Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Milla-Riina

Sivuja: [1]
1
Etenkin kiinnostaa muiden diginomadien näkemykset, koska tarpeet lienevät eri kuin lomamatkalla. Toki viikonloppuina ja töiden jälkeen voi rentoutua. Teen siis töitä netin yli Suomeen.

En ole ennen käynyt Indonesiassa. Aurinko, meri, luonto, urheilu ja surffaus houkuttelevat. Luonnollisesti tarvitsen toimivan netin ja jonkinlaisen työpöydän arkityöpäiviksi. Yöelämä pitää kokea, mutta oleskelen pääosan ajasta mieluummin muualla kuin keskeillä bilemestoja. Sen sijaan ranta, luonto ja surffaus saisivat olla lähellä. Mahdollisuus tutustua ja viettää aikaa muiden nomadien kanssa esim. yhteistyötiloissa on plussaa. Näin ollen kyselen:

- Missä muut diginomadit liikkuvat? Missä on hyvä tutustua ihmisiin?

- Huolestuttaa, että Bali on liian turistinen, vaikka voihan olla, että sieltä löytyy jokin viihtyisä diginomadin oltava nurkka. Siellä näyttäisi olevan paljon muitakin samalla asialla. Lennän joka tapauksessa Balille alkumatkasta. Millä alueella kannattaa yöpyä? Hostellissa vai jossakin muussa?

- Onko Balille hyviä vaihtoehtoja diginomadin elämää ajatellen? Onko muilla saarilla tai vaikka viereisissä maissa alueita, joissa olisi sopivat olosuhteet ja infra paikasta riippumattomaan (mutta nettiriippuvaiseen) digitaalisen nomadin elämään?

- Mistä löytää parhaiten kohtuuhintaisia (budjetti)asuntoja viikoiksi/kuukausiksi? Kuinka ajoissa pitää olla liikkeellä?

- Ilmeisesti mopo on monissa paikoissa näppärin liikkumaväline. Voiko sellaisen vuokrata pidemmäksi aikaa jostakin?

- Mihin maahan suosittelette viisumipakoa?

- Oletteko käyneet missään paikallisissa harrastuskerhoissa tms.? Rakastuin vuosi sitten telinevoimisteluun ja tekee kipeää jättää voimistelusali ja ohjatut treenit taakse. Krav maga, jousiammunta, surffaus, ja oikeastaan suurin osa muistakin urheilulajeista mennee.

- Muita ideoita?

2
Aasia / Pikkuletit kuituhiuksista Indonesiassa
« : 07.01.2019, 18:48:51 »
Onko teillä kokemuksia pikkulettien lattamisesta Indonesiassa? Entä kuituhiuksista?
Jos haluan platinablondit tai lähes platinablondit kuituhiukset omieni jatkoksi, kannattaako ne ostaa etukäteen Suomesta vai löytyykö niitä Indonesiasta? Mistä kannattaa kuituja ostaa tai missä kannattaa teettää lettikampaus Indonesiassa? Mitä kuidut ja letitykset maksavat Indonesiassa? Balillahan varmaan on muitakin blondeja turisteja, joten onko siellä blondia kuitua?

Aloitan 3 kk reissuni Jakartan kaupungista helmikuussa, mutta suuntaan pian Balin ja Lombokin suuntaan. Haluaisin laitattaa pään täydeltä lettejä platinablondin värisillä kuituhiuksilla höystettynä. Suomessa olen nähnyt lähinnä Cypershopin myyvän hiuskuitu puntteja (mitä tämä punttisanakin tarkoittaa?). Ne maksavat 10e. Tarvitsen niitä kuulemma 4-8, jotta saan koko pään täydeltä.

Afrikan Beninissä laitatin kuituhiuksista pikkulettikampauksen 35 eurolla kuituineen. Heillä ei mitään ihme puntteja ollut vaan vain yksi iso tuppo kuituhiusta. Valita sain mustasta ja kellertävästä hiekan vaaleasta. Otin mustan ja kuvittelin saavani siitä vain "highlightia". Tekotukkaa tulikin niin reilusti että muutuin mustatukkaiseksi kertaheitolla :D Paluumatkalla näin lentokentällä tän kuvan ja inspiroiduin: https://www.beautyalmanac.com/uploads/YSL%20Touche%20Eclat%20All-In-One%20Glow%20Foundation%20beauty.jpg

3
Lähetin parille hostellille Espanjaan hakemukset vapaaehtoistyöhön. Tekisin muutaman tunnin päivässä töitä yösijaa ja mahdollisesti aterioita tai surffiopetusta vastaan. Eräs uusi hostelli vastasi, etteivät ota minua heille töihin, koska "there is a legal problem about the work contract". Jäin miettimään, että mikä tämä legal problem on.

Olen todella kiitollinen kaikesta informaatiosta koskien vapaahetoistyötä ja sen laillisuutta Espanjassa. Millä ehdoilla voin työskennellä ja saada katon pään päälle?

4
Tuli mieleeni udella, että onko täällä Göteborgissa paljonkin kaltaisiani pallontallaamisesta pitäviä Suomalaisnuoria kesällä? Olen täällä itse harjoittelussa Ruotsalaisessa firmassa. Tavallaan ihan sattumalta päädyin tänne.

5
Suunnittelen muuttoa Espanjaan syksyksi, jotta oppisin kielen ja voisin palata suorittamaan kandini loppuun (kyllä, kauppatieteiden kandini riippuu espanjan taidoistani). Jos en saa nykyiseltä työnantajaltani etätöitä, niin ajattelin hakea hostelleihin töihin. Ensisijaisesti tekisin digimarkkinointia majoitusta ja mahdollisesti ruokaa vastaan.

Millaisilla ehdoilla olette työskennelleet hostelleissa? Montako tuntia työtä vaiko jokin urakkapalkka? Kauanko olette työskennelleet samassa paikassa? Oletteko saaneet vastineeksi katon pään päälle vai myös aterioita vai rahaa vai kenties vaikka surffiopetusta vai mitä? Kuulisin mielelläni kokemuksianne :)

6
Ajattelin syksyksi muuttaa Espanjaan, jotta oppisin kielen, pääsisin läpi pakollisista espanjan kursseista ja saisin kandin paperit. (Tämä kuulostaa hassulta, kun ottaa huomioon, että opiskelen markkinointia. Tällä hetkellä lähes kaikki muu on kunnossa, mutta en saa aloittaa viimeistä espanjan kurssia ennen kuin läpäisen kaksi edellistä tenttiä.)

Mitä kaupunkeja suosittelisitte? Olen käynyt vain Barcelonassa ja hehän puhuvat enemmän kataloniaa. Rakastan merta, aurinkoa ja surffaamista. Olen avoin erilaisille ympäristöille.

7
Haluan kokeilla asua paikassa, jossa aurinkoa riittää ja mieluiten surffirannat olisivat kohtuullisen lähellä. Olen miettinyt vaihtoehtoja Barcelonasta Australiaan. Ajattelin kysyä pallontallaajilta mielipiteitä, mieluiten perustuen jonkinlaisiin real-life kokemuksiin :) Kyse ei siis ole lomailusta, vaan missä voisitte kuvitella viihtyvänne useamman vuoden.

8
Aasia / Kaakkois-Aasian matkabudjetti
« : 05.03.2017, 12:11:04 »
Paljonko pyrkisitte ainakin säästämään vuoden Kaakkois-Aasian reppureissua varten? Suunnittelen reissua yksin ensi joulun tienoille ja mietin, että paljonko täytyy saada duunista säästöön. Lentoliput ilmeisesti maksavat n. tonnin edestakaisin, jos vaikka Indonesiaan lentäisin. Tarkka suunnitelma ei ole vielä selvillä, mutta ainakin Indonesia ja Filippiinit kiinnostavat. Tietysti reissun päällä ostetut lentoliput tuovat lisähintaa, mutta on vaikea arvioida paljonko. Millaisella budjetilla itse lähtisitte?

9
Lähden viikon päästä (kyllä todella pian!) reilaamaan yksin kuukaudeksi, mutta en yhäkään ole saanut reililippua ostettua, sillä en ole osannut päättää ostanko 7pv vai 10pv/kk reililipun. Budjetti on tiukka, joten 46e hintaerolla on väliä (se vastaa noin kolmea hostelliyötä).

Tarkoitus on lähteä laivalla Tukholmaan, josta ensimmäinen junamatkapäivä tulee Hampuriin mentäessä. Siitä eteenpäin vaihtoehtoja on paljon, mutta ajatus on päästä nopeasti melko suoraan alaspäin Ranskan rannikolle, josta Monacon läpi Italiaan (ainakin Milano ja Venetzia), Italiasta balkanille ja lopulta kaverin luo Romaniaan Bukarestiin, josta lennän takaisin.

Onko jollakulla kokemuksia ja mielipiteitä kumpi lippu on näppärämpi? Jos ostan 7pv lipun, niin voisin tietysti tarkkailla vaikka halppisbusseja välillä, vai kuinka? Myös matkakohdesuosituksia otetaan vastaan.

Pikaisia vastauksia kaivataan, kiitos :)

10
Olen lähdössä kuukauden interreilille lähinnä Etelä-Eurooppaan. Olen suhteellisen luottavainen selviytymiskykyyni, kokemukseeni ja varovaisuuteeni, mutta ajattelin nyt kuitenkin kysellä vielä vinkkejä naisten turvallisuuteen liittyen. Millaisia kokemuksia naismatkaajan turvallisuuteen liittyen teillä on ylipäätään Euroopan maista? Missä maissa ja alueilla kannattaa kokemuksenne mukaan olla eritisen varuillaan?

Erityisesti mietin (isäni panikoi) balkkanin maita (Kroatia, Bosnia, Montenegro, Serbia, Albania...). Ymmärsin ainakin, että junalippu on näissä maissa melko turha, eli minun pitää ostaa bussilippu. Kiinnostaisi kuitenkin käydä, koska kaverini suosittelivat niitä ja sieltä voisi saada erilaisia kokemuksia perinteisiin turistirysiin verrattuna.

Kaikkia vinkkejä ja neuvoja kaipaillaan. Erityisen mielelläni kuulen kokemuksia yksin reissanneilta kanssasisarilta.

Sivuja: [1]