Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Opalia

Sivuja: [1]
1
Tänään tiistaina alkaa Espoo Ciné. Onkos moni tallaaja menossa katsomaan hieman valtavirrasta/Hollywoodista poikkeavaa elokuvakerrontaa?

Itseä ainakin kiinnostaa Luis Mondokin Voces inocentes (lauantaina), Pernille Fischer Christensenin En Soap (perjantaina) ja Darko Mitrevskin Bal-Can-Can (torstaina). Tänään meinasin mennä katsomaan joko The Lostin tai El vienton.

Joka vuosi nämä elokuvajuhlat menevät jostain syystä multa ohi, etten ikinä aiemmin ole ehtinyt käymään missään, joten nyt päätin kerralla ottaa vahingon takaisin ja mennä katsomaan joka päivä jotain, ellei jopa kaksi! Näkee kerrankin maailmaa halvalla!  :D

Jos joku muukin on menossa, niin olisi kiva täällä kuulla vaikka arvosteluita nähdystä leffasta, että tietää mitä menetti, ellei itse sattunut juuri sitä näkemään...

 - Opalia

2
Monissa oppaissa mainitaan, että kansainvälisen retkeilymajakortin omistaminen on suositeltavaa, jopa joissain paikoissa välttämätöntä edullisen ja hyvän yösijan saamiseksi. Onko kellään kokemuksia kortin tarpeellisuudesta maailmalla, onko se itsestäänselvyys vai täysin turha kapine?

Seuraavan reissun kohteita ovat USA (Kalifornia), Uusi-Seelanti ja Tonga. Jos jollain on näistä jotain erityistä mainittavaa, niin kommentit ovat tervetulleita!

 - Opalia

3
Olen itse aina viikannut tiukalle rullalle makuupussini siihen suojapussiin käytön jälkeen, mutta tänä viikonloppuna kuulin ensimmäistä kertaa, että makuupussi pitäisikin sulloa sinne, ei missään nimessä viikata! Näin kuulema pysyy parempana?

Olisiko teillä mitään tietoa siitä, mitä on oikeasti paras tapa pitää huolta makuupussistaan? Viikaten vai sulloen? :) Ja miten itse sen teet?

 - Opalia

4
Australia ja Oseania / WH vakuutukset
« : 28.06.2006, 17:31:33 »
Kyllä on vaikeaa näiden vakuutusasioiden kanssa. Toivoisin, että joku viisaampi ja kokeneempi osaisi vastata kysymykseen:

Mitä vakuutuksia yli 3 kk kestävälle WH matkalle tulisi ottaa?

WH FAQ:ssa sanottiin, että Ifillä suositeltiin tapaturmavakuutusta ja sairaskuluvakuutusta ja Pohjolasta taas tapaturmavakuutusta ja matkavakuutusta. Soitin Ifille ja kysyin (minulla on jo hoitokuluvakuutus sieltä, onko sama kuin sairaskuluvakuutus?) ja hän sanoi nykyisen vakuutukseni kattavan kaikki sairaudesta aiheutuvat muut kulut kuin kuljetuksen Suomeen hätätapauksessa ja sitten laski matkavakuutuksen kymmenelle kuukaudelle maksavaksi 628€ vielä päälle! Huh, mitä hintoja... Pohjolaan en ole vielä soittanut, mutta hieman epäileväinen olen heidänkin tiedon ja tarjouksensa suhteen. Tällä hetkellä sieltä Easy-paketti, jossa tapaturma ja matkavakuutukset. Haluavat kuitenkin vain kyniä viimeisetkin roposet ja noissa vakuutusehdoissa on niin paljon kaikkia reikiä, mitä vakuutukset ei kuitenkaan kata, eli onko niistä ikinä mitään hyötyä edes! No sairaskuluvakuutukset nyt yleensä taitaa olla ihan jees, mut jos esim. Uudessa-Seelannissa meinaa kokeilla jotain hieman extremeä, niin mitkään vakuutukset ei korvaa.

Kysyin muuten myös STA Travelilta, että onko heillä mitään käytännön tietoa näistä, koska luultavasti heidänkin kauttaan monet lähtevät tällaisille pidemmille reissuille. Mutta sieltä ei tiedetty ja tarjottiin vain heidän normivakuutustaan kolmelle kuukaudelle ja aina 50€/lisäkuukausi. Kiitos ei.

Pitäskö tässä sit lähteä matkaan ihan vaan hyvän tuurin kanssa, kun ei tästä vakuutusviidakosta ota hullukaan selvää?

Auttakkee hyvät immeiset minnuu?!

5
Australia ja Oseania / Ajokortti Uudessa-Seelannissa
« : 28.06.2006, 16:18:43 »
Autoliiton sivuilta ymmärtääkseni on niin, että kansainvälisellä ajokortilla saa ajaa sen turistiajan, joka on kolme kuukautta. Entäs sitten, jos onkin menossa pidemmäksi aikaa, eli WH viisumilla kahdeksaksi kuukaudeksi ja haluaisi ajella autolla, niin täytyykö siellä hankkia joku maan oma ajokortti, kuten autoliitto ymmärtääkseni selittää?

Miten se sitten käytännössä toimii ja kuinka paljon se maksaa? Kenelläkään mitään kokemuksia?

Sivuja: [1]