Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Berlin

Sivuja: [1]
1
Kun täällä näyttää olevan aika hiljaista uusien otsikoiden suhteen, niin tässä nyt sitten yksi turha testi tilantäytteeksi. Lähinnä sen takia, että kiinnostaisi tietää onko tossa vaihtoehtoina muitakin kuin Tomas Ledin, joka on toistaiseksi tullut kaikille, joiden olen kuullut tuhlanneen aikaa moiseen älyttömyyteen :)

www.mtv3.fi/idols/psykotesti.shtml


T: Tomas Ledin nro 699?

2
Matkapäiväkirjat / Etela-Amerikka... (SK)
« : 24.09.2003, 20:12:08 »
Joo, ei onneksi kestanytkaan kuin kuukauden etta sain aloitettua tan topicin... mutta annettakoon se anteeksi, kun ottaa huomioon, etta matkalla on yleensa parempaakin tekemista kuin kokkia kaiket paivat netissa  :wink:

Matka alkoi siis jo 1.9, jolloin lensin Miamiin. Siella olin jumissa 3,5 paivaa ja taytyy sanoa, etta pelkkaa ajan ja rahan hukkaa oli sekin paikka. Enka ollut yhtaan tyytyvaisempi kuultuani, etta jatkolentoa oli siirretty aamusta myohaiseen iltapaivaan, joten siita tuli viela tuo ylimaarainen puoli paivaa. Pyh. Ehka sinne kannattaa menna jos tykkaa lohota rannalla, mutta varmaan siihenkin toimintaan loytyisi parempia paikkoja maapallolta...

Onneksi Costa Ricassa alkoi sitten jo vahan tapahtua. Siella oli aikaa 6 paivaa, joten kavin vaeltelemassa pilvimetsissa, jollain veneretkella lahella Nicaraguan rajaa (siella nahtiin jopa kohtuullisesti elamaa, kuten kolmea eri lajia apinoita, kaimaaneja, laiskiaisia ja lukemattomia lintuja), yoretkella jossain metsassa (nahtiin lahinna muurahaisia... sit kun viidetta kertaa pysahdytaan ihmettelemaan muurahaisjonoa niin tekee jo mieli kysya niilta oppailta, etta eiko ne tosiaan ole koskaan nahneet muurahaisia. Itte ei tarvis takapihaltaan poistua niita katsellakseen, saati lentaa Costa Ricaan...) ja katsomassa kahta tulivuorta, joista kumpaakaan en tosin sumun takaa nahnyt. Mutta mitapa muuta voi odottaa, kun menee sinne keskella sadekautta. Yleensa iltapaivisin ja/tai iltaisin satoi, joten kaikki vaellukset sun muut retkeilyt oli jarkevaa hoitaa pois alta aamulla. Onneksi oli kroppa viela Euroopan ajassa, niin ei tuottanut vaikeuksia herata vaikka viidelta! Muita turisteja oli hyvin vahan, eli monesti sai metsat suunnilleen omaan kayttoonsa kun sinne meni. Ihan mukavaa.

11.9 lensin Ecuadoriin, josta matka sitten jatkuu maata pitkin ainakin Rioon saakka. Quitossa meni vajaa viikko, vaikkei siella kuitenkaan ihmeempia tullut tehtya. No kiivettiin tuomiokirkon katolle katselemaan nakymia ja kaytiin naisvankilassa visiitilla. Siella kun viruu naita onnettomia lansimaalaisia, jotka on yrittaneet salakuljettaa arvatkaamita ulos maasta. Tavattiin saksalainen tytto, joka oli istunut siella 3,5 vuotta (puoli vuotta jaljella) 7 kilon kokaiinilastista karahtamisesta. Vietiin sitten tuliaisiksi jotain ruokaa yms, jota niiden on vaikea saada tai joka maksaa kymmenkertaisesti muurien sisalla ulkomaailmaan verrattuna. Oli ihan mielenkiintoinen visiitti - vankeja on 400 ja niiden lapsia (jotka siis asuu siella myos) 200... ei montaa tyhjaa neliometria varmaan siita rakennuksesta loydy.

Kaytiin parin paivan retkella Mindossa, taas vaihteeksi vaeltelemassa pilvimetsassa. Metsa oli ihan hienoa, mutta paamaaramme vesiputous ei ollut mistaan kotoisin. Pieni vesivana jossain kallion reunalla ja siina se. Suuresti ihmettelen jos loydettiin edes oikea putous, koska eihan tuommoista voi kukaan mainostaa nahtavyytena... saman nakisi, kun menisi kylppariin ja avaisi hanan... meilla oli oppaina pari paikallista koiraa (!) jotka ilmestyivat kuin tyhjasta, ja opastivat meidat sinne putoukselle ja takaisin. Toinen niista tuli mukana hostelliin ja nukkuikin yonsa meidan oven ulkopuolella. Ajateltiin jo etta joudutaan ottamaan se mukaan reissuun, mutta kylla se siita sit ajallaan katosi... Niin joo, ensimmaiset 10 paivaa reissasin 2-3 muun kanssa (jotka tapasin Quitossa hostellissa), mut sitten meni hermot ja lahdin omille teilleni. Mikaan ei kylla voita sita etta saa itse paattaa menemisensa ja tulemisensa, eika tartte jonkun kofeiiniaddiktin takia istua joka toinen tunti kahvilassa tai muuta rasittavaa...

Kavaisin Otavalossa ostamassa itelleni villapaidan (joka on sen jalkeen tullut todellakin tarpeeseen) ja suuntasin sitten vahan etelammas pikkukyliin. Sita reittia kutsutaan kai Quilotoa Circuitiksi ja oli kylla todellakin erilaista, kuin jossain Quitossa. Maisemat oli mahtavia ja talojen/kylien sijaan kukkuloilla nakyi lahinna savimajoja keskella ei mitaan, pari intiaania paimentamassa laamoja siella taalla jne. Kavin Zumbahuan markkinoilla, Quilotoan kraaterilla ja Chugchillanissa, jossa sairastin pari paivaa flunssaa Mama Hildan hoivissa. Oli kylla paras mahdollinen paikka sairastaa! Siella vaan makoilin riippumatossa puutarhassa ja kuuntelin hiljaisuutta (tai metelia, riippuen siita oliko Hildan koirat lahistolla). Seudulla olis ollut kivoja kavelyreittejakin, mutta ne jai nyt sitten testaamatta. Matkustaminen hoitui lahinna epamukavasti (mutta ikimuistoisesti) maito- ym. rekkojen lavalla ja matkustusmahdollisuuksia oli suunnilleen 1/paiva, joten aika tarkkaan sai menonsa suunnitella, ellei halunnut jaada viela yhdeksi paivaksi...

Palailin eilen takaisin "sivistyksen" pariin Latacungaan, jonne jamahdin taas pariksi paivaksi, koska taalla nayttaa olevan joku mielenkiintoinen Mama Negra-fiesta menossa. Ilmeisesti orjaksi tuotujen mustien muistoksi tai jotain, en ole viela ihan tarkkaan selvittanyt asiaa. Huomenna ajattelin kavaista viela Saquisilin markkinoilla ja sielta sitten Bañosiin, josta yritan kai jarkata viidakkoreissun itselleni.

Saa nahda meneeko toinen kuukausi ennen seuraavaa postia vai onnistuuko aiemmin!

3
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 20.05.2003, 11:20:49 »
Kaikkihan tunnetusti haluaa matkustaa melkein joka paikkaan :), mutta mitkä maat mualimassa on teidän listoilla viimeisinä? Siis ei mistään poliittisista, turvallisuus- ym. syistä, vaan ihan siksi ettei kyseinen paikka nyt yhtään satu (tällä hetkellä) kiinnostamaan?

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / pummit.org
« : 25.06.2003, 09:06:14 »
Mitäs tästä sanotte?

www.pummit.org

Kaikkea ne keksii juu...

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkakone
« : 07.04.2003, 13:18:54 »
Käykääs tekemässä tuo:

http://www2.helsinginsanomat.fi/klik/matkakone/matkakone.html

Ainakin mulla meni tulokset hämmästyttävän nappiin.

Viikon matka: Eger, Pietari, Tarto, Krakova, Budapest, Los Angeles, Riika ja Jurmala, Sotshi, Ljubljana, Varna

2 viikkoa tai yli: Chiapas, Cusco, La Paz, Quito, Santiago de Chile, Uusi-Seelanti Pohjoissaari, Santiago de Cuba, Pantanal, Puerto de la Cruz Teneriffa, Cartagena.

Ei kuulostais yhtään hullummalta :D

--
Edit: Muutin vain linkin näkymään linkkinä. t. Pera

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / En malta olla...
« : 01.04.2003, 16:40:55 »
...lähettämättä tätäkin, nyt kun naurun kyyneleet on vihdoin kuivuneet:

http://winstars.free.fr/english/bush.html

7
Tässäpä kerrassaan huvittava saitti johon törmäsin:

www.thebathroomdiaries.com

8
Koska täällä on melko hiljaista, niin epäilen että porukka viettää aikaansa muilla foorumeilla... siis mitä muita mielenkiintoisia saitteja tiedätte? Ei tarvi olla matkailuaiheisia, mut ei välttämättä myöskään kuudesluokkalaistason jorinoita tyyliin jippii.fi  :)

Itse en näköjään LonelyPlanetin sivuilta usein muualle eksy, mutta hiljaisina perjantaipäivinä se ei tunnu ihan riittävän. Vinkkejä?

9
jpzr.com/finland

www.hwmweb.com/poland

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Työleirit
« : 17.01.2003, 14:58:14 »
Onko kukaan koskaan hengaillut/huhkinut noilla työleireillä, esim. Allianssin? Kokemuksia ja näkemyksiä, omien tai kavereiden?

11
Kanada ja Yhdysvallat / Florida ja Costa Rica
« : 29.01.2003, 11:13:15 »
Onko kukaan käynyt? Kun nyt näyttää mahdolliselta että itsellä olisi koneenvaihdot Miamissa ja San Josessa, niin samalla vaivallahan sitä näkisi vähän muutakin kuin lentokentän... Aikaa olisi tosin max. viikko kummassakin eli ei siinä nyt niin hirveästi ehdi nähdä. Mutta kuitenkin.

Tietääkö joku pääseekö Miamista Evergladesin kansallispuistoon julkisilla kulkuneuvoilla? Entäs Monteverdeen (CR) ylipäänsä lainkaan keskellä sadekautta? Muita ideoita tai suosituksia jos ei rannalla löhöily tai meressä pulikointi pahemmin kiinnosta...?

13
Balkanin maat / Montenegro
« : 18.08.2002, 17:33:05 »
Onkohan joku täällä poikennut reissuillaan Montenegrossa? Löytyykö jotain suosituksia, esim. mitkä rantakaupungit ovat kauneimpia ja löytyykö muualta visiitin arvoisia paikkoja? Aikaa on vain 3-4 päivää, eli kannattaisko tuossa ajassa reissata Durmitorin kansallispuistoon saakka? Opaskirjani on tämän alueen suhteen aika lyhytsanainen ja viralliset turismisivut netissä ovat sitä tuttua "Montenegrossa kaikki on kauneinta/suurinta/vanhinta/ainutlaatuisinta" -tyyliä, joten hiukan realistisempia näkemyksiä kaipailisin  :) Niin, ja millaistakohan hintatasoa tuolla voisi odottaa?

Pitänee muuten myös paikkansa ettei Montenegroon tarvita viisumia vaikka muualle Jugoslaviaan tarvitaan? Toivoa sopii, muuten jämähdän rajalle...

Sivuja: [1]