Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Vaara

Sivuja: [1] 2
1
Etelä-Amerikka / Tikalin ympäristö
« : 02.07.2005, 15:16:10 »
En osaa päättää yöpyisinkö Tikalissa käydessä Floresissa vai El Rematessa, vai olisko vaan fiksua tehdä päiväreissu Palenguesta käsin? Millaisia kokemuksia näistä paikoista, kaipaisin sitä kuuluisaa rauhaa ja aitoutta :D .

Muutenkin kaikki vinkit paikoista joista olette tykänneet Meksikon Chiapasin alueella ja Tikalin lähiympäristössä ovat tervetulleita, kaikki suunnitelmat kun ovat vielä täysin auki.

Suuri kiitos ja linkittäkää ihmeessä jos onnistuitte löytämään vastaavia keskusteluja jostain, itselleni ei tullut vastaan.

2
Tai jotain...

Mua on jo pitkään mietityttänyt viime reissussa toistuvasti sattuneet tapaukset, joissa olen vastaanottanut todella tylyä tai välinpitämätöntä käytöstä toisilta reppureissaajanaisilta (kyse ei ole suomalaisista), jos olemme sattuneet samaan seurueeseen.

Olen melko nuori, sosiaalinen ja ystävällinen, yksinmatkustava tapaus, enkä pidä itsestäni suurta meteliä, ja yritän kohdella kaikkia ystävällisesti, enkä koe olevani mitenkään provosoiva persoona. Silti tuntuu, että useat naiset ovat ottaneet minut todellisena uhkana, jolle ei kannata puhua tai jota ei kannata tervehtiä. Kyräillään ja käyttäydytään kuin yläasteella, varsinkin jos paikalla on nuoria miehiä, joiden metsästäminen tuntuu olevan joissakin piireissä hostelielämän suurinta huvia. En ole mikään missityyppi, joten luulen olevani näissä peleissä melko harmiton, varsinkin kun hengailen poikien kanssa ihan kaverillismielisesti.

Mitään tällaista en ole koskaan kohdannut, jos olen matkustanut kaverin kanssa, enkä tarkoita, että nytkään kaikki naiset kohtelisivat minua vihamielisesti, mutta kolme peräkkäistä tapausta laittoi ihmettelemään. Ihan kuin näillä naisilla olisi ollut kauhea kateus siitä, että olen nuori tyttö ja matkustan yksin, ja ajaudun siten helposti viettämään aikaa "heidän" miestensä kanssa. Enkä edes tajua mitä kadehdittavaa asiassa on. Tosin tapasin myös aivan ihania ja ystävällisiä naisia, mutta tuntuu että kateus ei siltikään ole pelkästään suomalaisten taitolaji.

Onko joku muu törmännyt samaan? Oletko sinäkin salakavala narttu, joka viettelee kaikki miehet heti kun silmä välttää? Tai onko jollain viisaita mielipiteitä asiaan. Sana on vapaa.


Ja ai niin, tarkoitus ei ollut valittaa tai kerätä sympatiapisteitä, ainoastaan herättää keskustelua naiseuden syvimmästä olemuksesta. :wink:

3
...essential andvice for visitors and new residents.

"Written by a British expat who has lived in New Zealand for more than 20 years, this timely and practical book meets a pressing need for information, on everything from making decision to go, coping with the migration process, to settling in to a new home, job or business, and starting out on a new life in this beautiful country".  

Julkaistu v.1994, joten kaikki tieto ei ole enää täysin ajankohtaista... :D

Jos löytyy kiinnostusta, heitä ilmoille muutama lantti ja lähetä vaikka yksityisviesti.

4
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Ruotsissa asuvat
« : 28.07.2004, 21:23:59 »
Mietin kauan laitanko tämän tyhmät kysymykset-osioon, mutta päädyin siihen ajatukseen, että vastaukset saattavat olla fiksumpia täällä.

Mun pitäisi löytää kahden ruotsalaisen, joista tiedän vain nimet ja asuinpaikan, yhteystiedot. Onko Ruotsissa vastaavaa palvelua niin kuin esimerkiksi 118 Suomessa?

Jos jollain on tietoa siitä miten nämä ihmiset löytäisin, olisin enemmän kuin kiitollinen.  :D

5
Mielellään viime vuosilta, saa olla käytetynkin näköinen, kunhan sivut on suurinpiirtein tallella. Sopuhintainen.

6
Varusteet ja pakkaaminen / Varpaat kipeytyy
« : 03.05.2004, 16:27:19 »
Olenko ainoa joka kärsii siitä että varsinkin reissussa ja muutenkin pitkiä matkoja kävellessä kipeytyy ja kovettuu varpaiden alapuoli ihan kosketusaraksi? Mikä avuksi? Millaisia kenkiä suosittelisitte vai pitäiskö iskeä laastarit varpaisiin? Kun tuntuu että on ihan sama mitkä kengät on jalassa, aina sattuu illalla.

7
Eurooppa / Unkarissa ja Kroatiassa matkanneet
« : 06.04.2004, 20:28:50 »
Kyseiset maat ovat suunnitelmissa elokuussa ja nyt toivoisinkin vinkkejä, lähinnä käymisen arvoisia paikkoja, kaupunkeja ja kyliä, myös luonnonpuistot kiinnostaa. Ja jos joku on ollut Unkarin pustalla ratsastamassa ja voi suositella mukavaa tallia niin olisin erittäin kiitollinen.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kummitusjuttuja
« : 29.03.2004, 15:22:11 »
Eli millaisiin legendoihin ja kummitusjuttuihin olette matkoillanne törmänneet tai jopa itse kokeneet? :shock:


Itselläni ei nyt tule mieleen kuin jotkut loppuunkulutetut linnassa kummittelee-jutut, mutta oli aika friikkiä herätä ranskalaisessa pikkukylässä ikivanhassa kivitalossa, kun alhaalta kuului koputusta. Aamulla selvisi että olin jättänyt ikkunan auki ja se oli kolissut tuulessa, mutta silti...ehkä hermoheikkoutta vaan.

9
Pohjoismaat / Shoppailu Tukholmassa
« : 29.01.2004, 10:50:49 »
Eli mistä löytyy parhaimmat kaupat, pikku putiikit ja tietysti halvat sellaiset? Åhlens ja Drottningsgatan koluttu läpi... :roll:

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Turhautuminen
« : 02.01.2004, 12:28:24 »
Aargh! Turhaudun kun en pääse lähtemään mihinkään! Kauhea matkakuume, eikä yhtään ylimääräistä rahaa näkyvissä. Jollain muulla samanlainen fiilis?

 :(

11
Olettekos kuulleet... / Mikä on in ensi vuonna?
« : 13.12.2003, 14:13:50 »
No tietenkin matkustaminen Itä-Euroopassa, autolla tai junalla. Tästä vuosikymmenestä povataan matkailun uutta 70-lukua. Kaikki haluavat matkalle edullisesti, äkkilähdöt ja matkojen sähköinen kauppa yleistyy. Kuumimpia matkustuskohteita ovat itäisen Euroopan maat, Kiina ja Vietnam. Autot, bussit ja junat nousevat kilpailukykyisiksi lenätmisen rinnalle. Lisäksi hemmottelomat, joilla matkaaja voi nauttia kulinaristisista elämyksistä ja terveyden hoidosta nostavat päätään, mutta toki tarjolla on myös trendikkäitä aktiivilomia ekoturisteille. Nyt panostetaan laatuun, ympäristötekijöihin ja turvallisuuteen. Ja ai niin, nyt kuuluu matkustaa Euroopassa. "Kaikki ovat kyllästyneitä amerikkalaisten sähläämiseen. Myös jenkit itse."

Näin väittää Trendi lehti 12/2003.

Paska homma vaan, että juuri ne halvat kohteet nostavat tämän johdosta hintojaan ja menettävät alkuperäisen ilmapiirinsä jos niihin posauttavat pian kaikki. Turismi voi tietenkin tehdä hyvää maiden kansantaloudelle, joten ei saisi ajatella näin itsekkäästi. Olisi silti mukavaa pitää edes joku paikka maailmassa rauhassa massaturismilta.

12
Otsikko on vähän kökkö, mutta mun idea oli lähinnä se, että koska osa meistä keskustelijoista tuntuu asuvan ulkomailla, niin villisti visioin että onnistuisikohan heidän joskus majoittaa meitä Suomessa asuvia jos matkoillamme niille seuduille eksyisimme? Siis vähän samalla periaatteella kun nämä isommatkin järjestöt toimivat.

Toivottavasti ei kuulostanut kauhean itserakkaalta ajatukselta.  :D

13
Yleinen / Haussa täydellinen lomakohde
« : 16.09.2003, 19:21:32 »
Tulevaisuudessa siintelee viikon löhölomareissu johonkin lämpimään paikkaan suht lähellä ja suht halpojen yhteyksien päässä. Matkaesitteitä on selattu, mutta päätös on vaikea...Siksi kaipaankin teidän kokemuksianne. Plussaa paikalle olisi tietysti meri eli ranta eli uiminen, lämpö, halpuus, historiallisuus ja luonto. Eikä se iltaelämäkään niin huono juttu olisi. Koska oma kokemuksei etelänmatkoista on melko rajoittunut, olisi kiva kuulla vinkkejänne. ja matkustusajankohta olisi joulu- helmikuussa. Kiitos. :D

14
Kuvittelenko mä vain vai onko siinä kartassa maat ja kaupungit täysin päin seiniä? Voisin melkein vannoa että muutama paikka on kyllä liikkunut niistä päivistä kun mulle opetettiin Euroopan maantietoa, eikä siitä nyt niin kauaa ole. Ainakin Marchegg (?)-niminen paikka sijaitsee sen kartan mukaan Slovakiassa vaikka mun kokemusten pohjalta se on kyllä Itävallan puolella...

Ja muutenkin siinä esitteessä kyllä huijataan viatonta reilaajaa oikein urakalla. :roll:

15
Yleinen / Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 17.08.2003, 18:03:06 »
Eli sellainen mesta, josta näkee päiväunia ja johon vielä joskus haaveilee matkustavansa. Täysin toteutettavissa oleva tai vähemmän realistinen, miten vaan.

Itselläni näihin paikkoihin kuuluvat Meksiko, Guatemala ja Vienan Karjala. Vielä joskus... :roll:

16
Pohjoismaat / Oslo
« : 18.03.2003, 18:59:22 »
Kertokaapa hiukan Oslon klubeista, nähtävyyksistä ja muista aktiviteeteista. Myös halvat majoitukset kiinnostaa.

Tack. :)

17
Eurooppa / Vienan Karjala ja Laatokan ympäristö
« : 05.08.2003, 17:14:07 »
Onko ketään muuta ketä kyseiset paikat kiinnostavat? Itse haaveilen joskus vaeltavani Vienan erämaissa, mutta sitä ennen olisi kiva kuulla jonkun muun kokemuksia ko.paikoista. Joskus olen Etelä-Karjalassa piipahtanut, mutta sekin oli sellainen pikavisiitti mummon lapsuudenkotiin. Nyt pitäis päästä kauemmaksi.

18
Aasia / Armenia
« : 01.05.2003, 22:21:02 »
Onko kukaan käynyt ja millasilla kokemuksilla? Mulla olis nyt mahdollisuus matkustaa sinne loppukesästä ja tuskin tarvitsee edes sanoa paljonko tarjous houkuttelee.

Kiitos jo valmiiksi.

19
Olen ajatellut kahta vyöhykekorttia, joihin kuuluvat Tanska, Alankomaat, Ranska, Saksa ja Sveitsi jne, mutta VR:n toimistossa mua neuvottiin ottamaan kolmas, Norjan ja Ruotsin vyöhyke, kun se tulee kuulemma halvemmaksi kuin matkustaa ilman sitä Ruotsin läpi Köpikseen, onko totta?

Millaisia alennuksi reilikortilla saa ruotsinlaivoilla? Ja miten onnistuu kahdelta alaikäiseltä tuo lahden ylitys? Sanooko jommankumman yhtiön säännöt jotain?

20
Eurooppa / Montreaux, Sveitsi
« : 30.01.2003, 19:05:14 »
Heinäkuussa ollaan lähdössä reilaamaan ja tonne olis tarkoitus mennä. Onko kellään kokemuksia? Vinkkejä? :)

Myös muut Keski-Euroopassa heinäkuussa järjestettävät festarit kiinnostaa.

Sivuja: [1] 2