Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - BlueZ

Sivuja: [1] 2
1
Heipsis,

Olisi kiva kuulla jos joku on opiskellut Argentiinassa ja mitä hän voisi kertoa hakemisesta, lukuvuosimaksuista, tarjonnasta, elämisestä, käytännön järjestelyistä jne... onko kukaan ollut vaihdossa siellä itsenäisesti (ei siis vaihto-ohjelmien kautta)? Tahtoisin sinne puoleksi vuodeksi vaihtoon, mieluiten Buenos Airesin yliopistoon, tai sitten Cordobaan tai La Plataan. Kokemuksia? :) Aika huonosti löytyy infoa lyhyistä opiskeluajoista, lähinnä vain koko tutkinto-oppilaille...

Onko kukaan opiskellut siellä itsenäisesti jotain muuta kuin omaa alaa, esim. aikuiskoulutustyyppisesti jotain 3-6kk? Onko tällaisia lyhytkestoisia, mutta kokopäiväisiä  opiskelupaikkoja tarjolla?

Muchas gracias. :)

BlueZ

2
Lentomatkustus / Halpoja lentoja Keniaan!
« : 24.07.2007, 13:49:20 »
Löysinpä juuri melkoisen houkuttelevan tarjouksen Virgin Atlanticilta... lentoja Nairobiin 400£ Lontoosta veroineen, Suomesta 800€! :P

http://www.virgin-atlantic.com/en/gb/index.jsp

3
Meksiko / Budjetti Meksikossa?
« : 23.07.2007, 11:41:38 »
On kuulemma kalliimpaa kuin Guatemalassa ja muualla K-Amerikassa - yllättävää. Mutta kuinka paljon kalliimpaa? Jos mukavan doublen sai Guatessa sai 3-10/e haarukalla (1,5-5e/hklö) niin paljon maksaa Meksikossa? Entäs hostellit, saako dormisänkyä alle 5 euron?

Kuinkas kallis mesta tuo Tumul on budjettitietoiselle reissaajalle?

Pitkän matkan bussien hinnat? Ruoka?

Vinkkejä kiitos! :)

4
Eli Audit jälleen. Tuo yksi keskustelu herätti kiinnostuksen tällaiseen pieneen galluppiin. Jos ette ole tehneet testiä, tehkää se toki nyt heti ja äänestäkää sitten sen mukaan :D:

http://www.paihdelinkki.fi/testaa/audit


---

Alkup. keskustelu: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=12830&highlight=

Ja tehkää toki alkoholiriippuvuustesti jos huvittaa:
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/sadd

5
Lentomatkustus / Hjälp! RyanAir + vaihdot!!
« : 30.04.2007, 19:48:06 »
Ryanair ei ota vastuuta vaihtojen epäonnistumisesta, lisäksi Ryanairin lennot saattavat myöhästellä. Jos saavumme Frankfurtiin 18:40 ja jatkolento samalla lentoyhtiöllä Roomaan lähtee 20:00, ehtiikö vaihtaa? Jos 1kpl matkatavaroita on siis mukana. Vähän veikkaan ettei ehdi... kokemuksia?

 :?:

6
Noniin arvoisat tallaajanaiset... mikä on tallaajien oma muotikäsitys sopivista reissukuteista? Antaas laulaa :D

Yritin tuossa etsiä tarpeisiini sopivia reissuvaatteita, edellisten joko kuluttua puhki tai osoittauduttua epäkäytännöllisiksi. Jostain kumman syystä mistään ei tahdo löytyä sopivia reissukuteita.

Pitäisi löytää yksi polvipituinen hame, yhdet pitkät housut (mielellään reisitaskuhousut, jotka ovat naiselle suunnitellut) ja yhdet pitkät shortsit/caprit, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:
- vahvaa puuvillakangasta ja kestävät saumat
- taskuja pikkukrääsälle
- 'plainit' väritykseltään, eli ei mitään glitterkuvioita tms. ja miel. maanläheisiä, esim. metsänvihreä, ruskea, beige... ja tietty musta
- löysät ja rennot, en tykkää reissata kireissä vaatteissa

Pitäisi löytää myös jonkinlainen vettä hylkivä anorakkityyppinen pusakka, joka mahtuu pieneen tilaan ja painaa vähän. Ja t-paitoja, jotka ylettyvät navan yli, ovat kevyitä, ilmavia ja silti vielä ladyfit.

Nainen haluaa mukavia reissuvaatteita, kivan värisiä ja sen verran tyköistuvia, ettei näytä ihan teltalta. Miksi näitä ei oikein meinaa löytää? Kaikessa on jotain typerää kuviointia ja kimalletta ja ihme hörölöröä, ja lisäksi vielä usein joko liian lyhyitä ta sitten liian roikkuvia. Housut jää lanteilta kiinni jos ne istuu reisiltä, tai sitten ne nousee navan yli. Hameetkin ovat joko stretchiä, telttoja tai korviin asti nousevia mummohameita. Missä ovat lanteilta napakasti istuvat kellomaiset hameet? Niitä näkyi pari vuotta sitten mutta ovat kadonneet.

Vinkkejä naiset! 8)

7
Väli-Amerikka ja Karibia / Guatemalasta
« : 15.02.2007, 17:54:56 »
Kellään tietoa Quetzaltenangon, Lago Titlanin ja Tikal-raunioiden sääolosuhteista kesäkuisin? Mitä kannattaa ottaa mukaan?

Suosituksia yöpymisten suhteen? Onko makuupussi tarpeellinen lisä ylipäätään Guatemalaan?

Kiitos :)

8
Väli-Amerikka ja Karibia / Utila & Roatan?
« : 15.02.2007, 17:51:43 »
Onpa tosiaan outoa, ettei selkeää osiota ole Väli-Amerikalle, joten tänne siis:

Tietoa Hondurasin Utilasta ja Roatanista olisi tervetullutta. Tietysti ensisijaisesti tämä valinnanvaikeus; kummalle mennä? Niin eri näkemyksiä olen löytänyt saarista. Siksi kaipaisinkin tietoja mm. hintatasosta (ruoka, budjettiasuminen, internet, sukellus), turvallisuudesta ja yleisestä laadusta, rauhallisuudesta tms. Kaipaan rauhaa, turvallisuutta ja laadukasta sukellusta, sekä tietenkin mahdollisimman halpaan hintaan. Kiinnostavat kävelyretket, kukkulat, luolat, ymv. ovat myös mukava lisä. Bileskene ei nappaa, mutta ei se häiritsekään.

Kukaan nähnyt valashaita saarilla sukeltaessaan? Huhu sanoo että Utilassa mahdollisuudet suuremmat.

Niin ja kysymys sukellusliikkeistä; tarjoavatko sukelluksiin DANin vakuutuksen vai hankitteko oman?

:)

9
Matkaseuraa / Honduras & Guatemala -- kesäkuu 2007
« : 14.02.2007, 20:26:40 »
Ketään näillä suunnilla toukokuun lopun ja heinäkuun alun välissä? Näillä näkymin lennän San Pedro Sulaan Hondurasiin toukokuun lopulla ja palaan heinäkuun toisella viikolla. Reittisuunnitelmaa ei ole, mutta viikoksi ajattelin mennä Bay Islandsille sukeltamaan ja jossain vaiheessa ratsastamaan. Guatemalassa kävisin samalla. Honduras kuitenkin pääkohteena, 6 viikkoa aikaa.

Kai sitä voisi vaikka törmätä jossain, jos satutte olemaan niillä kulmilla?  :)

10
Aasia / Siem Riep: Land Mine Museum & Kantha Bopha
« : 16.11.2005, 15:47:06 »
Pieni reppureissaajan mainostuokio tanne Aasia-palstallekin. :D Siem Riepiin tullessanne, kahta kohdetta ette saa missata!:

Kantha Bopha-lastensairaalat:

Luovuttakaa verta Kantha Bopha-lastensairaaloille taalla tai Phnom Penhissa, ja kaykaa kuuntelemassa Dr. Beat ''Beatocello'' Richneria lauantaisin klo 19:15 kun han soittaa selloa ja kertoo sairaaloiden toiminnasta. Dr. Beat “Beatocello'’ Richner, sveitsilainen laaketieteen ammattilainen ja arvostettu sellisti, pitaa lauantaisin ilmaiskonsertin, joka sisaltaa Bachia sellolla soitettuna ja Richnerin omia savellyksia. Kappaleiden valilla naytetaan myos videoita, jotka esittelevat sairaalan toimintaa. Itse asiassa naita sairaaloita on Kambodzassa kaiken kaikkiaan kolme. Nama sairaalat ovat myos ainoat Kambodzassa, joiden palvelut ja laakkeet eivat maksa lapsille mitaan. Hoito, leikkaukset, rokotukset, kaikki taysin ilmaisia. Voitte kuvitella miten suurta apua tallainen instituutio antaa, kun ottaa huomioon etta suuri osa kambodzalaisista elaa parinkymmenen euron kuukausipalkalla, kun 5 yota sairaalassa maksanee helposti toistasataa euroa. Jokainen joka tutustuu Kantha Bophan toimintaan ei voi olla tuntematta ihailua ja kiitollisuutta tata loistavaa sairaalakompleksia kohtaan, etenkin kun tietaa sairaalan tyollistavan 1400 paikallista ja kouluttavan jatkuvasti lisaa opiskelijoita. Sairaalat toimivat tietysti yksityisilla lahjoituksilla, ja talla rahalla he vuosittain tarjoavat:

- hoitoa 600 000:lle lapselle
- pitka-aikaista sairaalahoitoa 55 000 vakavasti sairaalle lapselle
- 9000 kirurgista leikkausta
- 100 000 rokotusta
- 5500 synnytysta, kaikki HIV-kontrolloitua

seka paivittain naissa kolmessa sairaalassa:

- 1000 lasta keskimaarin 5 1/2pv sairaalahoidossa
- 2500 lasta

Eli lyhyesti: joka kuukausi 2800 lasta kuolisi ilman Kantha Bophaa.

Tanne matkaavat nuoret ovat ehka kiinnostuneita luovuttamaan verta sairaalalle. Huoli pois, sairaalat edustavat mita korkeinta lansimaista standardia niin laitteiston kuin hygieniankin suhteen. Myos kaikki lahjoitukset ovat tarpeen. Alla lisatietoa:

http://www.beat-richner.ch/

Korkean tason terveydenhoito on mita tarkeinta taalla, siksi olikin kuohuttavaa kuulla mita Dr. Richner kertoi monen ‘ammattilaisen’ arvioineen Kantha Bophan korkeasta laadusta: ilmeisesti ei ole joidenkin lansimaisten asiantuntijoiden mielesta edun mukaista etta nain koyhassa maassa pidetaan ylla nain lansimaisten standardien mukaan korkeatasoista sairaalajarjestelmaa, ja heidan mielesta terveydenhoidon tason tulisi aina 'heijastaa kyseisen maan taloudellista tilannetta'. Kylla itse kullakin kuuntelijalla silmat heittivat kuperkeikkaa, ja ihan jo havetti ylipaataan olla lansimaalainen ja myontaa etta tuollaiset kommentit ovat tulleet jonkin minun edustamani maanosan asiantuntijan suusta! Etta olisi kaikkien edun mukaista pitaa ylla koyhaa terveydenhoitojarjestelmaa koyhassa maassa?? Mita ihmetta?? Niin, Kantha Bophaa vastaan on nostettu paljonkin tallaisia vaittamia ja juuri tasta syysta sairaalat voivat luottaa vain yksityisiin avustuksiin. Valtiolliselta tasolta tukea ei pahemmin heru.


Land Mine Museum & Aki Ra Mine Action Gallery:


Alkaa myoskaan, ehdottomasti alkaa, missatko tata kohdetta: Museon perusti ja sita johtaa nuori herra Aki Ra, jonka vanhemmat punakhmerit aikoinaan tappoivat, ja joiden armeijaan Aki Ran piti lapsena liittya, hanen tehtavanaan rakentaa pommeja, miinoittaa maata ja kayttaa tuliaseita. Myohemmin Aki Ra joutui liittymaan myos Kambodzan armeijaan taistelemaan punakhmereja vastaan, ja vasta rauhanturvaajien saavuttua alkoi toimimaan YK:n virallisena miinanpurkajana. Tana paivana Aki Ra elattaa museossaan - joka on virallisesti myos ruohonjuuritason jarjesto - toistakymmenta miinojen ja UXOjen kautta loukkaantunutta lasta. Museo tukeutuu taysin yksityisiin lahjoituksiin ja rahoittaa niin lasten perustarpeet, opiskelun kuin koko museonkin nailla varoilla, joten lahjoittakaa toki hieman rahaa siella kaydessanne, tai ostakaa vaikka 16$ riisisakki lapsille (yksi riisisakki riittaa siella n.pari viikkoa, eika maksa paljon meille). Valokuvaaja Richard Fitoussi perusti Land Mine Museum Relief Fundin tukeakseen Aki Raa ja hanen adoptiolapsiaan. Aki Ran koko tarinan voitte lukea taalta:

http://www.cambodialandminemuseum.org/index.htm

Levittakaa toki sanaa  :)

11
Yleinen / Blogit netissä?
« : 13.08.2005, 21:45:42 »
Yritän etsiä toimivaa ilmaista blogia, matkapäiväkirjaa netistä. Tähän mennessä löytynyt www.bootsnall.com, sekä www.travelblog.org. Kumpikaan ei miellyttänyt minua. Onko ehdotuksia miten luoda nettiin matkapäiväkirja, johon saisi valokuvia liitettyä tekstin sekaan?

 :)

12
Myydään uusin painos Lonely Planet: Australiasta, kirja on vastahankittu, päällystetty läpinäkyvällä kontaktimuovilla pahvikansien suojaksi ja täysin hyväkuntoinen. H:25€ (alkup. hinta 39€). Jos kiinnostaa, pistä privaa! :)

13
Aasia / Kännykät Aasiassa
« : 15.07.2005, 20:02:08 »
Pitääkö joku kännykkää mukanaan ja liittymää päällä? Ensin ajattelin hankkia vasta Ausseissa liittymän, mutta nyt ajattelinkin että moni liittymähän toimii Kaakkois-Aasiassakin. Onkohan järkeä (etenkin kun on yksinmatkaava) harkita liittymän päälläpitämistä siihen saakka kunnes ehtii Ausseihin? Voi olla etten jaksa säätää ja lakkautan liittymän kiltisti jo ennen lähtöä, mutta kivahan se on tietää mitä muut sanovat :D Mikäs liittymä olisi hyvä? Itselläni nyt TeleFinland, joka ei taida siellä päin toimiakaan.

14
Aasia / Kaakkois-Aasian turvallisuus
« : 09.07.2005, 12:30:09 »
Viime aikoina on ollut yhdestä sun toisesta syystä tarpeen tsekata Kaakkois-Aasian matkailutilanne ja uutiset eivät ole kovin kannustavia, mitä tulee Indonesian, Malesian ja eteläisen Thaimaan tilanteeseen. Australia, UK ja USA sekä muutamat muut maat ovat antaneet varoituksen länsimaalaisille matkailijoille, että näissä kohteissa ääri-islamistit suunnittelisivat iskuja turistikohteisiin. Yleinen amerikkavastaisuus on nousussa ja monet valkoihoiset luokitellaan jenkeiksi. Itse olen yleensä melko skeptinen kaikkea pelon lietsontaa kohtaan, mutta matkani lähentyessä ei voi olla auttamatta, etteikö huoli lisääntyisi - etenkin viime uutisten valossa.

Lonely Planet (juu tiedän ettei ole mikään raamattu :wink:) sanoo seuraavaa:

Malaysia:
Visitors are advised to be extra vigilant when travelling in eastern Sabah and to avoid altogether the islands off Sabah's east coast, including Sipadan and Pandanan, as there is a risk of kidnapping and terrorist attacks, particularly targeting foreigners.

Thailand:
The southern provinces of Pattani, Yala, Narathiwat and Songkhla are to be avoided. Since January 2004, more than 700 people have been killed and recent bombs placed in a supermarket and airport warn of indiscriminate bombing by suspected Muslim militants who used to target only the police.

Indonesia:
US and Australian travel advisories recommend that travellers defer non-essential travel to Indonesia. A bomb exploded outside the Australian Embassy on 9 September, 2004, and recent evidence suggests further terrorist attacks on Western targets are being planned. Travellers are advised to avoid staying in identifiably Western hotels. Keep an eye on media reports, and check the safety situation with embassies in Jakarta, or the travel advisory on consular and government websites.


Vastaavanlaisia varoituksia on löytynyt sieltä sun täältä ja matkailua suosittelevat julkisesti vain kyseisten maisten viranomaiset. Mitä tietoa ja kokemuksia teillä on, onko kyseiset maat turvallisia matkustaa? Kannattaako tiettyjä Sumatran, Malesian ja Thaimaan alueita välttää ja luopua unelmasta nähdä kyseiset alueet?

Ehkä - huolimatta että en koskaan muuten niin tekisi - voisin kantaa Suomen lippua rinkassa ettei minua erehdytä luulemaan jenkiksi :wink: :D

15
Baltian maat / Pärnuun viikonloppulomalle
« : 16.06.2005, 22:27:01 »
Koska pian on aika sanoa hyvästit poikaystävälleni (lähtöni elo-syyskuussa vuodeksi pois), ajattelimme tulevalla lomaviikollamme käydä Pärnussa ensimmäisellä yhteisellä matkallamme saadaksemme aikaa toisillemme. Poikaystäväni ei kuitenkaan ole kovin innostunut budjettimatkailusta ja hostelleista, vaan tahtoisi sellaisen mukavan puolivalmismatkan pariksi yöksi. Yritin sitten katsastella Tallinkin ja muiden vastaavien matkatarjouksia ja kalliilta vaikutti: Pärnussa 2 yötä 200€/hklö, sis. matkat. Menopaluunhan saisi Eckerö Linelta n.34€ Tallinnaan, josta parilla eurolla pääsee Pärnuun. Ongelma onkin suurin majoituksen suhteen: hostellit eivät taida tulla kysymykseen. Olisikohan siis kuitenkin parempi etsiä edullinen pakettimatka majoituksineen, vai tiedättekö jotain halpaa 1-3 tähden hotellia Pärnussa rannan lähellä, joka ei maksaisi enempää kuin 20€/hklö/yö? Tahdon poikaystäväni hermojen pysyvän rentoina ja siksi yritän löytää helpointa mahdollista matkavaihtoehtoa joka ei ylitä budjettia! Vinkkejä? :)

16
Eurooppa / Budapest - Wien - Praha
« : 15.05.2005, 08:55:43 »
En tiedä normaalihinnoista kun olen käyttänyt tähän mennessä vain Interrail-lippua, eli mitä maksaakaan suurinpiirtein juna- tai bussimatka Budapestista Wieniin, entä Wienistä Prahaan? Kelpaako VR:n opiskelijakortti alennukseen? :)

17
Yleinen / Te syntiset!!
« : 07.05.2005, 15:42:47 »
...jotka ette ole maksaneet Minjan tilaamaa paitaa tai peruneet tilauksen joka oli sitova. 15€ on aika pieni hinta itsekunnioituksesta ja yhteisestä hyvästä mielestä. Hoitakaa maksu loppuun vielä kun ehditte itseänne nolaamatta ja muistakaa, että Minja on oikeasti nähnyt vaivaa tämän eteen. Ei ole mitään syytä heittäytyä kitsaaksi kun toinen joutuu siitä kärsimään. Hieman joukkuehenkeä hyvät ystävät!

Pistää vihaksi  :x

Minjalle suurkiitos näkemästäsi vaivasta ja toivottavasti saat omasi takaisin koko vaivasta! Iso halaus ja kiitos  :D

18
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / Te syntiset!!
« : 07.05.2005, 15:42:03 »
...jotka ette ole maksaneet Minjan tilaamaa paitaa tai peruneet tilauksen joka oli sitova. 15€ on aika pieni hinta itsekunnioituksesta ja yhteisestä hyvästä mielestä. Hoitakaa maksu loppuun vielä kun ehditte itseänne nolaamatta ja muistakaa, että Minja on oikeasti nähnyt vaivaa tämän eteen. Ei ole mitään syytä heittäytyä kitsaaksi kun toinen joutuu siitä kärsimään. Hieman joukkuehenkeä hyvät ystävät!

Pistää vihaksi  :x

Minjalle suurkiitos näkemästäsi vaivasta ja toivottavasti saat omasi takaisin koko vaivasta! Iso halaus ja kiitos  :D

19
Eurooppa / Praha - Budapest junien hinta?
« : 07.05.2005, 15:33:44 »
En ole Interrail-lipulla liikenteessä. Bahn.det ja Tsekkien sivuilta etsinyt hintatietoja mutten tahdo löytää. Jostain muistan kuulleeni että menopaluu olisi jopa 60€? Jos jollakulla kokemusta Praha-Budapest meno- tai menopaluuhinnoista niin olisin kiitollinen pienestä tietopaukusta. Kuinka paljon kalliimpia yöjunat ovat?  

8)

20
Osta, myy, vaihda, vuokraa, lahjoita / O: Lomo!!
« : 16.04.2005, 22:29:20 »
Ostan Lomo-kameran, tarjoa hintaa!  :D

Sivuja: [1] 2