Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - loau

Sivuja: [1]
1
En varmaan oo ainoa, jota kiinnostais kesätyö ulkomailla tänä vuonna. Ois kiva kuulla muiden vinkkejä, et mitä kautta töitä vois löytää. Tällaisia keskusteluja on ollut aiemminkin, mutta en löytänyt yhtään tämänvuotista, ja tilanne netissä kuitenki elää joten viime vuoden vinkit voi olla jo vanhentuneita.

Itse oon laittanut hakemuksen Nordjobbin kautta ja myös lähetellyt itsenäisiä työhakemuksia Islantiin ja Norjaan. Oon myös tutkinut EURES-sivuston paikkoja. Oon kuitenkin varma, että näiden lisäksi on olemassa muitakin väyliä. Kertokaahan omia kokemuksianne, mistä ootte etsineet kesätöitä. Ja yleisesti keskustelua aiheesta!

Mä haluaisin ensisijaisesti ulkomaille yksinkertaisesti siks, että Suomessa on työt niin kiven alla. Eihän tilanne muuallakaan välttämättä oo sen parempi, mutta tuntuu kuitenkin järkevältä laajentaa näkökulmaa vähän. Myös kielitaidon kehittäminen yms kiinnostaa. Jossain Ranskassa ois tosi mukava työskennellä kielen takia, mutta sieltä tuntuu olevan vaikee löytää muuta kuin surkeasti palkattuja huvipuistotöitä. Oisin tosi tyytyväinen, jos sen Nordjobbin kautta löytäis jonkun ok paikan.

2
Matkaseuraa / Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan keväällä
« : 10.01.2015, 10:16:42 »
Oon lähdössä ekaa kertaa kaukoitään & ois ihan hauska löytää suomalaista seuraa johonkin reitin varrelle.
Lennon oon varannut 25.3. Bangkokiin, sieltä ois tarkoitus jatkaa Kambodzhaan ja Vietnamiin huhtikuun aikana. Toukokuun aion viettää Kiinassa, flexi paluulennon oon varannut 25.5. Beijingistä. Tarkoitus ois matkustaa pelkästään maitse eikä ottaa sisäisiä lentoja, erityisesti sen takia matkaseura ois kiva (puuduttavat yöjunat here i come).
Oon 18v abityttö ja reissun ajankohta määräytyy yo-kirjoitusten ja sitä seuraavien pakollisten pääsykoeistumisten mukaan :d

Tarkemmin oon suunnitellu suunnilleen tällasta reittiä (vaiks suunnitelmat toki elää):
Muutama päivä Bangkokissa --> junalla ja bussilla Siem Reapiin, pari päivää Angkorissa --> Battambangin kautta Phnom Penhiin. Sieltä  Saigoniin --> yöjuna Danangiin ja muutamaks päiväks Hoi Aniin. Huén kautta Hanoiin. (Vietnamissa aion viettää sen 15 päivää minkä ilman viisumia saa.)
Hanoista Lao Caihin ja Hekoun kautta Kunmingiin (tällä etapilla kuulemma avattiin viime kuussa taas junayhteys, mikä sopii suunnitelmiini oikein hyvin). Jonkun aikaa Yunnanissa, sitten Xingyin kautta Yangshuoon (oon vähän epävarma tästä, mutta onhan se varmaan ihan ok paikka levätä pari päivää). Sit jotain kautta Sichuaniin, Chengdun alueella ajattelin viettää muutaman päivän. Chengdusta Xi'aniin ja sieltä kohti Shanghaita, matkan varrella on paljonkin kiinnostavia paikkoja (Luoyang, Kaifeng, Nanjing) mutta riippuu ihan ajasta ja jaksamisesta että pysähdynkö niihin. Pari päivää Shanghaissa ja toivottavasti käväisy Hangzhoussa, sit sillä pikajunalla Beijingiin, missä vietän jäljelläolevat päivät (toivottavasti ainakin viikon).
Mulla on tässä aika paljon kohteita, mut meen jaksamisen mukaan, jos ei jaksa niin sitten vaan on jossain paikassa pidemmän aikaa ja skippaa jotain. Yleisesti ongelmani reissaajana ja muutenkin on kyllä se että oon aika ikiliikkuja ja huono pysähtymään, uudenvuodenlupaus oli opetella kärsivällisyyttä ja toivottavasti se jotenkin toteutuu reissaamisfilosofiassa :-D

Jos joku tietää et on jokseenkin samoilla hoodeilla noihin aikoihin, niin ilmoitelkaa!

3
Oon lentämässä keväällä Helsingistä Bangkokiin Hong Kongin kautta, Cathay Pacific-yhtiöllä. Valitsemani lento ois HK:ssa aamuseitsemältä ja jatko Bangkokiin olisi vasta iltakymmeneltä. Olen aina halunnut käväistä HK:ssa ihmettelemässä, joten kiinnostaiskin tietää, että miten hyvin onnistuis lähteä aamulla lentokentältä kaupunkiin ja palata sinne sitten illansuussa? Paljonko siirtymiseen pitäis varata aikaa? Tai jos suunnitelma on ihan hölmö, pitäiskö vaan vaihtaa lentoon jossa on lyhyempi vaihtoväli ja pysyä kentällä? (En oo siis vielä tehnyt mitään varauksia, harkinnut vain.)

4
Kiina / Reittivinkkejä Kiinaan?
« : 12.10.2014, 12:39:50 »
Tarkoituksena ois reissata Kiinassa nelisen viikkoa ensi keväänä. Huhtikuun lopulla suuntaisin Vietnamista Kiinaan ja siitä sitten ylöspäin, paluulennon ajattelin varata Beijingistä toukokuun lopulle.  Reitti on täysin auki, joten haluaisin mieluusti vinkkejä kokeneemmilta reissaajilta. En ole ikinä ennen käynyt Kiinassa.

Aion tosiaan mennä Kiinaan Vietnamista, mutta en oo varma, suuntaanko Yunnaniin vai Guangxiin. Juna Hanoista Nanningiin Friendship passin kautta kuulostaa käytännölliseltä, mutta toisaalta kiinnostaisi myös ylittää raja Hekoussa ja mennä Kunmingiin. Kumpaa aluetta suosittelisitte ensikertalaiselle, Guangxia ja Guizhouta vai Kunmingia? Hienoja luonnonnähtävyyksiä olisi varmasti molemmissa.

Mitä kaupunkeja ja nähtävyyksiä suosittelisitte matkalla etelästä Beijingiin? Kiina on niin valtava maa, että ongelmaksi muodostuu mulla helposti se että haalin liikaa kiinnostavia kohteita ja sitten en osaa päättää. Toisaalta kiinnostaisi Sichuan, toisaalta taas itärannikon Hangzhou ja Shanghai, Nanjing, vanhat pääkaupungit Kaifeng ja Luoyang, Xi'an.. Kuukaudessa ei kuitenkaan ehdi joka paikkaan. Budjettikin on melko pieni, noin 20-30e/päivä, joten koko ajan ei varmaan kannata koluta suurkaupunkeja. Aion liikkua junalla ja bussilla, varmaan pidempiä matkoja yöjunilla niin usein kuin pystyy.

Kaikenlaiset vinkit tulee tarpeeseen! Kuulisin mieluusti myös, missä EI kannata käydä, jos teillä on huonoja kokemuksia. Oon käsittänyt, että Kiinassa monet nähtävyydet on oikeasti aika laimeita ja ylihinnoiteltuja. Etenkin se harmittaa jo etukäteen, että luonnonnähtävyyksistä rahastetaan niin usein. Ois kiva kuulla, missä voi nähdä hienoja maisemia ilman hintalappua, kauniita junamatkoja ja sen sellaisia. Kiitos!

5
Tämä tuntuu vähän tyhmältä kysymykseltä, koska netistä kyllä löytyy paljon tietoa aiheesta, mutta haluaisin kuitenkin kuulla muiden matkailijoiden mielipiteitä.

Olen lähdössä keväällä (maaliskuun lopulta toukokuun lopulle) parin kuukauden reissulle kaukoitään. Reissu on ensimmäiseni Euroopan ulkopuolelle, ja tarkoituksena olisi matkustaa Vietnamissa, Kambodzhassa ja Kiinassa. Koska en ole ikinä ennen ollut Aasiassa, mua mietityttää, mitä rokotuksia kannattaisi ottaa. Mulla ei toistaiseksi ole muuta kuin alakoulussa saadut perusrokotukset.

Aion pysyä paljolti kaupungeissa, mutta kyllä maaseudullakin varmastikin tulee oleiltua. Reitti on näillä näkymin tällainen:
Aluksi Bangkokista Siem Reapiin ja Angkorin temppeleitä ihmettelemään, sitten Phnom Penhiin ja sieltä Vietnamiin.
Vietnamissa ajattelin matkustaa parissa viikossa etelästä pohjoiseen, ja sitten lähteä sieltä Kiinaan, joko Yunnaniin tai Guangxiin, joka tapauksessa eteläiseen Kiinaan siis. Sitten matkustelisin kuukauden enimmäkseen eteläisissä provinsseissa, lopuksi tekisin pitkän junamatkan Beijingiin missä viettäisin viimeiset matkapäivät.

Millaiset rokotteet olisi järkevä ottaa tällaiselle reissulle? Haluan ottaa terveyteni vakavasti, mut opiskelijan matkabudjetti on muutenkin pieni, joten kyllä kirpaisisi käyttää jopa satasia näihin. Hepatiitti A:n aion ainakin ottaa, mutta muista on epävarma olo. Japanin aivokuume on pelottava tauti, mutta toisaalta matkani ei ajoitu sen sesonkiin. Lavantautirokote tuntuu melko turhalta koska ikävän mahataudin voi saada siitä huolimatta. Vesikauhurokotettakin oon miettinyt, mutta pysyisin muutenkin varmaan kaukana villeistä koirista ja apinoista. Kuinka todennäköistä on, että esimerkiksi pyöräillessä altistuisi koiranpuremille? Malarianestolääkitystä oon harkinnut tuolle ajalle kun oon Kambodzhassa, mutta en tiedä onko sekään välttämätön vai riittäisikö että vaan käyttäisi pitkähihaisia vaatteita ja hyttysmyrkkyä.

Auttakaa hämmentynyttä keltanokkaa, mitkä rokotteet kannattaa oikeasti ottaa ja mikä on hätävarjelun liioittelua?

Sivuja: [1]