Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - iltsu

Sivuja: [1]
1
Myydään 210 East Caribbean Dollaria hintaan päivän kurssi -10%. Tällä hetkellä päivän kurssilla arvo 68.59 € eli hinta n. 60 €.

Se toimii valuutana seuraavissa maissa:

Antigua and Barbuda
Dominica
Grenada
Saint Kitts and Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent and the Grenadines
Anguilla (UK Territory)
Montserrat (UK Territory)

2
Afrikka / Minne Etelä-Ugandassa / Pohjois-Ruandassa
« : 13.02.2016, 08:56:04 »
Minulla on lento Kigalista 23.3. Sitä ennen kaipaisin vinkkejä Etelä-Ugandaan ja Pohjois-Ruandaan.

Olen nyt Queen Elisabethin puistossa ja varannut majoituksen ylihuomisesta alkaen majoituksen Bwindistä, josta sain majatalon kautta viime hetken gorillaluvan pienellä alennuksella. (Tämä siis tiedoksi, että off-seasonilla lupia irtoaa yhdelle henkilölle helposti pienellä varoituksella ja majatalojen kautta jopa alennuksella. Kampalassakin neuvottiin ostamaan lupa Kisorosta, minkä nyt siis vältän.)

Bwindin jälkeen olen varannut viikon Lake Bunyonyilta.

Sitten suunnitelma on auki. Voin ylittää rajan tai pysyä vielä Ugandassa. Minua kiinnostaa löytää hyvä majapaikka, josta voi tehdä päivän, parin trekkejä ympäristöön. Haussa on 2 - 4 paikkaa, jossa viettäisin viimeisen kuukauden. Paikan pitäisi olla rauhallinen ja luonnon lähellä. Vesi ja vuoret ovat iso plussa.

Budjetti on joustava. Hyvästä paikasta olen valmis maksamaan jonkun aikaa vähän enemmänkin, mutta mielellään pysytään selkeästi alle satasessa päivä. Luvat ym. tuohon päälle. Liikun pääosin julkisilla.

Eli kaikenlaiset ehdotukset yksittäisistä guesthouseista, kohteista tai kylistä otetaan vastaan. Vielä en ole perehtynyt Ruandaan ollenkaan. Ugandassa Mgahingan puisto näyttää lupaavalta. Myös Kigaliin voisi olla kiva jättää muutama päivä.

3
Olen suunnitellut viettäväni ensi talven (loka – touko) Itä-Afrikassa reppu selässä kierrellen. Olen päätynyt kahteen pääkohteeseen, Madagascariin ja Malawiin. Madagascarissa houkuttaa luonnon ainutlaatuisuus ja maisemat sekä Malawissa Malawi-järvi ja sen ekosysteemi. Malawin ihmiset ovat saanet myös paljon kehuja. Ilmeisesti kustannuksiltaan molemmat ovat kohtuullisia? Kustannusten ja hankaluuden takia olen hyllyttänyt Mosambikin, maan, jonka opaskirjan jo kerkesin hankkimaan. Sen sademetsiin on ilmeisesti vaikea budjettireissaajan päästä?

En ole Afrikassa aiemmin reissannut, mutta muualla tropiikissa paljonkin. Suunnitelmissa olisi ottaa edestakaiset lennot Suomesta Nairobiin ja sieltä taas Madagascariin. Vähän selvittelin Madagascarista laivalla paluuta mantereelle, mutta se vaikuttaa aika haastavalta ja satunnaiselta, eikä kai hirveän edulliseltakaan.

Alustavasti suunnitelma olisi tällainen:
* Madagascar 2 - 3 kk
* Useampi eri safari ja gorilla- tai simpanssitrekki, ehkä joku vuoren valloitus (Kili, Kenya, Meeru?). Missä nämä kannattaisi tehdä? Kenia, Uganda, Ruanda vai Tansania? Onkos Kongo poissuljettu? 1 - 2 kk
* Malawi 1 - 2 kk
* Zanzibar tai Pemba 1 kk
* ehkä jossain 1 kk, missä? :)

Matka-aika on joustava. Nyt ajatuksissa on 5-7 kk.

Safarit ym. retket olisi mukava saada jotenkin logistisesti ketjutettua Nairobi – Malawi siirtymisen varrelle olettaen, että lennän Madalta Nairobiin. Onko kustannuksissa paljon eroa, missä retkiä tekee? Entä puistoissa? Serengeti ja Ngorongoro tietysti kuulostavat luontodokkareista tutuilta must-kohteilta, mutta mikäli vastaavia paikkoja on muuallakin, eivät ne ole välttämättömyyksiä.

Simpanssitrekit (tai gorilla-) taitavat olla tosi kalliita, mutta ei ainakaan kukaan ole blogeissa ym. valittanut, etteikö olisi kannattanut. Ajatuksia niistä?

Otan tosi mielelläni ajatuksia ja kommentteja vastaan. Lisään erikseen kysymyksiä maakohtaisiin ketjuihin, kunhan suunnitelmani hieman tarkentuvat.

Onko täällä suositella hyviä blogeja alueen reppureissaamisen opiskeluun?

4
Vuokraan tai myyn kodikkaan 33 m2 tupakeittiöllisen yksiön puutalosta Turusta. Vuokra 380 eur/kk. Asunto sijaitsee n. 900m linja-autoasemalta. Nykyinen vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa, mutta asunto saattaa vapautua jo aiemmin.

Asunnossa on jotain kalusteita, mutta niistä voidaan sopia erikseen.

Laitahan YV:ä, jos olet kiinnostunut.

5
Varusteet ja pakkaaminen / Poksua Aasiassa
« : 06.03.2008, 14:14:13 »
Tarvitsisin tietoa pokerin pelaamisesta lähinnä Aasiassa.

Kannettavan mukana kuljetuksesta matkoilla oli pitkä ketju otsikolla "Kannettava tietokone mukaan reilille" , mutta kysymykseni menee otsikosta sen verran OT, että ajattelin avata uuden aiheen. Aiemman keskustelun alta löytyi seuraava viesti, mutta yhtään kunnon vastausta ei siihen ollut.

Lainaus käyttäjältä: "Addick"

Pohdinnassa on ollut, että miten elämä lutviutuisikaan vaikkapa Cox's Bazarin rannoilla, Intian merenrantakylässä tai vaikkapa jossain backpackerhelvetissä riippumatossa istuskelemalla ja nettipokerin peluulla rahat keräten. Millainen on internetverkko Aasian eri puolilla? Onko mahdollista löytää langatonta verkkoa? Kuinka helposti esimerkiksi mahdolliseen omaan kämppään saa verkon?


Olen lähdössä ensi kuussa 1 - 1,5 v reissuun ja ainakin osarahoitus olisi tarkoitus tehdä poksulla. Nyt on kova pohdiskelu menossa, otanko oman koneen mukaan vai luotanko paikalliseen tarjontaan. Tulen luultavasti vaihtamaan aika paljon paikkaa, josta seuraa ratkaisusta riippuen kahden eri sortin ongelmia; pitäisi aina ladata pokerisofta uuden nettikahvilan koneelle tai vaihtoehtoisesti pitäisi löytää toimiva WLAN sekä raahata omaa konetta mukana.

Löytyykö täällä kokemuksia näistä asioista? Miten oman softan lataamiseen suhtaudutaan eri puolilla Aasiaa? Ainakin LP:n tietojen mukaan Indonesiassa on kielletty uhkapelaaminen. Onnistuuko siellä poksu nettikahviloissa? Entä onko ylipäätänsä Aasiassa helppoa löytää toimiva WLAN? Miten tämä eroaa eri maissa/kaupungeissa, esim. Indonesia, Malesia, Thaimaa, Laos, Cambodia, Vietnam, Kiina? Entäs miten on Lattareiden suhteen?

Onko kukaan foorumilainen harrastanut livepelaamisesta jossain päin Aasia / Lattareita? Pelit löytynevät varmaan ainakin paikallisista casinoista?

Kysymykset ovat aika yleispiirteisiä, mutta kaikki pienetkin tiedonrippeet ovat enemmän kuin tervetulleita.

6
Japani / Nagoya - minne sieltä?
« : 20.08.2006, 02:06:32 »
Varasin lopputalvesta Finnairin halvan edestakaisen lennon Nagoyaan ensi viikoksi. Nyt lähtöajankohta on "yllättäen" tullut vastaan.. Paluu on jo kuuden päivän päästä saapumisesta. Mitään ideaa Japanin sisäisestä liikkumisesta tai majoituksesta ei ole. Selailin vähän näitä sivustoja, mutta en oikein saanut apuja. Olen menossa ekaa kertaa maahan, enkä tiedä juuri mitään liikkumisesta tai muustakaan, mitä nyt täältä olen lukenut junien toimivan näppärästi. Ottaisin mielellään ideoita kokeneilta tai kokemattomilta Japanin kävijöiltä:
- mitä paikkoja pitäisi ehdottomasti sisällyttää lyhyeen matkaan? Onko esim. Tokio mustsee?
- saako majoituksen helposti paikan päältä vai pitäisikö varata etukäteen? Mikä olisi hyvä palvelin tähän tarkoitukseen?
- kannattaako juniin varata tikettejä etukäteen? Eli onko riskiä jää rannalle, jos menee asemalle vain norkoilemaan? Mikä olisi hyvä linkki junareitteihin, aikatauluihin ym.?

Kysymys on aika ympäripyöreä, mutta niin ovat ajatukseni. Olen avoin suurkaupungeille ja maaseudun rauhalle. Olen kiitollinen kaikesta mahdollisesta infosta..

Sivuja: [1]