Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - musti

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Matkailu tulevaisuudessa
« : 08.12.2020, 18:41:31 »
Ylen puheessa matkailuteollisuus koronapandemian jälkeen
https://areena.yle.fi/audio/1-3945773

3
Olettekos kuulleet... / Ylen Perjantai
« : 28.09.2018, 12:04:48 »
Ylessä  on tänään perjantaina paljon ohjelmaa https://yle.fi/uutiset/3-10427258 jossa on myös mielenkiintoinen virtuaalimatkailija.

4
Intia / Intialaisten halpalentoyhtiöiden hinnoittelusta
« : 04.11.2016, 10:09:16 »
Kingfisherin mentyä konkkaan, olen pitkille Intian lennoille käyttänyt Indigoa. Ostin eilen heidän lippunsa Varanasista etelään Dev Diwalin jälkeen. Koska siihen on kivasti aikaa, niin lipun hinta oli alle 7 000 rupiaa. Olin ostamassa lippua ravintolan WiFi yhteydellä, mikä oli virhe. Takkuinen ja katkeileva nettiyhteys aiheutti sen, että tunnin aikana jouduin monta kertaa kysymään samalle päivälle lentoa ja kun sitten lopulta pääsin maksamiseen niin taas monta kertaa yritettyäni tuli merkintä: time expired ja lipun osto jäi kun nettiyhteyskin samalla katkesi.

Päätin kävellä varsinaiseen netticafeeseen. Matkalla oli matkatoimisto ja kysin heiltä, mitä he velottaisivat lentolipun ostosta. 200 rs. Ok, saisinko tuon lennon. Mies meni jollekin omalle saitille kysymään hintoja, mikä oli aivan turhaa ja ohjeistin hänet Indigon sivulle. Kun hän lopulta pääsi sinne, niin lennon hinta oli noussut reilusti yli 7 000 rupian. Päätin jatkaa matkaa netticafeeseen. Siellä tuon saman lennon hinta oli pompannut jo yli 28 000 rupian. Muutin matkustuspäivää ja sain kohtuuhintaisen lennon. Tänään tuon eilen kovasti kysytyn lipun hinta on alentunut alkuperäiseen alle 7 000 rupiaan.

Tarinan olettamani opetus. Halpalentoyhtiö Indigon hinta on suuresti riippuvainen kysynnästä, vaikka todellista kysynnän kasvua ei olisikaan.

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Nykysurffia
« : 13.09.2015, 16:31:37 »
Kaliforniassa on parhaillaan käynnissä maailmanliigan lainelautakisat. Surffiskabat ovat yleensä tylsiä, vaikka ajankohta ja paikka olisi valittu huolella optimaalisiksi sekä kilpailijat maailman huipulta. Meneillään olevassa kisassa on kuitenkin erä, joka on mielenkiintoinen ja auttaa ymmärtämään nykymaailmaa. Klikkaa http://www.worldsurfleague.com/events/2015/mct/1281/hurley-pro-at-trestles/heatanalyzer Pääset kilpailun mihin kohtaan tahansa. Valitse  round 5 heat 3. Näet koko erän, kuulet yleisön reaktiot, selostajien kommentit ja tuomarien pisteet. Tämän erän tärkeimpään aaltoon pääsee klikkaamalla Kelly Slaterin kohdalta toista sinistä palloa. Sinne pääsee myös täältä http://www.worldsurfleague.com/posts/144331/kelly-slater-incredible-round-5-air-hurley-pro

Kyseessä on siis arvostelulaji. Skabaajina kaksi ex maailmanmestaria, joilla kummallakin oli erän alkaessa mielessä tämän vuoden maailmanmestaruus. Erän voittajaksi saadaan tehdaskuski Mick Fanning, jonka jalkanaruun iso hai sotkeutui viime Afrikan osakilpailun finaalissa ylittäen Suomessakin uutiskynnyksen.

Perspektiivin laajentamiseksi ja lepopäivän ratoksi kuvaa Tahitilta skabojen ulkopuolelta täysin erilaista, editoitua meininkiä https://www.youtube.com/watch?v=gLg6qxkQ94A

6
Intia / spoturtrain.com
« : 14.04.2013, 10:04:24 »
Vaikka jotkut syystäkin välttelevät Intiaa, niin se on keskeisellä paikalla Aasiassa ja Suomesta katsottuna monasti matkareittien varrella. Niinpä jos pysäät siellä ja haluat nähdä hieman moni-ilmeistä Intiaa ja saada samalla laajempaa perspektiiviä elämääsi, niin juna on tietysti oiva väline.

Junia käyttävillä on ollut jonkin aikaa nopea ja helppo väline saada tietoa, missä junasi luuhaa. Pari nuorta kundia bisnestaustaisesta perheestä halusi kehittää joustavan mobiiliratkaisun http://spoturtrain.com , joka pesee viranomaisten kankean/tahmean junasaitin mennen tullen. Se on suunniteltu erittäin yksinkertaiseksi toimimaan myös halvoissa kiinalaisissa nettiyhteyspuhelimissa eli intialaiseen tapaan halvalla.

Sun on naputeltava junasi numero ja milloin se lähti matkaan klikkaamalla tänään, eilen … ja saat näytöllesi milloin junasi lähti viimeksi asemalta ja paljonko se mahdollisesti oli myöhässä ja milloin sen arvioidaan tulevan päättärille. Saat lisäksi kaikkien pysäkkien aikataulut ja kauanko junasi seisoo milläkin asemalla eli palloiluajan laitureilla käydä hakemassa jotakin tai vain jaloitella ihmettelemässä intialaista elämäntapaa.

7
Intia / Biennale Kochissa
« : 13.01.2013, 13:43:10 »
Jos olet Keralan Kochin tienoilla ja kuvataiteet kiinnostaa, niin kantsuu tutustua Intian ekaan biennaleen
www.kochimuzirisbiennale.org . Se on auki 13.3.2013 asti useimpien näyttelyiden osalta

8
Intia on täynnä yllätyksiä. Aina ne eivät ole mieluisia ja estävät meitä nauttimasta Intian tarjonnasta jopa siinä määrin, että monet ovat alkaneet vältellä Intiaa eivätkä esim Nepalin reissullaan halua katkaista lentoaan Delhissä ja pistäytyä ihmettelemässä Taj Mahalia. Delhin terminaali T3 on uusi ja sen transfer-tiskin pitäisi hoitaa ilman mitään voiteluja matkan jatkumisen Kathmanduuhun kuten edellä helena65 on kertonut kokemastaan.

Lomallaan ei kuitenkaan haluaisi mitään turhia paineita. Siksi varteenotettavana vaihtoehtona kannattaa harkita suomalaiselle Helsingissä myönnettävää 5 vuoden turistiviisumia jatkuvalla poikkeusluvalla 2 kk:n poissaolosääntöön. Tuollainen Intian portit milloin tahansa avaava lupakirja maksaa Herttoniemen toimistossa otetulla automaatti-valokuvalla Intiassa niin tärkeän ykköseen päättyvän luvun 201 €.

Tuollaisia siis myönnetään. Tee normaali viisumihakemus netissä (tarvittaessa vaikkapa Herttoniemen toimiston koneella ja henkilökunnan avustuksella www.igcsvisa.fi). Ennen viisumin maksamista tarvitaan vapaamuotoinen hakemus englanniksi, miksi hauaa pitkäaikaisen turistiviisumin. Syitä voi olla monenlaisia. Asiaa auttaa kun Intian lähetystö helposti ymmärtää, ettei hakijasta tule olemaan haittaa esim passissa aiemmin olevat monet Intian viisumit vauhdittavat myönteisen päätöksen tekemistä.

Pitkäaikaisten turistiviisumeiden haittapuolena on, että maassa voi olla kullakin visiitillä korkeintaan 90 vrk. Kun kuulemma Helsinki on alkanut lyödä sellaisen leiman myös 1 v voimassa oleviin turistiviisumeihin, niin parempi hakea 5 vuoden turistiviisumia. Viisumin päälle tulevassa leimassa lukee: "Continuous stay on each visit should not exceed 90 days and registration not required ". Tuo rekisteröintiä koskeva viimeinen lause on sikäli loistava, ettei tarvitse käydä ilmoittautumassa poliisille, vaikka edellisestä Intian visiitistä olisi kulunut vähemmän aikaa kuin 2 kk ja olisi tullut maahan poikkeusluvan turvin. Toisaalta se ei ainakaan sanamuotonsa puolesta estä rekisteröintiä jos sellaisen katsoo tarpeelliseksi ja sellaisia myönnetään.

Maksa viisumisi vasta kun saat tietää hyväksytäänkö 5 vuoden viisumisi, ethän voi aiemmin tietää maksun suuruuttakaan. Sinun kannattaa vielä täyttää lomake, missa on perusteltava, miksi tarvitsee 2 kk:n poissaolopakkoon poikkeusluvan. Niinkin suorasukainen perustelu kuin, ettei halua odottaa 2 kuukautta, voi mennä lävitse. Vaikka tuo peruste on vastoin säännöksen kirjainta ei se kuitenkaan ilmeisesti ole bona fide -turistille vastoin sännöksen tarkoitusta. Mitään lentolippuja ym ei tietenkään voi eikä tarvitse esittää seuraavalle 5 vuodelle. Passiin kirjoitettavan poikkeusluvan tekstiksi tulee "Ambassador has permitted the holder to visit India within a gap of two months from the last visit in relaxation of normal rules".

Jos passisi umpeutuu ennen 5 vuotta, niin pitkäaikaisviisumi myönnetään lyhyemmäksi aikaa tasavuosina. Niinpä esim heinäkuussa 2016 umpeutuvaan Suomen passiin voi saada vuoden 2012 elokuussa korkeintaan 3 v voimassa olevan Intian turistiviisumin. Hinta on aina sama yli 1 vuoden viisumeilla.

Viisumiasioista huolehtii Herttonimen toimistossa erittäin ystävällinen ja avulias suomea kohtuullisen hyvin puhuva nuori nainen nimeltään Andrea. Hän on ahkera ja tunnontarkka ihminen, joka pyrkii selvittämään jokaisen pulman ja tarvittaessa kirjoittaa lähetystölle puolestasi " Sir ...

9
Swiss International Air Linesin lento laskeutuu Geneveen klo 21:30 ja lähtee seuraavana aamuna klo 6:00. Onko lentoyhtiö velvollinen järjestämään hotelli ? Eli mikä on välilaskun vähimmäisaika Euroopassa, jotta lentoyhtiön pitää kustannuksellaan järjestää matkustajalleen hotelli ja kuljetus?

10
Tyhmät kysymykset / avataarin liittäminen
« : 13.04.2010, 15:06:55 »
Yritin laittaa avataarin. Ei onnistunut. Missä mättää ?

Menin profiliini ja sit klikkasin profiilin muutos ja valitsin koneeltani kuvan ja klikkasin taas muuta profiilia. Kone pyöri jonkin aikaa ja pysähty sitten. Mut avataarini ei vaan näy  :-[

Sivuja: [1]