Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vesaila

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 31.03.2009, 18:21:50 »
Eli kun olet lomareissulla, pitääkö joka päivä päästä salille / lenkille tms jos sellainen on kotonakin tapana? Onko vieroitusoireet liian kovat ja hypitkö seinille jollet pääse rääkkäämään itseäsi lomallakin?

Nyt en tarkoita varsinaista urheilumatkailua, oon mäkin menossa juoksemaan maratonia Tukholmaan toukokuun lopulla, mutta silti oma mielipiteeni kysymykseen on että ei tarvitse  urheilla reissussa. Mun kunto ei siitä paikasta romahda ja tulokset huonone ja paino singahda pilviin jos viikon tai kaksi antaa kropan levätä.

Mukanani on ollut matkaseuraa joka on mennyt ihan mahdottomaksi jollei ole päässyt lenkille tai salille reissussa. Ei kuulemma pysty olemaan. Mä en ymmärrä, selittäkää mulle  ???

2
Vaikka muuten ei tapana ole mukana raahata kaikkea mahdollista "jos-kumminkin-tarvii", niin yksi tietty tuikkulyhty (ja reissun iltojen määrää vastaava määrä tuikkukynttilöitä) kulkee aina mukanani joka reissussa. Ei se lyhty itsessään mikään merkillinen ole, sitä vaan ei käytetä kuin reissussa. Ihan paras tapa reissussa rauhoittua yöpuulle kun ei vielä nukuta, on istuksia parvekkeella tai sängyllä kynttilän tuikkeessa, siemailla punaviiniä ja naputella matkapäiväkirjaa. Tuikkukynttilälyhdyn tunnelma saa viihtymään ihan missä läävässä vaan  ;)

Kuvagallerioissa ihmisten reissukuvia selaillessani törmäsin pariskuntaan, joka vie joka reissuun mukaan yhdet tietyt viinilasit. Sitten ne joka reissulla nappaa kuvan niistä viinilaseista eri maisemissa  :D

Siitä tulikin mieleeni; mitäs jos minäkin ottaisin reissuun mukaan myös viinilasin, maistuu se punkku paremmalta viinilasista kuin kertismuovimukista... Joo, senpä teen!

3
Ei toi haku sitten vissiin tue mun käyttistä/selainta kun haen millaisilla sanoilla vaan niin aina tulee vastaukseksi että "Haku ei ollut riittävän tarkka. Kokeilee käyttää pidempiä sanoja." Mutta moderaattori sitten varmaan osaa hommansa ja siirtää tän alotuksen sujuvasti sille kuuluvan ketjun jatkoksi  ;)

Eli mulla on sylikoneena "Elisa miniläppäri" joka "nielaisi nettitikun" eli siinä on sisäänrakennettu modeemi. Oon megaseen yhteyteen ihan tyytyväinen.

Kun kuitenkin otan koneeni mukaan reissuun ja kaikissa maailman kolkissa ei välttis hotellissa sitä WLANiakaan ole, niin olisin kysynyt, että onko kukaan jo kokeillut esim. mokkulaan vaihtaa reissussa ulkomaista prepaid-simkorttia, pääseekö sitten nettiin omalla koneella?

Googlettamalla toki löysin monenlaista tietoa, toiset sanoo, että kytkykaupan ollessa voimassa mikään toinen sim-kortti ei toimi koneessa, toiset taas että DNA:n koneen eivät ole sim-lukittuja kytkynkään aikana, toiset taas että Elisan mokkula on Vodafonen mokkula ja Vodafonen yhteysohjelmalla joten ulkomailla Elisan kytkykoneissa toimii Vodafonen SIM-kortti.

Millaisia kokemuksia aiheesta Pallislaisilla?

Sen verta muokkaan tässä vielä, että jutun pointti ei ole että "miten nettiin ulkomailla", ei kehitetä tästä keskustelua tyyliin "mikset mee nettikahvilaan", kiitos  :D

4
Tätä varmaan on ennekin kysytty mutta hakukone ei suostu mulle tuloksia antamaan, sanoo vaan että "Haku ei ollut riittävän tarkka. Kokeilee käyttää pidempiä sanoja." vaikka hain kaikenlaisilla sanoilla ja lauseilla ja vaikka millä. Joku moderaattori voi sitten mulle vastata ja vaikka lukita aiheen sen jälkeen jos tää nyt on kauhea rikos tämmöistä kysyä   ;)

Eli Münchenin kentällä on aikaa koneen vaihtoon kaikki 30 min. Terminaalia ei tarvitse vaihtaa. Mukana ainoastaan käsimatkatavaroihin kelpaava reppu. Kiire vissiin tulee mutta kaipa se mahdollista on jos semmoisilla jatkoyhteyksillä lippuja E-Bookers myy?

5
Jos syyskuun puolesta välistä eteenpäin on aikaa 3 viikkoa, ja Välimeren maihin suuntaa reppumatka, minne tähän vodenaikaan menisit; reilaamaan Espanjaan vai Italiaan, vai saarihyppelemään Kreikkaan? Miksi?

Budjetti olisi n. 1000e + lennot, vähän on liikkumavaraa. Matkatavarat on isosssa repussa ja tarkoitus olisi vaihdella paikkaa muutaman päivän välein riippuen siitä miten mukavaa on. Menen yksin.

Millaiset majoitusmahdollisuudet alkaa olemaan tuohon aikaan vuodesta? Varmaan edullisimmat pikkupaikat alkaa olemaan kiinni. Kreikka voisi eniten kiinnostaa, mutta tarkoitus olisi hypellä Kykladeilla pienimmillä saarilla - vaikka luulempa että lokakuulla alkaa lauttoja kulkemaan vähemmän ja majoitusyrittäjät ovat palanneet jo mantereelle.

Mikä noista kohteista olisi sellainen, että myöhäisestä ajankohdasta huolimatta on mahdollista saada matkasta kaikki irti?

6
Eurooppa / Santorini oli pieni pettymys
« : 03.10.2008, 11:04:00 »
Tuoreet terkut Santorinilta, josta tulimme maanantaina. Olimme siellä viime viikon. Ilmat oli Suomen kesään tottuneille ihan lämpimät, vaikka vähän epävakaista olikin.

Hotellimme oli Kamarissa, Blue Sea. Hotellista ei sen enempää analyysiä, koska ei me sinne hotelliin lomaa menty viettämään eikä Kamariin muutenkaan.

Mä en ihan kyllä noin keinotekoista tunnelmaa saarella odottanut. Kamarin Teneriffamaisuus oli ihan odotettavissa, eikä siitä sen enempää, mutta muualla saarellakin oli minusta aitous jotenkin tiessään. Firan ja Oian kauniit rakennukset olivatkin vain kuorta; ne olikin kaikki hotelleja. Putiikkien myyjätkin olivat keikkatyöläisiä mantereelta. Aitoa paikallisuutta ja oikeita, läpi vuoden saarella asuvia ihmisiä löytyi Mesariasta, Pirgosta ja Akrotirista, ja niissä olikin kiva käveleksiä aitoa, rauhallista elämänmenoa katselemassa. Niin ja paikallisbussilla ajelemalla saattoi törmätä muutamaan, ainakin rahastajaan ja kuskiin.

Ruoka... hmm, me ei yrityksistä huolimatta löydetty saarelta yhtään ruokapaikkaa, jossa ei olisi ollut menut ja kyltit ulkona englanniksi. Etsimme kyllä, jotta olisimme voineet olla varmoja ruoan oikeasta kreikkalaisuudesta. Pikkukylien tavernoissa tosin mainostettiin ruoan olevan kotitekoista, ja niissä lounaalla käytiinkin. Täytyy sanoa, että kyllä kreikkalainen osaa lihan kypsentää; hyvä paistopinta ja silti mehukas, nipinnapin kypsä sisältä. Pisteet siitä.

Mutta ne hemmetin ranskalaiset!! Mitä hemmettiä niitä pitää ihan joka paikkaan tunkea? Ei me menty Kreikkaan ranskalaisia syömään. Ja niillä vuorattiin annos ison näköiseksi ihan joka paikassa, vaikka listassa ei ollut edes mainintaa että niitä annokseen tulee. Joten aloin tilaamaan ruoan aina siten että lisäsin tilauksen loppuun "no fries". Joskus lautasella oli tilalla salaattia, joskus riisiä (sitä valmisriisiä joka oli identtistä paikasta riippumatta, keltaista jossa mukana porkkananpaloja), joskus ei mitään mutta hinta oli sama.

Kreikkalainen ruoka on kyllä todella hyvää jos sitä saa oikein tehtynä. Onneksi onnistuimme muutamassa paikassa sitä saamaan, mutta valitettavan monessa paikassa myöskään emme: käytännön syistä söimme iltaisin Kamarissa ja viimeisenä iltana sain Marian restaurantissa (rantapromenadilla) voitteko kuvitella SÄILYKELIHAPULLIA!! Ei hyvää päivää, ala-arvoisinta ikinä. Kiertäkää tulevaisuudessa se paikka kaukaa. Firassa taas sain eräässä tavernassa säilyke-dolmadeseja. No eihän ne millekkään maistuneet. Kaikkea skeidaa koitetaan tyhmiin turisteihin ahtaa. Mutta kun sai hyvää, hyvin tehtyä ruokaa, niin se oli kyllä sitten niin kielen vievää että ei mitään rajaa.

Se muuten ei meidän mielestämme pitänyt paikkaansa, että rantapromenadilta saisi jotenkin epäaidompaa kreikkalaista ruokaa kuin ylempää Kamarista. Reissun parhaan kleftikon nautimme nimenomaan rannassa. Tosin ne säilykelihapullat oli rannasta myös...

Turussa on mahtava kreikkalainen ravintola Athene. Nyt tiedän, että sen ruoat pesee Santorinin turistirysän useimpien paikkojen "kreikkalaisen" ruoan 6-0.

Tykkään kreikkalaisesta rentoudesta: koirat päästetään aamuisin ovesta ulos juoksentelemaan kujille ja illalla ne palaavat kotiin nukkumaan (kaikki irrallaan juoksentelevat koirat eivät siis suinkaan ole kulkukoiria, osa vain), bussi saattaa tulla vartin myöhässä mutta mitä siitä, pysäkit kuulutetaan karjumalla ja paikallisradio pauhaa. En tarkoita, että meilläkin pitäisi kuskien polttaa tupakkaa bussissa mutta kyllä meillä kontrollifriikeillä skandinaaveilla olisi paljon opittavaa välimeren maiden ihmisten elämänasenteesta.

Santorinille emme enää mene, jotenkin paikka oli yhtä suurta kulissia muutamaa pikkukylää lukuunottamatta. Joko manner-Kreikkaan tai Kreetalle voisimme mennäkkin, jossa syvemmältä maaseuduilta saattaa aitoja kyliä oikeine asukkaineen löytyäkkin. Ja Amorgosinkin olemassaolon tajusin vasta hiljattain, se vaikuttaa enemmän meidän kohteelta.

Joku voi nyt kysyä, että mitä sitten kuvittelin Santorinin olevan, tottakai siellä on hitosti turisteja, ja missä on turisteja, on turistimassojen vaatimia palveluja kuten hotelleja vierivieressä ja ranskanperunoita. Myönnän, mä ihan oikeasti kuvittelin paikan olevan hiukan aidompi ja rauhallisempi, ja kuvittelin ihan oikeasti niiden kauniiden kalderan reunalla kiikkuvien rakennusryppäiden funktion olevan jotain muuta kuin toimia hotelleina noin suuressa määrin. Muutamia selvästi jonkun yksityisen perheen asuttamia taloja toki löysimme.

Parasta antia Santorinilta oli siis tosiaan ne pikkukylät.

7
Mitä löytyy pallislaisten grillistä?

Itse rakastan kanaa, sitä on aina ja joka muodossa. Sen kaverina grillissä tirisee yleensä tomaatinpuolikkaita.

Muita kestosuosikkeja on maissi, halloumijuusto, tuorejuustotäytteiset pekonin sisään käärityt herkkusienet ja - mikäs muu kuin makkara. Tykkään hirveästi erilaisista makkaroista  :-*

8
Katselin tuossa uusintana lähetettävistä Madventures-ohjelmista ekaa jaksoa, jossa Riku kävi asentamassa timantin käsivarren sisäsyrjään (siis siihen kohtaan johon ehkäisykpselikin asennetaan), ja sanoi että se on "henkivakuutus".

Mikä juttu tää on, kertokaa te moneen kertaan pallon ympäri tallanneet, että miten timantti kropassa toimii henkivakuutuksena? Selvästikin on paljon reissanneiden sisäpiirin tietoa, mä e ole moisesta koskaan kuullutkaan  ::)

Muuten Madventures on mun lempparisarja, älkää haukkuko sitä  ;)

9
Jihhuu, hankin tänään elämäni ensimmäisen moottoripyörän! 500-kuutioisen, vanhan ja paljon ajetun, mutta haitanneeko tuo, vaihdetaan ensi vuonna. Ei kun kotimaanmatkailua moottoripyöräillen suunnittelemaan.

Suosittele aloittelevalle tyttömotoristille passeleita viikonloppureissureittejä muutaman sadan kilometrin säteellä Turusta. Mä kuvittelen, että lähden reppuun ja takaboxiin mahtuvalla tavaramäärällä ajelemaan minilomalle, yövyn la-su -välisen yön mukavalla leirintäalueella jossa voisi olla muitakin motoristeja ja grillikatosta ja rantaa ja mökkejä, ja sunnuntaina kotiin. Oletteko toteuttaneet tämmöisiä?

Nämä minilomat voisivat olla hyvää treeniä kesälomalla tehtävää pidempää reissua varten.10
Eurooppa / Lomakuvia Norjasta, Nordkappista
« : 14.04.2008, 10:23:47 »
Kuvat on peräisin heinäkuulta 2005. Ajelin Turusta vanhalla Passatillani pohjois-Norjaan moikkaamaan ystävääni joka oli kesätöissä Honningsvågin sairaalassa Norkappin kunnassa. Inhoan telttailua, mutta farmariautossa kyllä uni maistui, ja murkinat lämpeni mieheni partioaikasiella trangialla. Reissu oli yksi elämäni hauskin!

http://kuvablogi.com/blog/5238/1/

11
Kanada ja Yhdysvallat / Lomakuvia New Yorkista
« : 14.04.2008, 10:18:52 »
Kuvat on peräisin touko-kesäkuulta 2007. Tuolta löytyy myös vuoden 2002 Nykinkuvat, mutta ne on aika huonoja kun ne on otettu filmikameralla ja skannattu.

http://kuvablogi.com/blog/5238/11/

12
Matkapäiväkirjat / Lomakuvia Malediiveilta
« : 14.04.2008, 10:11:04 »
Kuvat on peräisin maaliskuulta 2006 Kuredun saarelta.

http://kuvablogi.com/blog/5238/4/

13
Tyhmät kysymykset / Mitä tarkoittaa "Full Fare Adult"
« : 07.04.2008, 13:24:20 »
Tää termi tuli vastaan Paris-Bordeaux -juna-aikatalussa ja siinä oli, että pelkkä adult-lippu maksaa 84e, ja tämä Full Fare Adult maksaa 25e.  :o

Mä kyllä ymmärrän englantia ja tiedän mitä tarkoittaa sanat full, fare ja adult, mutta terminä en käsitä sitä, ja varsinkin kun siinä on hinta noin paljon halvempi. Lähinnä kiinnostaa, että jos yksin reissaan junalla pitkin poikin, enkä ole opiskelija, niin olenko mä just toi full fare adult.

Sivuja: [1]