Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - vahvero

Sivuja: [1]
1
Suuntaan pariksi viikoksi Melbourneen joulun jälkeen ja suunnittelen matkaohjelmaa. Houkuttaisi kovasti omatoiminen kiertely ja luontokohteiden katselu, mutta auton vuokraus ei niinkään - ainakaan yksin. Olisi kiva, jos löytäisin reissuseuraa paikan päältä tai ennakkoon, mutta silloin ei kannata lyödä kovin paljoa lukkoon tarkkoja päivämääriä. Toisaalta vuodenvaihde on kovinta sesonkiaikaa, joten kannattaisiko majoituksia varmistella ennakkoon? Saako kohtuuhintaista majoitusta spontaanisti päivän varoajalla vai paljonko aiemmin pitäisi varautua? Entä saako vuokra-autoja tai valmiita kiertoajeluita (jos sitä seuraa ei löydykään) spontaaneille reissuille? Onko jäljellä enää kalliita ja paskoja diilejä, jos yrittää järkätä alle viikon varoajalla?

Mietin myös Tasmaniassa käymistä, mutta siellä taitaa olla vielä enemmän riippuvainen vuokra-autosta. Lennotkin pitäisi hankkia, jos saarelle menee. Nyt halpalentoja on tarjolla pilvin pimein, mutta milloinkohan edukkaat lennot pitäisi viimeistään hankkia? Vai onko parempi vaan ostaa nyt lennot ja vuokrata auto, jonka jälkeen toivoo ja huutelee reissuseuraa pitkin nettiä? Missäköhän palveluissa ja foorumeilla reissukamuja kannattaisi etsiä?

2
Matkaseuraa / Australia vuodenvaihteessa
« : 03.09.2017, 15:15:47 »
32-vuotias opiskelija etsii kaveria jakamaan kokemuksia ja kuluja Melbournen lähistölle. Vapaana on reilu pari viikkoa joulun jälkeen, eli koko mannerta ei ole tarkoitus valloittaa. Sen sijaan mieli tekisi parin päivän tai viikon reissuille pois kaupungista (esim.  Great Ocean Road tai lähialueen kansallispuistot). Laita viestiä, jos pyörit samoilla suunnilla samoihin aikoihin!

3
Jos sattuisi niin onnellisesti, että joku muukin on reissussa samaan aikaan samoilla suunnilla... haluaisitko jakaa majoituksen, kulkea pari päivää yhtä matkaa tai vaan käydä kaljalla vaihtamassa kokemuksia? Lähden huomenna yksin Cancuniin ja lennän jouluna pois. Ainakin Isla Holbox tulee tsekattua, mutta sen jälkeen vaihtoehtoina olisi esim. Tulum, Coba ja Valladolid.

Olen 30v reppureisaava sinkkunainen Helsingistä. En ole aiemmin käynyt Meksikossa, mutta muualla on tullut reissattua.

4
Onko kellään kokemusta, pysähtyykö koko Meksiko jouluna kuten Suomi konsanaan? Pitäisi päästä aattona Cancunin lentokentälle luultavasti jostain Tulumin suunnalta. Voiko luottaa, että bussi kulkee vai pitäisikö mennä viimeiseksi yöksi Cancuniin? Mahtuuko bussiin vai lähtevätkö kaikki muutkin liikenteeseen 23.-24.12.? Pitäisikö jopa varautua maksamaan taksi kentälle?

Myös kauppojen aukiolo kiinnostaa siinä mielessä, että saako pyhinä ruokaa vai pitäisikö osata varautua ennalta? Alkaako mahdollinen stoppi vasta aattona, joulupäivänä vai joskus aiemmin?

5
Thaimaa / Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 26.09.2014, 10:44:47 »
Jotain selvyyttä jo sainkin eri vaihtoehdoista, kun mietin, miten Uboniin pääsee, mutta tällaisia kysymyksiä jäi auki:

1) Jos mennään Air Asialla, pitäisi vissiin vaihtaa lentokenttää. Ilmainen shuttle bus kulkee, mutta kauanko matkaan menee? Mahtuuhan aina kyytiin, ettei tarvitse tuntia odottaa seuraavaa? http://www.suvarnabhumiairport.com/en/122-transfer-bus-between-suvarnabhumi-don-muaeng

2) Onko Air Asia kuinka luotettava tapa päästä oikeasti Bangkokiin ajoissa myös paluumatkalla? Onko esim. normaalia, että lentoja peruuntuisi tai muuten ei pääsisikään ostamalleen lennolle? Järkkäävätkö korvaavan lennon tilalle ja paljonko kannattaisi varata pelivaraa ennen kuin lento Suomeen lähtee? Finskin lennon missaaminen ei ole vaihtoehto, joten riittäisikö esim. yön verran pelivaraa (illalla lento Ubonista Bangkokiin ja aamulla lähtö Suomeen)

3) Jos valitsemme sittenkin yöjunan, liput pitäisi ostaa etukäteen. Onko kellään tästä kokemusta, kun netin lippukauppa on tällä hetkellä pois käytöstä? Paljonko ennakkoon pitäisi olla ostamassa ja miten? Tarkoitus olisi hypätä junaan samana päivänä kun Thaikkuihin saavumme, eli paikan päällä emme ole ostamassa lippuja etukäteen. Paluumatkalle ehkä voisi, mutta riittääkö kaksi viikkoa etukäteen ostaminen? Entä uskallatteko heittää arviota, paljonko pelivaraa kannattaisi junalla palatessa jättää ennen kuin lento lähtee? Käsittääkseni junaliikenne ei ole yhtä saksalaisen säntillistä kuin lentoliikenne...

6
Aasia / Luontomatkailua Laosissa
« : 18.07.2014, 11:04:54 »
Suunnitelmissa on lähteä marraskuun puolivälissä Laosiin. Lennot on ostettu Bangkokiin ja aikaa ennen paluuta on kaksi viikkoa. Ihan ihmeitä tässä ajassa ei ehdi, joten pitäisi tehdä valintoja...

Reissulla kiinnostaisi nähdä komeita maisemia ja harrastaa jonkinlaisia ulkoilma-aktiviteettejä. Ehkä trekkausta, fillarointia tai mopon vuokrausta. Kuinka tyhmä ajatus mopon vuokraaminen on, jos ei ole minkäänlaista mopoilukokemusta taustalla?

Houkuttelevia kohteita näyttäisi olevan sekä etelässä että pohjoisessa. Suurin osa turistikohteista näyttäisi olevan Pohjois-Laosissa. Onko tähän joku hyvä syy, kuten komeammat maisemat, parempi ilma tms. vai vaan se, että turistit hakeutuvat tunnetuimpiin/mainostetuimpiin kohteisiin? Etäisyyksien puolesta etelämmät kohteet olisivat jopa lähempänä Bangkokia ja vissiin niihin olisi suoria yhteyksiä saatavilla. Joissain kohteissa kyllä mainittiin, että hankalasti päästävissä varsinkin sadekaudella. Marraskuu ei varsinaisesti ole sadekautta, mutta heti sen jälkeen, joten onkohan liikkuminen kovin vaikeaa?

Toisekseen matkojen varaamisesta ennakkoon... Ainakin lennot kannattanee varata etukäteen, jos meinaa siirtyä ilmateitse Laosin puolelle, mutta miten on junien ja bussien laita? Olisiko esim. mukavaa yöjunaa tms. tarjolla ja kuinka aikaisin liput pitää varata? Joskus katselin junia Pohjois-Thaikkuihin, mutta olin liian myöhään liikkeellä nukkumapaikkaa saadakseni.

Ideoita ja kokemuksia mahdollisista retkikohteista otetaan kiitollisena vastaan. Sekä ohjatut että omatoimiset retket käyvät, kun ei olla vielä osattu päättää, kuinka paljon kädestä pitämistä tarvitaan  ;D

7
Lentomatkustus / Lentoperuutukset
« : 06.09.2012, 20:27:51 »
Mieli tekisi Australiaan, mutta lentoajat ovat niin pitkiä, että myös pidempi välilasku jossain päin Aasiaa kuulostaa mukavalta. Samalla voisi saada kustannuksia kohtuullistettua, kun potentiaalisiin välistoppipaikkoihin saa Suomesta tarjouslentoja huomattavasti Australiaa todennäköisemmin. Toisaalta itse tehty lentojen ketjutus on vähän riskihommaa...

En puhu nyt mistään parin tunnin myöhästymisistä, vaan vähintään vuorokauden muutoksesta. Tarkoitus olisi siis yöpyä välilaskupaikassa 1-2 yötä. Onko lentoyhtiö velvollinen reitittämään asiakkaan määränpäähän (ja missä ajassa), jos lento peruuntuu vaikka lakon tai konerikon vuoksi? Rahojen takaisin saaminen ei paljoa lohduta, jos se kusauttaa seuraavan parin viikon reissuvaraukset. Jos itse yrittää hankkia korvaavaa lentoa, se maksaa varmasti moninkertaisesti.

Onko kukaan kokeillut vastaavaa minipysädystä? Ehtiikö siinä nähdä yhtään mitään vai meneekö aika täysin hukkaan jetlagissa zombaillessa? Olisiko parempi kärvistellä kerralla perille asti?

8
Tällä kertaa olisi tarkoituksena suunnata vuosien lykkäämisen jälkeen Barcelonaan ja piipahtaa samalla reissulla Ranskan puolella. Esikuvana ja innoittajana toimii parin vuoden takainen Italian kiertely junalla. Siellä ainakin junalla pääsi helposti ja halvalla paikasta toiseen, mutta mites on Espanjan ja Ranskan kanssa? En löytänyt keskustelua lippujen hinnoista, kun suurin osa on liikkunut reilipassilla kyseisissä maissa.

Toinen pohdinta liittyy ajankohtaan, kun en ole ennen ollut syksyllä liikenteessä. Jos reissu ajoittuu syyskuun loppuun, pitäisi sään olla vielä kivan lämmin ja kesäinen, joskaan ei enää niin paahteinen kuin elokuussa. Mutta onko maisemat silloin kuinka häävit? Reitille kai osuu todella nättiä seutua, mutta raiskaavatko loppukesän turistikausi ja kuumuus paikat täysin? Entä pitääkö varautua majapaikan metsästykseen, jos hostellit ovat talvilomalla?

Kolmanneksi kyselisin kohdevinkkejä, kun reitille halutaan sekä kaupungin vilinää että kauniita maisemia (mielellään julkisten yhteyksien varrelta). Juhlimista tai shoppailua ei tarvita, mutta hyvää, kohtuuhintaista ruokaa ja maisemia/nähtävyyksiä/tekemistä kylläkin. Alkuperäinen idea oli lentää Barcelonaan ja viipyä siellä joitain päiviä, kun sinne saa halpoja yhdensuuntaisia lentoja Norwegian Airlinesilta. Siitä voisi jatkaa Andorran kautta Ranskan puolelle bussilla. Ranskan puolelta halpoja paluulentoja lähtee ainakin Nizzasta, mutta onko se liian kaukana? Jos kokonaisaika kahdessa maassa on max 2vko, ei Ranskaan kannata haalia kovin montaa kohdetta. Tietenkin yöjunalla voisi päästä pitkiäkin matkoja kerralla, jos ne ei maksa maltaita... Vai mistä muualta kannattaisi kytätä paluulentoa?

9
Italia / Saaria vai mannerta pitkin?
« : 15.03.2009, 12:16:36 »
Ajattelin suunnata elo-syyskuun vaihteessa kahdeksi viikoksi Italiaan. Halvat lennot näyttäisi saavan helpoiten Milanoon, josta voisi ottaa yhden maan sisäisen lennon ja matkustaa toiseen suuntaan maata pitkin.

Tällä hetkellä arvon, painottaisinko reissua Sardiniaan ja Korsikaan vai Roomaan ja manner-Italiaan. Mietin seuraavia vaihtoehtoja:

1) Cagliagrista Sardinian ja Korsikan läpi (riittääkö viikko näille?) Pisaan, jonka jälkeen jonkinnäköinen yhdistelmä osasta seuraavia paikkoja: Firenze, San Marino, Venetsia, Verona, Garda, Como, Milano.

2) Sama toiseen suuntaan.

3) Useampi päivä Roomassa, minkä jälkeen pohjoiseen esim. San Marinon kautta. Tokalla viikolla samat vaihtoehdot kuin ekassa versiossa.

4) Sama toiseen suuntaan.

Reitit ovat ilmeisesti täysin erilaisia, joten niiden vertailu menee varmaan ihan makukysymykseksi. Lähinnä haluaisin tietää, onko reiteillä hintaeroa tai suurta eroa turistien määrässä. Pärjääkö molemmissa englannilla ja elekielellä? Luulisin isoissa kaupungeissa kaiken olevan kalliimpaa, mutta väestön kielitaitoisempaa. Onko näin (tai onko erot merkittäviä)?

Mitä suosittelisitte valitsemaan noista ehdolla olevista paikoista (kaikkea ei kuitenkaan ehdi), jos haluaa nähdä sekä kaupunkeja että rauhallisempaa seutua? Onko muita ehdotuksia esim. vähemmän turistirysistä paikoista matkan varrella?

Sivuja: [1]