Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - gimble

Sivuja: [1]
1
Moi,

Onko kukaan koskaan asunut Väli-Amerikassa esimerkiksi jossain kommuunissa vapaaehtoistyötä tehden ja siitä elatuksen saaneena? Olen lähdössä Meksikoon kuukauden kuluttua ja tarkoitus olisi viettää siellä tai muussa Väli-Amerikan maassa määrittelemätön aika. Olen kuullut joistakin yhteisöistä, joissa on mahdollista elää tehden jotain pientä työtä saaden ruoan ja majoituksen vastineeksi. Olen kuullut, että jotkut olisivat länkkäreiden perustamia ja myös jotkut intiaaniryhmät ottavat tällä tavalla töihin väkeä.

Vapaaehtoistyö jonkin järjestön kautta on yksi vaihtoehto, mutta ainakin netin kautta katsottuna ne tuppaavat olevan maksullisia ohjelmia turisteille, usein aika kalliita. Löytääkö paikanpäältä työtä ja miten? Tarkoitus olisi mennä Chiapasiin tai muualle missä on lämmin.

Ensi alkuun ajattelin ottaa kielikurssin UNAMissa Meksiko Cityssä ja sitten ehkä toinen Guatemalassa jossain pienessä koulussa. Jatkoksi tarvitsisin töitä, koska rahat loppuu vääjäämättä.

Kiitos etukäteen!  :)

2
Etelä-Amerikka / Henkilöautolla Etelä-Amerikan halki
« : 11.12.2008, 19:05:36 »
Tervehdys,

Onko kukaan haaveillut, suunnitellut tai toteuttanut road trippiä Etelä-Amerikan halki? Meksikosta tai Guatemalasta Argentiinaan noin about? Olen miettinyt tällaista ensi syksyksi ja nyt olisi tarkoitus ottaa selvää onko tämä viisumien kannalta kuinka hankala toteuttaa, kuinka onnistuu Suomalaisella ajokortilla vai onnistuuko?  Jonkinlainen autonjämä olisi tarkoitus hankkia Guatemalasta tai Meksikosta ja hylätä matkan tai auton kunnon loputtua. Jos jollain on jonkinlaista kokemusta aiheesta tai informaatiota niin olisin kiitollinen. Reittivaihtoehtoja on useita, mutta jotain tällaista: Guatemala, Nicaragua, Panama, Kolumbia, Bolivia, Peru…

Viisumit ovat ehkä hankalin, tai sitten rajanylitykset ja rekisteröintiongelmat tai maanteiden turvallisuus tai joku muu, mikä…?

Mukaan olisi lähdössä ainakin yksi Meksikolainen kaveri ja toivottavasti muitakin iloisia veijareita. Onko täältä ketään kiinnostunutta?

3
Olen lähdössä Kiinaan vaihtoon syksyllä ja olen muunmuassa puhelinta vailla. Kysyisinkin tietäviltä, että kannattaako puhelin tms. elektroniikkavempele ostaa Suomesta vai Kiinan päästä?  :oops:

Samaan hengenvetoon kyselisin, mistä kannattaa katsoa halpoja lentolippuja kyseiseen maahan. Shanghaihin olisi tarkoitus lentää. Toinen vaihtoehto olisi tuo trans-siperian reitti, mutta se taitaa olla liian aikaavievä tapa matkustaa. Ei taida viikossa selvitä Tampereelta Shanghaihin?

Sivuja: [1]