi kuinka vanha ja huonossa kunnossa, kunhan useimmat sivut ovat tallessa ja hinta edullinen.

[email protected]

9
Varusteet ja pakkaaminen / Korkeuskäyrä kartat
« : 20.04.2013, 18:33:39 »
Osaisiko joku neuvoa, mistä voisin löytää netistä korkeuskäyräkarttoja? En nyt tiedä kuuluuko tämä tänne "varusteet ja pakkaaminen" osioon, mutta reissuun valmistautumistahan tämäkin on. Suunnittelemme pyöräretkeä Espanjaan ja olisi kiva tietää, minkälaisia pinnanmuotoja missäkin päin maata on. Googlemapin sateelliitistä näkee tietty jotain värityksen perusteella ja jos tiet ovat kovin siksakkia, mutta haluaisin jotain tarkempaa osviittaa...Jos joku haluaa lahjottaa tai myydä edullisesti, otetaan vastaan myös Espanjan paperiversio kartta, missä on selkeät korkeuslukemat. 

10
Jos haluat nauttia Oulun kesästä, nyt on elämäsi tilaisuus vuokrata edullinen kaksio loistavalta paikalta Oulun Heinäpäästä. Vuokraamme kaksion ajalle 25.5-31.7.13. Lähdemme tuolloin Espanjaan pyöräilemään. Kaksio on tosiaan valmiiksi kalustettu ja kaikki perus kodinkoneetkin löytyvät. Sijainti: puistoinen ympäristö, keskustaan alle kilometri, hyvät pyörätiet, kaikki palvelut lähellä. Vuokrahinta on huippuedullinen eli koko ajasta 700 e, sisältäen veden. 

kysele lisää: [email protected]

11
Espanja / Pyörällä Espanjaan
« : 25.02.2013, 21:44:11 »
Olemme lähdössä toukuun lopussa kuudeksi viikoksi Espanjaa (ja varmaan myös Portugalia) kiertelemään pyörien päällä. Onko kukaan foorumilaisista pyöräillyt Espanjassa? Kaikkia käytännönvinkkejä otetaan vastaan! Aiomme ostaa pyörät paikan päältä, joten jos tiedät hyvän pyöräkaupan Alicanten läheisyydessä, sitä saa mainostaa, tai jos tiedät vaikkapa käytettyjen pyörien espanjalaisen myyntipalstan netissä. Onkohan Espanjassa helppo löytää leiripaikkoja teltalle? Onko leiriytyminen virallisesti sallittua? Toisaalta tällä ei isoa merkitystä, sillä Italiassa meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmia viime keväänä, vaikka maassa ei jokamiehenoikeuksia tunnetakaan. Osaatteko suositella loistavia pyöräreittejä?

12
Matkaseuraa / suomalaisia Gokarnalla?
« : 22.10.2012, 13:07:12 »
Olisko ketaan suomalaisia Gokarnalla? Olisi mukava saada seuraa. Me olemme Om-rannalla viela viikon ja sen jalkeen kylilla pari yota. Ottakaahan yhteytta!! :)

13
Matkapäiväkirjat / Intiaan, sohjolaa karkuun (SK)
« : 27.09.2012, 11:59:19 »
Delhi

(Alustus: Olemme noin kolmekymppinen pariskunta, jotka reissaavat neljatta kertaa Intiassa. Kalle eli poikakamuni oli jo Intiassa minua ennen, silla han kierteli Kashmirin alueella ja kavi Vibassana kurssilla Dhramsalassa. En heti lahtenyt hanen matkaansa, silla minulla oli kotimaassa tekemista opinnoissani. Kallella on kunnianhimoinen tavoite kirjoittaa suomenkielinen opaskirja Intiasta ja tata varten han aikoo kayda jokaisessa Intian laanissa. Matkamme siis liittyy paljolti tahan kirjaprojektiin ja kaymme nyt alueilla, joissa emme ole aikaisemmin pyorineet.)

Nyt on hennatatuointi kadessa ja daalia mahassa. Tanne Intian ihmemaahan sita piti jalleen kerran singahtaa. Varmaan tasta huomenna osaa nauttia enemman, kun on vahan virkeampi. Nyt en ole osannut mitaan muuta kuin haistella Intian hieman makeaa tuoksua. Se on sekoitus paania (beetel purutupakkaa), suitsukkeita, riksojen ja autojen pakokaasua ja karistettavan ruuan tuoksua. Se on kumman viehattava hajusekoitus!

Lensin ensin aamusta Oulusta Helsinkiin, Iltapaivalla Helsinki-Istambul ja yota myoten Turkista Delhiin. En tapani mukaan saanut koneessa nukuttua vaan lahinna luin kirjaa ja katsoin monitorista jotain luontodokumentteja, (jossa voikukan hahtuvat lentelivat) edes elokuviin en vasymyksen vuoksi jaksanut keskittya.

Heti Delhin kentalla huomasin ihastuttavan tuolirakennelman. Se oli ergonomisesti muotoiltu ja siina paasi lahes makuuasentoon. Hyokkasin heti tuolia kohden ja lysahdin siihen nukkumaan pariki tunniksi. Viimeinkin nukkumatti suostui ilmestymaan ja katosin pehmeaan unimaailmaan. Herasin siihen, kun joku hoki vieressani "madam, madam". Vartija oli tullut ilmoittamaan kantansa, etta siina ei saisi nukkua ellei ole jatkolentoa. Han myos kehotti minua hakemaan laukkuani. Han ei meinannut millaan sisaistaa, ettei minulla ole kuin kasimatkatavarana pieni reppu. Kun han sen ymmarsi, han jatkoi "no sinun pitaa kuitenkin lahtea, siella portilla on sinulle tarkeaa informaatiota". Siina vaiheessa katsastin kelloa ja huomasin, etta minuutin paasta heratykseni olisi soinut, joten mielellaan lahdin eteenpain. Passintarkastuksessa oli vain muutama hassu ihminen ennen minua, mutta he olivat pakistanilaisia, joten siina kesti yli puoli tuntia. Tarkastaja seta tenttasi minua "Tama sinun lentosi on tullut jo 2 tuntia sitten. Missa olet ollut sen ajan?" Han naurekeli ja pudisti paataan, kun sanoin nukkuneeni. Sitten han tenttasi, miksei uudessa viisumissani ole leimaa. Mutta ei niissa nykyaan vain ole. Onneksi toinen tarkastaja tiesi taman faktan.  

En taida jaksaa pitemmasti kirjailla, kun nappaimisto ei oikein toimi. Loysin Kallen helposti tapaamispaikaltamme Rautatieaseman edesta, metropysakin oven luota. Siita itten jatkoimme suorinta tieta etsimaan hotellia. Valittiin talla kertaa vahan parempi asumus eli 750 rubian Seven seas inn. Ylensahan 500 r on hintakattomme, mutta Delhisa on kallistuneet hinnat ja pitaa nyt ottaa pehma lasku tahan inkkari kulttuuriin. Huono olii aivan kuin hienosta eurooppalaisesta hotellista jos se olisi siivottu kunnolla. Hotellipoika kysyi, kun osoittelin lakanoita ja yritin arvioida, ovatko ne likaiset "Haluatko etta vaihdan nuo?" Eiko se pitaisi olla itsestaanselvyys, etta lakanat vaihdetaan jos niissa joku on nukkunut? Ei se vain taalla ole. Sitten vasta siivotaan, kun on kunnolla likaista, ei valttamatta joka aiakkaan jalkeen. On tuokin huone joku siivottu, ei iella alyttoman likaista ole, mutta sellaista, etta jos vain luutun saisin kateen, voisin vahan kuurailla paikkoja.

Illaksi ostan Eklairsseja, vaikka en saisikaan syoda suklaata. Mutta syon vain pari. Sitten lisaa tekstia, kun loydan koneen, joka toimii paremmin.  

14
Olen aina tähän asti pitänyt reissublogia. Nyt on kuitenkin tulossa niin lyhyt reissu, eli vaivaiset 6 viikkoa, että mietin kannattaako tuosta ajasta mitään ylös rustailla. Yleensä ollaan oltu useampi kuukausi reissussa, liikuttu laajoilla alueilla ja harrasteltu monenmoista. Siinä on siis ollut kirjoittamisen aihetta. Jos on pitempään tien päällä, on myös paremmin aikaa kirjoitella. Mitä mieltä olette, viekö blogin pitäminen liikaa aikaa pois itse reissauksesta jos kyse suhteellisen lyhyestä matkasta? Noilla pitemmillä reissuilla olen aina jumittunut nettikahviloihin näpyttelemään vain silloin, kun ei ole ollut muuta ohjelmaa. Meillä on noilla matkoilla ollut aina aika leppoisa aikataulu. Olen kirjoitellut sadepäivinä, odotellessa junaa, tai myöhään illalla, kun ei ole voinut enää mihinkään lähteä.

Voisin tietenkin kysäistä siitäkin, kiinnostaisiko täällä ketään lukea enää yhtään Intia blogia? Intiastahan on kyllä kautta pallontallaus aikojen kirjoiteltu aika paljon. Menemme tällä kertaa kaiken lisäksi aika kolutuille reiteille. Aikaisemmin olemme kierrelleet paljon pohjoisessa ja itärannikolla, täysin turistipaikkojen ulkopuolella. Olemme oikeastaan kierrelleet kaikkialla muualla Intiassa paitsi Goalla, Maharasthrassa ja Sikkimissä. Viimeksi mainittuun ei oikein juuri nyt voi mennä levottumuuksien vuoksi, joten jäljelle jäävät vain Goa ja Maharasthran lääni. Yritämme löytää Goalta rauhallisia rantoja, mutta jos ne ovat kiven alla, jatkamme suosiolla matkaa Gokarnalle. Avomiehelläni on kunnianhimoinen tavoite käydä jokaisessa Intian läänissä ja kirjoittaa jonkinmoinen tietokirja aiheesta, siksi koluamme nyt näitä paikkoja, mitkä ovat aikanaan jääneet maasta näkemättä. Itselläni on kyllä vieläkin aikamoiset ennakkoluulot Goaa kohtaan, mutta onhan se iso alue, ehkä sieltä voi vielä löytää viihtyisänkin kolkan. Olen mieli avoinna ja annan Goan yllättää! Maharasthrassakin olisi kiva katsella rantoja, mutta ehkä myös jotain pikku kyliä. 

15
Matkapäiväkirjat / Pyörien pyörillä Italiassa (SK)
« : 24.03.2012, 12:39:09 »
Tästä se taas lähtee. Istumme junassa matkalla kohti Seinäjokea ja huomenna olisi lennot Tampereelta Pisaan. Käymme tässä matkan varrella ensin tervehtimässä muutamia kavereitamme. Ei tämä kyllä tunnu yhtään matkapäiväkirjan kirjoittamisille kun saa kirjailla ä:n ja ö:n pilkut kohdilleen ja ei tarvitse edes kovin nopeasti näppäillä kalliiden nettimaksujen pelossa. Meillä on nyt oma miniläppäri mukana ja kiitos VR:n nettikin toimii jos vain jaksaa odottaa ikuisuuden. Hyvin hidas verkkohan täällä tuntuu olevan, mutta tänne pallontallaajille pääsin kuitenkin. Kirjoitan nyt suoraan tänne juuri siksi, koska nämä sivustot eivät vaadi kovin paljon ja yleensä aukeavat helposti.

Akku alkaa uhkaavasti jo vähentyä, joten en kirjoita nyt kovin pitkää avausta tälle blogilleni. En jaksa kaivaa virtajohtoa laukusta, kun laukkumme juuri ja juuri sai ängettyä kiinni ja jos niitä availee kaikki tavarat pursuilevat hallitsemattoman kaaosmaisesti ulos.

Kaappimmekin kotona jäivät siihen kuntoon, että tavarat juuri ja juuri saattavat pysyä hyllyillä jos ovia ei vain aukaise. Vuokralaista varten saatiin sentään tyhjennettyä kolme isoa kaappia, joten jos hän ei minkään ison muuttoauton kanssa saavu paikalle, eiköhän hänen parin kuukauden tavaransa pitäisi sopia.

Edelliset päivät ovat olleet armotonta tavaroiden pakkailua laatikoihin ja jätesäkkeihin ja niiden tunkemista kellarikoppiimme, sekä luutun kanssa heilumista. Nyt on kivan rentoutunut olotila, kun viimein sai jättää kaiken siivoilun taakseen ja pääsi liikkeelle. Nyt saa taas pitkästä aikaa keskittyä pelkkään liikkeelle olon tunteeseen.

Suunnitelmistamme: Pyöräilemme Italian Toscanan (välillä saatamme viivähtää muissakin lääneissä) alueella ja teemme töitä luomutiloilla. Ensimmäisen viikon suunnitelmat ovat hyvin selvillä, sillä meillä on ollut pakko olla jonkinlainen aikataulu, että olemme pystyneet sopimaan sohvasurffaajien kanssa majoituksesta ja ensimmäisen tilan kanssa, milloin saavumme sinne. Sen jälkeen kaikki on vielä aivan auki, kuten parhaimmillaan reissatessa kuuluukin olla. Sen  tiedämme, että Elban saaren haluamme valloittaa ja San Marinon saavuttaa, mutta muuten tie on tuntematon.

Ensimmäisen päivämme tärkeä tehtävä Pisassa on löytää hyvät ja edulliset polkupyörät. Tämä on tietty aika keskeistä tulevaisuutta ajatellen, että pyörät olisivat toimivat ja hyvä ajaa. Niiden ei tarvitse olla mitenkään huipputasokkaat pyörät. Olemme sen verran kuitenkin pyöräilyä aina harrastaneet, että tiedämme vanhankin ja romun näköisen  pyörän voivan olla hyvä polkea ja toisaalta taas uuden ja hienon näköinen voi olla ajo-ominaisuuksiltaan surkea. Pitää varmaan ensin käydä koeajolla ennen ostopäätöksiä. Toivottavasti käytettyjen pyörien kauppoja on helppo löytää! Näin meille on kyllä vakuuteltu, mutta sittenhän se vasta näkee..

Nyt keskityn Kallen tavoin kirjaan. Toivatan lukijani tervetulleeksdi seuraamaan tätä matkapäiväkirjaani! Pyrin päivittelemään sitä mahdollisimman usein, mutta en ole vielä varma, kuinka tiheään pääsen nettiin.     

16
Ostetaan italian matkasanakirja (tai ylipäätään pienikokoinen). Saa olla vanha ja huonokuntoinenkin. Maksetaan enintään 5 e.

17
Sinä kurssilainen, tai muuten väliaikaista asuntoa Oulusta kaipaava, nyt on elämäsi tilaisuus vuokrata todella edullinen ja viihtyisä kaksio! Asunto sijaitsee Oulun Heinäpäässä rauhallisella paikalla ja lähellä kaikkia palveluita. Ympäristö on puistoinen ja ulkoliikunta mahdollisuudet ovat loistavat (muun muassa hiihtorata/pururata löytyvät). Sekä paikallisliikenteen että kaukoliikenteen busseja lähtee lähietäisyydeltä eli kulkuyhteydet joka suuntaan ovat hyvät. 45,5 neliön asunto on kalustettu ja kaikki peruskodinkoneetkin löytyvät. Annamme kämpän edullisesti, sillä lähdemme Italiaan noin kolmeksi kuukaudeksi pyöräilemään ja kaipailemme luotettavaa vuokralaista. Vuokra olisi vain 380 euroa kuukaudessa. Voit myös esittää tarjouksen! Annamme asunnon sille, joka on tehnyt parhaan tarjouksen. Vuokra-aika olisi 1.4.12-30.6.12. Tästäkin on mahdollista neuvotella, mahdollisuus esimerkiksi muuttaa jo maaliskuun lopulla.   

[email protected] 

18
Olen katsellut kaupoista laadukkaita itsestään täyttyviä makuualustoja ja ihan hyviä tarjouksia on ollut. Aattelin silti kysyä täältäkin, että jos joku haluaisi sellaisesta eroon. Olishan se aina ekologista ostaa käytetty. En halua maksaa postimaksuja tai ostaa sikaa säkissä, joten kaupat pitäisi tehdä täällä Oulussa. En etsi aivan halvinta mahdollista makuualustaa, vaan sellaista, jonka hintahaarukka on uutena 50-80 euroa. Voisin maksaa siitä noin 20-30 euroa kunnon ja laadun mukaan...

laita postia: [email protected]

19
Italia / Pyöräilyä ja luomutilailua Toscanassa
« : 02.12.2011, 13:54:09 »
Uskoisin, että täällä on varmasti joskus puhuttu pyöräilystä Toscanassa, sillä se on käsittääkseni varsin suosittua siellä. En kuitenkaan löytänyt haulla mitään. Avokkini ja minun olisi tarkoitus pyöräillä ens huhtikussa 2-3 kuukautta Toscanan tienoilla ja samalla työskennellä ainakin kuukauden verran luomutiloilla. Löydettiin hyvältä kuullostava nettisivusto, jonka kautta voi ottaa yhteyttä tiloille ja katsella eri tilojen profiilia ym. Tämä "järjestö" on: http://www.helpx.net/

Onko kellään kokemuksia tuosta Help exchangesta? Eräs sohvasurffaaja suositteli sitä meille, mutta muuta emme siitä tiedä. Pyöräilystäkin kaipaisin vinkkejä. Saakohan Italiasta ostettua helposti ja edullisesti käytettyjä polkupyöriä? Emme haluaisi raahata täältä Suomesta mukaan pyöriä, kun lentoyhtiöt ottavat niistä kuitenkin kunnon lisämaksun ja muutenkin se tuntuu hankalalta. Emme tarvisisi mitään huippukuntoisia pyöriä, sillä päivämatkoista ei varmaan tulisi kovinkaan kunnianhimoisia. Itsellä varsinkin sen verran rapakunto, että ainakin aluksi 50 kilometriä päivässä olisi ok. Tarkoitus on myöskin olla paikallaan paljon ja vain telttailla rannoilla ja maaseudulla. Kuinkahan vaikeaa maaseudulta on löytää telttapaikkaa? Tarkoitan, että onko siellä ylipäätään "ei kenenkään maata"? (tai alueita, joissa olisi jokamiehen oikeudet, kuten Suomessa) Luulisi, etteivät maanomistajatkaan kovin kovasti suuttuisi jos yhden yön olemme jossain pellon laidalla sotkematta paikkoja. Vai mitä mieltä olette te kokeneemmat Italian telttailijat? Harras anteeksi pyyntö varmaan kannattaa joka tapauksessa opetella esittämään italiaksi jos jostain syystä sattuu vahingossa suututtamaan jonkun :)

20
Olen joskus kirjoitellut Yliopisto-lehteen vapaehtoistöistä Thaimaassa ym. Nyt se on kuitenkin kesätauolla ja muutenkin haluaisin kokeilla tarjota juttujani johonkin toiseen lehteen. Mielessä olisi paljonkin artikkelin aiheita, joista voisin kirjoitella. Vasta kävin Burmassa, Sri Lankalla ja Malesian Borneolla, mistä paikoista ei yleensä näe kovin paljon juttuja, joten mielestäni minulla olisi paljon tarjottavaa reissaamisesta kiinnostuneille lukijoille. Osaisiko joku neuvoa, mihin sanoma- tai aikakausilehtiin voisin tarjota tekstejäni?

Sivuja: [1] 2