Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - marika_

Sivuja: [1]
1
Ollaan siis varattu lennot Roomaan elokuun alussa (pahin turistisesonki I know, mutta loma on silloin kun se on) ja tarkoitus olisi kahden viikon ajan roadtrippailla vuokra-autolla tuolta johonkin suuntaan. Firenze lienee erittäin todennäköinen ellei jopa varma kohde, eli Roomasta etelään ei olla kovin todennäköisesti lähdössä. Tässä vaiheessa on herännyt ihan vain karttaa ja muutamia blogikirjoituksia lukemalla kaksi vaihtoehtoista alustavaa reittiajatusta:

1) Roomasta rannikkoa pitkin Livornoon, sieltä Firenzeen ja sieltä esim. Sienan ja Perugian kautta takaisin

2) Roomasta esim. Orvieton ja Sienan kautta Firenzeen ja sieltä ehkä Perugian kautta itärannikkoa alas, ehkä Vastoon asti ja Abruzzon kansallispuiston läpi takaisin.

Jälkimmäinen vaihtoehto sisältää enemmän kilometrejä, mutta hyvin maltillisesti verrattuna esimerkiksi siihen, että viime kesänä ajeltiin 2 viikon reissulla n. 4000km.

Olisiko näistä vaihtoehdoista jotain kommentteja tai ajatuksia paikoista / kaupungeista joissa mainittujen lisäksi / niiden sijaan voisi käydä. Myös täysin tästä poikkeavia reitti-ideoita saa ehdottomasti antaa.

Itse en ole Italiassa juuri käynyt (kerran Milanossa ja viime kesän reissulla Stelvion solassa) ja nyt olisi halu nähdä sellasta aitoa tunnelmallista Italialaismenoa, viinitiloja ja sen lisäksi kaikkia hienoja luontokohteita. Painottaen erityisesti jälkimmäisiä, uskon että aitoa italialaistunnelmaa ei ehkä autolla pikkukaupungeissa poikkeillen ole kovin vaikea löytää. Eli siis missä tuolla suunnilla saisi katsella kaikkein huikeimpia maisemia?

Ja jos haluaisi poiketa uimaan / rannalle, niin mihin sitä ajatellen kannattaisi suunnata?

Myös vinkit autonvuokraukseen tai muuten autoiluun liittyen otetaan vastaan (vaikka niitä jo tuolla toisellakin alueella kyselin).

2
Elo-syyskuun vaihteessa olisi tarkoitus suunnata pariksi viikoksi kiertelemään Eurooppaa (autolla). Pariksi ensimmäiseksi yöksi majoitus on varattu, mutta muuten olisi tarkoitus varailla aina ehkä samana aamuna tai edellisenä iltana, kunhan on lyöty lukkoon mihin mennään. Uskaltaako tällä tyylillä lähteä, kun elokuu on kuitenkin vielä lomakuukausi? Ainakin Praha, Salzburg ja Stelvion sola olis alustavissa suunnitelmissa. Kuinka tukossa kyseiset paikat mahtaa tollon olla? Pakataan teltta myös mukaan ja siedettävän sään sattuessa etenkin Alpeilla voisi sielläkin majoittua, mutta pääsääntösesti sisämajotus ois kuitenkin kiva.

Ja tarkoitus olisi siis majoittua ensisijasesti nimenomaan hotelleissa (tai motelleissa), ei hostelleissa. Ja vaatimuksena toki vielä se, että auton saa parkkiin, eli ihan "mikä vaan" ei käy, vaikka ei nyt mitään luksustakaan vaadita.

3
Otsikon kysymys nyt on ehkä vähän huonosti muotoiltu ja en siis hae  "älä pidä lompakkoa farkkujen takataskussa" -tyylisiä aivan itsestäänselviä vastauksia. Mutta kiinnostaisi kuulla, että miten ihmiset matkaillessa suojautuu taskuvarkailta ja muilta rikollisilta? Vai oletteko ylipäänsä yhtään sen varovaisempia, kuin kotosuomessa?

Itse olen aina koittanut vain edes jotenkin noudattaa neuvoa "älä näytä liian turistilta,", mutta vaikeaa sekin välillä on. Järkkäri kaulassa rakennusten kulmia kuvatessa tuskin näyttää kovin paikalliselta (ja Canonin perusjärkkäri kittiobjektiivilla tuskin antaa vaikutelmaa myöskään ammattikuvaajasta...  ;D), mutta ei niitä valokuvia halua ottamattakaan jättää. Vaikutelmaa täydentää vielä lakanan värinen iho ja ahkeraan paapatettu suomen kieli. Ei siis ehkä paljoa pelasta kartan katseleminen salaa ja vyölaukun jättäminen kotiin.

4
Italia / Ensikertalaisena Italiassa - Kohteena Milano + ?
« : 18.06.2009, 19:51:48 »
Elikkäelikkä, pahoittelut jos paikka on jotenkin väärä tai jos tämä olisi pitänyt laittaa jonkun toisen threadin sisään, allekirjoittaneen ensikertalaisuus ei rajoitu pelkkään Italiaan kuten huomata saattaa...

Mutta asiaan. Ollaan miehenpuolikkaan kanssa lähdössä Elokuussa (joo tosi "hyvä" aika, tiedetään, mutta lomat on sillon niin ei auta) Milanoon. 5 päivää ollaan reissussa ja kiinnostaisi hirveästi käydä jossain muuallakin Milanon lisäksi. Nyt tulee sitten 100 tyhmää kysymystä aiheeseen liittyen

1. Como-järvi kiinnostaisi. Katsoin tuolta italian rautateiden sivuilta noita junia, niin kun laittoi määränpääasemaksi Comon, tuli vaihtoehtoja useampi. Olisiko oikea tuo Como S. Giovanni?
2. Toinen mikä kiinnostaisi olisi Rooma. Tämä on kuitenkin vielä hyvin hatara suunnitelma, koska ei kuitenkaan haluttaisi siellä yötä viettää ja nopeimmillakin junilla matka kestää 3,5-4h. Tiedostamme erittäin hyvin että on varmasti  tuskallista istua junassa samana päivänä noin paljon, mutta kun vaan houkuttaisi silti edes käydä vilkaisemassa kaupunkia (joskus paremmalla ajalla sitten oma reissunsa sinne). Kuulostaako tää kaikkien mielestä aivan täysin älyttömälle? Kuinka kaukana Roomassa pää juna-asema sijaitsee keskustasta?
3. Tuolla junasivulla Milanon kohdalla saattaa lukea joko MI C.LE tai MI P.GA, mitä asemia nämä ovat? Joissain vaihtiksissa lukee myös alapuolella punaisella MI GR P, eli mitä?
4. Jos tuota Roomaa tai jotain muuta hiukankaan kalliimpaa junaretkeä lähdettäisiin toteuttamaan, niin halvinta olisi varmaan ostaa molemmille tuollaiset 3pv/1kk inter rail- passit? Täytyykö/kannattaako Italiassa ostaa erikseen paikkaliput ja mitä sellaiset maksavat ja mistä ne saa, ts. jo Suomesta VR:lta vai pitääkö hankkia paikanpäältä?
5. Olisiko jollakulla ehdottaa jotain muuta päiväretkikohdetta tai antaa muita asiaan liittyviä vinkkejä?

Huomannee että meikäläisen kv-junamatkailukokemus on kohtalaisen hataraa, mutta toivottavasti joku jaksaa vastailla :)

Sivuja: [1]