Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Vandit

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Euron inflaatio vs. matkustelu
« : 14.12.2011, 14:59:34 »
Ajattelin herätellä pallis-keskustelua tällaisesta varsin ajankohtaisesta ja olennaisesta aiheesta, eli siis rahasta. Kuten nyt varmaan useimmat ovat huomanneet, niin eurotalous on kuralla, suomalaisia viedään Kataisen toimesta yhä syvemmälle velkasuohon ja ostovoima huononee joka kuukausi. Euroopan vallanpitäjät eivät osaa eikä halua toteuttaa muita keinoja kuin pumpata aina vaan lisää rahaa ongelmakohtiin ja hankkia siten aina pari kuukautta lisää aikaa. Kunhan nämä loputkin näennäiset keinot on käytetty, niin jäljellä ei jää kuin rahan painaminen ja hyperinflaatio.  

No, nämä asiat eivät ole ihan simppeleitä, ja koska eurooppa on tärkeä alua globaalille taloudelle, niin tiettyjä valuuttoja (esim. Sveitsin frangi ja jeni) heikennetään keinotekoisesti jottei homma lähtisi käsistä. Siltikin tendessi on selvä, ja esim. Japanin jenin vs. euron kurssikäyrä ei ole kovin hauskaa katsottavaa ainakaan sellaiselle joka tykkää maassa käydä turistina:

Eli sama Suomeksi: Japanissa oleskelu suomalaiselle turistille on lentoja lukuunottamatta nyt noin 65% kalliimpaa kuin kesällä 2008 (käsittääkseni Japanin hintataso jeneissä ei ole pahemmin muuttunut). Ja tämä kehitys taitaa olla vielä pitkälti Lehman Brothersin seurauksia, eli kunhan eurokriisi pääsee kunnolla vauhtiin niin alkaa käymään vähiin sellaiset maat joissa hinta-laatusuhde natsaa suomalaiselle palkansaajalle.

Tokihan yleinen mielipide on se, että Suomen vientiteollisuudelle olisi "eduksi" esim. jos euro ja dollari olisi 1:1. En tiedä miten ne "hyödyt" ja niiden vaikutukset tarkkaan ottaen menee, mutta ihan henkilökohtaisella tasolla minulle ainakin on sitä parempi mitä enemmän ulkomaanvaluuttaa saa per euro, joten suunta ei ole hyvä.

Miettiikö muut tällaisia asioita?  ;D Kuvittelisin, että vuoden päästä tilanne on sellainen, jossa täytyy ihan oikeasti kategorisoida että minne ylipäänsä voi matkustaa kun monissa maissa hotelliyön hinnat tulevat lähtemään 200 eurosta jne. Näin siis kaukomatkailussa, tokihan esim. Kreikka ja Italia ovat "halpoja" kun ne kulut maksetaan muutenkin jo veroissa...
Noh, ainahan voi mennä Myanmariin  ::)

Sivuja: [1]