Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - maanma

Sivuja: [1] 2 3
1
Yleinen / F1 ja Etap hotel ketjun tila
« : 29.03.2016, 20:54:50 »
Accor on uudistanut brändin Ibis budget ja styles nimien alle. Pääsääntöisesti F1 on jo "KADONNUT" kun sopimukset on irtisanottu.

Osa vanhoista F1 hotelleista jatkaa Lemon hotel ketjun,  mutta esim. Yökirjautuminen automaatilla ei ole mahdollista. Satui me yöpymään 06/15 Vernon F1ssä. Se oli surkein kokemus ikinä. Ilmanvaihto ei ollut kunnossa ja kaikkialla näkyi rikkoutuneita juttuja. Ketju oli ilmeisesti hylännyt jo paikan.

Kasselin motel24 entinen F1 on remontissa.

Kertokaa kokemuksista näissä vanhoissa F1 ja Etap hotelleissa, jotka eivät ole Ibis ketjun osia. Tukholman ja Mamön F1stä olisi kiva kuulla.

2
Vuoden alusta ovat alkaneet periä ulkomaalaisiltakin noita Tukhoman ruuhka ja siltatulleja.

Göteborgissa vastaavat ja Jönkopingiin tulossa.

Neuvotaan maksamaan vaikka tiedot eivät olisi oikein ja sitten tekemään oikaisuvaatimus Ruotsiin - vaikka ei olisi koskaan ajanut. Ihme touhua.

3
Strava palvelua käyttävät monet urheilijat ympäri maailman.

Sieltä voi nähdä kuinka suosittu jokin tietty reitti on pyöräilyn tai juoksemisen kannalta.

http://labs.strava.com/heatmap/

4
Tarvitseeko kuljettaa useampi pyörä vaikkapa lomamatkalle? Tarvitsetko lisää kuljetustilaa, mutta sinulla ei ole kuljetusboksia/kattotelineitä?
 
Vuokralle annetaan koukkuun lukittava 4 paikkainen pyöränkuljetusalusta peräkoukkuun. Enimmäskuormitus 70kg - omapaino 20kg. Enimmäisnopeussuositus 130km/h. Lavetti lisää auton pituutta 75cm.
 
Hinta 25e/vko, 15e/pe-su ja 10e/ma-pe sekä 5e/vrk. Lisämaksusta voi olla saatavilla alustalle kiinnitettävä lukittava kuljetuslaatikko.
 
Valopistoke 13 nap. - tarvittaessa 7nap adapteri mukaan.
 
Vuokralle ottajalla tulee olla ei salainen puhelinliittymä omalla nimellä.

Pantti/Takuumaksu 100 euroa. Pantti tai sen osa pidätetään lähinnä rikkoutumisesta.
 
Varauskyselyt YV:llä

5
Junamatkustus / Rivieran Italia-Ranska yhteys
« : 18.03.2014, 10:33:01 »
Onko tässä jotain säännöllistä / järkevän tiheää liikennettä esim. Genova-Nizza välillä? Muuttuuko tilanne kesällä?

Kyselen siksi etteivät koneet löydä, paitsi SCNF toteaa yhteyden olevan varmistamattomassa tilassa ja esittää vain yhden myöhäisen iltajunan.

6
Saksa / Motel24
« : 11.02.2014, 15:25:07 »
Onko joku käyttänyt entisiä Formule 1 hotelleja, jotka eivät liittyneet Ibis budget brandiin vaan perustivat oman Motel24:n.

Lähinnä kiinnostaa onko mikään muuttunut? Erityisesti onko aamiaisessa muutoksia?

7
Olettekos kuulleet... / Malaria vakiintumassa Kreikkaan
« : 14.12.2013, 12:57:32 »
Suomenkielinen YLE uutinen totesi, että Kreikassa on kotoperäistä malariaa. Uutinen ei valitettavasti maininnut missä. Aikaisemmin malariaa on hoidettu jatkuvalla hyttysten tuhonnalla. http://yle.fi/uutiset/malaria_kasvussa_kreikassa/6261301

Myös Länsi-Niilin virusesiintymät ovat lisääntymään päin.

CDC on julkaissut keväällä 2013 seuraavansisältöisen aluemäärityksen
Cases have occurred in areas of Greece where malaria had not been previously reported. Malaria has been reported from the Attica, Karditsa, Laconia, Viotia, and Xanthi regions of Greece. Cases have occurred in the cities of Evrotas, Marathon, Markopoulo, and Selino

8
Olettekos kuulleet... / Bosnian pyramidit
« : 27.11.2013, 22:05:49 »
Jokos täällä oli kuultu Bosnian pyramideista?

http://www.bosnianpyramidofthesun.com/

Kiehtova tarina http://www.prweb.com/releases/2012/10/prweb9970921.htm


9
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Saksa Umweltzone
« : 12.07.2013, 12:14:02 »
Eli kaikille Saksaan suuntaaville tiedoksi, että osassa Saksan suurkaupunkeja on liikennemerkki Umweltzone, joka kieltää ajamisen 50€ sakon uhalla, jos autossa ei ole alueelle ajon sallivaa tarraa. Tämä kannattaa huomioida mm. hotellivarausta tehdessä.

Bensiiniautoon, jossa on katalysaattori saa tarran käytännössä aina. Samoin muistaakseni Euro 3 normit täyttävään diesel autoon.

Tarran voi hankkia auton rekisteröintitodistuksella TUV katsastustoimistosta, josta sen saa halvimmalla. Myös autokorjaamot myyvät niitä moninkertaiseen hintaan. TUV toimistossa se maksoi 6,9€ ja piti maksaa käteisellä.

Umlautzone löytyy mm. Bremenistä.

10
Eurooppa / Mobilheim / Mobilhome palvelut
« : 10.07.2013, 15:36:51 »
Mobilheim / Mobilhome on tyypillisesti camping alueelle kiinteästi sijoitettu isohko 35-52m2 matkailuvaunu. Vaunu on liitetty kiinteästi sähkö-, vesi- ja viemäriverkkoon. Useimmissa suihkuvesi lämmitetään kaasulla. Matkailuvaunussa on usein 2-3 pienehköä huonetta + iso tupakeittiö sekä erillinen wc ja suihku. Ulkoterassi on usein varattava lisäpalvelu, jonka voi saada kuluitta, jos sitä ei varaa.

Majoituksesta jonkinlainen takuumaksu, koska yleensä loppusiivous ei sisälly hintaan. Pienemmillä palveluntarjoajilla ei välttämättä ole poikkeavien saapumis- ja lähtöaikojen palvelua, jolloin poislähtöä joutuu viivästyttämään kunnes henkilökunta tulee töihin.

Monesti puhtaasti tämän tyyppistä majoituspalvelua tarjoava alue/puisto on varustettu isohkolla uima-allasalueella ja lasten leikkipaikoilla. Camping club termiä näkee usein tämän majoitusmuodon yhteydessä.

Joissakin paikoissa vaunu voi olla jaettu kahdeksi erilliseksi huoneistoksi, jolloin muodostuu esim kaksi 1h + k + wc + suihkua.

Kerätäänpä luetteloa operaattoreista ja välittäjistä Euroopassa.

Vaunujen pitää olla varustettu keittiöllä, saapuvalla vedellä, suihkulla ja viemäröinnillä.

Kirjoittakaa operaattoreista oleellista tietoa, jos tietoa on/löytyy.

Edit: Pyynnöstä täydennetty määritelmää.

11
Tällä hetkellä tuollaisen pienikoneisen n. 7v Toyotan Saksasta Suomeen ajaminen on suhteellisen kannattavaa. Lopputuloksen tietysti määrää millaisen yksilön löytää ostomaasta ja mitä siitä saa rahaa Suomessa. Arvioni on, että 1500-2500€ tienaa suhteellisen helposti.

Jokaisen vaihtoehdon kohdalla pitää tarkastaa ennakkoarvio tulevasta verosta käyttämällä MAHTI internet http://asiointi.tulli.fi/mahtiinternet/ palvelua auton suomessa olevan myyntihinnan määrittämiseen ja saatua tietoa soveltaa Automaagi http://automaagi.fi/?page=taxcount palvelussa verojen laskentaan.

Saksassa autokaupan autot eivät tietääkseni ole rekisterissä, joten ne pitää rekisteröidä maastavientiä varten TÜV toimistossa. Vakuutuksen voi tilata faksitse omasta vakuutusyhtiöstä runkonumeroa vastaan. Faksilla todistetaan, että vakuutus on voimassa. Sitten TÜV käsittääkseni antaa siirtokilvet, joilla ajetaan Suomen tulliin.

Trafin ohjeet maahantuonnista
http://www.trafi.fi/tieliikenne/katsastukset/kaytetyn_auton_maahantuonti

12
Yleinen / Parhaat ruokabongaukset matkoilta
« : 05.05.2013, 08:23:55 »
Ketjun herkullisena aiheena on kertoa matkalla maistelusta. Kertokaa ruoka- yms. herkuista, joita haluatte (yrittää) valmistaa kotimaassa. Jos olette valmistuksessa onnistuneet niin mukaan voi lisätä reseptin muidenkin iloksi.

Voitte kertoa myös mitä olette oppineet ruoka-aineista matkaillessanne.

Omat pakkomielteet:

Sipulileipää syöneenä sen valmistusta oli pakko opetella. Samalla tuli opeteltua Pain levain menetelmää.

Avignonissa pizza osastosta syöty Flammenküche oli taivaallisen hyvää. Maku tulee pitkälti ranskankermasta ja sipulista kinkkusuikaleita ja pohjan merkitystä väheksymättä.

Maitotuotteista on tullut opittua, että maidon pastoröinnille on olemassa mikrofilteröinti vaihtoehto.

Myös voi tuotteista makutietoa on tullut. Voita maustetaan maitohappobakteeri kannoilla.

Juustojen valmistuksen kiinnostus vaanii aikaa odottaen. Mesofillic starter on käsitykseni mukaan maitohometta, jota meillä myös viilinä nautitaan. Suomalaisittain rahka on lähellä Thermofillic starteria.

Mitä yhteistä edellä mainituilla asioilla on? No maitohappobakteerit tietysti ...

13
Mihin aikaan Alankomaissa ja Belgiassa syödään lounasta?

Millaisia tekstejä pitää hakea (E25) tienvarsipaikoista jotta saa lämpimän ruoan tarjousmenun?
Mitä yleensä (menu enfant) tarjolla lapsille?

Onko jotain suosituksia Maastrichtin lähistölle?

14
Bremenistä kun lähtee ajelemaan Saksan A1:stä Pariisin eteläpuolelle, niin reittivaihtoehtoja näyttää olevan todella paljon. Lähtöaika Bremenistä n. klo 08-09.

Ajomatka voi vaihdella satakin kilometria, mutta ajoaika pysyy jokseenkin vakiona.

Olisiko jotain kommentteja antaa esim. palveluista, kaistojen määrästä, rekkaliikenteen määrästä. Antwerpenin kautta kulkevalla reitillä kenties rekkoja muita enemmän?

Entäpä kannattaako Pariisin ohitus maksullista A86:ta ennemmin kuin Peripheriquen kautta, joka on melkoinen jännitysnäytelmä tuossa Bagnoletin liittymästä sisään (yhden ajokerran kokemuksella).

15
Ranska / Arles
« : 21.03.2013, 09:47:15 »
Avataanpa Arles:lle oma ketju, kun siitä on ollut niin usein puhetta.

Wiki http://fi.wikipedia.org/wiki/Arles

Arles, in the heart of Provence matkailupuffi video http://www.youtube.com/watch?v=6Rh_EVl6xYM

16
Kotikäyntejä tekevät ammattilaiset ovat kehittäneet kotonaolemattomuuspalvelua tarkkailemalla lentoparkissa olevia autoja. Kotiosoitteen saa tekstarilla AKEn (nykyisin Trafi) palvelusta, jos sitä ei ole älynnyt kieltää.

Edit: Trafi täydennys AKEen.

17
Saksa / Kummalle puolelle Bremerhaven:ia?
« : 28.12.2012, 16:09:47 »
Kummalle puolelle Bremerhaven:ia lapsiperheen kannattaa suunnistaa rantailemaan omalla autolla ja polkupyörin vuokralle wohwageniin?

Vaihtoehdot ovat käsittääkseni pohjoispuoli tai länsipuolinen kannas Nordenham:n takana.

18
Hakusessa olisi kohtuuhintainen <90€/yö majoitus perheelle (4 henk) Tanskan Billundin lähistöltä heinäkuun -13 alkuun kahdeksi yöksi. Mieluiten privaatti wc-suihkulla ja minikeittiöllä. Max 40km Billundista.

Kokemuksia?


19
Nykyisinä nettipalvelujen yleistymisen aikoina alkaa kiinnostaa asiakaspalvelun vastausajat ongelmatilanteessa.

Lentojen nettikaupassa on ilmeisesti 24tunnin maksuton peruutusoikeus.

supersaver.fi: Supersaver ilmoittaa vastaavansa 7vrk kuluessa (vastasivat 4:n). Ilmoitettua puhelinnumeroa ei ole ei ilmoiteta asiakaspalveluun, mikä voi olla iso ongelma. Vastuullinen matkanjärjestäjä:
Oy SRG Finland Ab, Urho Kekkosen katu 7 B 6.krs, 00100 HELSINKI
Puh. 09-4241 5746/Fax. 09-681 58201

20
Laitanpa tänne pähkäilyni.  ;D

Kun siis Tukholmasta ajaa Saksaan niin tällä hetkellä voi valita talouden kannalta joko sillat Malmö-Köpis (Öresundbron) ja Korsör-Nyborg (Storebeltsbron) tai Scandlines lautat Helsingborg-Helsingör ja Rödby-Puttgarden.

Kaikkiin liittyy etuja ja haittoja. Jos tälle välille on pakko sovittaa ruokailu, niin homma voi muuttua toisinpäin kannattavaksi.

Jos valitsee Öresundbron, joutuu ajamaan 70km enemmän - moottoritietä 110km/h. Tämä silta on maksullinen.

Jos valitsee lautan Helsinborg-Helsingör voi joutua lauttajonoon ja lauttalippu on rannasta ostettuna selkeästi kalliimpi kuin silta. Vuoroväli 15 min ja ylitys kestää 15 minuuttia. Ylityksen jälkeen on reilu 10km tavanomaista tietä. Voi valita myös combi lipun Rödby-Puttgarden välille, jolloin selviää vain yhdellä palvelumaksulla ja ilmeisesti jäkimmäisen lähtöakaa ei tarvitse valita. Voi ostaa combin myös (suomesta lähtevän) Vikingline lipun yhteydessä, jolloin hinta pari euroa halvempi ja palvelumaksua ei tule lainkaan. Netistä edullisempaan ennakkoon ostettu lippu menee sillan hinnan kanssa lähes yksiin, mutta siihen on määriteltävä ylitysaika. Netistä saa myös aja rantaan lippuja, mutta niihin liittyvistä lisämaksuista ei ole tietoa. Kerran näin jossain tälle välille seniorihinnat, jossa aja rantaan hinta oli sama kuin ennakkolippu, mutta en löytänyt sitä enää.

Jos valitsee Storebeltsbron joutuu ajamaan 120km enemmän - kaksikaistaista moottoritietä 130km/h. Tämä silta on maksullinen.

Jos valitsee lautan Rödby-Puttgarden ovat lippujen hankintaan liittyvät asiat samoja kuin Helsinborg-Helsingör välillä. Erona puolentunnin vuoroväli ja 45 minuutin ylitysaika. Ylityksen jälkeen on 20km osuus ilman moottoritietä. 45 minuutissa voikin sitten helposti ehtiä ruokailla.

Minä valitsin erittäin pitkän pähkäilyn jälkeen Vikinglinelta ostetun combin menomatkalle. Minulla on paluu eri lipulla, joten Vikinglinelta sitä ei saa, koska matka ei ala Suomesta.

Nykyisen suunnitelman mukaan aikaisintaan 2018 valmistuu silta myös Rödby-Puttgarden välille.

Sivuja: [1] 2 3