Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - raven

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Jonnekin Eurooppaan 6.-19.4.?
« : 12.03.2009, 10:34:37 »
Terve

Olen vaihdossa Itävallassa, ja löytyisi tuollainen parin viikon pääsiäisloma, jonka aikana olisi kätevä kierrellä naapurimaita. Eli tuolle aikavälille kaipaisin reissuseuraa jonkin mittaiselle reissulle. Itse olen ajatellut Slovenia-Kroatia-Unkari -suuntaa, mutta lähden mielelläni myös Saksaan ja Sveitsiin taikka Tsekkeihinkin päin, taikka ihan muualle Itävaltaan.

Olen 22-vuotias miehenpuoleinen kaveri, ja perus travellausmeingillä ois tarkotus liikkua. Varsinaisesti mitään tekemistä en uusissa paikoissa kaipaa, kunhan kahvilla taikka oluella istuu ja pyöriskelee kulmilla katsomassa meininkiä. Toisaalta, jos sinuan kiinnostaa kierrellä museoita jne., ei se haittaa, sillä löytyy niihinkin mielenkiinto. Itse en vain saa koskaan aikaiseksi.

Eli jos olet tuolla aikavälillä tässä 'lähimaastossa' ja reissuseura kelpaa, edes jostakin suunnasta joksikin aikaa, laitahan yv:tä.

2
Noiden yliopistovastausten jakautuminen eri aloille olisi kiinnostavaa tietää myös. Vaikka luulisi tuon aika tasaisesti menevän.

Vanhasta viestistä innostuin. Eli kysytään nyt mitä akateemista alaa opiskelet (tai opiskelit, haluaisit opiskella tai koet muutoin henkiseltä ja kantilta edustavasi). Vastata voit vain yhteen, joten koittakaa pärjätä itsenne kanssa...

No, luettelin tuonne nyt aika kattavasti noita aloja, kun en tohtinyt yhdistellä. Toivottavasti mikään ei jäänyt pois tai ei ympätty väärään paikkaan. Liikuntatieteet oisin vielä halunnu tiivistää jonneki, mutta meni jo... Pääasia että saadaan selville tallaajien koostumus teekkari-humanisti-grynderi -suhteessa.

Itse mietin vastaanko tekniikka vai taide. Hmph, aina sama sisäinen taistelu...

3
Yleinen / Olympiakaupungit
« : 10.12.2006, 11:41:41 »
Tämä foorumi alkaa mennä kilpailuksi, kuka keksii uusia listausaiheita... Nyt olisi vuorossa olympiakaupungit. Luultavasti listan kärkeen nousevat vierailluimmiksi Helsinki, Tukholma, Lontoo + muut Euroopan pääkaupungit...

Mainitkaapas myös jos olette ihan kisoja itsessään olleet seuraamassa!

Eli kopioikaa viimeisin lista ja lisätkää kaupungin perässä olevaan lukuun oma vierailunne ja kertokaa lisäksi kuinka monessa olympiakapungissa olette kaikkiaan käyneet. Listasta tupla- ja triplaisännät poistettu.

Eli minä olen käynyt 10 olympiakaupungissa.

Kesäolympialaiset
Ateena, Kreikka
Pariisi, Ranska
St. Louis, Yhdysvallat
Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta 1
Tukholma, Ruotsi 1
Antwerpen, Belgia 1
Amsterdam, Alankomaat 1
Los Angeles, Yhdysvallat
Berliini, Saksa 1
Helsinki, Suomi 1
Melbourne, Australia
Rooma, Italia 1
Tokio, Japani
Ciudad de México, Meksiko
München, Saksa 1
Montréal, Kanada
Moskova, Neuvostoliitto
Soul, Etelä-Korea
Barcelona, Espanja 1
Atlanta, Yhdysvallat
Sydney, Australia
Peking, Kiina

Talvikisat:
Chamonix, Ranska
St. Moritz, Sveitsi
Lake Placid, Yhdysvallat
Garmisch-Partenkirchen, Saksa
Oslo, Norja
Cortina d'Ampezzo, Italia
Squaw Valley, Yhdysvallat
Innsbruck, Itävalta 1
Grenoble, Ranska
Sapporo, Japani
Sarajevo, Jugoslavia
Calgary, Kanada
Albertville, Ranska
Lillehammer, Norja
Nagano, Japani
Salt Lake City, Yhdysvallat
Torino, Italia
Vancouver, Kanada

4
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 29.08.2006, 15:34:16 »
Muistelisin useamman vuoden foorumia seuranneena, ettei ole vielä Euroopan maista puhuttu. Tai siis siitä että onko joku käynyt jokaisessa? Laitetaan säännöiksi, että puhutaan nykyisistä itsenäisistä valtioista ja saivarrellaan vielä että valtion pitää olla vaikkapas EU:n tunnustama, eli esimerkiksi Transnistria ei kelpaa. Jos on käynyt Jugoslaviassa esim. vuonna -88, siitä saa merkitä käydyiksi ne nykyiset maat, joiden alueella silloin kävi. Ymmärsikö kaikki ja sopiikos määritelmät? Kotimaa lasketaan mukaan.

Niin joo, vastauksena vain lukumäärä X / 45.

Oma lukuni on 16/45.

Muistin virkistämiseksi listaa valtioista (toivottavasti muistin kaikki):

Alankomaat
Albania
Andorra
Belgia
Bosnia-Hertsegovina
Bulgaria
Espanja
Irlanti
Islanti
Iso-Britannia
Italia
Itävalta
Kreikka
Kroatia
Kypros (lasketaan mukaan koska on EU:ssa)
Latvia
Liectenstein
Liettua
Luxemburg
Makedonia
Malta
Moldova
Monaco
Montenegro
Norja
Portugali
Puola
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
San Marino
Serbia
Slovakia
Slovenia
Suomi
Sveitsi
Tanska
Tsekki
Ukraina
Unkari
Valko-Venäjä
Vatikaani
Venäjä
Viro

5
Eli mitkä ovat oudoimmat paikat joissa olette nukkuneet? Paikkoja, joihin ette usko jokaisen päätyvän yötään viettämään. Erikoisia, vaarallisia, kummallisia... Antaa tulla!

Pohjille oma top3

1. Intiaanien haustausmaa
2. Vaatekaupan näyteikkuna
3. Kirkon torni (la-su yö); kaksi tonnien painoista kelloa roikkui metrin nukkujien yläpuolella. Aamulla oli pommiin nukkumisessa riskinsä; kellot alkoivat soida yhdeksältä.

Ja vielä huomiona: jokaiseen yllämainitsemaani paikkaan olen päätynyt nukkumaan, koska harrastuksena on partio...  :D

6
Saksassa reilatessa päästiin kaverin kanssa tehosyyniin. Kyseltyämme että onko jotakin ongelmaa lippujen, totesi kondyktööri vain tarkistavansa etteivät ole väärennöksiä, liikkeellä kun oli ollut väärennettyjä suomalaisia reilipasseja.

Näin siis viime viikolla.

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kieli solmuun!
« : 08.01.2006, 14:30:09 »
Tuli mieleen lukion saksantuntien kielenväännöt eli lauseet, jotka todellakin saavat kielen solmuun tai ovat muuten huvittavia lausua. Muilla kielillä vastaavia? Mikä on ranskan tai venäjän kielen "riiuyöaie"?

No saksan tunnilta jäi päähän "chokoladenladenladenmädchen" eli suunnilleen kait suomennettuna "suklaakaupan kauppiastyttö".

Eli pistäkääs kehiin kielenvääntäjiä!

8
Matkapäiväkirjat / Partiomatkailua Alaskassa
« : 08.12.2005, 18:01:29 »
Northern Attitude on 16 hengen ryhmä lappilaisia partiolaisia, jotka kesällä 2005 tekivät kuukauden matkan viimeiseen erämaahan, Alaskaan. Ryhmän sivuilta voit lukea matkasta vaelluksineen, melontaretkineen, kaupunkikokemuksineen ja kulttuurishokkeineen.

Tervetuloa: www.lappi.partio.fi/northernattitude/

Ja olisi mukava kuulla myös kommentteja...9
Tyhmät kysymykset / Baltiassa junalla?
« : 06.12.2005, 15:15:13 »
Nyt tulee tyhmä kysymys, mutta tajusin just että Baltian maathan ei kuulu reilialueeseen...
a) ovatko tulossa
b) jos joo, milloin
c) jos ei, miksi
d) siksikö että siellä ei ole junaratoja

Joojoo, löytyy googlettamalla. Tiesin vain että joku suutuspäissään kuitenkin googletta minun puolesta...

10
Seuraavat presidentinvaalit vuonna 2012... tuli nykyisiä kepulaisia turhankin monta, mutta 6 vuoden päästä ei puolueiden välillä eroja enää ole...

Oman mielipiteeni sanon myös... onneksi Pikku-G:n kannattajilla ei ole vielä äänioikeutta!

11
Foorumilla on jo pitkälle edennyt ketju aiheesta kuinka monessa maassa on vierailtu. Entäs kotimaa. Luetelkaapas maakunnat joissa olette piipahtaneet.  Syntymä- /asuinmaakunta listan ekaksi. Ja jätetään ne pelkät läpiajot ja junamatkat laskematta. Itse jätän pois myös varhaislapsuuden reissut joista en mitään muista...

Avuksi lista ja kartta Suomen maakunnista, täältä voit tsekata mihin mikin kunta kuuluu:
- http://fennica.net/a/3fc/k3fc.htm
- http://www.nic.fi/~velhonet/resenet/eurooppa/suomi/maakunnatkartta.htm

Eli oma lista:

1. Lappi
2. Pohjois-Pohjanmaa
3. Uusimaa
4. Kainuu
5. Varsinais-Suomi
6. Pohjois-Karjala
7. Kymenlaakso
8. Pirkanmaa
9. Etelä-Pohjanmaa
10. Päijät-Häme
11. Keski-Suomi

12
Tuli muuten tässä mieleen, millainen kielivalikoima keskivertotallaajalla on? Omasta suusta löytyy suomi, ruåtsi, englanti, saksa ja alkeellinen venäjä. Äänestysteknisistä syistä kysynkin kuinka montaa eri kieltä osaatte?

13
Yleinen / Minkä maalaisia eniten ja missä?
« : 16.07.2004, 18:30:19 »
Koitin etsiä olisiko aiheesta aiemmin keskusteltu mutta mutta... ei löytynyt... eli minkä maalaisiin törmää ulkomailla helpoiten, ja varmimmin ja missä. Onko tietyn maan turisteilla jotain teittyä paikkaa jonka ne olisivat kansoittaneet. Tuttujen kanssa juteltaessa tdettiin että esim. rakkaita ruåtsalaisia tuntuu löytyvän joka paikasta...

14
Yleinen / Kuvagalleria Pallontallaajiin?
« : 08.07.2004, 15:46:23 »
Olen pari kertaa (vain pari) tuumaillut että Pallontallaajiin voisi olla aika kova sana eräänlainen kuvapalsta/-galleria. Vaikka keskusteluun yhdeksi osioksi, ellei sitten ihan omaksi hommaksensa. Sinne saisi sitten lähetellä omia kuviansa, muiden kommentoitavaksi ja katseltavaksi. Mitä mieltä ihmiset?

15
Iso-Britannia / Päiväreissu LontooSTA
« : 31.03.2004, 12:43:18 »
Nyt olisi mukava kuulla vinkkejä paikoista, joihin kannattaa tehdä Lontoosta käsin päivän tai korkeintaan parin yön reissuja. Eli ollaan kuun vaihteessa menossa ko. kaupunkiin ja koska reissu on suht pitkä ajateltiin että voisi samalla käydä myös jossain lähikaupungissa. Itse ajattelimme Southamptonia ja Brightonia, joka tosin on entuudestaan tuttu. Olisiko pohjoiseen päin mentäessä mitään mukavaa ja käymisen arvoista paikkaa?

16
Lentomatkustus / Ryan Airin liput?
« : 09.02.2004, 14:13:36 »
Tästä on muistaakseni puhuttu jossain, mutta en läytänyt... jotenka siis alotan uuden aiheen. Myykö Ryan Air lippuja muuten kuin netissä luottokortilla? Onko esim. Tampereen kentällä myyntipistettä? Eli toisin sanoen huoliiko ko. lentoyhtiö matkustajikseen luottokortittomia opiskelijoita...  :roll:

17
Tässäpäs otan puheeksi nämä telkkarin "matkailuohjelmat"... ite olen aatellu että ois siisti kaveriporukalla plagioida Amazing Racea ja lähteä Amazinf Railille samalla periaatteella... tosin ilman kiirettä... oliko kukaan tämä foorumin käyttäjistä aikanaan Far Outissa kilpailemassa? Itse olisi viivana lähtent mutta ku ikä ei tällöin vielä riittänyt... itse pidän tuon tyypin ohjelmsita mutta mitäs mieltä muut?

Ja ei sitte paljastuksia Amazing Racen voittajasta... kyllä me ne itekki netistä löydetään jos halutaan...

18
Ois nyt mahdollisuus lähteä vaihtariksi mutta en tiedä minne! tai sen verran olen antanut itselleni kertoa että Eurooppaan haluan. Is-Britannia olisi ykkössuosikki mutta sain käsityksen sttä se ei ole mahdollinen, joten mitä mieltä olette Irlannista? Kielen vuoksi nämä kaksi maata olisivat suosikkeja. Seuraavaksi olisi saksankieliset maat mutta mikä? Sveitsi kuullostaisi hienoimmalta, mutta jos haluan oppia saksaa jota Saksassakin ymmärrettäisiin niin... eli yleensä, mitä mieltä olette Saksasta, Itävallasta ja Sveitsistä. mihin niistä itse lähtisitte? Olen lukenut saksaa englannin ja ruotsin lisäksi, eli en varmaankaan muun kieliseen maahan välittäisi mennä... Jos joku on itse ollut jossain em. maassa niin olisi kiva kuulla kokemuksia.

19
Yleinen / Pallontallaajia muualla?
« : 30.11.2003, 16:55:10 »
Tuli semmonen mieleen että tietääkö joku onko Pallontallaajien tapaista foorumia muissa maissa. Olisi kiva katsoa mitä Suomesta ja muustakin keskustellaan jossain muualla.

20
Tosiaan haaveena/tavoitteena olisi päästä vuodeksi vaihto-oppilaaksi Englantiin. Onko joku ollut? Kiinnostaisi tietää missä päin jne. Onko siellä jotain paikkaa minne erityisen usein halutaan/joudutaan vai onko mahdollisuutta päästä ympäri maata. Tämähän tosiaan riippuu järjestöstä minkä kautta menossa mutta kuitenkin... Mitä suosittelette? Lontoota, Suur-Lontoota, jotain pienempää suurkaupunkia, maalaiskylää... itseä kiehtoisi Suur-Lontoon alueen "pikku"kaupungit...

Sivuja: [1] 2