Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - poppis

Sivuja: [1]
1
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Opiskelu Saksassa
« : 18.07.2008, 01:29:57 »
Etsiskelin haulla mutta eipä pahemmin ole tätä asiaa puitu.

Eli, onko Saksassa (mielellään Berlinissä tai Hampurissa) mahdollista opiskella suomeksi tai englanniksi? En tarkoita vaihtovuotta vaan ihan koko opiskeluhässäkkää. Millainen jatkokoulutussysteemi siellä on - yliopistoja, ammattikorkeita..? Paljonko ne suurinpiirtein kustantavat? Millainen on hakuprosessi, haetaanko pääsykokeilla vai esim. yo-arvosanoilla (kirjoitin E/L-paperit, onko niistä mitään hyötyä)? Kaikki informaatio on tervetullutta, opolta ei aikoinaan paljoa apua saanut ja Google petti taas kerran.

2
Hei,

muistoista ei löytynyt aiheesta kummemmin tietoa eli tehdään näin.

Olen pitkään pohtinut ulkomailla opiskelua ja USA olisi mieluisin vaihtoehto, (kuulema) korkeista lukukausimaksuista huolimatta. Kokemuksia tai tietoa etsiskelen seuraavista aiheista:

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja? Itselläni on koulutuspohjana ainoastaan lukio. Englantia puhun sujuvasti.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

-Ikähaarukka kouluissa?

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Tuossa taisi olla tärkeimmät. Kaikki info aiheesta on hyvin tervetullutta, en oikein tiedä miten päästä hankkeen kanssa edes alkuun (lukioni opinto-ohjaajasta ei ollut pahemmin apua).

3
Kanada ja Yhdysvallat / Opiskelu jenkkilässä
« : 13.03.2008, 10:08:06 »
Hei,

muistoista ei löytynyt aiheesta kummemmin tietoa eli tehdään näin.

Olen pitkään pohtinut ulkomailla opiskelua ja USA olisi mieluisin vaihtoehto, (kuulema) korkeista lukukausimaksuista huolimatta. Kokemuksia tai tietoa etsiskelen seuraavista aiheista:

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja? Itselläni on koulutuspohjana ainoastaan lukio. Englantia puhun sujuvasti.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

-Ikähaarukka kouluissa?

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Tuossa taisi olla tärkeimmät. Kaikki info aiheesta on hyvin tervetullutta, en oikein tiedä miten päästä hankkeen kanssa edes alkuun (lukioni opinto-ohjaajasta ei ollut pahemmin apua).

4
Aasia / Lentolippujen osto Aasiassa?
« : 07.12.2007, 14:53:42 »
Taidan olla hakukonevammainen kun en aiheesta pahemmin juttua löytänyt.

Eli, olen lähdössä Suomesta Vietnamiin/Thaimaaseen noin kuukaudeksi ja sieltä jatkamassa Oceaniaan. Kannattaako koko reitin lennot ostaa valmiiksi Suomesta (esim. Kilroyn felixible) vai saako Thaimaasta (Bangkokista) halvemmalla? Suomesta varaamisessa olisi se hyvä puoli että sen voisi tehdä hyvissä ajoin, ja täten säästää rahaa. Jos suoraan Bangkokista ostaisi se taas antaisi enemmän vapautta ajankohdan suhteen ja (tämä lienee suurin syy) puskaradiossa kuuluu juttuja että sieltä saisi lennot huomattavasti halvemmalla kunhan ei lentopäivämäärän suhteen ole turhan tarkka.

Miten itse olette toimineet? Mikä on osoittautunut halvimmaksi vaihtoehdoksi, entä muuten parhaaksi (luotettavuus, itse ostoprosessi jne.)?

5
Hei,

miten teiltä on onnistunut läppärin kanssa matkaaminen? Itse olen Aasian kautta menossa Uuteen-Seelantiin, ja lopullisessa määränpäässä olisi läppäri tarpeen, mutta vähän mietityttää sen konkkaaminen pitkin Thaimaata ja Laosta (ylimääräistä painoa/varastu- ja vaurioriski).

Olen myös harkinnut sen postittamista etukäteen, onko tälläinen edes mahdollista? Normipostillahan sitä ei voi lähettää, tunnetusti paketteja ei käsitellä kovin helläkätisesti, onkohan muita (luotettavia) vaihtoehtoja edes olemassa?

Ja lopuksi, suurin osa lentoyhtiöistä sallii käsimatkatavaroihin vain yhden laukun. Läppäriä tuskin voi ruumaan nakata, miten olette onnistuneet sen koneeseen saamaan? Muiden käsimatkatavaroiden feidaaminen ei oikein ole vaihtoehto.

Tackar och bockar.

6
Myönnettäköön että mietin toisinaan vähän turhia muttakun kiinnostaa niin pirusti ja kysymällähän se selviää.

Eli, pähkinänkuoressa: minkäikäisiä opiskelijat Skotlannin (etenkin Edinburghin) yliopistoissa ovat?

Kysyn ihan siksi että itse olen ajatellut sinne lähteä opiskelemaan, mutta ennen sitä haluan kyllä reissata ihan muutaman vuoden. Mietinpä siis että kuinka pitkä aika minulla on lusmuiluun aikaa ellen halua sitten yliopistolla olla sitä vanhempaa ikäluokkaa. Ja kyllä, tämä on minulle melko oleellinen tekijä, en ole ikinä sopeutut hyvin hirveästi itseäni nuorempaan porukkaan.

7
Tiedän että tutkimalla varmaan löytyisi vastaus tähänkin mutta myönnetään nyt että olen saamaton ja laiska. Eli, kertauksen vuoksi:

Kuinka monta kertaa W&H-viisumia voi hakea? Onko mitään tekijöitä jotka estäisivät uuden saannin? Ei kai vaan ole niin että pahimmat pelkoni käyvät toteen ja sen voi saada ainoastaan kerran? Voiko uutta anoa suoraan toisen perään, entä täysin erikseen?

Tiedän kyllä että sitä voi saada jatkettua mikäli tietyt kriteerit täyttyy, mutta itse en ainakaan aio olla hedelmänpoiminnassa sitä vaadittavaa aikaa.

Saakohan tästä nyt mitään selvää? Nojoo, kaikki tieto ja neuvot otan kiitollisena vastaan.

8
Australia ja Oseania / Työviisumi Oseaniaan (ei WH)
« : 01.08.2007, 10:34:02 »
Terve,

koitin jo haulla etsiskella aihetta muttei napannut eli tehdään näin.

Haluan muuttaa Australiaan/Uuteen-Seelantiin, mahdollisesti jopa ihan pysyvästi. Work&Travel-viisumi on toki kätevä reppumatkaajalle, mutta tarkoitus olisi aloittaa ihan uusi elämä toisella puolella maapalloa, ja tärkeä osa tätä olisi vakituinen duuni (Work holidayllahan saa olla yhdessä paikassa korkeintaan kolme kuukautta). Onko kellään kokemuksia aiheesta? Ilmeisesti esim. vuoden työluvan saaminen on pirun vaikeaa, mutta mikä olisi kannattavin tapa yrittää? Kuulin jostain että työpaikka pitäisi olla valmiina, mutta sehän on lähes mahdotonta (kuka nyt palkkaisi ketään ilman kunnollista haastattelua). Jakakaa ihmeessä kaikki tietonne ja niksinne.

Ps. Löytyykö Helsingistä Oseanian lähetystöä?

9
Australia ja Oseania / Surffaus Balilla/Ausseissa
« : 24.04.2007, 12:55:41 »
Hej på er,

olen piipahtamassa (kuten aiemminkin on tullut mainittua) Sydneyssä tuossa heinäkuussa ja mieli tekisi surffaamaan. Ikinä en ole lajia testannut, eli opettajan kanssa olisi tarkoitus aloitella. Onko tämä ollenkaan mahdollista? Surffaako jengi talvella? Entä onko Sydneyssä hyvät mahdollisuudet kyseiseen lajiin? Mieluiten menisin jonkunlaiselle kolmen päivän intensiivikurssille, ehdotuksia?

10
Australia ja Oseania / Sydney heinäkuussa 2007
« : 17.01.2007, 23:58:33 »
Terve,

olen kaikkia neuvoja uhaten päättänyt hylätä Suomen kesän ja lähteä pariksi kuukaudeksi palelemaan Uuteen-Seelantiin. Kotimatkalla ajattelin kuitenkin piipahtaa Ausseissa (pari-kolme viikkoa), tarkemmin ottaen Sydneyyn. Mietinkin tässä lähinnä hostellivarauksia. Heinäkuuhan ei ole mitään ruuhkaisinta turistiaikaa, eli uskaltaisikohan reissuun lähteä varaamatta hostellia? Kun ei mitään maksukortteja oikein löydy eli netin kautta homma menee aika hankalaksi.

Entä kannattaako lähteä Sydneytä kauemmaksi elämyksiä hakemaan? Enintään kolme viikkoa siis aikaa ja budjettiin ei oikein sovi lentely sinne tänne, onko bussilla mitään järkeä lähteä ja jos on niin minne?

Ja sitten muihin asioihin. Te, jotka Sydneyssä olette enemmänkin liikkuneet, osaisitteko suositella hyviä menomestoja? Ei mitkään vaahtobileet yms. kiinnosta, enemmänkin tekisi mieli päästä näkemään paikallisia keikkoja, hyviä rokkihenkisiä pubeja tai muuten vaan käymisen arvoisia mestoja. Päivätekemiset löydän varmaan ihan itse (museot yms) mutta matkaoppaiden suosittelemiin baareihin en kyllä mene kirveelläkään.

Ps. Jos joku muuten siellä sattuu samoihin aikoihin liikuskelemaan niin opas on aina tervetullut. 19-vuotias tyttölapsi Helsingistä siis reissuun lähdössä.

11
Eli olen tuossa ensi vuoden alussa menossa muutamaksi kuukaudeksi moikkaamaan kavereita Uuteen-Seelantiin, mutta kun nyt sinne asti lennän niin ajattelin piipahtaa joko Brisbanessa, Sydneyssä tai Melbournessa. Viikon ajattelin siellä viettää, joko heti matkan alussa (eli heti uudenvuoden jälkeen) tai ihan helmikuun lopussa (jolloin lentäisin sitten sieltä kotiin Helsinkiin). Kyllähän siellä ihmisiin tutustuu, mutta matka-/hengausseura ei silti olisi pahitteeksi. Ihmiset, katukulttuuri, yöelämä ja rentoutuminen kiinnostavat turistinähtävyyksiä ja hirveän aikataulutettua lomaa enemmän. Jos siis joku samanhenkinen tyyppi siellä silloin liikkuu niin hienoa, vielä parempi olisi tavata joku joka vielä tuntisikin hieman mestoja ja osaisi näyttää parhaat paikat.

Edit: Tämä varmaan kuuluisi Matkaseuraa-osioon mutta arvelin tästä tavoittavani paremmin kohderyhmän, siirtäkää jos siltä tuntuu.

12
Tammikuussa 2007 olisi lähtö Uuteen-Seelantiin, muutamaksi kuukaudeksi menossa. Finskiltä kattelin lippuja, alle parin tonnin ei sen kautta pääse. Osaisiko kukaan suositella mitään halvempaa? Entä kuinka aikaisin kannattaa varata? Jos varaan lennon suoraan Uuteen-Seelantiin, tuleeko se halvemmaksi kuin Suomesta Australiaan (siellä voisin oleskella vajaan viikon) ja sieltä sitten eteenpäin? En kysele laiskuuttani tai tyhmyyttäni, vaan ihan siksi että ihmisiltä saa yleensä parempaa infoa kuin lentoyhtiöiden sekavilta nettisivuilta (pikkupräntti jaa aina huomaamatta).

Miten haen viisumin Australiaan (käsittääkseni siellä tarvitsee yli päivän kestävään oleskeluun lomaviisumin)?

Entä onko kukaan hakenut Suomesta käsin "kesätöitä" (eli tammi-helmikuusn aikaan) Uudesta-Seelannista? Kun ei ihan toimettomana viitsisi kahta kuukautta olla, mutta ilman suhteita on työn löytyminen todella vaikeaa. Entä tarvitaanko työviisumi alle kolmen kuukauden työsuhteeseen? Kuinka suuri prosessi sellaisen hankkiminen on?

13
Hei,

haluaisin viettää kesällä kuukauden tai pari jossainpäin Eurooppaa, mieluiten Englannissa ja vieläpä Lontoossa. Jonkunlainen majoitus ja töitäkin pitäisi täältä käsin löytää (ei ole varaa lomailla koko kesää). Englantia puhun sujuvasti joskin Uusi-Seelantilaisella aksentilla, eli kielen ei pitäisi olla ongelma. En kuitenkaan tiedä yhtään mistä aloittaa tai keltä kysyä neuvoa, eli käännynkin pallontallaajien puoleen. Kenelläkään kokemuksia tällaisesta, tai edes jotain puskaradion kautta kuultuja vinkkejä? Kaikki on tervetullutta, kiitos jo etukäteen.

Sivuja: [1]