Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lianna

Sivuja: [1] 2
1
Myytävänä kyateja 165.200. Näistä 16 kpl erittäin siistejä 10.000 seteleitä, loput kuluneempia.

Kaupan päälle Cuture Shock -sarjan kirja Myanmar, jos ostaja sellaisen haluaa. Sata euroa. Toimitus sopimuksen mukaan.

2
Olettekos kuulleet... / Lowcostholidays.fi???
« : 11.03.2013, 21:52:18 »
Mikähän tällainen matka-alan yrittäjä mahtaa olla? Selailin rantapallon kautta sekalaisia lähtöjä, aikaisemmin tällaista ei ole tullut missään vastaan.

Eipä ollut ensituttavuus kovin luottamusta herättävä: puoli-satunnainen haku tietyille päiville Keski-Eurooppaan tuotti välittömästi ilmoituksen "Olemme pahoillamme, mutta tämän loman hinta on kasvanut erittäin suuren kysynnän vuoksi." muutamaankin kertaan. Helppohan sitä on halpoja hintoja mainostaa ja kalastella ihmisiä näin sivuilleen.

3
Lentomatkustus / Rollaattori ja lentomatkustaminen?
« : 23.05.2012, 20:46:07 »
Lentoyhtiöiden sivuilta löytyy paljon (pakollista) tietoa liikuntarajoitteisten matkustamisesta, joka siis EU-säännösten mukaan on oltava mahdollista. Mutta joka paikassa puhutaan vain pyörätuolista.

Sattuuko kukaan tietämään, saako rollaattori erityskohtelua? Finskillä saa ruumaan vain yhden matkatavaran - mahtaako laukun lisäksi saada maksutta myös rollaattorin? Se ei kai kulje matkustamossa. Entä muut yhtiöt, onko kenelläkään tietoa tai kokemuksia? (Tämä asia ei ole 100% ajankohtainen juuri nyt, enkä viitsisi uteliaisuuttani lähteä soittamaan maksullisiin palvelunumeroihin.)5
Junamatkustus / VR:n verkkokaupan mokat koottuna
« : 03.11.2011, 21:49:44 »
Hehe, IT-viikon uutisessa oli linkki käytettävyysarvio-pdf:ään, jonka joku käytettävyysasiantuntija on tehnyt suivaannuttuaan VR:n nettikaupan kökköyksiin. Koska itse matkustan paljon junalla ja olen kiroillut tänä vuonna syvään ja hartaasti tätä viimeisintä upeaa uudistusta, en voi olla laittamatta linkkejä tänne!  :D (Antaa tämän kaverin mainostaa samalla itseään ja firmaansa - tämän selvityksen tekeminen on vaatinut vähän duunia...) Täyttä asiaa, voin vahvistaa sekä VR:n asiakkaana että käytettävyydestä kiinnostuneena.

Juttu:
http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2011/11/03/vrn-verkkokaupasta-loytyi-70-pahaa-virhetta/201116127/7

Arvio nettikaupan virheistä (pdf):
http://www.userpoint.fi/reports/VR%20verkkokauppa%20kaytettavyysarvio.pdf


6
Intian Helsingin-lähetystö muuttaa Skattalta Kulosaareen! Viisumien käsittelyajat ovat tavallista pitempiä ja lähetystö on kiinni 17.-18.10.2011. Suosittelevat turistiviisumien hakijoiden ottavan on-arrival -viisumin. Jätin sinne passini tänään, saas nähdä miten kauan kestää! Rajalla en halua alkaa säätämään vaikka täällä päässä vakuutettaisiin mitä toimivuutta...

Tässä vielä lähetystön sivut:
http://www.indianembassy.fi/

Uusi osoite on Kulosaarentie 32.


7
Myytävänä North Face:n miesten lyhythihainen paita. Koko XL, leveys kainalo-kainalo 62 cm, pituus 77 cm. Väri vaalea ruskea.

Nopeasti kuivuvaa tekokuitua, selässä tuuletus, selän malli väljä: sopii siis hyvin lämpimissä paikoissa matkustamiseen. Lähes käyttämätön, siis sovitettu (käytetty sisällä ja pesty kerran käsin). Ostettu huhti-toukokuussa Retkaitasta. Myydään koska paita on liian iso. Hinta 50 euroa, sisältää postituksen Suomeen.Ks. myös:
http://retkiaitta.fi/product/9763/the-north-face-kunyang-m-ss--paita
http://eu.thenorthface.com/tnf-eu-en/men/shirts-tops/men-s-s-s-kunyang-woven.html#item=men%27s_short_sleeve_kunyang_woven_shirt_2


8
Aasia / FYI: paketti Malesia -> Suomi 11 viikkoa
« : 17.05.2011, 11:12:17 »
Ihan vaan FYI niille, jotka suunnittelevat lähettävänsä Kaakkois-Aasian reissultaan paketin kotiin: minulla kesti maapostin tulo Malesian Penangista Suomeen tasan 11 viikkoa!

Puh, pelkäsin että en näkisi enää niitä reissussa hiertäneitä kenkiä ja muita turhia kamoja enää ikinä...  :)


9
Kanada ja Yhdysvallat / Kanada rannikolta rannikolle?
« : 16.05.2011, 19:51:03 »
Onko kukaan täällä matkustanut maata pitkin Kanadan poikki rannikolta toiselle? Julkisilla kulkuneuvoilla? Tämä ajatus on viehättänyt jo pitkään, mutta se on vielä(kin) vain ajatusasteella.

Olisin kuitenkin kiinnostunut kokemuksista, julkisen liikenteen toimivuudesta, reittivalinnoista ja mistä tahansa aiheeseen liittyvästä!

10
Lentomatkustus / Finnairin pisteet taivaan tuuliin
« : 08.04.2011, 20:26:41 »
Olin päättänyt olla keräämättä lentomailipisteitä, koska ei niitä kuitenkaan halpislipuista paljon saa ja ostan useimmiten sieltä, mistä saan lennon parhaaseen hinta/"hassle-free" -suhteeseen.

Kuitenkin muutamana viime vuonna olen matkustanut aika paljon Finnairilla tai saman allianssin yhtiöillä ja joka kerta tunnontarkasti ilmoittanut korttini numeron (liityntälentoja, Peking, pari kertaa Hong Kong jne). Pienistä puroista kertyy isompi? Sentti on euron alku?

No, nyt viime reissun jälkeen ajattelin kurkistaa pistesaldoani netin kautta. Kirjautumisessa oli pieni ongelma ja jouduin soittamaan Finnair Plus -asiakaspalveluun... Ystävällinen virkailija totesi kirjautumisongelmien selviämisen jälkeen, että eipä täällä mitään näy.  ??? ??? ??? Whiskey Tango Foxtrot?!? Kerroin, että olin jokaikinen kerta muistanut ilmoittaa korttini numeron. Käytiin läpi kortin numero, joka täsmäsi. Noh, nythän on niin, että nimeni on tyyppiä Maija Lianna Meikäläinen. Mutta ensimmäistä etunimeä en koskaan missään käytä eikö minua sillä tunneta, jopa Mastercardissakin lukee pelkkä toinen etunimi. Finnairin kortissa luki siis Lianna Meikäläinen, kuten joka paikassa muuallakin.

Mitkään pisteet miltään lennolta eivät olleet rekisteröityneet, koska nimi ei ollut sama kuin lentolipussa!! Siis numero oli oikein mutta se ei riittänyt, koska se toinen etunimi ei täsmännyt. Tällainen on järjestelmä. No voi &%##§* sentään!  >:( :o Edelleenkin hyvin ystävällisesti plussavirkailija lupasi kirjata viimeisimmän reissun tilille, mutta kertoi ystävällisesti, että on ihan turha edes yrittää saada niitä muita, yli puoli vuotta vanhoja pisteitä sinne, varsinkin kun niitä on lennetty yhteistyökumppaneiden operoimilla lennoilla. Kiitos ja kuulemiin.

Voi hyvä h******i sentään, nyt saa kortti kyytiä! Tänään tuli uusi kortti koko nimellä, mutta tähän loppui yritys kerätä OneWorldin pisteitä. Lennän millä lennän.


11
BBC tiedottaa lentoliikenteelle aiheutuvista ongelmista (ja muustakin, reaaliajassa) täällä:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8622438.stm

Ensimmäinen tieto 15.4.2010 klo 14:42 EET
12:42 The latest news is that UK airspace is now closed because of the volcanic cloud. The Air Traffic Control Service (Nats) has said no flights will be allowed in or out of UK airspace until 1800 BST amid fears of engine damage. Up to 4,000 flights across northern Europe have so far been disrupted as the cloud moves southwards.

Kirjoitin tästä aikaisemmin Icelandair-ketjuun, mutta ajattelin että tämä ansaitsee oman ketjunsa.
Edit edit: Ja onhan tämä vähän isompi juttu kuin tuossa aikaisemmassa jutussa kirjoitin...

12
Lentomatkustus / Kokemuksia Air Chinasta
« : 30.03.2010, 11:57:41 »
Käytiin Malesiassa, lennot Pekingin kautta Air Chinalla. HEL-PEK välin liikennöi (onneksi) Finnair. Air China saa korkeintaan tyydyttävän arvosanan! Päästiin paikasta A paikkaan B ja takaisin suunnilleen silloin kun pitikin... Mennessä lentomme PEK-KUL siirrettiin seuraavaan päivään, kone kyllä lensi mutta me halpalippulaiset emme näköjään mahtuneet kyytiin. Siitä seurasi vuorokauden sinänsä mielenkiintoinen pysähdys Pekingissä ja pientä säätämistä.

Arealta ostettiin liput ja kaksi kertaa varmistettiin, että että meidät on merkitty menossa yhdessä matkustaviksi (eri varausnumerot kun tultiin eri matkaa takaisin). Missään ei tietoa näkynyt! Finnair sanoi, että Air Chinalta ei tule tietoja heidän järjestelmiinsä. Minun varaukseni PEK-KUL näytti välillä olevan hukassa ja piti vähän tehdä töitä sen eteen, että saatiin vierekkäiset paikat.

Air Chinan kone oli myöhässä, mikä lisäsi vähän jännitusmomenttia kun mietittiin, ehditäänkö viimeiseen lentokenttäjunaan Kuala Lumpurissa vai ei (ehdittiin!). Lennolle oli kiinalaisten pakko ottaa kaikki maallinen omaisuutensa matkustamoon... Vessat olivat törkeässä siivossa, ei lämmintä vettä / saippuaa / käsipyyhkeitä; meidät sivuutettiin kiinalaisten keskellä esim niin, että meille ei jaettu Malesian maahantulokaavaketta. Mutta perille päästiin ja sehän on tärkeintä. Jos voin valita, niin jätän kuitenkin yhtiön seuraavalla kerralla väliin.

13
Kuinka kauan reissuun aikaa -ketjun vastapainoksi!

Tulin viikonloppuna kolmen viikon reissulta Malesiasta. Väsyttää mutta oli hyvä reissu. Peking - Kuala Lumpur - Kota Kinabalun ympäristöä ja takaisin. Matkakumppani oli mukana kaksi viikkoa ja sitten minä pyörin viikon yksikseni mikä sopi oikein mainiosti - varsinkin KL:ssa shoppaillessa, hieno shoppailukaupunki! :)

Malesia on niin mukava maa (kunhan ei puhuta politiikasta)! Sinne on mukava mennä aina uudestaan. Kieli on helppo ja hauska, ja sanat suorastaan imeytyvät itsestään päähän - ihan erilaista kuin Thaimaassa, jossa päätä alkaa särkeä kun yrittää lukea sikäläisiä aakkosia...

Sabahissa pitää näköjään mennä itälaidalle, jos on kiinnostunut luontokohteista. Saatiin me snorklattua KK:n lähelläkin, mutta mitään tosi mahtavaa siellä ei ollut.

Lennot Air Chinalla, kokemukset siirretty omaan ketjuunsa: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=23051.0

14
Ostaisiko joku Siljan lahjakortin, jolla pääsee hytillinen ihmisiä (tai pallontallaajia) Helsingistä Tukholmaan / Tallinnaan tai Turusta Tukholmaan ja takaisinkin?

Yksi hytti (B-C/E), risteily tai yhdensuuntainen reittimatka kaikilla lähdöillä. Lahjakortti on voimassa 31.3.2010 asti.

On tuo Pekingin-Malesian matka sen verran lähellä että ei tällä kertaa kiinnosta lähteä. Hinta? Neljäkymppiä postimaksuineen?


15
Tuli yllätyskäänne matkasuunnitelmiin: Air China on peruuttanut jatkolentomme Peking-Kuala Lumpur maaliskuun alussa ja tarjoaa lentoa seuraavana päivänä. Mitä voisimme tehdä Pekingissä vähän yli vuorokauden aikana?

Minkälaisia vinkkejä osaisivat Pallontallaajat antaa henkilökohtaisen kokemuksen perusteella? Ns. pakolliset turistinähtävyydet eivät ole ollenkaan pakollisia.

Saavumme Pekingiin aamulla noin klo 8 ja lento lähtee seuraavana päivänä klo 16. Tiedän yhtä sun toista Kiinasta ja tulen yleensä toimeen isoissa kaupungeissa mutta manner-Kiinassa en ole koskaan käynyt.

Yksi vaihtoehto hotellille olisi Dongsi:n metroaseman lähellä, kuulostaako sijainti järkevältä yleensä / kun ajattelee lentokentälle kulkemista? Metrolla kulkeminen ei tuota ongelmia. Miten kauan pitää varata aikaa lentokentälle matkustamiseen?

16
En näin äkkisältään löytänyt tälle aiheelle ketjua, saa yhdistää jos samaa asiaa käsittelevä keskustelu löytyy.

Eli: jos lentoyhtiö ilmoittaa yli kaksi viikkoa aikaisemmin lennon peruuntumisesta ja siitä aiheutuu matkustajalle kuluja (hotellivaraus tms), niin eikös ole niin, että lentoyhtiö ei ole velvollinen korvaamaan mitään, vaikka matkasuunnitelmat menisivät sekaisin ja vaikka kuinka matkustajaa ottaisi päähän?

Olemme menossa 6.3. Air Chinalla Pekingin kautta Kuala Lumpuriin. Jatkolento 7.3. on peruttu, mikä aiheuttaa Kuala Lumpurissa ja siitä eteenpäin ongelmia. Lento löytyisi 24 tuntia myöhemmin, eli pitää viettää reilusti yli vuorokausi Pekingissä ja eka hotelliyö KL:ssa pitää perua. Ainoa tapa suhtautua tähän on todeta että sellaista sattuu, vai?

17
Tämän ketjun tarkoituksena on jakaa muiden kanssa YouTuben vidoita, jotka liittyvät pallontallaamiseen / matkustamiseen. Vidot voivat olla hauskoja, hupaisia, viihdyttäviä tai muuten mielenkiintoisia.

Kirjoita aina linkin yhteyteen rivi tai pari seiltykseksi, mistä on kyse ja miksi ko. video kannattaa katsoa (ei siis pelkästään: "tää on hauska"  ;) ).


Alkajaisiksi pari lentokoneen turvallisuusselostusta jenkkilästä, tosi tapauksia siis. Ovatkohan nämä stuertit kyllästyneitä elämäänsä? Mitähän turvaviranomaiset mahtavat tykätä?:

http://www.youtube.com/watch?v=9ta9ltJGxjk
http://www.youtube.com/watch?v=WMQluRu5nTc

18
Minua pyydettiin kysymään, tarvitsisiko joku pallontallaaja määräaikaista asuntoa. Todennäköisesti vuokra-aika olisi 3kk elokuu-lokakuu, mahdollisesti vuoden loppuun.

Yksiössä on 21 neliötä ja se on vastaremontoitu (putkiremonttia tehdään vielä muutama kuukausi muualla talossa). Sopii erityisesti sellaiselle, joka käy viikot Helsingissä töissä ja asuu muuten muualla. Hyvät kulkuyhteydet sekä keskustaan että Espooseen.

Vuokrataan joko tyhjänä tai sitten kalustettuna + sähköt. Vuokra noin 500-550 eur/kk.

Tiedustelut YV:llä.

19
Michael Jackson kuoli viime yönä sydänkohtaukseen. Voi reppana! :'( Osanottoni perheelle ja varsinkin lapsille.

20
Ostan ei-kalliin Keralan matkaoppaan. Ei Lonely Planet. Saa olla vähän vanhempikin, tietojen ei tarvitse olla 100% ajan tasalla vaan haluan kirjan avulla yleiskuvan alueesta. Tee tarjous PM:lla!
(PS: Akateemisessa Kirjakaupassa oli ainakin eilen 20% alennus kaikista matkakirjoista ja kartoista)


Sivuja: [1] 2