Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Weowie

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Ljubljana - Varsova
« : 06.05.2018, 08:39:45 »
Heip!
Miten ratkaisisitte Slovenia-Varsovavälin mahdollisimman halvalla? Onhan tuo vähän erikoinen reitti, mutta semmoinen pitäisi nyt päästä.
6.7. Lähtee iltamyöhään Varsovasta bussi, silloin pitäisi viimeistään olla siellä, ja mun järkeen kävisi mukavimmin lähteä edellispäivänä yötä vasten matkaan. Olen tutkiskellut mutkienkin kautta seikkailuja, mutta olisiko täällä jotain kokemusta jollakin?

2
Käännyn taas maailman parhaiden Pallislaisten puoleen. Kysymyksiä tulikin lopulta niin monta, että koostan kaikki tähän samaan topaan. Suunnitelmana siis lähteä yksikseni reilaamaan kesä-heinäkuussa. Lennot on jo varattu Düsseldorfiin Köpiksen kautta kun halvalla sain, 19h vaihtoajalla (6.-7.6.).

Reitti lähtee Duisburgista serkkujen luota kohti Konstanzia, josta puksutan joko Sveitsi-Italia-akselin tai Itävallan kautta Sloveniaan, jossa pyörin aikani. Sloveniasta hyppelen ainakin Italian ja Kroatian puolelle, ja lopuksi suuntaan johonkin suuntaan, josta voin lentää kotiin. Budapest on nyt aika vahvoilla, ja ainakin siellä voisin haahuilla vielä muutaman päivän passin loppumisen jälkeen, jos lentopäivät osuu niin näppärästi. Kaikki voi tietysti muuttua matkalla, mutta tässä on nyt lähtökohta.

Sitten ne kysymykset..:
1. Paikkavaraukset, tuo ikuisuuskysymys. Täytyykö käydä ennen junaan hyppäämistä infossa varmistamassa paikkavaraus-asia vai ei?

2. Yöjunat. Kulkeeko niitä vielä, missä ja kuinka usein? Itävallassa ilmeisesti kulki vielä jokin aika sitten, onko jollain ajantasaista tietoa? Olisi kätevää puksuttaa yötä vasten Itävallan läpi, eikä tarvitsisi maksaa kallista yöpymistäkään.

3. Olin nyt hurja ja varasin lennot Saksaan pelkällä käsimatkatavaralla. Kuinka realistista on saada kaikki kimpsut mahtumaan retkireppuun? Litramäärää en nyt muista mutta rinkkaa paljon pienempi, vetää kuitenkin kohtuullisen paljon tavaraa. Makuupussia tms. en ota mukaan. Uskoisin tämän olevan ihan toteutettavissa, mutta ehkä jonkun kokeneemman olisi silti hyvä kommentoida vielä asiaa? :D missä tavaroissa kannattaa pihistellä, ja missä ei ainakaan?

4. Mistä kaupungista kannattaa metsästää halpoja lentoja kotiin päin ja kuinka aikaisin/myöhään? Katsoin että ainakin Ryanairin Budapest-Tampere-lennot on jo kaikki täynnä. Ainakin voin lentää lähes mistä päin Eurooppaa tahansa, kunhan sinne pääsee reilipassilla ja sinne pääsee edes jotenkin loogisesti.

Kysymyksiä voi tulla homman edetessä lisää, mutta eiköhän tässä nyt ole ensialkuun. Kiitän!

3
Junamatkustus / Reilikohteita seikkailijalle
« : 03.09.2016, 16:18:55 »
Heip!
Suunnitteilla on about kuukauden reilireissu pitkin Eurooppaa, ehkä ensi kesäksi tai joskus siitä eteenpäin. En vaan osaa oikein päättää, minne lähteä.

Budjetti ja ajankohta on vielä auki, mutta pahin sesonkiaika on varmaan poissuljettu. Kesäaikaan olisi silti kiva lähteä sen "helppouden" takia. Tällä hetkellä on ajatuksena hankkia 22pv global passi ja olla reissun päällä about kuukausi. Olen vähän pyöritellyt ajatusta, että reili päättyisi Saksan Duisburgiin (Düsseldorfin viereen) sukulaisten luo. Siinä samalla voisi ensin kierrellä Saksassakin itselleni vielä vieraita alueita.

Olen päälle parikymppinen ja yksin lähdössä, ajatuksena päästä tutustumaan paikallisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin, ja samalla ottaa vähän omaa aikaa ja irrottautua kaikesta tutusta ja turvallisesta. Majoittunen lähinnä soluhostelleissa. Tämä reili jäänee ensimmäiseksi ja viimeiseksi, koska en koe mitään suurta tunteen paloa maailmalle. Yksi reili on kuitenkin koettava, ja haluan ottaa siitä kaiken irti, silti ilman hurjaa säntäilyä sinne tänne. Yritän välttää riskipaikkoja, etenkin kun yksin olen liikkeellä, mutta elämyshakuisuus on valtava. En hae suosittuja turistikohteita, vaan enemmänkin elämyksiä ja seikkailua, ja mahdollisimman paljon toisistaan poikkeavia juttuja ja paikkoja.

Itävallan Alpeille järjestettävät elämysvaellukset, Unkarin luolastoseikkailut, Slovenian tippukiviluolat, Puolan Zakopane,  ja ylipäätään kaikenlaiset pikkukylät, vuoristot, paikalliset kulttuurit yms. kiinnostaa hurjasti. En myöskään vierasta ajatusta lyöttäytyä vieraaseen porukkaan esim. halvempien sisäänpääsy-/osallistumismaksujen perässä tai ihan muuten vaan. Älkööt antako näiden silti rajata ehdotuksia, olen toistaiseksi kaikelle avoin.

Ehdotuksia, vinkkejä ja ohjeita otetaan siis vastaan! c:

4
Junamatkustus / Reilailu Euroopassa talviaikaan
« : 10.12.2014, 23:25:10 »
Kokemuksia? Mielipiteitä? Jotain? Antakaa tulla :D

5
Eurooppa / Seksuaalivähemmistöt Euroopassa
« : 18.10.2014, 19:05:50 »
Onko kellään kokemuksia yleisestä suhtautumisesta seksuaalivähemmistöjä kohtaan reppureissuilla? Ja miten paljon on sukupuolella väliä tässä asiassa?
Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun puhuttiin tyttöystävän kanssa josko lähdettäisiin jossain välissä reppureissailemaan, ja itsellä ei olis asia tullut mieleenkään mutta tuo toinen puolisko ottaa koviakin paineita tästä. :D Tietenkään ei mitään intohimoisia nuoleskeluja meinata harrastaa missään mutta silleen yleisesti käsi kädessä kävelyä tai jos keskustelussa käy jotenkin ilmi.

Elisiis, kertoilkaas hyviä ja huonoja kokemuksia, josko saisin tuon mukaani matkalle vielä joku kerta. c:

6
Junamatkustus / Suunnittelu/suunnittelemattomuus
« : 11.10.2014, 01:19:17 »
En nyt tiedä onko tää ihan tyhmä kysymys mutta kysynpä kuitenkin.

Kaikilla tuntuu olevan tarkat suunnitelmat reissulleen aikatauluineen kaikkineen. Mulla on kuitenkin ensi kesän reilille tarkoitus lähteä vaan suurpiirteisen ajatuksen kanssa siitä mitä kaikkea haluan nähdä, ja jos en näekään niin näen sit jotain muuta. Onko turhan korkealentoista ajatella "vaan lähtevänsä" ilman tarkkaa suunnittelua? Tarkoitus siis kehittää kyllä joku reitti, mutta sitä sitten seurattaisiin tai oltaisiin seuraamatta. Yksin siis lähden.

Onko muita jotka aikovat/ovat lähteneet ilman tarkkoja aikatauluja reilailemaan? Kuinka kävi?

7
Matkapäiväkirjat / Reilausblogeja
« : 11.10.2014, 00:33:13 »
Hei, pahoitteluni jos tällainen aihe jo täältä löytyy, yritin kyllä katsella mut itse en ainakaan löytänyt.

Elisiiis, haluaisin löytää aktiivisia/edelleen toiminnassa olevia reiliblogeja. Itse olen vasta suunnitteluvaiheessa reilini kanssa joten kokemuksia olisi kiva lukea, ja miksei vaikka löytää vertaistukeakin toisesta valmistautujasta. c:

Omani löytyypi tuosta--> seikkailijana.blogspot.com

Sivuja: [1]