Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Bagrish

Sivuja: [1]
1
Jos kerta olette himoreissaajia, niin uteliaisuudesta kiinnostan tietää kuinka paljon omistatte ulkomaalaisia ystäviä ympäri maailmaa, vai omistatteko lainkaan?

Matkailu-elämäni alkoi siis vuodesta 2007 ja siitä lähtien olen tavannut huikeasti kansainvälisiä ystäviä:


Parhaimmat ystävät löytyvät Irlannista, Pohjois-Irlannista, Saksasta ja Tanskasta.

Sitten Ruotsista, Ranskasta, Belgiasta, Norjasta, Itävallasta, Sveitsistä, Hollannista, Islannista, Australiasta, AMERIKASTA ja Englannista löytyy muutama mukavaa tuttua.

Virosta, Bulgariasta, Etelä-Afrikasta, Turkista, AUSTRALIASTA ja JAPANISTA asuu yksi tai pari ihanaa ihmistä.

Ja viimeisin uusin tuttavuus oli tänään: Yksi poika Pietarista.

Uskomatonta, vai mitä? ;)

2
Yleinen / Kokemuksia passin katoamisesta?
« : 20.09.2008, 15:18:37 »

Päätinkin luoda uuden aiheen passin katoamisesta. Eli siis, onko teillä ollut kokemuksia passin katoamisesta sekä Suomessa että ulkomailla? Olisi mukavaa kuulla joltain samoista kokemuksista, etten olisi maailman hölmöin ja huolimattomin reissaaja. ;)


Minä olen joutunut kadottamaan passiani useita kertoja!


Siis eka kerta kävi niin, että vanha ylä-asteen luokkani voitti matkan Ruotsiin. Menimme heti seuraavana viikkona naapuri-maahaan, enkä sinä aikana löytänyt vanhaa passiani kotona. Jätin sen väliin, kun uskoin löytäväni sen joka tapauksessa. Lähtö-päivänä en sittenkään löytänyt passiani ja äitini muistutti minua, ettei Ruotsiin välttämättä tarvita passia. Tartuin siis hlökorttini mukaani. Vasta lentokentällä minulle huomautettiin, että passia todella tarvitaan! Hätätapauksessa juoksin lentokentällä olevalle poliisi-asemalle ratkaisemaan ongelmaa: Siellä sitten tehtiin mulle viikko-kestoista passia!


MUTTA!...
Mulla on käynyt tämän puolen vuoden aikana traagisesti: Kehtasin unohtaa passini ruotsinlaivan hyttiin ja lentokoneeseen, kun saavuin Lontooseen interreilaamaan! Arvaa kuinka paniikkiin menin heti etsittyääni passiani?

Eli siis aloitetaan alusta: Lähdin viime keväänä Ruotsin laiva-risteilyyn. Päätin ottaa sillä kertaa passini mukaan ajokortin sijalle, jotta saisin tunnelman ulkomaille lähdöstäni! Laivalla tuli bailattua railakkaasti ja ruotsin paluun jälkeen en krapula-päisenä älynnyt tarkistaa passiani. Vasta viikon päästä kämpässäni yritin etsiä ja luikertella passini löytämiseen ympäri aluetta laatikosta kaappiin, kun tarvitsin silloin passiani Interrail-passin ostamiseen! Sinä aikana menin hetken paniikkiin ja mietin mihin "helevetissä" passini laitoin. Hetken päästä tajusin olinkohan jättänyt passini laivalle. Monien päivien mietiskelyn jälkeen uskoin, etten varmasti ole jättänyt passini laivalle, sillä hämärän muisti-kuvan perusteella muistin nähneeni passini vielä rautatie-asemalla, kun tultiin laivalta.
  Jouduin ikäväkseni kärsimään passin katoamisesta ainakin muutaman viikon. Oli oikeasti ahdistavaa tyytyä Suomeen ilman ulkomaiden matkoja, se oli kuin olisin vankilassa! Mutta elämäni palautui jälleen, kun postiluukkuuni putosi kirje löytötavara-toimistolta. Siinä siis mainittiin mun arvo-tavaran löytämisestä! Riemustuin passin olevan jälleen turvassa ja hain heti seuraavana päivänä passini luokseni!

Toinen kerta tapahtui, kun lähdin ystäväni kanssa Britti-saareihin reilaamaan. Eka pysäkin kohde oli tietenkin Lontoo, lähdimme siis lentokoneella. Saavuimme onnellisesti uuteen maahaan ja vaeltelimme passin tarkastukseen asti. Silloin tajusin hävittäneeni passin kaivallen laukkuani ja menin paniikkiin. Hätäisesti juoksimme ympäri lento-kenttää ja passin tarkistaja kehotti meitä palaamaan takaisin Suomeen tehdääksemme passin katoamisilmoituksen ym. Emme tietenkään suostuneet palata niin-yhtäkkiä Suomeen, kun pitkää reissua on suunnitelmissa. Pyörimme pitkin lentokenttää pyytäen henkilö-kunnilta apua löytämiseen, kunnes eräs vanha toimiston täti ystävällisesti vastaanotti meiltä apua soittamalla kyseisen lentokoneen kapteenille. Puhelun jälkeen toimiston täti vastasi hymyillen, että passini on turvassa. Se onnekseni löytyi juuri lentokoneen istumapaikkani edessä, jonne taisin vahingossa pudottaa sinne. Sain rakkaani passini takaisin taskuuni eräältä turvamieheltä.

Tapaturmien jälkeen olen ollut pitänyt passistani silmillä lähes joka minuutin välein, ettei passini taas karkaisi!

Siinä kaikki meitsin turmat passin katoamisesta!
Siis ihan oikeasti, pitäkää passistanne hyvää huolta!


P.s. pahoittelut kirjoitusvirheistäni, sillä äidinkieleni ei ole kovassa hallussani.

3
Eurooppa / Edullisin tapa Saksaan?
« : 13.08.2008, 23:00:01 »
Mikä olisi edullisin tapa päästä Saksaan - laivalla? Mikä oli se laivayhtiö, jolla pääsee Helsingistä Saksaan edullisena? Vai olisiko se edullisempaa lähteä lentokoneella?

Ystäväni kanssa suunnitelmassa Müncheniin lähtöä ensi kuulla.

Sivuja: [1]