Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jka

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Nöjesguidenin matkakertomukset
« : 10.12.2005, 23:48:12 »
Niin, elikkä Nöjesguiden on siis - kuten kaikki varmaan tietävät - ilmaislehti, jonka saa noukittua mukaansa melko monista paikoista ympäri kaupunkejamme. Kuten City-lehdissä, myös Nöjesguidenissa on varauduttava siihen, että 90% lehden sisällöstä on turhia mainoksia ja yliräikeillä väreillä varustettua täyttä sitä itseään.

Nöjesguidenista löytyy kuitenkin matkakertomus. Jos haluat tietää kuvatun alueen alkuperäiskulttuurien muinaishistoriasta, arkkitehtonisesta perinnöstä tai poliittisesta päätöksentekojärjestelmästä, et luultavasti saa Nöjesguidenin matkakertomuksista paljoakaan irti, mutta ne kannattaa ehdottomasti lukea jos haluat humoristisen herkullisella kielellä kirjoitettua värikästä tarinan tynkää humalasta, baarikierroksista ja kaiken maailman kummallisuuksista, joihin maailmalla törmää. Itse ainakin tykkään Nöjesguidenin artikkeleista todella paljon juurikin niiden värikkyyden ja vauhdikkuuden ansioista. Humalat, krapulat ja kummallisuudet on kuvattu herkullisen hauskalla tyylillä. Historiakin toki kiinnostaa, mutta rankan päivän jälkeen tullessani kaupungilta kotilähiöön metrolla on pää niin tyhjänä ja olo väsynyt, ettei jaksa juuri syventyä rankkaan historialliseen tekstiin, vaan kaipaa jotakin helppolukuista ja hauskaa. Nöjesguidenin matkakertomukset ovat silloin palsamia haavoihin.

Tämä siis tiedotuksena niille, jotka eivät ole Nöjesguideniin ennen syystä tai toisesta tarttuneet. Toki voitte tässä ketjussa myös vaihdella mielipiteitä ko. lehden kertomuksista.

Sopii tässä vaiheessa myös mainita, että jos lehteä ei sitten millään satu kaupungilta löytämään, saa matkakertomukset lukea myös Nöjesguidenin nettisivuilta. Viimeisin kertomus - "48 tuntia Phnom Penhissä" - oli ainakin minun mieleeni, kannattaa lukea!

2
Eurooppa / Uusi laivareitti Kotkasta Pietariin!
« : 23.01.2005, 13:38:45 »
Laivayhtiö ''Alien'' on onnellinen tarjota teille uusi vesireitti PIETARI - KOTKA nopeakulkuisella katamaraanilla ''Kapteeni Korsak'' - lainaus esitteestä

Tajusin, ettei täällä ole tainnut olla asiasta keskustelua, mutta matkamessuilla Kotkan osastolla käyneet varmaankin huomasivat ottaa mukaansa esitteet, jotka kertovat uudesta laivareitistä Kotkasta Pietariin. Esitteet olivat selvästi ei-kovin hyvin suomea osaavien venäläisten tekemiä, mutta mielenkiintoista asiassa lienee se, että varustamo mainostaa heidän matkustustapaansa autoa nopeampana - heidän slouganinsa kuuluu: ''Emme ui, me lentämme'' Kotkan ja Pietarin väliseen taipaleeseen ei kuulemma aikaa kulu kuin 3.5 - 4 tuntia. Hinta yhdensuuntaiselle matkalle kertyy 70 €.

Varustamon kotisivut

3
Tällaisen ajattelin tehdä, kun ei käyttäjätiedoista sitä ikää tällä voorumilla näy. Uskoisin, että sellainen 20-25 on suurin ikäluokka, mutta näin kyselyllähän se selviää. Itse olen vasta 16, joten taidan kuulua pohjimmaisten joukkoon. :roll:


Ikälisäykset, Roosa

4
Tällainen tuli mieleen kun tuolla nyt on se apukonserttikin. Itse olen antanut kahden euron kolikon katukeräilijälle ja soitin äsken ja lahjoitin 10 euroa - paikallisille se varmasti on enemmän kuin minulle. Kyllä se rahatilanne tällä hetkellä tuon verran antaa hyvinkin myöten. On se kriisi joskus täälläkin ollut ja tulee ehkä olemaankin, vaikkei välttämättä tsunami.


5
Saattaa kuulostaa jonkinlaiselta silopeppuilulta, mutta on tullut monessa paikassa huomattua että tyynyt eivät aina ole kovinkaan mukavia, joskus tuntuvat lähinnä kangaspusseilta joiden sisällä on kiviä. No normaaleja tyynyjä en rupea reissuun raahaamaan, joten kysyn, onko olemassa minkäänlaisia uimapatjatekniikalla toimivaa puhallettavaa/pumpattavaa tyynyä? Mistä moisia saa ja millä hinnoilla?

6
Eurooppa / Pietarin turvallisuus?
« : 04.12.2004, 21:35:58 »
No Pietari kuuluu kuitenkin maantieteellisesti Eurooppaan, joten laitetaan tänne.

Alustavasti olisi siis suunnitteilla mennä ehkä käymään joulun jälkeen Pietarissa, mutta väkisinkin tulee miettineeksi kaupungin turvallisuutta. :roll:

Itse olen kerran elämässäni käynyt Viipurissa ja toria ja ''suomalaisturistialueita'' lukuunottamatta kaupunki oli yllättävän rauhallinen, takaisin tulin yhtenä kappaleena omaisuuteni kanssa, enkä ollut saanut puukosta enkä kulkukoirien hampaista. Mutta Viipurin vertaaminen Pietariin on periaatteessa kun vertaisi jotain Ylivieskaa tai Forssaa Helsinkiin. Elikkä ihmisiä ja vaaroja on varmasti enemmän, eikä tekemisiin joutuminen varkaiden ja miliisien kanssa houkuttele... Ja kun on kuullut tositarinan jossa miliisit naappaavat kadulta muutaman viattoman suomalaisturistin ja mukiloivat ja ryöstävät tämän, tulee väkisinkin miettineeksi että kannattaako sinne lähteä. Silti Pietari itsessään kiinnostaa ja houkuttelee niin että pää hajoaa. :D Mutta turvallisuustekijöitä kannattaa varmasti aina miettiä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Pietarista? Uskoisin että maalaisjärkeä käyttämällä onnistuu pitämään itsensä yhtenä kappaleena. Ja turistiuden kanssa on varmasti pidettävä matalaa profiilia, vai miten on? Himokuvaajana tuntuisi kuitenkin pahalta olla ilman kameraa kaiken sen kauneuden keskellä..

Eli kaikenlaiset Pietarin turvallisuuteen liittyvät jutut olisivat tervetulleita. Matkoja paikallisiin betonilähiöihin - mitä Tallinnassa on tullut tehtyä - ei varmaan Pietarissa kannata tehdä? Näin ketään sormella osoittamatta tätä foorumia jonkin aikaa lukeneena vaikuttaisi siltä, että kokeneemman puoleisia Venäjän kyntäjiä olisi muutama, joten vastauksia odotetaan innolla. :wink:

Ja sitten näille mahdollisille ''Hyi hyi sinua, olisit käyttänyt hakukoneita!''-kommenteille että en löytänyt nimenomaan turvallisuuteen liittyviä ketjuja, joten tässä nyt on.

7
Tuli tällainen kysymys mieleen, kun tuossa juuri koulusta tulin metrolla kotiin ja viereen tuli istumaan kolme englantia puhuvaa selvästi jostain kaukoidän maasta syntyjään olevaa (ikävä kyllä en ole kaukoitään ja sen kansoihin ja kulttuureihin päässyt tutustumaan, joten en lähde sanomaan mitään henkilöiden varsinaisesta kansallisuudesta). Vaikuttivat aika turisteilta, sanoivat kaikenlaista, joka viittaisi heidän olevan turisteja, kuten ''Ithaakheskus, it's the biggest shopping area in northern Europe'', jne. Varsinaiseksi salakuuntelijaksi en viitsinyt ruveta, mutta sivukorvalla kuunnellessani, kuulin että jotain puhuivat muista Euroopan maista (ehkä suunnittelivat mihin seuraavaksi, tms.). Vartiokylänlahti kun ylitettiin, niin ihastelivat selvästi sitä luontomaisemaa tai jäätynyttä merta, ehkä kumpaakin. Hymyni onnistuin piilottamaan takkiini, kun joku heistä huomasi saunan Vartiokylänlahden rannalla ja puhui jotain saunasta ja kaljasta. :)  Luulin, että he olivat menossa Rastilan campingiin, mutta tulivat metrolla aina Vuosaareen asti ja lähtivät kävelemään kerrostalojen sekaan.

     Keskellä arkisinta tietämääni asiaa, koulusta tuloa metrolla on mielestäni mukava nähdä ihmisiä, jotka katsovat arkiympäristöäni niin eksoottisena. Siinä on sitten mukava ajatella, miltä tämä täysin ulkopuolisen silmissä näyttää. Ja kun tarkemmin ajattelee, niin kyllä varmaan jonkun kaukoidän jostain maasta syntyjään olevan mielestä Suomi on melko ihmeellinen maa saunoineen, metsineen ja jäätyneine merenlahtineen. :roll:

     Muutenkin on kiinnostava nähdä kun tuolta Rastilan campingista silloin tällöin tulee reissaajien oloisia selvästi ei-suomalaisia rinkkoineen. Ja kesäkaudella kun Suomenlinnaan menee lautalla, niin aina saa sitten kaiken näköisistä turisteista otta kuvia heidän omilla kameroillaan ja somitella taustalle Tuomiokirkon, ehkä neuvoa hieman englanniksi. Ihan kohteliaisuusyistä en rupea minkäänlaiseksi salakuuntelijaksi, mutta sivukorvalla on kiva kuunnella, miltä Suomi näyttää. Tiedä sitten, onko se kovinkaan kohteliasta, mutta mielenkiinto voittaa joskus käytöstavat... :?

     Onko teillä reissaamista harrastavina minkäänlaista mielenkiintoa katsella mitä ulkomaalaiset reissaajat ovat kotiympäristöstänne mieltä? Kiinnitättekö te huomiota reissaajiin, jos sellaisia tulee vastaan?

8
Ajattelin kysyä tällaista, kun teitä palloa tallanneita täällä foorumilla taitaa vilistä. Elikkäs olen koulussa tekemässä uskonnon projektityötä liittyen Islamiin ja Hindulaisuuteen ja tarvitsisin hieman kuvamateriaalia liittyen em. uskontoihin. Eli jos olet käynyt jossain Islamilaisessa tai Hindulaisessa maassa ja sinulla on kuvamateriaalia, joka kertoo jollain tavalla paikallisesta uskonnosta ja kulttuurista, voisitko vaikkapa sähköpostitse lähettää niitä minulle? Käyttäisin niitä koulutöissäni, enkä hyötyisi kuvista millään tavalla itse. Voisin myös kirjoittaa työhöni alkuperäisen kuvaajan nimen.

9
Tyhmät kysymykset / Halvat majoitukset?
« : 31.10.2004, 20:34:23 »
Niin perus kysymys, kun olla ja voi, mutta pistetäänpäs kuitenkin. Elikkä en nyt ole kysymässä minkään tietyn kohteen halpaa/hyvää majoitusta, vaan ylipäätään että mistä te kokeneemmat reissaajat niitä halpoja yöpymisiä hankitte noin yleisesti ottaen? Siis kuitenkin joku sellainen, että on neljän seinän sisällä ja turvassa?

     Itse en reissaajana kovin kokenut ole, eikä halvasta ja hyvästä majoituksesta pahemmin ole kokemusta. Meilikuvani mukaan Keskieuroopasta löytää helposti edullisia ja kodikkaita pikkuhotelleja, mutta esim. Itäeuroopassa - ja muuallakaan - ei sitten ehkä kannatakaan aina mennä siihen halvimpaan mahdolliseen, mikäli aikoo vielä seuraavana aamuna herätä rahojensa ja tavaroidensa kanssa. Pariisissa menimme viime kesänä halvimpaan ja oli melkoinen kokemus; joku maahanmuuttajien epävirallinen pikkuinen ''hotelli'', huoneeseen mentiin jonkun kujan kautta ja itse huone oli niin räjähtäneen näköinen, että en ala tässä sitä kuvailemaan.

     Tällaisen ainakin tunnen, mutta tuo ei kovin kattava ole: http://www.europeanhostelguide.com

10
Mikäli eksotiikkaa halajaa, niin ei tämä kovin kummoinen kertomus ole, mutta laitanpa nyt sitten kuitenkin. Elikkä: http://tinyurl.com/5nr8b

Ps. Kotisivuilleni olisi sitten tarkoitus lisätä pari muutakin matkakertomus jossain vaiheessa. Viime kesän Pariisin ja Normandian kiertomatkalta onkin jo olemassa kertomus, mutta se on sellaisella normaalilla 12 -fontilla noin 20 sivua pitkä, joten sitä on sitten kiva lähteä jotenkin referoimaan nettikelpoiseksi...

Ps. Kirjoitusvirheet....miten en koskaan pääse niistä eroon? :(

11
Baltian maat / Tallinnasta suomalaisten matkakohteena
« : 10.10.2004, 16:51:57 »
Ajattelin, että menisikö tämä paremmin tuonne Pohjoismaihin, mutta eihän Viro kuulu pohjoismaihin, joten laitetaan tänne.

Varmaankin aika moni teistä on käynyt etelänaapurimme pääkaupungissa Tallinnassa. Nyt olisi kysymyksessä se, että mitä mieltä olette Tallinnasta matkakohteena, mitä siellä olette tehneet, mitä suosittelette?

Minä olen Tallinnassa käynyt lähemmäs kymmenen kertaa ja aina on ollut yhtä mielenkiintoista. Pistää vaan tietyt asiat vihaksi: Suomalaisen kuva virolaisesta on jossain Merekeskuksessa vjanajan aksjentilja sjuomjea puhuva piraattituotteita tyrkyttävä törkeä kauppias, kun taas virolaisen kuva suomalaisesta on tyhmä mölisevä Tallinnan satamassa hoiperteleva juoppo. Mitä turismia sellainen on, että käydään Sadamarketissa tai Citymarketista ostamassa pari Viru Valgia ja olutkeissiä, melutaan ja mennään terminaaliin kaljalle? Toivottavasti en loukkaa ketään, mutta tämä on mielestäni ala-arvoista turismia, jos sitä minkäänlaiseksi turismiksi voi edes kutsua.

Tallinna on täynnä mielenkiintoisuuksia, joita moni suomalainen turisti ei tajua. Alue, johon suomalaisturistit jäävät pyöriskelemään on neliömetrin kokoisessa Tallinnan kartassa ehkä CD -kotelon kokoinen. Kun uskaltaa vähän tutkia kaupunkia, löytää paljon mielenkiintoista nähtävää.

Esimerkiksi Lasnamäen kaupunginosa pistää lähes sanattomaksi. Siellä asuu 160000 ihmistä, siis varmaan enemmän kuin Porissa tai Vaasassa. Kaupunginosa on täynnä valtavia ja huonokuntoisia neuvostoaikaisia elementtikerrostaloja. Tunnelma kaupunginosassa on hyvin voimakas, tuntee olevansa jossain aivan muualla, kuin EU:ssa. Suosittelen, mikäli haluaa jotain muuta, kuin kännisiä suomalaisia ja piraattituotteita. Tässä pari kuva Lasnamäeltä (eivät ole ottamiani): http://pang.krabi.ee/neutron/las.html

Teletorn näkyy selvästi keskustaan asti, mutta moniko on käynyt itse tornin näköalatasanteella, joka on yhtä korkealla, kuin Näsinneulan korkein huippu? Suosittelen ehdottomasti, näkymät ovat todella hyvät, kuulemma kirkkaina päivinä voi jopa nähdä kotoiseen Suomeen asti... Hissimatka tosin voi olla hieman jännittävä. Lisää asiasta: www.teletorn.ee

Tallinnasta löytyy siis paljon nähtävää ja koettavaa, sellaista mitä yleensä turisti ei tule ajatelleeksi. Oletteko itse jääneet pyörimään vain siihen ydinkeskustaan, vai onko tullut nähtyä ja koettua muutakin?

12
Espanja / Pohjois-Espanja - millainen matkakohde?
« : 10.10.2004, 15:11:21 »
Lähes kaikki turistithan suuntaavat aina Espanjan eteläisiin osiin, kuten Malagaan. On kuitenkin ruvennut kiinnostamaan, että millainen paikka on tuo Espanjan pohjois osa? Tarkoitan lähinnä tätä La Coruna - Bilbao - Santander -vyöhykettä. Tulee mieleen vuoristoiset ja rehevät valtamerenrannat. Onko se ihan mukavaa seutua, vaiko pelkää vaarallista teollisuusslummia? Onko baskeista mitään vaaraa?

Sivuja: [1]