Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - ressireissari

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Road trip koronan aikana?
« : 12.09.2020, 02:46:34 »
Maailmanympärireissun jälkeen seuraavaksi tähtäimessä on ollut road trip omalla autolla Euroopassa. Olisin kai jo reissulla, mikäli maailman tilanne ei olisi mikä on. Nyt syksyn päälle olen kuitenkin alkanut taas lämmitellä ajatusta, olisiko se mahdollista? Onko tietoa, mikä Euroopassa on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tilanne, jos pyrkii maarajoja pitkin maasta toiseen? Onko mitään tsäänssiä, jos mitään todellista syytä matkustaa maasta toiseen ei ole? Suomesta pääsee kyllä Ruotsiin, mutta tyssäisikö reissu jo Tanskan rajalle? Suomesta pääsee myös Viroon ja Latviaan, olen siellä asti käynyt autolla tänä kesänä, mutta entä pidemmälle? Suunnitelmissa olisi sellainen 1-2 kuukauden automatka Euroopassa. Kiinnostaisi kyllä kierrellä enemmän kuin realistisesti on aikaa, mutta tämä hemmetin korona aiheuttaa rajoituksia. Mihin maihin pääsee ja mihin ei?

2
Tyhmät kysymykset / ekaa kertaa pidemmälle reissulle
« : 21.10.2019, 12:39:22 »
Olen joulukuussa lähdössä ensimmäistä kertaa vähän pidemmälle reissulle yksin. Matkasuunnitelma on karkeasti seuraavanlainen:
-Trans-siperian junalla Mongolian kautta Pekingiin (2vk)
-Kiinassa viikko, Japanin Okinawalla viikko ja Taiwanissa viikko.
-Australia/uusi-seelanti/tasmania 1kk
-jenkkilä 1kk, los angelesista junalla/bussilla new yorkiin ja sieltä lento Suomeen.

Ja sitten niitä kysymyksiä, mitkä mieltä painaa:
-onko tuo trans-siperian juna keskellä talvea aivan tuhoon tuomittu idea?
-viisumit, onko väliä missä järjestyksessä noita hakee? Meinaan että tykkääkö tyyliin venäläiset kyttyrää jos mulla on ESTA haettuna tai antaako jenkit Estaa jos passissa on tuore venäjän viisumi? Tuskinpa ongelmia?
-Estaan liittyen mitkä lentoyhtiöt kuuluu visa waiver -ohjelmaan? Finski ainakin, mutta nyt en ole menossa jenkkeihin Suomesta, vaan todennäköisesti Australiasta.
-Tuo aasian kohteiden järjestys mietityttää. Juna pysähtyy Pekingiin. Kannattaako mennä ensin Okinawalle vai Taiwaniin? Näiden jälkeen matka jatkuu Australiaan.
-Entä meno jenkkeihin? Pääseekö Aucklandista hyvin Losiin? Ylipäätään haluaisin edestakaisin hyppelyä välttää.

-Vaatetus. Mahdollisimman vähällä kampemäärällä olisi tarkoitus kulkea, esimerkiksi kengät mietityttää, mitkä olisi mahdollisimman soveltuvat kengiksi. Sellaiset, mitkä ei ole liian kuumat helteellä, mutta joilla voi myös vähän kävellä poluillakin ja vieläpä millä kehtaa jonkun kerran mennä ravitsemusliikkeeseenkin sisään. Onko mahdoton tehtävä yksillä jalkineilla?
-Onko jenkeissä helmi-maaliskuussa kylmä? Chicago/New york leveysasteilla suurin piirtein pohjoisimpana kuljen, tarvitaanko talvikamppeita?

-reissuni ajoittuu Joulun ja uuden-vuoden päälle. Onko tällä mitään merkitystä tuolla itä-aasiassa, missä niihin aikoihin olen? Vaikuttaako länsimainen joulu kiinalaisten/jaappanin poikien aikatauluihin/hintoihin tai muuhun mitenkään?


Sivuja: [1]