Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pi

Sivuja: [1] 2
1
Tuli tossa juuri IRC-kanavalla käydystä keskustelusta mieleen, että tästähän voisi tehdä topicin. Eli, kertokaas mikä on kaikkein pahin itsestä riippumaton myöhästyminen, mitä reissuilla on tullut vastaan.

Omalla kohdalla pahin on menneen kesän reissulta, kun Amsterdam-Brysseli (2h45min normaalisti) juna oli yli 5 tuntia myöhässä. Tuohon alle 3h matkaan meni siis reilut 8h. Vaihtoaikaa Brysseli-Hannover -yöjunaankin oli toki ruhtinaalliset 25min.

Paikallinen VR maksoi sentään hotelliyön korvaukseksi kämmäilyistään, mutta harmitti, koska seuraavaksi päiväksi suunniteltu Heide Park -huvipuistokäynti jäi tuon takia väliin.

.pi.

3
Se on sitten taas se aika vuodesta, kun oravat ja muut jyrsijät jahtaavat kuumina toisiaan metsässä ja tässä huushollissa alkaa toisenlainen kuumotus punottaa niskaa. Kesäloma edessä, päälle pari viikkoa palkatonta vapaata, reililippu ja muut tarpeelliset paperihärpättimet on ostettu/varattu, kämppä on lähes siivottu, posti on käännetty ja matkavakuutus on hankittu.

Taitaa olla aika mennä.

Idea on siis se, että ensimmäiset noin pari viikkoa kuljen itä-euroopan suunnalla ilman reililippua, koska sielläpäin hinnat ovat halvemmat (tosin palvelu-/tietotasokin voi olla jopa negatiivisella puolella - niinkuin viimeksikin jouduimme kertomaan romanialaiselle paikallisen VR:n virkailijalle mihin ja minkälaisia junia heidän asemansa ohi kulkee sekä slovakialaiselle infotiskin työntekijälle jouduimme kädestä pitäen kartalta näyttämään, että Sibiu on Romaniassa eikä Kroatiassa) ja vietämme muutenkin aikaa pääasiassa muutamassa paikassa kavereiden luona. Suunnilleen kesäkuun alusta sitten alkaa global-lipun voimassaolo, koska keski-/länsieurooppa ovat kalliimpia kierrettäviä.

Edellisen reissun kokemuksista viisastuneena on 65-litrainen rinkka saanut astua syrjään 41-litraisen rinkkamallisen repun tieltä, varustemäärä on tippunut noin kolmanneksella ja terve itseluottamus omatoimimatkailua kohtaan on kasvanut. Viimeinen yö ennen lähtöä menossa. Nukuttaisi kyllä, mutta olen melko varma, että uni ei silti tulisi, vaikka sitä yrittäisi vähän vällyjen väliin kaveriksi houkutellakin.

Tässä tämänkertainen varustus:

2x t-paita
2x bokserit
2x sukat
1x paksu villapaita
1x pitkät housut, joista saa lahkeet irrottamalla shortsit
+ uimahousut
+ sandaalit
+ makuupussi
+ paksu kirja matkalukemiseksi
+ kännykkä ja -laturi
+ pieni paketti maitohappobakteerikapseleita
+ Imodiumeja (ripulistopparit)
+ desinfioivia käsipyyhkeitä
+ muutamia särkylääketabletteja akuuttien päänsärkyjen *köh* varalta
+ pikkuruiset purkit suihkusaippuaa ja shampoota
+ hammasharja ja -tahna
+ partakone mallia käsihöylä ja pikkuruinen partavaahtopurkki
+ dödö

Lisäksi mukana kulkevat passi + kopio passin naamakuva-aukeamasta (ihan siltä varalta JOS kävisi niin paska säkä, että joku onnistuu passin varastamaan), Visa Electron, reilusti xylitol-purukumia kenttähammasharjaksi ja stressileluksi sekä läjä sisu-askeja ulkomaalaisten säikyttelyyn.

Tällä kertaa mukaan tulehtumaan lähtee myös aivan tuore (lue: tasan viikon vanha) lävistykseni.

Nyt istun vielä kotona, mutta alle 7 tunnin päästä istun Nordic Jet Linen katamaraanissa kohti Tallinnaa, josta minulla on lento Berliiniin. Kylläpä sitä voikin ihminen tuntea itsensä harvinaisen tyhmäksi, kun ei ole aiemmin tullut mieleen katsella lentoja Tallinnasta... Tällä kertaa Helsinki-Berliini -välin kokonaishinnaksi tulee noin 90 euroa (alle puolet Finnairin tai Ryanairin kokonaiskustannuksista ko. välille eikä lentoni ole edes mikään halpalento) ja aikaa koko matkaan kuluu kaikkine odotteluineenkin vain noin 5h (mikä on alle puolet Ryanairiin verrattuna ja vain vähän toista tuntia kauemmin kuin Finnairilla).

Berliinistä tarkoitus on sitten lauantaina suunnistaa kohti Puolaa, mutta siitä lisää myöhemmin...

Tulipas pitkä aloitusviesti, mutta ei kerrota kellekään.

.pi.

4
Olettekos kuulleet... / RailRace KissFM:llä
« : 19.05.2005, 16:20:30 »
Vaikutti jännältä ja tähän voi ilmeisesti vielä osallistuakin, jos joku jo valituista joukkueista joutuu jättäytymään kisasta pois:

http://www.kiss.fi/skabat/?area=interrail

.pi.

5
Olettekos kuulleet... / Fox News Buys Al-Jazeera
« : 01.02.2005, 23:32:26 »
Nyt ei kyllä voi kuin pudistella päätään ja sanoa, että hyvää päivää - kirvesvartta...

http://www.msnbc.msn.com/id/6894936/site/newsweek

.pi.

6
Ei nyt sinällään matkailuun liittyvää, mutta...

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/vasen/id6654.html

Artikkelissa mm.:

"Tutkimukseen vastanneista 100 000 lukiolaisnuoresta puolet muun muassa kieltäisi lehtijutut, joita hallitus ei etukäteen hyväksy."

.pi.

7
Olettekos kuulleet... / Hullunhalvat Finnairin lennot!
« : 07.10.2004, 22:51:33 »
Stockmannin hulluilta päiviltä (ke 13.10. - la 16.10.) tarjolla sikamaisen halpoja Finnairin lentoja, esim.

Helsinki - Berliini - Helsinki 145e
Helsinki - Barcelona - Helsinki 195e
Helsinki - New York - Helsinki - 345e
Helsinki - Osaka - Helsinki 545e

Kaikki hinnat sisältävät lentokenttäverot, matkustajamaksut sekä 15e toimitusmaksun. Lähtö-/paluukenttä voi olla myös Tampere (+10e) tai Oulu (+30-50e, kohteesta riippuen).

Lisätietoja Stockmannin hullujen päivien esitteestä.

.pi.

8
Nimettömän vieraan idean inspiroimana, kertokaas missä muualla maleksitte netissä ollessanne kuin pallontallaajissa?

Omia säännöllisesti seurattuja:

http://www.platinum.ac/
http://www.klubitus.org/
http://www.nu-norizons.com/
http://www.photosig.com/
+ pari yksityistä saittia.

.pi.

9
Avasin näille oman topiccinsa, ettei noita mene tota toista yhdyssana-topiccia "saastuttamaan" ;)

Ideahan on siis varmasti selvä: yhdistetään kaksi (tai useampi) yhdyssanaa, joista jälkimmäinen alkaa samalla sanalla mihin ensimmäinen loppuu. Täysin toisiinsa liittymättömiä aiheita yhdistelemällä voi saada aikaiseksi todella absurdeja mielleyhtymiä - kuten vaikka otsikon munasarjatuli!

Tässä Myslin pastettama urli tuolta toisesta topicista (jos joku ei sitä lukenut):

Lainaus käyttäjältä: "Mysli"
http://venko.net/naapuri/oksennuspussilakana.html - siinä hyviä yhdyssanoja..


Itse mietittyjä on tuon otsikon munasarjatulen lisäksi vaikkapa seuraavat:

seinälistahitti
poskipunajuuri
turvatyynyliina
herätyskellokortti
kengänkantakaupunki
häpyhuuliharppu :oops:

...mutta yksi ehdottomia suosikkejani on jonkun muun keksimä, hieman pidempi sana: väkisinmakuupussihousut!

.pi.

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kielenhuoltoketju
« : 10.08.2004, 15:28:02 »
En käsitä miksi yhdyssanat ovat ihmisille niin järjettömän vaikeita; onko se joku meille väkisin tunkeva amerikanismi tms. vai mistä oikein on kyse, mutta kun nyt tuli mieleen niin kertokaapa hulluimpia omalle kohdallenne sattuneita lappeen Rantoja tai muuten vaan hassuja yhdyssanoja. Yksi hölmöimpiä, mitä itse olen kuullut on "maksa laatikko munalla", ruoka-annoksesta puhuttaessa.

.pi.
Aihe rönsynnyt pelkistä yhdyssanoista kaikenkattavaksi kielenhuoltoketjuksi, joten muokkasin otsikkoa sen mukaan. T:Alppis

11
Olettekos kuulleet... / Anonymity not a right (eng)
« : 22.06.2004, 08:14:54 »
"Today the Supreme Court of the United States ruled that anybody can be compelled at any time to identify themselves, if a police officer asks. People who refuse to identify themselves, even if they are not suspected of a crime, will be arrested."

Lyhyesti: Nevadalainen Dudley Hiibel seisoi kadulla omassa rauhassaan, kun poliisivirkailija pysähtyi kohdalle ja vaati nähdä Dudleyn henkilöllisyystodistuksen. Dudley kieltäytyi, koska ei ollut tehnyt mitään väärää, sillä seurauksella, että poliisi pidätti hänet ja veti hänet oikeuteen, syytteenä "Failure to cooperate". Dudley hävisi oikeusjutun.

http://papersplease.org/hiibel/index2.html

Orwellin 1984 on lähempänä kuin uskoitkaan - kauho vain Atlantin yli.

.pi.

12
Ei sinänsä matkusteluun liittyvää, mutta nousi siinä määrin niskakarvat pystyyn ja kulmahampaat pistivät esiin vihaisen murinan kera, että oli pakko pastettaa urli tännekin...

http://ww2.yle.fi/pls/show/page?id=249990

.pi.

14
Olettekos kuulleet... / Voita 1000 euron matkalahjakortti
« : 28.04.2004, 21:05:04 »
Suora lainaus sivulta:

"Käytä ääntäsi! Puhu Itsesi matkalle! Puhelu ilmaisnumeroon riittää.

Uudenmaan Äänituotanto Oy:n puheteknologiayksikkö PUH.e tekee kehitystyötä suomenkieliseen puheentunnistusjärjestelmään. Ääniarkistoa varten keräämme lisää puhuttua suomen kieltä.

10 000 ensimmäistä soittajaa pääsee mukaan ja kaikkien hyväksyttyjen puheluiden kesken arvotaan upeita palkintoja. Arvomme 1000 euron matkalahjakortin ja valinnan mukaan digikameroita, digiboxeja ja DVD-soittimia, yhteensä 30kpl. Arvonta suoritetaan 3.6.04 ja voittajien nimet julkaistaan Iltalehdessä 7.6.04."

Vielä ehtii osallistua hyvin, minun lomakkeeni oli numero 877 :)

http://www.puheentunnistus.fi/kerays/index.php

.pi.

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Unet
« : 01.04.2004, 08:41:42 »
Tiedän, alotin itse jo aiemmin matkustusunet topicin, mutta kun tämä ei liity matkustamiseen kuin korkeintaan välillisesti, niin päätinpä aloittaa uuden...

Voitin Oscar-gaalaa (mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa) muistuttavassa juhlatilaisuudessa Vuoden Pallontallaaja -palkinnon: iso, maapallonpyöreä sanomalehdillä päällystetty paketti, jonka sisällä oli jalkapallo ja juoksulenkkarit (pallo mitä tallata... ja kestävät, kevyet kengät, joilla tallata sitä).

:D

.pi.

16
Kun tuossa noita harrastuksia kyseltiin niin tulipa mieleen, että on myös asioita, joita ei oikein voi harrastuksiksi lukea, vaikka ne ovatkin kovasti kiinnostavia. Tässä oma, nopeasti mietitty, listani asioista, joista pidän ja olen kiinnostunut:

- kaikki avaruuteen ja tähtitieteeseen liittyvä
- Internet ja tietoliikenne yleensä
- psykologia (mä olen loputtoman kiinnostunut ymmärtämään mikä saa ihmisen päässä "bitit" viuhumaan niinkuin ne tekevät)
- luonto-ohjelmat televisiossa (niitä vois katsella loputtomasti :D)
- vieraat kulttuurit, tapaerot, tottumukset, uskomukset ja erilaiset näkökulmat
- asioista väitteleminen, koska se on hyvä keino kasvattaa omaa ymmärrystä (huom. väitteleminen <> riiteleminen!)

Varmasti unohdin kohtia, mutta lisäillään jahka tulevat mieleen.

.pi.

17
Kun kerran ääkköset ja diftongit ovat monille ulkomaalaisille vaikeita ellei peräti mahdottomia lausua niin tulipa tuossa mieleen kuinka voisi saada ulkomaalaisen ymmärtämään vaikka puhelinkeskustelussa hostellivarausta tehdessä esim. katuosoitteen "Läyliäistenraitti".

Sukunimi Lyytinenkin kääntyi Hollannissa muotoon Liitinen ja Bulgariassa muotoon Litinen.

Pistäkääs omat, "ulkkisystävälliset" katuosoitteet/nimet kiertoon :)

.pi.

18
Kertokaapa jotain käytännönkokemuksia noista Australian "lähi"seuduista; erityisesti Samoa ja Tonga vaikuttaisivat erinomaisen kiinnostavilta matkakohteilta, mutta minulla ei ole mitään käsitystä alueen ihmisistä, tavoista, kielistä, nähtävyyksistä, hintatasosta jne.

Ison osan käytännöntietoa löytänee LP/LG:stä ja/tai netistä, mutta haluaisin kuulla nimenomaan ihmisten omia kokemuksia ja näkemyksiä.

.pi.

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Matkustusunet
« : 05.10.2003, 16:58:59 »
Kertokaapa minkälaisia matkustamiseen liittyviä unia olette nähneet niin päästään sitten porukalla analysoimaan niitä *ottaa mietteliään Freud -imitaatioasennon*.

Itse näin viime yönä unta, että olin kahden kaverin kanssa lähdössä heti uudelle reilille, tällä kertaa tosin suuntana Aasia ja tarkemmin lähtöpaikkana Goa. Riemuitsin jo unessa kuinka pääsen katsomaan Tiibetiä ja maistelemaan kaukoidän herkkuja, mutta sitten jo ennen lähtöä pieniä ongelmia tuotti se, että minun piti ensin antaa rinkkani (jossa oli muuten aivan valtavankokoinen kumivene) jonkun miehen tarkastettavaksi (miehen rooli jäi unessa vähän hämäräksi, mutta minulle jäi mielikuva, että hän tarkasti reissuunlähtijöiden reput, että heillä on asianmukaiset varusteet ja he voivat lähteä turvallisesti matkaan) ja sitten piti vielä soittaa vakuutusyhtiöönkin ja kertoa heille yksityiskohtaisesti reissun ajankohta ja tarkka matkasuunnitelma ja kaikkien lähtijöiden henkilötiedot.

Varmasti unen kummallisin osuus oli tuo repun tarkastus, jossa minulla meinasi mennä hermot ja kirosin mielessäni, etten enää koskaan lähde iltapäivästä matkaan, koska paikka oli tungokseen asti täynnä muita reissaajia ja reppuja tarkastava mies juoksutti meitä ympäri isoa huonetta täysin randomilla ja sitten aina pysähtyi johonkin kohtaan ja tarkasti sen reissaajan matkatavarat, joka ensimmäisenä ehti juosta hänen luokseen. Jossain kohtaa mies kiipesi huoneessa olleille tikkaille ja alkoi tekemään telinevoimistelusarjaa tikkaiden puolapuilla ja minua ärsytti, koska hyvää matkustusaikaa meni ihan hukkaan. :roll:

.pi.

20
Tämän päivän Kauppalehdessä olleen lyhyen uutisen mukaan halpalentoyhtiö V-Bird aikoo aloittaa päivittäiset lennot Helsinkiin Münchenista ja Dusseldorfin lähellä sijaitsevasta Niederrheinista.

.pi.

Sivuja: [1] 2