Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pikasika

Sivuja: [1]
1
Nyt siis vihdoin ja viimein näyttää siltä, että olisin pääsemässä kauan suunnittelemalleni reilille! Elokuun alussa lähdetään 1-3 kaverin kanssa kuukaudeksi kiertämään Eurooppaa, joten yksin ei tarvitse lähteä.

Ollaan tässä nyt mietitty kauheesti missä halutaan pyöriä, ja ollaan tultu siihen tulokseen, että rakennetaan reili muutaman "pakollisen"-paikan ympärille. Näitä paikkoja on Amsterdam, Den Haag, Praha ja St-Tropez (:D).

Tiedetään toki, ettei liian tarkkoja suunnitelmia kannata/ole järkevä tehdä, koska ne tulee muuttumaan kuitenkin, mutta mehusteltiin ajatuksella kaupungeista mistä muodostuisi koko reitti. Mitään hostelleja tai muita majoituksia ei siis varata etukäteen vaan etsitään sitten paikan päältä.

Reitti:
Helsinki - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Bremen - Amsterdam - Den Haag - Bryssel - Pariisi - Lyon - St-Tropez - Cannes - Nizza - Genova - Milano - Venetsia - Ljubljana - Wien - Bratislava - Krakowa - Praha - Berliini - Helsinki

Onhan tossa aika paljon paikkoja, mutta jos edes puolet noista toteutuisi niin ois kiva. :)

Ollaan lähdössä liikkeelle melko isoilla budjeteilla, verrattuna esim. täälläkin useaan otteeseen esiintyneeseen 1000-1500 euroon. Eli siis kaikilla budjetti on jotain 2000-3000e/kk, joten luulisi ainakin taloudellisesti pärjäävän. Kaikkea ei tietenkään ole tarkoitus tuhlata, vaan itse ainakin aion elää mahdollisimman halvalla. Muutamia taloudellisia sijoituksia kuitenkin matkan aikana ajateltiin tekevämme, mm. jalkapalloa muutamaan otteeseen, Pariisin Disneyland jne.

Mites toi elokuu näin matkailijan vinkkelistä? Kauheita ryysiksiä joka puolella, vai onko mahdollisuudet välttää turistirysät? Jälkimmäinen toiveissa, ensimmäinenkään ei haittaisi. Tutustuisipa ainakin uusiin ihmisiin varmemmin :)

Kolme kuukautta pitäisi vielä kestää Suomessa, ja sitten pääsee lähtemään. Kiima on jo nyt niin valtaisa, että piti päästä purkamaan tuntemuksia tänne.

Tack.

2
Yleinen / Kielten alkeita netissä ?
« : 15.08.2010, 19:14:42 »
Tuli tässä mieleen yhtä topiccia lukiessani, että aika moni varmaan olisi kiinnostunut joidenkin kielten alkeiden omatoimisesta opiskelusta netissä. Jos jollain on tälläisiä hyviä sivustoja tms. niin laittakaas tänne, niin niitä voisi sitten vaikka listailla tähän avaukseen.

Espanja:
www.spanishdict.com
http://www.studyspanish.com/

Venäjä:
http://www.alphadictionary.com/rusgrammar/index.html
www.masterrussian.net

Indonesia:
http://www.learningindonesian.com/

Useita:
http://oppiminen.yle.fi/kielet
www.bbc.co.uk/languages
http://www.livemocha.com/
http://radiolingua.com/
   

3
Yleinen / Hyvä fyysinen kunto matkaillessa
« : 06.07.2010, 18:53:22 »
Heips. Tuli tänään pohdittua kyseistä asiaa, ja aloin miettimään, että kuinka paljon fyysisellä kunnolla oikeastaan on vaikkapa kuukauden IR-matkalla merkitystä. Tietenkään siitä ei ole haittaa, päinvastoin. Jaksaa kantaa rinkkaa paremmin, kävellä enemmän jne. jne..

Mutta millaiseksi ongelmaksi muodostuu jos ei olekkaan niin hyvässä kunnossa matkaan lähdettäessä ? Miten jaksaa matkustaa junissa, kantaa rinkkaa jne.

Ajatellaan asiaa vaikka kahden kaveruksen kautta. Kaverilla A on hyvä kunto, hän liikkuu säännöllisesti ja käy lenkkeilemässä. Kaveri B sen sijaan on tämän asian suhteen nollissa, hän ei harrasta liikuntaa, vaan liikkuu ns. pakolliset matkat esimerkiksi pyörällä tai kävellen, mutta ei jaksa monen tunnin lenkkejä.

Kuinka paljon Kaveri B hidastaisi Kaveri A:n matkaa Euroopassa ?

Tokihan kunto pikkuhiljaa kasvaa tuollaisellakin matkalla, mutta tässä jotain pohdittavaa.

Ps. En nyt puhu itsestäni, vaan tuli tänään pyörälenkillä mieleen tämä asia. Itsellänihän on kelvollinen kunto  ;)

4
Arvon Tallaajat,

tiedustelen omia mielipiteitänne matkan budjetiksi. Useita aiheita kyseisestä aiheesta on, mutta niissä info on ns. hajautettua. Eli tässä voidaan koota vastaukset yhtenäiseksi diagrammiksi.

Jättäkää myös kommentteja omista budjeteistanne.

Äänestys juontaa omaan InterRail matkaan jonka suoritan kolmen tai useamman kaverini kanssa kesäkuussa 2011. :D

5
Junamatkustus / Matkalle lähdössä
« : 09.05.2010, 23:11:21 »
Olemme kaverin kanssa päättäneet lähteä reilaamaan kesällä 2011. Tarkoituksena olisi junailla kuukauden verran.

Reittiä ei ole edes kunnolla ajateltu, mutta olen itse miettinyt seuraavia maita:

Hollanti, Saksa, Ranska, Italia, Kroatia, Itävalta, Romania

onko tossa mitään järkeä ? Kokeneemmat reissaajat voisivat vähän vinkata.

Myös budjetti mietityttää. Lipun (400e) lisäksi varmaan 1000e (riittääkö), jostain luin että 30-35e/pv on riittävä summa. Pitääkö kutinsa ? Majotuksen olen ajatellut niin, että jossain leirintäalueilla/junissa suurin osa, mutta välillä kunnon nokoset hostelleissa tms.

Kuinka paljon vaatetta kannattaa/tarvitsee ottaa mukaan yms. Kaikki kiinnostaa. No osanhan saisin selville lukemalla muita Aiheita. :D
Kiitos jo etukäteen antamistanne vinkeistä !

Sivuja: [1]