Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Loordi

Sivuja: [1]
1
Tapahtui hassu tilanne eteläisellä pallonpuoliskolla. Normaalia small talkia heitettiin ja ihmettelin kyllä vähän vastustajan ilmettä, kun kerroin olevani Finlandista. Tuli semmoinen tunne, että nyt ei ehkä ihan tajuttu mistä kukin on.

Menee sitten pari tuntia ja kaveri tulee kysymään miten on Greenlandin kaveri viihtynyt.

En nyt enää tuossa vaiheessa ruvennut korjaamaan, koska aika kaukana ollaan kuitenkin. Jokainen eurooppalainen tietäisi naamastani, että tuo ei mitenkään voi olla grönlantilainen. Muille tallaajille se ei ehkä ole niin helppo tietää.

Kysymys on siis se kuinka paljon jaksat selventää mistä todella olet? Olen itse espoolainen, mutta kieltämättä aika sujuvasti väitän olevani stadilainen. Se riippuu aina tilanteesta, on vain usein niin paljon helpompaa kertoa olevansa Helsingistä, jos joku sattuu edes vähän tietävän karttaa.

Joillekin aasialaisille kerron olevani Euroopan pohjoispuolelta, kun on aivan selvää, että mitkään yksittäiset valtiot eivät ole edes alusta tuttuja.

2
Olettekos kuulleet... / Totuus maailmasta
« : 15.01.2015, 23:49:05 »
Laitetaanpa varmuudeksi hieman koulutusmateriaalia tanne, vaikka nama asiat saattavatkin aika tarkkaan olla tiedossa pallishippien keskuudessa:

http://yle.fi/uutiset/maailma_on_parempi_paikka_kuin_uskoitkaan/7738931

En nyt ole aivan varma itsekaan tiesinko aivan kaiken noista, vaikka toki paremmin hajulla kuin monet muut.

3
Yleinen / Juttelua vuokraisännistä
« : 01.12.2013, 05:10:23 »
Millaisiin ongelmiin olette törmänneet asuessanne lyhyen tai pitkän tai minkä tahansa aikaa jossain? Omassa vuokrasopimuksessani (NZ) lukee, että joka kuun ensimmäisenä lauantaina saa tehdä tupatarkastuksen. Sitä ei sentään ole noudatettu, mutta onhan tuo pykälänäkin jo aivan uskomaton.

Äsken kuitenkin tapahtui jotain kestämätöntä kuun ensimmäisenä sunnuntaina. 800km päässä asuva vuokraisäntä pamahti paikalle yhtäkkiä, kun sattui olemaan hoitamassa jotain omistamansa naapuritalon asioita.

Kulttuurierot ja muuta, mutta eihän tämä nyt näin voi mennä. Maksan siitä, että saan asua hänen omistamassaan kämpässä ja mielestäni myös saadakseni olla rauhassa.

4
http://www.rantapallo.fi/matkailu/suomen-passi-on-maailman-paras-173-maahan-ilman-viisumia

Tämä tietohan ei varsinaisesti mitenkään yllätä, mutta mistä maista nuo erot tulevat? Mitä hämäriä keskinäisiä sopimuksia meillä on? Maailmassa on esimerkiksi neljä maata mitkä saavat Uuden-Seelannin viisumin ilmaiseksi. Jotain tälläisiä tuossa on taustalla, mutta mitä?

5
Aivan muista asioista kuin reissaamisesta puhuttiin tuossa kaverin kanssa ja jotenkin se meni tähän.

Muistan oikein hyvin, kun 1986 lennettiin Kreikkaan. Nykyäänhän vauvojenkin kanssa on pakko päästä Thaikkuihin, mutta entäs mukuloiden isät ja äidit.

6
Noin 15m2 kalustettu huone vanhassa omakotitalossa. Vuokra 470e ja kahden kuukauden takuu. Vähintään toukokuun loppuun asti, sen jälkeen jatkosta voi sopia erikseen. Nettitikku sisältyy vuokraan.

7
Tiedän parikin henkilöä mitkä ovat saaneet varman työpaikan pelkästään Skype-haastattelun perusteella. Olen itse nyt hakemassa aktiivisesti Uuteen-Seelantiin ja osalle se tuntuu kelpaavan ja toiset sanovat, että sinulla on kelpo CV ja mieluusti haastattelisimme, mutta vain fyysisesti kasvokkain. Sitten oli semmoinenkin tapaus, missä henkilölle tarjottiin Skypen perusteella toista kierrosta. Asiaa on myös pahoiteltu ja todettu niin monen jättävän kuitenkin tulematta, että palkkaavat nykyään ainoastaan jo maassa olevia.

Alallani on erittäin paljon töitä tarjolla ja olen aivan varma, että saisin paikan jossain kuukaudessa paikan päällä. Silti Uusi-Seelanti on yksinkertaisesti liian kaukana, jos joku meneekin pieleen. Tai siis kotiinhan pääsee aina, mutta jos tekee kaikki lähtövalmistelut jonkun parin vuoden oleskelua varten, irtisanoutuu töistä ja muuta ja sitten joutuisikin palaamaan. Euroopasta voisi käydä helposti viikonloppuna hoitamassa jotain.

Olen vasta aloitellut ja kiinnostusta on tosiaan riittänyt ja yksi Skype-haastattelu lienee toteutuu ensi viikolla. Jos tämä ei näin onnistu, niin sitten lähden sinne myöhemmin selvittämään tilannetta. Tällä hetkellä vain on kotimaassa sen verran säätöä menossa, että nyt se ei oikein onnistu.

8
Yleinen / Reissuista jääneet rahat
« : 08.05.2011, 13:45:03 »
Nyt tuo purkki pursuaa jo täysin ja loput pitää pitää pöydällä. Mahdoton tietää kuinka paljon tuossa on, sinänsä vain hiluja, mutta jokunen isompikin seteli ja ainakin parikymmentä maata, äkkiä niistäkin kertyy.

Ajattelin ottaa projektiksi laskea ne, mutta tärkeämpää olisi löytää niiden seuraava säilytyspaikka. Onko Vantaan kentällä jotain keräystä minne voi laittaa mitä vain, ainakin joillain kentillä olen semmoisiin törmännyt.

9
Lemmikkien oma lentoyhtiö aloitti Yhdysvalloissa

Tiistai 14.7.2009 klo 23.11

Pelkästään lemmikkieläimiä kuljettava lentoyhtiö teki neitsytlentonsa Yhdysvalloissa tiistaina.

Pet Airways -yhtiö kuljettaa aluksi vain kissoja ja koiria, ja sen lennot on jo buukattu täyteen seuraaviksi kuukausiksi.

Floridalaiset Alysa Binder ja Dan Wiesel perustivat yhtiön huomattuaan, kuinka stressaavaa lentomatkustaminen oli pariskunnan Zoe-terrierille.

- Eläimet joutuvat usein kärsimään matkustaessaan, ja niitä kohdellaan kuin matkatavaroita, pariskunta kuvailee.

Pet Airwaysilla ainoat ihmiset koneessa ovat lentäjä ja lentoemäntä, jonka tehtävänä on huolehtia karvaisten matkustajien mukavuudesta. Aluksi yhtiö lentää viiteen suurkaupunkiin Yhdysvalloissa. Tulevaisuudessa reittejä on suuren kysynnän vuoksi tarkoitus laajentaa.

Yhdensuuntaisen lemmikkilipun hinta lähtee 149 dollarista (noin 106 euroa).

STT-DPA

--------------------------

Mielenkiintoinen liikeidea, mutta kuulostaa tietenkin aika amerikkalaiselta. Saa nähdä mitä tästä tulee ja rantautuuko Eurooppaan.

Saa nähdä myös kelpaako modeille ketju tänne, koska onhan tämä tietysti lentomatkustusta ja saattaa olla väärässä osiossa.

10
Yleinen / Maailman eläintarhat
« : 09.11.2008, 23:08:01 »
Eläintarhojen oikeutuksesta voidaan varmasti käydä vääntöä ihan sinne tappiin asti ja miksei vaikka tässäkin ketjussa. Näkisin kuitenkin, että tarhoilla on hyvä ja tärkeä kasvatuksellinen rooli kaiken muun hyvän lisäksi. Se pitää muutenkin muistaa, että eläimet ovat juuri sitä eli eläimiä.

Minkälaisia tarhoja maailmalta löytyy, missä olette käyneet? Tai kiinnostaako tuommoiset paikat ylensäkään? Minulla kaupungin zoo on yksi ensimmäisiä vierailukohteita, vaikka pitemmän päälle alkaa samojakin lajeja näkymään, niin aina tulee jotain hienoa eteen.

Euroopan ulkopuolella olen käynyt ainoastaan Baku zoossa, kokemukset ovat hyvinkin vaihtelevia. Itä-Euroopassa on aika surullista näkyä, mutta esimerkiksi Varsova ja Moskova olivat erittäin kelvollisia, kun taas Pietari ja Belgrad löytyvät sieltä toisestä päästä. Skopjesta en halua edes kirjoittaa, siellä oli fyysinen pahaolo lähellä, mutta onneksi ulospääsy löytyi.

Hampurin Hagenbeck oli aivan mieletön kokemus, kyllä eläimistä näkee miten ne voivat. Sieltä lähtiessä oli samanlainen fiilis kun poistuu elokuvateatterista jonkun todella loistavan näytöksen jälkeen. Harmillisesti tapiiriit olivat juuri päiväunilla, mutta siellä ne köllöttelivät tyytyväisinä.

Korkeasaari on tietysti myös kärkipäässä.

11
Yleinen / Miksi pääkaupunkeja inhotaan?
« : 13.07.2008, 09:15:22 »
Tässä kun pikku hiljaa alkaa olemaan syyskuun reissun kuviot selvillä, niin on taas kerran alkanut ihmetyttämään pääkaupungit.

Melkeinpä mihin tahansa ja mistä tahansa kun kysyy vinkkejä, niin ehdotetaan jättämään menemättä pääkaupunkiin tai jos lento on sinne, niin poistumaan pikaisesti. Toki jotkut ovat armeliaampia ja ehdottavat muutaman tunnin tai jopa yhden päivän vierailua.

Minä olen täysin kaupunki-ihminen, vaikka onneksi onkin kesämökki, joten sekin puoli tulee tutuksi, viihdyn keskustojen hulinoissa ja sitten käyn paljon lähiöissä katsomassa miten ihmiset oikeasti elävät. Varmasti monien mielestä lähiöissä ei ole "mitään", mutta se on niin suhteellista. Minulle useimmat museot eivät tarjoa "mitään".

Suomen kannalta kun asiaa miettii, niin onko se nyt sitten niin hauskaa pyöriä jossain Porvoossa ja Joensuussa, jos Helsingistä on lähdetty silmät kiinni?

Jos maan pääkaupunki on näkemättä, niin miten voi peilata kokemuksiaan niihin muka parempiin vierailukohteisiin. Se on se mitä en ymmärrä.

12
Ensin joutuu säätämään viisumeita ja sitten vielä lisää lupia. Mistä noita saa ja millainen on hakumenettely?

Riittääkö, että johonkin ulkoministeriöihin tai vastaaviin lähettää anomuksen vai voidaanko noita myös hylätä? Viisumi pitää ehkä olla ennen kuin noita voi hakea?

Sivuja: [1]