Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Dela

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Sääketju ja sää-aiheiset linkit
« : 20.03.2006, 12:31:47 »
Täällä on ollut paljon kyselyjä eri maiden (Thaimaa, Cambodia ja jne.) säistä tiettyinä ajankohtina ja ajanjaksoina. Tähän ketjuun olisi tarkoitus kerätä erilaisia säitä, ja niiden todennäköisyyksiä luotaavia linkkejä.

Aloitetaan tällä:


http://www.windguru.cz/int/historie.php?id_user=0


Pääasiassa purjelautailijoiden käyttämä saitti jossa on aivan mahtavat statistiikat lämpötilojen ja etenkin sademäärien seuraamiseen.

Tehdäänpä pieni vertailu Kaakkois-Aasian säistä viime heinäkuulta. Otetaan esimerkeiksi tutut Phuket, Ko Samui ja Cambidian Tonle Lake.


Phuket, viime heinäkuu:
linkki

Ko Samui, viime heinäkuu:
linkki

Cambodian Tonle Lake, viime heinäkuu:
linkki


Esimerkiksi viime heinäkuun sademääriä vertailemalla voimme todeta sen, että Phuketissa on ollut kaksi kokonaan sateetonta päivää (28.7, 29.7), ja muutenkin sadejakautuma on säännöllisyydeltään hyvin erilainen Ko Samuihin verrattuna. Puheet siitä että Thaimaan itäpuolella sataa vähemmän ovat siis totta.

Sen sijaan Cambodian Tonle Lakella vuorokauden 14. tunti on voimakas piikki sateiden kannalta. Tällöin voimakkaita monsuunisateita on luvassa halki kuukauden säännöllisesti kello 14.00 aikoihin.

Kannattaa kokeilla ja tehdä erilaisia vertailuja eri paikkojen, aikavälien ja vuosien kanssa. Näin saa hyvän perustiedon todennäköisyydestä minkätyyppiset säät kullakin paikalla milloinkin on.

Ja laittakaa siis tänne lisää linkkejä säiden seuraamista varten!

2
Laitetaan tähän oma listani:

Top 3:

1. Nepalilainen & Intialainen
2. Italialainen
3. Ranskalainen

Bottom 3:

1. Englantilainen - so bad
2. Slovakialainen
3. Turkkilainen

3
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / X-files
« : 31.05.2005, 10:28:06 »
Tämä aihe ansaitsee vähintäänkin oman topicin :wink:

Aiheena onkin hehkuttaa SubTV:n päätöstä lähettää X-files -sarja uusintana maanantaisin parhaaseen katseluaikaan! Kun MTV3 aliarvioi katselijoita näyttämällä samaiseen aikaan Eläintohtori-ties-monennen, ja TV:stä tulee muutenkin liikaa tosi TV hömpötystä koskien mitättömiä aiheita, on päätös vähintäänkin tervetullut. Vihdoinkin pääsee katselemaan laatuviihdettä! :)

Tänne siis kommentit jaksoista ja sarjasta yleensä!

4
Maikkarin sivuilta löytyi tällainen suhtkoht uunituore artikkeli, koskien lentoreilaamista ja old school reilaamista. Lisätietoja artikkelin mukaan saa kuulemma tältä palstalta :wink:


http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/hyvamuistaa.shtml?364419


Muutamia omia hajahuomioitani ja suoria lainauksia artikkelista:

"Perinteisen reilaamisen sijaan yhä useampi valitsee ilmateitse matkustamisen, joka on aiempaa vaivattomampaa, unohtamatta lentämisen suurinta etua eli nopeutta. Muutama tunti istumista ilmastoidussa lentokoneessa, ja voilà, olet perillä."

"Lentoreilin yleistyttyä reilaaminen ja spontaani matkustaminen eivät ole pelkästään enää nuorten huvia."

"Lentoreilin voi koota itse hyödyntämällä hakukoneita (Ebookers, Travelnow, Vertaa.fi) ja etsimällä halvimmat mahdolliset lennot paikasta toiseen."


Kommentteja ja herättääkö artikkeli mitään kysymyksiä?

5
Lentomatkustus / Easyjet
« : 21.04.2005, 16:06:29 »
Avaan sadannenkolmannentoista Easyjet-lentoyhtiötä käsittelevän topicin :wink:


Olettekos muuten kiinnittäneet huomiota tuohon Easyjetin hintoja "arpovaan" hakumoottoriin?

Esim. Tallinna - Berlin 16.6.2005 maksaa 2,99 € yhdeltä matkustajalta + verot, yht. 18,99 €. Jos laittaa matkustajamääräksi kaksi, hintaa tuleekin 10,99 € per lärvykkä + verot, yht 53,98. Onkos tämä niinkuin normaalia, mitä häh? :)

Samoin käy kun on varannut useamman lennon. Tallinna - Berlin, Berlin - Krakow, Malaga - Stansted. Neljäs lento Lontoo Stansted - Tallinna maksaa 118,34 € + verot. Jos viimeisen lennon varaa erikseen eikä muiden lentojen yhteyteen, hinnaksi tulee veroineen vain 84,99 €.

Voisiko joku valaista mistä laskuopillisesta ihmeestä tässä on kyse josta en ymmärrä yhtään mitään? :)

6
Turhaakin turhempi topic ehkäpä, mutta monet ovat varmaankin kiinnittäneet huomiota palstan valtaviin lukijamääriin suhteessa kirjoitettujen viestien määrään.


Esimerkiksi nyt kaksi päivää vanha topic "Elämäni löytö" on tällä hetkellä (15.3.2005, klo 15:51) luettu 278 kertaa ja siihen on kirjoitettu vain 3 viestiä. Suhde on melkoinen, ja kertoo suuresta kävijöiden määrästä, varsinkaan kun rekisteröityneitä käyttäjiä on keskimäärin ehkä viidestä kymmeneen kappaletta kerralla, jos sitäkään.

Voisiko joku moderaattoreista heittää ihan faktaa pöytään, että paljon Pallontallaajilla on päivittäisiä sivulatauksia? Jonkinlainen seuranta systeemi lienee kuitenkin olemassa?


Varmaan tälläkin "turhalla" topicilla on kohta tsiljardi lukijaa, joista yksi olet sinä :P

7
Eurooppa / Manner-Kreikka/Italia
« : 26.04.2004, 14:53:02 »
En löytänyt mistään topicia koskien nimenomaan Manner-Kreikan paikkoja, joten läiskäistään tässä sitten pakon alla uusi.


Kyselisinkin tässä Manner-Kreikkaa kolunneilta hyviä vinkkejä ensikesäksi? Kun saaret karsitaan pois, mitkä ovat Kreikan ehdottomat highlightit Ateenan lisäksi? Eritoten minua kiinnostavat sellaiset pienemmät, kylänoloiset paikat, eivät niinkään suuret kaupungit.


Kiitos tiedoistasi jo näin etukäteen!

8
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 24.04.2003, 14:52:14 »
Ihan mielenkiinnosta ajattelin pistää talläisen pienen kysylyn pystyyn...

Mikä on ollut matkojenne varrella se suurin floppi ja pettymys? Se paikka jota jotkut ovat saattaneet jopa hehkuttaa etukäteen, ja loppujenlopuksi totuus ei ole vastannut millääntavalla odotuksia?

Itse kohtasin pahimman floppini viimekesänä kun olin Innsbruckissa, ja piti ottaa yöjuna Italiaan. Matka oli sinänsä aivan mahtava ja unohtumaton. Alppien öinen tähtitaivas oli jotain sanoinkuvailemattoman kaunista, mutta aamulla totuus oli toinen... Saavuin näet Riminille. Paikassa en kauaa viihtynyt: kallista, liikaa eläkeläisiä ja muutenkin jotenkin nihkeä ilmapiiri. Turistirysä. En edes tiedä miksi menin sinne... olisi pitänyt jo hypätä Bolognassa ulos junasta  :-/

Sivuja: [1]