Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - _jantsa_

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / SAS Eurobonus
« : 25.04.2014, 10:03:36 »
En löytänyt tälle omaa viestiketjua, joten aloitellaan sellainen.

Ensimmäisenä kysymyksenä on eteneminen member -> Silver -> Gold -> Diamond. Eurobonus sivustolla esitetään rajat, jolloin seuraavan tason saavuttaa. Tuleeko jäsenyys automaattisesti, kun bonuspisteiden rajat paukkuvat?

Onko täällä kokemuksia pisteiden ja tarjouksien optimoinnista matkaa varatessa. Ottaisin hyviä esimerkkejä vastaa. Mielessä on ollut pisteiden kerrytys Yhdysvaltojen lentoja silmällä pitäen.

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vapaaehtoistyö Yhdysvalloissa
« : 26.08.2013, 14:02:24 »
Onko pallontallaajilla kokemuksia USA:n vapaaehtoiskenestä? Erityisesti pitempikestoisesta (yli 2 kk), jossa olisi saatavilla työtä vastaa ylöspito. Itseäni kkiinnostaisi irtiotta arjesta ja vapaaehtoistyö voisi olla yksi vaihtoehto. Koska suuria säästöjä ei ole jemmassa, niin asuminen ja ainakin yksi lämmin ateria olisi hyvä saada järjestön puolesta. Länsirannikon luontokohteeseen (Yosemite tms.) työllistyminen olisi unelmien täyttymys.

3
Kanada ja Yhdysvallat / American Conservation Experience
« : 13.03.2013, 09:06:25 »
Kyseinen järjestö kunnostaa Yhdysvalloissa kansallispuistoissa mm. polkuja ja muuta puistojen infraa ja nähtävyyksiä. Onkohan kenelläkään kokemuksia tästä? Majoitus ja ruoka tarjotaan työjakson aikana (8 pv) ja majoitus vapaan jakson aikana (6 pv). Ainakin maan lounais-osassa on heillä useampi puisto, jossa operoivat.

4
Kanada ja Yhdysvallat / Etukortit USA south west
« : 30.08.2012, 09:45:22 »
Jokaisessa suuremmassa ja joissakin pienemmissäkin kaupungeissa on tarjolla etukortteja matkailijoille. Usein näissä kaupitellaan muutamaa aktiviteetti alennettuun hintaan ja mukaan on mahdollisesti ympätty julkista liikennettä. Nyt kiinnostaisi kuulla kokemuksia sellaisista erityisesti San Francisco - Los Angeles - Las Vegas akselilla.

5
Kanada ja Yhdysvallat / urheilutapahtumat Jenkeissä
« : 27.07.2012, 15:02:40 »
Jenkeissä urheilu on isossa roolissa kilpailuhenkisessä kulttuurissa. Nyt olisi tarkoitus haistelemassa sikäläistä urheiluhenkeä. Baseball on edellisellä reissulla nähty ja koettu, nyt vuorossa ovat paikallinen jalkapallo ja jääkiekko. Baseball otteluun saimme liput portilta, mutta nyt haluaisin varmistella enemmän ja hankkia liput etukäteen. Joku jossain väitti, ettei suomalaisella luottokortilla pysty NHL-lippuja ostamaan? Pitääkö paikkansa ja jos pitää, niin päteekö tämä myös NFL:ään?

Ja jos on jotain kokemuksia heittää, niin kyseessä olisi Raidersien ja Ducksien kotiottelut. Jälkimmäinen siis pätee mikäli eivät ala lakkoilemaan...

6
Kanada ja Yhdysvallat / Zion kansallispuisto
« : 11.06.2012, 10:16:42 »
Yhtä mielenkiintoinen kohde on saanut vain sivumainintoja keskusteluissa. Olisin kiinnostunut lukemaan lisää kokemuksia tästä paikasta. Erityisesti kiinnostaa Zion Narrowsin vaellus ja siiden vaadittavat luvat.

7
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Autoilu Irlannissa
« : 19.01.2009, 11:13:53 »
Ensi kesänä olisi tarkoitus tarttua rattiin Dublinissa ja lähteä kiertämään autolla vihreää saartaa 7-10 päiväksi. Onko kokemuksia autoilusta Irlannissa? Muutama neuvo ei olisi pahitteeksi. "Vääränpuoleinen" liikenne ainakin tuonee oman mausteensa.

8
Lentomatkustus / Moselille Ryanairilla
« : 21.06.2007, 13:10:59 »
Tulevia reissuja suunnitellessa ja karttaa silmäillessä on kehittynyt ajatus lennot+auto reissusta. Lento suuntautuisi Frankfurt Hahnille, josta vuokraisin auton. Itse kohde olisi Mosel-jokilaakso. Onko kokemuksia kyseisestä yhdistelmästä ja millä hinnalla auto on mahdollista saada kentältä vuokralle noin viikoksi?

9
Kannattaako Calais-Dover lauttamatka varata etukäteen vai onko lautassa yleensä tilaa? Kyseistä väliä liikennöi käsittääkseni useampi yhtiö ja lähtöjä on yhtiöittäin vähintään puolen tunnin välein. Korjatkaa jos käsitykseni on väärä. Kanaali olisi tarkoitus ylittää 21.7. (lauantai) tai 22.7. (sunnuntai). Kulkuneuvoina on minibussi ja pakettiauto.

10
Mitä lauttayhtiöt pitävät nestekaasupullosta pakettiautossa? Tarkoitus olisi kokkailla sapuskoja euroopan turneella isommalla keittimellä ja polttoaineena olisi juuri tuo nestekaasu.

11
Hakusessa olisi kyseisen sillan ja lauttojen maksut.

12
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Pariisi
« : 29.12.2006, 02:49:59 »
Onko kokemuksia autoilusta kyseisessä kaupungissa?

Pohdin autoilun vaihtoehtona auton jättämistä vartioidulle parkkialueella esikaupunkialueelle/kauemmas kaupungista hyvän junayhteyden päähän. Kokemukseni mukaan Pariisin juna- ja metroverkosto toimii kiitettävästi ja jättäisin autolla liikkumisen mielellään muiden murheeksi. Onko siis tiedossa vartioituja parkkeja Pariisin liepeillä, mielellään pohjois puolella.

13
Etelä-Amerikka / Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« : 27.11.2006, 21:28:29 »
Keväällä tulee ajankohtaiseksi pidempi reissu opiskelijaporukalla. Kohteet ovat mietinnän alla. Nyt kaipaisinkin apuja teiltä arvon reissaajat. Etsin kahta käymisen arvoista paikkaa Etelä-Amerikasta. Mitään järjetöntä HC:ta en välttämättä listalle tarvitse, vaan ennemminkn paikkoja joissa pärjää isommallakin porukalla. Mieltymyksiä löytyy varmasti niin monta, kuin on lähtijöitäkin joten toinen paikosta voi olla enempi chillailu tarkoitukseen ja toinen mielenkiintoinen kohde esim. historiansa asiosta.

14
Onko kellään kokemuksia otsikon mukaisesta autoreissusta. Vinkkejä ja kokemuksia kaivattaisiin kyseiseltä väliltä. Matkaan ensi kesänä on lähdössä 11 henkilöä. Alustavasti olemme ajatelleet lähteä matkaa 1+8 pakettiautolla + normi 1+2 pakettiautolla, johon lastaisimme romppeet. Reittiä emme ole vielä ajatelleet tarkemmin. Matkantekoon yhteensuuntaan käytettävissä on 4-5 päivää, joten mitään suuria muutoksia suorimpaan reittiin emme voi tehdä. Nyt siis haussa on seuraavia asioita:

- lauttamaksut (suomi-ruotsi, suomi-saksa, ruotsi-tanska, hollanti-englanti, ransa-englanti)
- siltamaksut ja tunnelimaksu (ruotsi-tanska, tanska sisäiset, englannin kanaalin alitus)
- tiemaksut (tanska-ranska, englanti)
- vakuutukset
- polttoainekustannukset
- pikkutiet vaihtoehtoina autobaanoille
- käymisen arvoiset kylät järkevällä etäisyydellä reitistä (tanska, saksa, hollanti, belgia, ranska)
- muut asiat mitä pitää huomioida

Sivuja: [1]