Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - sinimeduusa

Sivuja: [1]
1
Olen tällä hetkellä Malesiassa, jota ennen myös Thaimaassa oli sama ongelma, elikä Mobiilivarmenne on ihan järjettömän hidas ja tulee aikakatkaisu käyttäessä lähes aina vaikka käytössä nopea paikallinen netti (<100mb ylös&alas).
 Onko teillä ollut vastaavanlaisia kokemuksia? Onko tosiaan näin huonot yhteydet Suomen ulkopuolelle ettei enää pääse kirjautumaan kunnolla..

2
Hei! Miten toimisitte tilanteessa jossa puhelin häviää / varastetaan, kun ainakin itse tarvitsen suomen sim:in ja sen kautta suomalaisen puh. nron mm. mobiilivarmennetta / muita tunnistautumisia (mm. 2FA) / virallisia tahoja varten.

Olisiko pyydettävä esim. jotain tuttavaa postittamaan uusi sim Suomesta ulkomaille sinne missä on, kun kotimaan palveluntarjoajat ei näköjään postita ulkomaille? Asuessa jossain hostellissa/hotellissa/airbnb:ssa ei varmaan postituskaan ole aina niin selkeää.. Onko teillä parempi ehdotuksia?

Kiitos

3
Hei!

Miten saisin pidettyä suomalaisen pankkitilin ja välittäjän, kun tarkoitus olisi lähteä pitkälle ulkomaanmatkalle (+2v).
Nämä tahot vaativat käsittääkseni vakituisen osoitteen?
Tarkoitus olisi kuitenkin irtisanoa vuokrasopimus, jolloin minulla ei olisi Suomessa vakituista asuntoa.
En myöskään voi siirtää osoitetta matkailun ajaksi kellekään läheiselle, sillä minulla ei sellaista henkilöä ole.

Mitä tehdä tilanteessa? Onko teillä ideoita? Luin poste-restate vaihtoehdosta, mutta pankit eivät vissiin hyväksy näitä vakituiseksi osoitteeksi?

Kiitos paljon neuvoista!

4
Hei!

Olen harkinnut lähteä reppureissulle EU:n ulkopuolelle useammaksi vuodeksi, jonka aikana tarkoituksena olisi ainakin alkuun hyppiä turistiviisumilla maasta toiseen. Eteen onkin herännyt monta kiperää kysymystä, joihin en aivan selviä nykypäivään päivitettyjä vastauksia ole löytänyt. Mielellään kuulisin mielipiteitä teiltä enemmän kokeneilta ja paremmin perehtyneiltä.

(Virallinen osoite)
 Mitä kannattaisi tehdä virallisen osoitteen kanssa, jonka monet kotimaan tahot vaativat? Vakinaisen ulkomailla oleskelun kriteerit ilmeisesti täyttyvät, joten voinko silloinkin pitää osoitetta ongelmitta esim. perheenjäsenen / poste restanten muodossa? (muut ehdotukset erittäin tervetulleita!)

(Vaki puhelinnumero)
Monet tahot (pankki, kela yms.) vaativat myös puhelinnumeron mahdollista yhteydenottoa varten, joten miten toimia, kun matkustaessa puhelinnumero vaihtuu useasti prepaid -liittymien yms. myötä? Numeron manuaalinen päivitys kaikille tahoille joka kerta, vai kannattaisiko säilyttää kotimaan liittymä ja käyttää reissussa vain wifiä? Tai kenties hankkia toinen puhelin jossa pitää kotimaan liittymää ja numeroa reissun ajan?

(Vakuutus)
3. Suomen vakuutusyhtiöt eivät ilmeisesti myönnä vakuutusta niille jotka asuvat vakituisesti ulkomailla. Mitä vakuutuksia olette ottaneet/suosittelisitte pitkäaikaiselle reissulle, jossa oikeus Suomen sosiaaliturvaan putoaa? Löysin monia kohtuuhintaisia tapaturma- ja matkavakuutuspaketteja, mutta mitä jos sattuukin esim. syöpä tai jokin muu vakava sairaus, joita ei korvata? Voiko silloin helposti palata Suomeen, liittyä takaisin sosiaaliturvan piiriin ja saada suomalaista hoitoa kelakorvauksia hyödyntäen?

(Pankkipalvelut)
4. Mitä pankkeja suosittelisitte vakituisesti ulkomailla asuville kulujen minimoimiseksi? Olen lukenut N26 ja Transferwise Borderless -nimisistä “online bank” vaihtoehdoista, joilla saisi valuutan konversiokulut maksuissa sekä automaattinostot ilmeisesti ilman kuluja? Onko teillä kenties kokemusta vastaavista tai olisiko muita ehdotuksia? Oletteko pitäneet myös kivijalkapankin Suomessa vakituisesti ulkomailla asuessa?

Kiitos etukäteen paljon kaikista vinkeistä ja neuvoista.

Sivuja: [1]