Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - conard

Sivuja: [1]
1
Myydään kahden hengen Retki 2000 -merkkinen teltta. 35€ (ovh 70€). Käytetty 2 kertaa. Myydään perheenlisäyksen vuoksi (teltta jäänyt pieneksi).

Kyseessä on erittäin helppokäyttöinen perusteltta. Vesipilariarvo taitaa olla 3000. Mielestäni tämä on peruslaadukas kapistus, mutta ei toki mitään hifiä, mutta biittaa kyllä festariteltat.

Herttoniemessä. Kulkee muuallekin pk-seudulla tarvittaessa.

35 €.

Tässä ainakin parin sanan arvio teltasta: http://www.budjettiriihi.fi/?tag=retki-2000

2
Reppureissu Lissabonista Bordeaux'hon

Kyselinkin jos tuolla lentometsästyksen ABC:ssa hieman, mutta ajattelin perustaa oman säikeen, koska tässä on aika paljon pohdiskeltavaa. Siispä mielessä olisi reppureissu kesälle ja kohde voisi olla Portugal, Galicia, Baskimaa, Ranska. Oikeastaan eniten tuossa kiinnostaisi Lissabon ja Portugali ylipäänsä, koska en ole siellä ollut, mutta kun aikaa voisi hyvinkin olla käytössä vaikkapa 1,5kk niin tuohon voisi mahtua muutakin. Järkeilin, että tuolla voisi olla kesällä (heinäkuussa) miellyttävä ilmasto, ei liian kuuma siis, ja kivoja pikkukaupunkeja liian isojen metropolien sijaan. Katselin ensin paluulentoja A Coruñasta, mutta nuo näyttivät kohtuutyyriiltä. Sitten mietin reitin pidentämistä Baskimaahan ja jopa Bordeaux'hon asti, koska myös konjakissa tai armanjakissa olisi kiva vierailla. Tämän hetkinen ajatus olisi seuraava:

1. Lento Lissaboniin ja jokunen päivä siellä

2. Siirtyminen Porton suuntaan parilla välipysähdyksellä.

Olisiko pallislaisilla tähän suosituksia? Netti mainitsi ainakin Sintran, Obidosin, Coimbran ja Alcobacan mielenkiintoisina paikkoina?

3. Porto. Viiniä.

4. siirtyminen Santiago de Compostelaan ja siitä eteenpäin A Coruñaan.

Olisiko tässä välillä jotain mielenkiintoista? Tässä artikkelissa mainittiin Islas Atlanticas, joka kuulosti kivalta: http://anna.fi/matkalaukku/eurooppa/espanja/galicia/galicia-vihrea-espanja-kutsuu-atlantin-rannalle

5. Lento Corunasta Bilbaoon. Tuo on pitkä matka istua dösässä ja lentoja näyttäisi saavan alk. 50e/hlö. EDIT: itse asiassa nuo lennot näyttävätkin äkkiseltään todella kalliilta. Jos tähän ei löydy edukasta settiä, niin tää pläni kyllä kaatuu tähän liian pitkään siirtymään...

6. Bilbao

7. San Sebastian

8. Siirtyminen Bordeaux'hon.

Olisiko Sebastianin ja Bordoon välillä jotain mielenkiintoista, esim. joku kiva paikka pyreneillä? Nuo armanjakin synnyinsijat olisivat ainakin vahva vaihtoehto

9. Lento bordeaux'sta himaan

Tarkoitus olisi matkata mahdollisimman paljon junilla bussin sijaan, koska se on muksun kanssa todella paljon miellyttävämpää. Samasta syystä päivämatkat olisi tarkoitus pitää mahdollisimman pieninä. Eli vähän kamaa, vähän rehaamista, kivoja pikkupaikkoja ja silleen.

Äkkiseltään katsottuna KLM tarjosi open jaw -lentoja helsinki-lissabon ja bordeaux-helsinki n. 250e ihan fiksuilla lentokestoilla (alle 7h).

Miltä suunnitelma kuulostaa? Onko liian pitkiä etäisyyksiä ja paljonko moiseen settiin kannattaisi varata aikaa?

3
Espanja / Córdoba
« : 10.06.2016, 23:21:20 »
Terveiset Cordobasta! Ajattelin perustaa ketjun, kun ei suoraan oikein mitään löytynyt. Erittäin kiva kaupunki, jonka kävelee läpi helposti parissa päivässä mutta jossa riittää kyllä kivoja kuppiloita pidemmäksikin aikaa. Täytyy antaa täsmävinkki majoitukseen: Hospederia Luis de Gondora. Loistavalla paikalla vanhassa kaupungissa lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta. Rautatieasemaltakin vain pikkumatka kivojen puistojen läpi. Hotla on siisti, ilmastointi toimi hyvin, katu on rauhallinen. Maksoimme 35e/yö/huone.

Muusta nähtävästä Mezquita on kyllä todella vaikuttava ilmestys. Vaikka ei olisikaan niin nähtävyyksien perään niin tuota ei kannata missata.

Ruokapaikoista tripadvisorissakin korkealla oleva Taberna Luque lunasti kyllä kaikki odotukset. Varaus on välttämätön, me varasimme edellisenä iltana. Summa summarum, cordoba on oikein kiva matkakohde parin päivän piipahdukselle. Juna menee malagasta vajaan tunnin ja mm. Sevilla on sitten taas 45min junamatkan päässä.

4
Thaimaa 6 viikkoa 1-vuotiaan lapsen kanssa

Tässäpä pientä selostusta Thaimaan reissustamme, jonka teimme vuodenvaihteessa. Reilu kolmekymppisellä pariskunnalla jonkin verran aiempaa reppureissukokemusta. Vauva oli reissannut aikaisemmin 5kk:n vanhana Malagassa ja 8kk:n vanhana Berliinissä. Ikää reissuun lähtiessä 14kk. Matkaa suunniteltaessa henkisenä ajatuksena oli mahdollisimman paljon reppureissutyylinen reissu vauvasta huolimatta. Toki tiettyjä ratkaisuja piti mukavuuden takia tehdä, joista yhtenä tärkeänä nähtiin suorat lennot pelipaikalle. Koska vaihtoehdot tällöin rajautuvat aika lailla, päätettiin reissu suunnata Thaimaahan, josta kokemuksia oli kahdelta aikaisemmalta reissulta Phuketiin ja sieltä alaspäin saarille. Jos olisimme reissanneet kahdestaan, olisimme varmasti vaihtaneet paikkaa tiuhaan ja reissusuunnitelma olisi voinut olla muotoa Bangkok-Samet-Chang-Siam Reap/Angkor-Laos tai vaihtoehtoisesti Changin jälkeen Samui-Phangan-Tao-Khao Sok-Similan/Surin. Koska kuitenkin vauvamatkustuksen mukavuus yms. oli kysymysmerkki, skauttasimme etukäteen erilaisia vaihtoehtoja, mutta emme sitoneet käsiämme varsinaisesti mihinkään henkisesti valmistautuen siihen, että samassa paikassa voitaisiin myös olla pidempään. Lopulta reitiksi muodostui: lento Bangkokiin, siitä suoraan Koh Sametille vajaaksi viikoksi, siitä Koh Changille vajaaksi kuukaudeksi, kahdeksi yöksi Koh Koodille (Koh Kut), kahdeksi yöksi Koh Makille, Kolmeksi yöksi Pattayalle ja Kolmeksi yöksi Bangkokiin. Näistä tarkemmin myöhemmin.

Varustus

Kunnianhimoisena tavoitteena oli päästä käsimatkatavaravarustuksella liikenteeseen. Toki tiedossa oli alusta alkaen, että vauvan tarpeiden vuoksi tavoite saattaisi olla epärealistinen. Pakkaaminen kuitenkin mietittiin sillä mielellä, että turhaa kamaa ei otettaisi mukaan, koska haluttiin säilyttää mahdollisuus paikan vaihtamiseen ilman järkyttäviä ponnisteluja. Isojen matkalaukkujen kanssa se ei onnistuisi.

Reput

Repuiksi valikoituivat Tortuga Travel Backback ja Osprey Farpoint 55 lähinnä tämän kirjoituksen inspiroimina: http://www.neverendingvoyage.com/best-carry-on-backpack-digital-nomads/. Tein aika paljon selvitystyötä täydellisen carry on -kokoisen repun löytämiseksi ja markkinoilla olevasta vajaasta kymmenestä fiksusta vaihtoehdosta tunnuin aina päätyvän tuohon Tortugaan. Yhtenä merkittävänä kriteerinä oli kunnon lannevyö, jota monesta käsimatkatavarakokoisesta laukusta ei löydy. Toinen pakollinen feature oli mahdollisuus avata reppu isosta sivustaan kokonaan matkalaukkumaisesti. En enää lähde rinkan kanssa mihinkään, koska rinkassa tarvittava kama on aina siellä alimpana ja vaatii merkittävää tonkimista. Tortuga osoittautuikin aivan huippuvalinnaksi. Reppu on kevyt ja vaikka siinä ei ole rinkkamaisia tukirakenteita, se on ihmeen hyvä kantaa. Kooltaan sinne mahtuu varsin mukavasti tavaraa ja se ei kuitenkaan ole niin iso, etteikö se menisi esim. päivärepusta tarvittaessa. Olin äärimmäisen tyytyväinen tuohon reppuun.

Hameväki on kooltaan sen verran pienempää sorttia, että hänelle Tortugaa ei selän pituuden (lyhyyden) vuoksi suositeltu, joten kävimme katsomassa tuota Ospreyn Farpoint 40:tä. Kun samassa kaupassa kuitenkin oli myös tuo 55, se vaikutti huomattavasti laadukkaammalta ja siinä tuli sitten päiväreppu kaupan päälle. Varsinaisen pääosaston koko noissa kuitenkin taitaa olla sama, eli ero on vain tuon päivärepun antamat 15 litraa tilaa. Osprey ei virallisesti enää menee käsimatkatavarana, mutta nettikeskusteluja seuranneena monet ovat sen sellaiseksi kuitenkin saaneet menemään. Meillä Osprey meni ruumassa. Tämäkin reppu oli erinomainen tuote ja palveli emäntää paremmin kuin hyvin. Ospreyssä on jo selkeästi enemmän rinkkamaista rakennetta kuin Tortugassa. Pk-seudulla asuvat voivat käydä kokeilemassa aika hyvää valikoimaa Ospreyn reppuja/rinkkoja Kluuvin Partioaitassa. Jos käsimatkatavarahalu ei rajoita, olisin ostanut itselleni Osprey Farpoint 75:n tai vielä jämäkämpää rinkkamenoa ja tilaa kaipaavalle Waypoint 85:n. Ospreystä on vielä todettava, että siinä oleva päiväreppu ajoi asiansa myös loistavasti ja tässäkin repussa oli lannevyö, joskin pelkkä narusellainen.

Pakolliset vauvavarusteet

Rattaiden hyödyllisyyttä pohdimme moneen kertaan. Toiset sanovat, että niillä ei tee esim. Thaimaan rannoilla mitään ja toiset vannovat niiden nimeen. Me pähkäilimme, että rattaat ovat joka tapauksessa kätevät, koska ne menevät tarvittaessa syöttötuolista ja päikkäripaikasta. Jo Euroopan reissuja varten olimme hommanneet Yoyo Babyzen -rattaat, jotka ovat myös käsimatkatavarakokoa, eli ruumassa rikkoutumisen vaaraa ei ole. Omamme ostimme Matkamuksu.comista. Kevyiksi kompakteiksi matkarattaiksi Yoyot ovat kyllä aikan timangisen hyvät. Noiden kanssa ei ole mikään ongelma mennä esim. ruuhkaiseen dösään, kun taittuvat kätevästi olkalaukkumaiseksi paketiksi. Ja tosiaan koneeseen nuo on otettu joka kerta, vaikkei se olekaan mikään itseisarvo. Mutta toki keveys ja yksinkertaisuus vaatii sitten kompromisseja muista asioista, eli istuin ei ole mikään ultramukava kuppi-istuin, renkaat ovat pienet ja vailla jousitusta ja selkänoja ei mene ihan makuuasentoon asti. Meille nuo ovat kuitenkin toimineet erittäin hyvin, ja Thaimaassakin niille oli paljon käyttöä eli ilman olisi kyllä ollut hankalaa. Ja käyttö on tasan yhtä helppoa kuin tämä video antaa ymmärtää: https://www.youtube.com/watch?v=taBPxDUDWNE

Lisäksi meillä oli mukana kantoliina, jonka tarkoitus oli toimia myös väliaikaisena turvavyönä ja turvavarusteena mopoilussa. Manduca tms. olisi ollut parempi, mutta liina meni niin pieneen tilaan, että se vei voiton. Nukkumapaikka oli etukäteen yksi pohdinnan aihe, ja ratkaisimme sen ottamalla mukaan pienen telttasängyn eli Deryan Baby Luxen: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe-3. Deryan oli ollut mukana aikaisemmillakin reissuilla ja toimii kyllä loistavasti. Tuo myös menee kokonsa puolesta normireppuun, joten on todella kätevä peli. Meillä se oli köytettynä repun ulkopuolelle. Vauva nukkui viikon pari tuossa jo kotona kun totuteltiin, ja ihan yhtä hyvin nukkui kuin pinnasängyssä. Reissussa tuo oli siinäkin mielessä hyvä, että vaikka majapaikka vaihtui, päikkäri/unipaikka oli aina sama tuttu ja turvallinen. Ja eipä noista majapaikoista olisi mitään lastensänkyjä löytynytkään.

Muita pakollisia isoja vauvatarvikkeita oli pelastusliivit, pyöräilykypärä (mopoiluun) ja vedenkeitin. Muu pakkauslistamme on tässä:

VAUVA
Tutit parikolme
vaippoja 15-20 kpl
lusikka
muovinen ruokalappu
hammasharja ja vauvatahna, xylitol-pastillit
itkuhälytin ja paristoja
pelastusliivit
kypärä
uv-pukuja 2 kpl
parit shortsit ja 3 kpl puuvillapaitoja
Paksumpi kokopuku matkalle ja koneeseen
yhdet sukat
crocsit
aurinkolasit
hellehattu (uv)
uimapuku
puurojauhetta n. 2 litraa
vauvan valmisruokia ja hedelmäsoseita n. 20 kpl
kosteuspyyhkeitä
passi + matkadokumentit
virikkeet: sählypallo, iltasatukirja, pari pientä lelua
Hengittävä verkkopyyhe rattaiden aurinko- ja yösuojaksi, 3 pyykkipoikaa
Lääkkeitä: panadol, yleisrasva, Bepanthen, pari laastaria+compeed, käsidesi, Etono kutinalääke, kyypakkaus, desinfiointiaine, vanulappuja.


EMÄNTÄ
kuoritakki
fleece
pitkähihainen ohut paita
imetysliivit
pikkuhousut X7
sukat X3
umpikengät
huivi
hammasharja
puhelin
passi + matkadokumentit
hiusharja ja hiuslenkkejä
bikinit x 2
uimapuku
urheiluliivit
sandaalit
släbärit
shortsit
1 hihaton paita
1 ohut pitkähihainen
1 ohut lyhythihanen
nätti mekko
tennishame
sortsipuku
uimalasit
hellehattu
passikuvia
harsopyyhe
laturi


ISÄNTÄ
- shortsiuikkarit
- pienet uimalasit ja nenäpidike
- släbärit
- kalsarit x3-4
- sukat x3-4
- vaijerilukko
- passi + matkadokumentit
- harsopyyhe
- otsalamppu
- kännykkä + laturi
- pokkarikirja
- ultrakevyt takki
- hammasharja
- hattu/huivi
- huuliharppu
- passikuvia
- vetoketjuhousut
- ohut fleece
- Tekninen T-paita x3
- kevyet kengät
- pussi passia yms. varten


YHTEISTÄ
shampoo ja hoitoaine
dödö 
suihkusaippua 
vaatteidenpesuaine minipullossa
vedenkeitin
hyttysainetta
termari

Luonnollisesti esim. vauvan vaatteiden määrä oli etukäteen paljon mietityttävä asia. Meille ei ole oleellista, että vauva on joka ilta vimpan päälle puettu, vaan että vaatteet ovat toiminnallisia. Jälkiviisaana voisi sanoa, että kahdella hyvällä pitkähihaisella uv-puvulla ja erillisellä uikkarilla olisi pärjännyt koko reissun. UV-puku paitsi suojasi auringolta, toimi hyttysiä vastaan iltaisin ja siinä pystyi hätätapauksessa vaikka uimaan. Tuollaisen käsipyykkäsi vaikka ilman pesuainetta hetkessä ja se myös kuivui hetkessä. Thaimaassa myös halvat pesulapalvelut ovat joka puolella, joten pesettäminen oli helppoa. ”Tavallisia” puuvillakuteita emme käyttäneet kuin lennolla ja sitten yhtenä iltana, kunnes huomasimme, että sellainen päällään vauva on hetkessä aivan hiessä. Eli sama logiikka vaatteiden kanssa pätee vauvalle kuin aikuisillekin.

Kamalistassa kaikki oli aika hyvin käytössä kuoritakkeja ja vauvan paksumpaa pukua lukuun ottamatta (jota kuitenkin tarvittiin kentälle mentäessä ja kotiin tultaessa). Omia fleecejä käytettiin välillä vauvan sängyssä pehmusteena. Kunnon otsalamppu oli korvaamaton apuväline pimeän tultua. Oikeastaan ainoastaan vaijerilukolle ei ollut käyttöä, koska kamoja ei koskaan jätetty mihinkään (kun vauvaakaan ei ollut soveliasta jättää). Mitään tavaraa ei reissun aikana myöskään puuttunut. Vauvan virikkeitä kovasti mietimme, mutta aina löytyi rannalta ja muualtakin kaikkea kivaa, jolla leikkiä, joten meidän kokemuksemme mukaan lelujen ylenmääräinen raahaaminen on turhaa.

Vauvan ruoka:
Vauva oli siinä iässä, että se vasta aloitteli oikean soseuttamattoman ruoan syömistä. Tämän vuoksi varasimme jonkin verran helppoa syötävää mukaan. Kysymysmerkki myös oli, minkälaista vauvanruokaa paikalta löytyisi. Vauva myös söi rintamaitoa, mikä osoittautui erinomaiseksi ruokkimis/rauhoittamiskeinoksi tietyissä tilanteissa. Imettämistä haluttiin myös tietoisesti jatkaa reissua varten juuri tästä syystä (ei keskustelua siitä, mihin asti yleisesti ottaen pitäisi imettää kiitos). Melkein koko ensimmäinen viikko menikin siten, että juuri mikään muu ei kelvannut kuin maito. Tämä syömättömyys vaikutti olevan hyvin yleinen trendi kaikilla lapsilla, joita tapasimme. Toisaalta lämpötilaero teki sen, että eipä tuolla alkuun aikuisetkaan erityisen paljon syöneet.

Otimme mukaan pienen vedenkeittimen ja pikapuurohiutaleita aamu- ja iltapuuroa varten. Ainakin Rainbowlla on isoissa pakkauksissa hiutaleita, joita ei tarvitse sen kummemmin keittää. Hinta on sama kuin normipuurohiutaleilla, eli kymmenen kertaa kalliimpia yksittäispusseja ei tarvitse ruodata. Puuro alkoi tehdä kauppansa jossain vaiheessa, joten tämä oli erittäin hyvä ruokaratkaisu, vaikka vedenkeitin paljon tilaa veikin. Mitä valmisruokiin tulee emme onnistuneet löytämään oikein mitään fiksua vauvasyötävää mistään kohteestamme, joten jonkin verran noita kannattaa ottaa mukaan. Jotain järkyttävän sokerisia mehulitkuja olisi löytynyt, mutta vaikkapa Pirkan luomujutuista oltiin kyllä todella kaukana. Säästimmekin paluumatkan lennolle pari hedelmäsosetta ja ruokaa. Muilta osin vauva söi ensin paistettua riisiä kanalla, sitten thaimunakasta ja loppureissusta myös hieman jotain muuta. Ja toki hedelmiä. Mutta kyllä kovimmista terveyskriteereistään joutuu tuolla tinkimään, jos vauvaansa haluaa syöttää.

5
[Jaettu omaksi ketjuksi eräästä seuranhakuilmoituksesta. -Mr. V]

Nyt on kyllä niin hirveää kieltä, että sydämestäni toivon, ettei tämä kaveri opeta kenellekään mitään missään.

Sori OT.

6
Lentomatkustus / Mopolla Helsinki-Vantaalle?
« : 20.08.2013, 15:31:14 »
Onko kenelläkään pk-seudulla asuvalla kokemusta lentokentälle menosta mopolla? Olisi Berliininreissu edessä ja lentoajat sellaiset, että fiksuin ratkaisu olisi ajella mopolla Helsinki-Vantaalle. Käsimatkatavaratkin menisivät tuossa ihan hyvin mukana. Mutta onko tuolla fiksua (ja ilmaista) paikkaa jättää mopoa pariksi päiväksi ilman, että siitä tulee sanomista? Yhden pyörätelineen bongasin terminaali 1:n nurkilla, jossa tuo ei varmaankaan ketään haittaisi. Periaatteessa kai halliinkin ajo voisi tulla kyseeseen ja sitten portin kiertäen pois, mutta siitä saattaa jo tulla sanomista.

Sivuja: [1]