Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mljv

Sivuja: [1] 2
1

British Airwaysin matkustamohenkilökunta on lakossa joulun ja uudenvuoden, lakko ja lakkopäivät varmistuivat eilen. Lakko koskee niitä henkilöitä, joilla on BA:n operoimat lennot (noin puolet HEL-LHR -lennoista), BA:n koodilla ostetut muun yhtiön lennot eivät ole vaarassa.

Lakosta lisää: http://www.britishairways.com/travel/strike-ballot/public/en_gb sekä http://www.britishairways.com/travel/statement/public/en_gb

BA joustaa lakon takia mm. lentolippujen siirtoehdoissa ja yrittää järjestää korvaavia lentoja tarpeen tullen:
Lainaus käyttäjältä: British Airways
Customers who are booked to travel between 22 December 2009 and 2 January 2010 and for 48 hours on either side of those dates who would like to take their flight at a different time can change to another BA flight departing in the next twelve months at no charge.

If a customer’s flight is actually cancelled because of industrial action, we will offer them the option to refund their ticket, rebook on to a different flight or reroute their journey on another BA flight.
Tämä ja lisää: http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_gb?p_faqid=3917

Tämä on tietysti myös tärkeää huomata, jos lippu on ostettu esim. Ebookersilta tai Kilroylta: "All customers who have booked through travel agents are asked to contact them directly." ( http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_gb?p_faqid=3917 )

[Puuh, omassa lentolipussa lukee "Operated by Finnair", kerrankin kävi munkki...]

2

Annetaan tarpeettomana "Let's go Australia on a budget", painettu ja ostettu vuonna 2007. Kirja lähes uuden veroinen, käynyt kerran Ausseissa, mutta ei sitä avattu kuin pari kertaa, kun oli muita sopivampia oppaita mukana. Jotenkin tämä ei ollut kahden laiskahkon keski-ikäistyvän automatkailijan opaskirja...


Annetaan ensimmäiselle, joka ilmoittaa tässä ketjussa sitä haluavansa. Ostaja maksaa toimituskulut  n. 6-7 euroa tai sitten nouto Vantaalta tai ehkä Helsingin keskustasta (jos malttaa odotella vähän).

3
Olettekos kuulleet... / Lontoon metro lakossa 9.-11.6.
« : 10.06.2009, 13:21:17 »

Tämän päivän Kauppalehdestä bongasin tiedon siitä, että Lontoon metrossa lakkoillaan (just sopivasti, kun n kymmentä tuhatta ihmistä haluaa illalla Wembleylle matsia katsomaan).

Transport for London-sivusto tiesi sitten enemmän:
"RMT strike action

The RMT union strike started at 19:00 on Tuesday 9 June. Tube services will not return to normal until Friday morning 12 June. We will keep as many stations open and as much of the service running as possible. However, all lines are affected and some may have limited or no service.
Oyster pay as you go is being accepted on National Rail journeys in Greater London."
Ja täällä sitten on tietoa noista vaihtoehdoista ja ylipäänsä toimivista linjoista; varmaan päivittyy sitä mukaa, kun tietoa tulee: http://www.tfl.gov.uk/corporate/media/newscentre/11979.aspx

4
Schengenin sisällä matkustavien kannattaa varmaan varautua vähän normaalilla pidemmällä ajalla lähtöselvitykseen Italian kentillä mainittuna aikana, yksi jono lisää on aina yksi jono lisää...

Arean uutiskirje kertoo syynkin ja se on ihan selvä:
Lainaus käyttäjältä: Area
Italia palauttaa Schengen-sisärajatarkastukset 18.6.–15.7.2009 väliseksi ajaksi. Rajatarkastukset palautetaan turvallisuuden varmistamiseksi L'Aquilan G8-huippukokouksen 8.–10.7.2009 aikana.

5

Italiassa lakkoillaan lähiviikkoina (tai sitten ei):

Lainaus käyttäjältä: SMT
Italian lentokentillä lakkouhkia


Alla on lueteltu Italiassa toukokuulle ilmoitetut lentoyhtiöiden ja -kenttien lakot. Lakot voivat peruuntua.
15.5. klo 12.00-16.00 Enav (lennonjohtajien lakko)
15.5. klo 12.00-16.00 Alitalia
22.5. klo 8.00-12.00 Enac (ilmailualan viranomainen)
26.5. klo 00.01-23.59 Firenzen lentokenttä
26.5. klo 00.00-24.00 Venetsian lentokenttä matkatavarankäsittelijät
26.5. Milanon Lineta ja Malpensa lentokenttien matkatavarankäsittelijät

6

Tulipa äskettäisellä Brittilän reissulla tehtyä karttakirjan viisivuotispäivitys ja siksi on aika siivota karttahyllyn vanhemmasta päästä muutama kartasto pois. Nämä kartat eivät vieläkään ole huonoja tai käyttökelvottomia, joten ennemmin antaisin ne hyvään kotiin kuin laitan keräykseen - luopumisen syy on se, että neljä samanlaista karttakirjaa on jo liioittelua, kaksi uusinta saa riittää tässä huushollissa!


Molemmat luovutettavat karttakirjat ovat noin A3-kokoisia ja AA:n eli Britannian autoliiton tarkkaa tuotantoa. Koko tarkoittaa maksikirjeen lähetyskuluja eli postitus (myös ärräpaketti tai matkahuolto ok) maksaa jonnin verran, mutta pk-seudulla voidaan sopia henkilökohtaisesta luovuttamisesta jossain sopivassa kohtaamispaikassa. Jos tapaamiseen on varattu vähän lisäaikaa, voin antaa myös käyttöopastusta - näillä navigoi Briteissä ihan mihin vain, jos tietää, miten karttakirja ja käytäntö vastaavat toisiaan!1) "Keltainen karttakirja"
- AA Big Road Atlas Britain 1998
- skaala 3 mailia tuumalla
- London central, London District, Manchester Birmingham
- 73 town plans
- alussa näppärä reittisuunnittelukartta sekä etäisyystaulukot
- liimasidottu, joten aukeaman keskustaa joutuu joskus vähän tihrustamaan
- kannet päällystetty kontaktimuovilla jo kauan sitten, kulmat vähän reissussa ruttaantuneet, mutta yhä hyvässä kunnossa

Tästä karttakirjasta puuttuu pieni pätkä Manchesterin itäpuolen kehätiestä ja joku nykyinen motarinpätkä on kartassa vasta "dual lane main road", muuten tämän pitäisi edelleen vastata todellisuutta. Osa kaupunkien keskustakartoista voi olla jo vähän vanhentuneita, mutta antavat edelleen hyvän yleiskäsityksen siitä, mitä kultakin kaupungilta voi odottaa.2) "Punainen karttakirja"
- AA Large Scale Atlas of Great Britain 1999
- giant 2.4 miles to 1 inch scale
- London district map
- aukeaman kokoinen reittisuunnittelukartta
- rengassidottu (metalliselkä, ei muovinen), pysyy hyvin auki, kannet ja kulmat vähän reissussa rähjääntyneet

Tässä kartastossa ei ole noita kaupunkisuunnistuksen apuvälineitä, mutta toisaalta tämän mittakaavan kanssa suunnistaa pienimmilläkin teillä vaivatta. Tässä versiossa näkyy jo tuo Manchesterin kehätien linjauskin, joten mitään isoa ei puutu.Molemmissa karttakirjoissa on takana tarkka paikannimihakemisto ja karttoihin on myös merkitty runsaasti paikallisia nähtävyyksiä (kartanoita, näköalapisteitä, laukkaratoja, eläintarhoja, huvipuistoja, museoita....), joista voi sitten googlella kaivaa tarkempia tietoja, kun ensin tietää, mikä osuu omalle reitille.

Isot ostarit on alettu merkitä näihin AA:n karttoihin vasta 2000-luvulla eli ei löydy ym. kirjoista, mutta jonkin verran osaan kertoa niiden nimiä ja sijainteja ihan muististakin, jos haluttu alue on tiedossa.

7

Hotelli- ja ravintolamuseossa on syykuun loppuun asti teemanäyttely "Matkaevästä". Annan museon itsensä esitellä näyttelyn:

Lainaus käyttäjältä: hotelli- ja ravintolamuseo
Eväsleipien kääreen rapina, ravintolavaunun lihapullat, kahvit tienvarren huoltoasemalla, ruotsinlaivan seisova pöytä ja lentoemännän tarjoilemat virvokkeet luovat matkatunnelmaa. Matkaeväät ovat olennainen osa matkaelämystä. Näyttely esittelee ruoan myyntiä ja tarjoilua asemilla, liikennevälineissä ja matkan varrella.

Näyttelyyn pääsee kohtuuhinnalla, aikuiset 2 euroa, opiskelijat (ja kait muutkin ns. erityisryhmät) 1 euro.


Aukioloajat, osoite jne jne http://www.hotellijaravintolamuseo.fi/nayttelyt.html

Vasta bongasin tämän ilmoituksen erään kauppaketjun lehdestä, mutta ajattelin kyllä käydä katsomassa... Museo on valitettavasti pääsiäisen kiinni, joten nyt kun olisi ehkä aikaa, ei voi mennä katsomaan, vaan ehkäpä reitti menee tuosta Kaapelitehtaan ohi vielä myöhemminkin kevään tai kesän aikana.

8
Olettekos kuulleet... / Yleislakko Ranskassa 19.3.
« : 17.03.2009, 12:45:21 »
Söpöjä nuo ranskalaiset... Tässä Arean tämän päivän liikematkatiedotteesta:

Lainaus käyttäjältä: Area
Yleislakko Ranskassa 19.3.

Ranskassa järjestetään maanlaajuinen yleislakko 19.3. Lakko koskee mm. julkista liikennettä sekä valtion virastoja. Lakon tarkkaa vaikutusta lentoihin ja kulkuvälineisiin ei osata arvioida etukäteen, mutta ruuhkiin kannattaa varautua.

Edellisen yleislakon aikana ulkomaan lennot toimivat melko hyvin, mutta maan sisäisiä lentoja jouduttiin perumaan. Suosittelemme seuraamaan lentojen tilannetta lentoyhtiön kotisivuilta sekä area.fi -sivujen uutisista.

9
Olettekos kuulleet... / Ranskassa lakkoillaan 29.1.
« : 27.01.2009, 20:42:10 »

Arean eilisen liikematkauutiskirjeen mukaan Ranskassa liittyvät yleislakkoon ainakin junat (ml. kaukoliikenne) ja lentokenttäbussit sekä julkiset palvelut ja osa museoista. Lisäksi useissa kaupungeissa suunnitellaan mielenosoituksia.


SMT:ltä tuli tänään Extra-uutiskirje, jonka mukaan myös Air Francen henkilökuntaa on lakossa. Air Francen sivuilta ei irtoa mitään lisätietoa...


Ergo, jos joku on Ranskassa ylihuomenna tai lentää sitä kautta, kannattaa varautua ongelmiin ja jos pitää päästä lentokentälle, sinne on syytä lähteä todella hyvissä ajoin...


BTW, Arean tiedote oli näköjään peräisin Suomen Pariisin suurlähetystöltä: http://www.amb-finlande.fr/Public/default.aspx?contentid=157719&nodeid=32222&culture=fi-FI

10

Finnair "yhtenäistää matkatavarakäytäntöjään" eli jos lippu on kirjoitettu 19.3.2008 jälkeen ja lento tapahtuu 30.3.2008 jälkeen, saa kotimaassakin enää 20 kg ruumaan menevää matkatavaraa + 8 kg käsimatkatavaraa entisen kolmen kollin sijasta. Jos lippu on jo kirjoitettu (eli on esim. kotimaan liikenteen e-lippu huhtikuun lumilomalle), sillä saa matkustaa vanhan matkatavaramäärän mukaan, joten vuoden siirtymäkauden ajan on molempia voimassa...

Näin sanoo Arean uutiskirje: http://www.area.fi/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_1FG/.cmd/ad/.ar/sa.fireAptrixPortletAction/.c/6_1_1UI/.ce/7_1_3E2/.p/5_1_347/.d/0?PC_7_1_3E2_aptrixPortletAction=UpdateAptrixPortletContext&WCM_Context=http://www.area.fi/ilwwcm/connect/BN/Asiakastiedotteet/Asiakastiedote+17.3.2008&pagedesign=2LIM_tiedote_fi2007

Finnairin sivuilta ei vielä löydy tuosta mitään, mutta myös ylipainomaksuja yksinkertaistetaan 30.3. ja siirrytään kaikilla (Finnairin) lennoilla kilomääräiseen maksuun, myös kaukoreiteillä:
http://www.finnair.fi/finnaircom/wps/portal/finnair/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKL9473MgLJgFguPvqRqCLOnqgiLvHO3nARX4_83FT9oLTMeDdPfW_9AP2C3NDQiHJHRQBxKSwM/delta/base64xml/L0lDU0lKQ1RPN29na21DU1Evb0tvUUFBSVFnakZJQUFRaENFSVFqR0VKemdBIS80SkZpQ28wZWgxaWNvblFWR2hkLXNJYjFRQSEhLzdfS183QUovMw!!?PC_7_K_7AJ_path=%2fFinnair.Com%2fNews%2fYlipainomaksut_fi#7_K_7AJ

11
Finnairin uutiskirjeen kautta bongasin tiedon siitä, että seuraavan 12 kk:n sisällä Heathrow'lla tulee suomalaisiakin koskevia muutoksia, kun terminaali 5 kohta avataan. Tärkein lienee tämä:

Lainaus käyttäjältä: Finnair
Finnair ja Iberia muuttavat kolmosterminaaliin syyskuun 17. [2008] ...

Terminaalimuutokset tietävät joillekin OneWorld-yhtiöiden käyttäjille jopa lyhyempiä vaihtoaikoja, mutta toisten vaihtoajat pitenevätkin. Koko sepustus täällä:
http://www.finnair.fi/wps/portal/finnair/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKL9443MXUBSYGYLj76kWhCzp5oQi7xzt4IIV-P_NxU_aC0zHg3T31v_QD9gtzQ0IhyR0UAHCD6Pg!!/delta/base64xml/L3dJdyEvd0ZNQUFzQUMvNElVRS82X0tfNDZB?path=/Finnair.Com/News/Plus%20news/FPlus_News_2008_London%20airport_fi&

(Jos tuo härsvänkkylä ei toimi, niin tällä pitäisi löytyä: http://tinyurl.com/2xr9pg - Finskin osoitesysteemi on tooosiii käyttäjäystävällinen....)

12
Sekä Arean uutiskirjeen että Vikingin pääsivulta ilmenee, että Viking XPRS:n tulo liikenteeseen viivästyy edelleen ja se aloittaa vasta 28.4. siten, että liikenne XPRS:llä alkaa Helsingistä 28.4. klo 11:30, siihen asti remmissä on Rosella.

XPRS:lle tehdyt varaukset tuohon ajankohtaan asti tullaan Arean mukaan siirtämään Rosellalle - hinnasta eivät puhu mitään, itse ainakin rupeaisin narisemaan, jos saisin pikalaivan hinnalla hitaan laivan liput...

13
Arean erinomaisesta uutiskirjeestä löytyi tänään taas lakkouutisia:


Lainaus käyttäjältä: "Area 7.3.2008"
Air Finlandin lentäjät uhkaavat lakolla ensi viikolla. Lakko toteutettaisiin kolmena vuorokauden mittaisena liikenteen seisautuksena, joista ensimmäinen olisi 12. päivä maaliskuuta, ja kaksi seuraavaa sen jälkeen viikon välein.

Lakon piirissä olisivat yhtiön kaikki lennot, jotka voivat myöhästyä lakon aikana noin vuorokauden. Kyse on Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta tehtävistä lennoista Phuketiin, Bangkokiin ja Sharm el Sheikhiin.

Alitalian lentohenkilökunta Italiassa on ilmoittanut lakkoilevansa 14.3. klo 10-14.Tuo Alitalia lienee vain sellainen normaali riesa viivästymisineen, Air Finlandista tulee sitten enemmän ongelmia.

14
SMT:n tiedotuksesta tuli tällainen, Saksan matkailu voi olla tänään aika hehkeätä:

Lainaus käyttäjältä: "SMT"
Saksassa varaudutaan liikennekaaokseen, kun julkisen liikenteen lakko
laajenee keskiviikkona 5.3. lentokentille.

Lakko haittaa kahdeksan lentokentän toimintaa, sillä niiden henkilöstö
tukee palvelualojen ammattiliiton työtaistelua. Lentoyhtiö Lufthansa on
ilmoittanut peruvansa noin 140 lentoa, joista pääosa on kotimaan lentoja.

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa joutuu perumaan 142 lentoa keskiviikkona
lakon takia, Reuters kertoo verkkosivuillaan. Suurin osa peruttavista
lennoista on Saksan sisäisiä lentoja, erityisesti Münchenistä tai
Frankfurtista lähteviä tai sinne saapuvia lentoja.

Lufthansa kehottaa kotimaan lentojen matkustajia suosimaan junia, joissa
lentoliput kelpaavat.

Lisätietoja Lufthansan internet-sivuilta:  www.lufthansa.com
http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/nonav/local?l=en&nodeid=1874371&cid=18002

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja päivitämme tarvittaessa tiedot
www.smt.fi -etusivullemme uutisosioon.

15
Yritin kaivaa tätä Finskin ja Lomalentojen sivuilta enkä tietenkään löytänyt, mutta tiedote on SMT:ltä eli eiköhän se pidä paikkansa:

Lainaus käyttäjältä: "SMT"

Finnairin lomalentojen matkatavarasääntöihin muutoksia 30.3.2008

Kesäliikennekauden alusta Lomalennoilla perittävät ylipainomaksut ja erikoismatkatavaroiden kuljetushinnat nousevat. Korotukset koskevat lentoasemalla perittäviä maksuja. Samalla käsimatkatavaran painoraja nousee.

Matkatavaran ylipainosta peritään 30.3.alkaen lipputyypistä riippumatta seuraavat ylipainomaksut:
– alle 5 tunnin lennoilla 7 euroa/kg
– 5–8 tunnin lennoilla 10 euroa/kg
– yli 8 tunnin lennoilla 12 euroa/kg.

Erikoismatkatavaroiden uudet lisämaksut ovat:
– golfvarusteista, hiihtovarusteista, lainelaudasta (alle 278 cm), polkupyörästä ja aseista 30 euroa/suunta
– sukellusvarusteista 40 euroa/suunta
– purjelaudasta (yli 278 cm), riippuliitimistä ja kajakista 55 euroa/suunta.
Lomalentojen nettisivujen kautta maksettaessa nämä hinnat ovat 5 euroa halvemmat.

Hinnat lemmikkieläinten kuljetuksesta lentokoneen ruumassa eivät muutu.

Sallitun käsimatkatavaran paino muuttuu 30.3. alkaen Lomalennoilla 5 kilosta 8 kiloon. Laukun koko saa olla enintään 56 x 45 x 25 cm.

Lähde: Finnair


Lähde: http://www.smt.fi/index/uutislistaus/1.html (sekä SMT:n viikkotiedote)

16
Arean tämän päivän matkustustiedotteesta:

Lainaus käyttäjältä: "Area"
Lennonjohtajien lakko Ranskassa

Lennonjohtajat lakkoilevat Ranskassa 11.-15.2. Jos neuvotteluissa ei edistytä, lakkoa uhataan jatkaa myös ensi viikolle 18.-22.2.


Peruutuksia on odotettavissa erityisesti Orlyn kentältä operoitaviin Ranskan sisäisiin lentoihin.


Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä Air France sanoo hoitavansa kaikki aikataulun mukaiset lennot. Lentojen viivästyksiä on lähipäivien aikana todennäköisesti kuitenkin odotettavissa.

17
BAA:n eli Ison-Britannian Ilmailulaitoksen lentokentillä on päällä lakonuhka, aiheena on joku eläkejuttu (lisää tässä: http://www.homesworldwide.co.uk/europe/spain/news/articles/british_airport_workers_threaten_strike_action?news_id=0048797 ). Tämä koskisi Englannin puolella Lontoon Heathrow'n, Gatwickin ja Stanstedin kenttiä sekä Southamptonin kenttää ja Skotlannissa Edinburghin, Glasgow'n ja Aberdeenin kenttiä. Lakko uhkaa juuri Uuden vuoden nurkilla eli tekisi aika pahaa jälkeä...

Tällä hetkellä BAA:n sivut sanovat kyllä näin:

"Potential strike action

We regret that the threat of industrial action over the Christmas period is creating uncertainty for our passengers and their families. No industrial action has yet been announced and we're working hard to resolve this issue with the unions. Our first priority is to ensure that there is no disruption to our passengers and their travel plans." (Löytyy jokaisen kentän pääsivulta, mm. http://www.stanstedairport.com/ )


Esimerkiksi Manchesteriin ja Birminghamiin lentonsa buukanneet voivat huokaista helpotuksesta tässä, ne ovat "non-BAA airports" ja niiden pitäisi toimia normaalisti. Voivat jopa toimia normaalia paremmin, jos Brittilän ilmatila väljenee lakon takia...
Tai ainakin toivossa on hyvä elää, sanoo nimim. "Birminghamiin ja takaisin".


(Jälkimiete: Taitaa olla taas aika lukea matkavakuutuksen ehdot suurennuslasilla...)

18
Olettekos kuulleet... / Blue1:n kevät ja kesä 2008
« : 04.11.2007, 23:19:34 »
Mainiosta SMT:n uutiskirjeestä löytyi tällä viikolla tällaista (mitä muuten ei löydy Blue1:n sivuilta, jossa mainostetaan vasta talven kohteita...):

Lainaus käyttäjältä: "SMT"
Blue1 julkaisee kesäkauden 2008 liikenneohjelmansa. Osa muutoksista astuu voimaan jo alkuvuodesta, loput 27.3.2008 alkaen.

Oulusta Helsinkiin lennetään arkisin viidesti päivässä, Vaasasta ja Kuopiosta kolmesti päivässä. Rovaniemen ja Helsingin välisellä reitillä vähennetään viikkovuoroja, mutta reittiä lennetään edelleen vähintään kerran päivässä.

Helsingistä Tukholmaan ja Kööpenhaminaan lisätään vuoroja, ja ruuhkaisimpia aikoja ryhdytään lentämään suuremmilla koneilla. Kesäaikataulusta alkaen lennetään päivittäin 11 lentoa Helsingistä Tukholmaan ja 9 lentoa Helsingistä Kööpenhaminaan.

Kesäaikataulun myötä Blue1 lentää kolmesti viikossa Milanoon ja Roomaan. Helsingistä Nizzaan lisätään suoria lentoja 27.3.2008 alkaen. Lontooseen on luvassa päivittäisiä Blue1-lentoja yhdistetyllä aamu-/ilta-aikataululla Helsingistä. Blue1:n liikennöi päivittäin Helsingistä Zürichiin, reitti lennetään yhteistyössä Swissin kanssa. Suorat päivittäiset lennot Helsingistä Hampuriin jatkuvat. Reitit Helsingistä Barcelonaan ja Varsovaan jatkuvat ennallaan. Ateenan toinen viikkovuoro siirtyy lauantailta perjantaille. Blue1:n nonstop-tarjonta Helsingistä Pariisiin jatkuu ennallaan.

Blue1:n konekantaan tehtävien muutosten ja tarjonnan keskittämisen takia Blue1 lopettaa kaksi reittiä. Helsinki-Amsterdam sekä Helsinki-Berliini lopetetaan 11.2.2008. Tehtyjä varauksia voi muuttaa SAS:n lennoille Skandinavian kautta kuluitta. Viime kesänä liikennöityjä suoria Helsinki-Dublin ja Helsinki-Budapest -reittejä ei oteta uudestaan tarjontaan kesällä 2008.

19
Arean erinomainen liikematkatiedot sisälsi taas tärkeätä tietoa. BA muuttaa Lontoon pään lähtöselvityksen sulkeutumisaikoja ja saa vihdoinkin auki online-lähtöselvityksen Helsingistä lähdettäessä (oli jo aikakin):

Lainaus käyttäjältä: "Area"
British Airwaysin lähtöselvityksistä

Lähtöselvitysajat Lontoossa

British Airwaysin lähtöselvitys Lontoon Heathrow’n ja Gatwickin kentällä suljetaan 28. lokakuuta 2007 alkaen 45 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Muutos koskee myös GB Airwaysin operoimia lentoja. Online lähtöselvitys sulkeutuu edelleen 60 minuuttia ennen koneen lähtöä.  

Lähtöselvitysajat Helsingissä

British Airwaysin lähtöselvitys Helsinki-Vantaalla suljetaan 40 minuuttia ja lähtöportti 15 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. British Airwaysilla on omat lähtöselvitystiskit Helsinki-Vantaan lento-asemalla lähtöhallissa 2, tiskit 202-204.

British Airways on avannut Online-lähtöselvityksen Helsingistä alkaville lennoille. Lähtöselvityksen voi nyt tehdä BA:n internet–sivuilla Manage my booking –toiminnon kautta. Online boarding pass –tarkastuskortin voi tulostaa itse tai noutaa British Airwaysin lähtöselvitystiskiltä lentoasemalta. Online lähtöselvitys avautuu 24 tuntia ja sulkeutuu tuntia ennen lennon lähtöä. British Airwaysilla on omat lähtöselvitystiskit Helsinki-Vantaan lentoasemalla lähtöhallissa 2, tiskit 202-204. Matkatavara tulee viedä lähtöselvityksen yhteydessä olevaan Baggage Drop –pisteeseen.

Online lähtöselvitys toimii British Airwaysin operoimille lennoille, jotka on varattu BA tai AY lennonnumeroilla.

Lisätietoja Online –palvelusta löytyy osoitteesta http://www.britishairways.com/travel/mmbhome/public/en_fi?source=TOP_MMB (ba.com -> Manage My Booking) .

20
Toisin kuin Finnair, joka vieläkin siirtää kamat saman allianssin sisällä, vaikka jatkolento olisi eri lipussa, SAS kieltäytyy hommasta kokonaan:

Lainaus käyttäjältä: "SMT"
SAS tarkentaa matkatavaran käsittelyperiaatteita jatkolentojen osalta 15.6.2007 alkaen. Tästä päivästä lähtien erillisille lipuille kirjoitetut reititykset eivät sisällä matkatavaran siirtoa jatkolennolle, vaikka koko matka olisikin saman yhtiön lennoilla (poikkeuksena Norjasta alkavat lennot, joilla pätee through check-in).

Jos asiakas matkustaa SAS:n lennolla esim. Helsingistä Tukholmaan, josta hänellä on jatko SAS:n lennolla New Yorkiin ja lennot on kirjoitettu kahdelle eri lipulle, matkatavara lähtöselvitetään vain ensimmäiseen kohteeseen, ei lopulliseen määränpäähän asti. Tällaisessa tapauksessa matkustajan on itse noudettava matkatavaransa Tukholmassa ja lähtöselvitettävä ne uudelleen jatkolennolle sekä kuljettava uudestaan turvatarkastuksen läpi.

Mikäli asiakkaalla on erilliset liput, lentojen väliin tarvitaan riittävästi transfer-aikaa.


Lähde: SMT:n s-postitiedote 15.6.2007. Löytyy myös netistä: http://www.smt.fi/yrityspalvelut/uutislistaus/5.html - Kaleva Travelilla sama: http://www.kalevatravel.fi/ajankohtaista/tiedotteet/fi_FI/sas_tavarat/


Alkaa olla vähän niin, että matkatavaroiden siirtymisestä omia aikojaan (through check-in) on Euroopassakin kohta varmuus vain, jos kaikki lennot ovat samassa lipussa ja mieluiten saman allianssin/yhtiön sisällä. Ei ainakaan kannata enää laskea sen varaan, että lentoyhtiö moiseen viitsisi ryhtyä...


PS. Mielenkiintoisinta tässä on se, että SAS:n sivuilta ei löydy tästä tietoa ainakaan kohtuullisella kaivamisella (katsoin matkatavaraohjeet ja press release-osaston joka kielellä paitsi espanjaksi). Mutta lähtisin kuitenkin itse siitä ajatuksesta, että juttu on tosi!

Sivuja: [1] 2