Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - TongMuan

Sivuja: [1]
1
Maisemanvaihto pakottaa myymään matkailuaiheisia kirjoja:

LP Italy, 8th edition, 2008, 8E
LP Hong Kong & Macau, 6th edition, 2006, 5E
LP Europe on a Shoestring, 3rd Edition, 2003, 4E
Let's Go Southeast Asia 2003 (heikossa kunnossa), 0.20E
G.A. Wallin: Tutkimusmatkoilla arabien parissa, 5E
Anthony Bourdain: A Cook's Tour, 4E
Sukehtu Mehta: Maximum City, 4E
Ewan McGregor & Charley Boorman: Long Way Round, 3E
Warren Fellows: The Damage Done - 12 Years of Hell in a Bangkok Prison, 5E
Ken May: Road Rash, 5E
James Eckhart: Bangkok People, 5E

Sijaitsevat Bonuskirppiksellä Tampereella pöydässä 58, alkaen 18.8 aamupäivällä.

-TongMuan

2
Aasia / Don Muangin ympäristö
« : 04.06.2005, 21:40:19 »
Parin viikon päästä Thaimaan-matkan aluksi olisi edessä muutaman tunnin odotus Don Muangin lentoasemalla Bangkokissa.  Sen verran pitkä, ettei lentoasemalla viitsisi istua, mutta sen verran lyhyt ettei mihinkään kovin kauas kannata lähteä. Onko kenelläkäään kokemusta siitä, mitä lentoaseman lähistöllä (kävelyetäisyydellä) on?

Tiedän, että moottoritien yli menee kävelysilta tai siltoja ja toisella puolella on ainakin rautatieasema. Minkä terminaalien kohdalla näitä siltoja on? Onko rautatieasemalla/ympäristössä ruokapaikkoja (todennäköisesti) vai olisiko lähellä peräti joku ostoskeskus ilmastoituine food courteineen? Tai jotain mielenkiintoista nähtävää?

terv.
TongMuan

3
Tästä asiasta ei ainakaan pikaisella haulla löytynyt keskusteluja. Eli kiinnostaisi tietää, mitä operaattoria muut palstan lukijat käyttävät ulkomaille soittaessaan. Todennäköisesti useimmilla muillakin tavoite on soittaa mahdollisimman halvalla :)

Olen itse käyttänyt puhelimesta soittaessa Globeteliä. Ihan kohtuuhalvat hinnat lankapuhelimiin, mutta matkapuhelinlisä (siis matkapuhelinnumeroon soitettaessa) on 21c/min, mikä kirpaisee aika pahasti, kun juuri matkapuhelimiin käytännössä tulee soiteltua.

Joskus kauan sitten tuli kokeiltua netistä soittamista, mutta äänenlaatu oli silloin liian huono. Tänään instasin lopulta Skypen ja muutaman kokeilun perusteella äänenlaatu on melko hyvä (ääni kuului minulle koko ajan hyvin, mutta toisessa päässä kuulemma välillä vähän pätki - tosin tietokoneeni on vanha ja hidas, voi johtua tästäkin) ja hinnatkin kohdallaan.

Esimerkiksi puhelut lankapuhelimiin monissa Euroopan maissa, USAssa ja Australiassa maksavat 1.7 c/min, ja puhelut kauemmaskin ovat kohtuuhalpoja, esim thaimaalaiseen matkapuhelimeen 9.2 c/min. Suomalaiseen lankapuhelimeen soittaminen maksaa 2.9 c/min ja matkapuhelimiin 16.5 c/min.Puhelut maksettaan etukäteen, lataamalla luottokortilla 10 tai 25 euroa "soittotilille". Hintoihin lisätään 15% alv eli 10 euron lataus maksaa käytännössä 11.50.

En ole Skypellä töissä, vaikka hinnoista innostuneena saatan firman mainosmieheltä vaikuttaakin. Jos jollain on kokemuksia netin kautta soittamisesta muillakin ohjelmilla niin olisi kiva kuulla. Samoin kun edullisista ulkomaanoperaattoreista puhelimella soittaessa. Puhelimeen on kuitenkin paljon mukavampi puhua kuin kuulokemikrofoniin monitorin ääressä....

terv.
TongMuan

4
Lainaus hesarin verkkoliitteestä:
http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076154576945

"Bussilakko uhkaa maanantaina  jo lentoliikennettäkin, kun koneiden tankkauksesta vastaavan ilmailuhuollon työntekijät ovat liittymässä lakkoon. Myös pääkaupunkiseudun veturimiehet ovat menossa tukilakkoon.

Ilmailuhuollon työntekijät aloittaisivat lakon maanantaina ja tiistaina sitä ryhtyy tukemaan ilmailualan unioni."

terv.
TongMuan

5
Aasia / Päiväkäynti Myanmarissa / Kawthoung
« : 16.11.2004, 11:07:05 »
Onko kenelläkään kokemusta päiväkäynneistä Thaimaan Ranongista Kawthoungiin Myanmarin puolelle?

Vuoden 2001 Lonely Planet Thailand kertoo, että Thaimaan puolella noustaan veneeseen, Thaimaan immigration leimaa passin, maksetaan 5 dollaria Myanmarin immigrationissa ja matka jatkuu. Eli passin saisi mukaan ja mitään ylimääräistä paperisotaa ei tarvittaisi. Liekö tämä systeemi voimassa edelleenkin?

Kuulostaa sinänsä järkevältä, mutta suunnittelin viime keväänä päiväkäyntiä Sangkhlaburista ja siellä vaadittu maksu olisi ollut 10 dollaria, olisi tarvittu kaksi valokopiota passista ja kaksi passikuvaa, jotain lappuja olisi pitänyt täyttää ja passi olisi pitänyt jättää rajalle. Eli tämän rajanylityspaikan meininki kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta tai sitten eri paikoissa on todella erilaiset säännökset mikä sekin tuntuu järjettömältä.

Voiko noissa Myanmarin päiväkäyntikaupungeissa ongelmitta käyttää maksuvälineinä bahteja (todennäköisesti, ellei tätä ole erikseen kielletty)? Myös muita kokemuksia erityisesti Kawthoungiin liittyen kuulisin mielelläni :)

terv.
TongMuan

6
Lentomatkustus / Halvalla Bangkokiin NYT!
« : 15.09.2004, 17:31:28 »
Olen moneen kertaan mainostanut  halpoja Bangkokin lentoja kyseleville Finnairin äkkilähtöjä ja nyt niitä saa: Helsinki-Bangkok-Helsinki 440 Euroa! Mahdolliset lähtöpäivät la 18.9 ja su 19.9, paluupäivät to 23.9 ja ma 29.9 eli pisimmillään siis 9 päivän reissu.

Tuo hintahan kannattaa maksaa melkein pelkästä menostakin, jos ei ole oikeutettu Kilroyn tai STA:n opiskelija/nuorisolippuihin. Klikkaa siis itsesi Finnairin veppisivun äkkilähtö-osastolle välittömästi!

terv.
TongMuan

PS. Olin useamman kuukauden kyttäillyt näitä halpoja lentoja ja nyt tulivat sitten juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan kun pitäisi odotella 2. kierroksen työhaastattelun tuloksia yhdestä firmasta :( Joten omalta osaltani taitaa jäädä tämä tarjous käyttämättä..

7
Espanja / Ryanair -kierros ja Gironassa nukkuminen
« : 24.05.2004, 12:47:07 »
Tuli tuossa eilen buukattua ensi kuulle seuraavanalainen kierros Ryanairilla:

Tampere-Frankfurt
Frankfurt-Barcelona
Barcelona-Pariisi
Bryssel-Tukholma

Lippujen hinnaksi tuli kaikkine kuluineen yhteensä n. 130 euroa (hakukoneen ilmoittamat hinnat ilman kuluja n. 80 E) ja joka kaupungissa viivyn parisen päivää. Pariisista Brysseliin ajattelin suoriutua junalla ja Skavskastahan pääsee Suomeen aina jotenkin. Lippujen osto onnistui Sammon electronilla, mistä on täällä aiemminkin mainittu. Olisin mieluummin maksanut normaalilla Visalla mutta siitä olisi tullut lisämaksua useampi euro / lento (onko tämä laillista, ainakaan kaupat eivät kai saa periä lisämaksua luottokortista?).

Mutta sitten varsinaiseen kysymykseen. Saavun Girona-Barcelonaan illalla ja ajattelin nukkua lentokentällä sen yön ja samoin yön ennen Barcelonasta lähtöä, kun lento lähtee jo 6.30. Onko kenelläkään kokemuksia? Ilmeisesti tuolla ei ole erikseen mitään turvatarkastettujen aluetta jonne pääsisi pelkästään lipulla, vaan pitää nukkua yleisessä odotushuoneessa johon siis kuka tahansa voi tulla? Ainakin Ryanin check-iniin pääsee vasta 2 tuntia ennen lentoa...

Muutenkin vinkit noihin Ryanairin kenttiin ja myös reissun kohteisiin liittyen (esim. erityisen halvat majapaikat tai jutut joita matkaoppaista ei löydy) ovat tervetulleita. Bryssel on kohteista ainoa kaupunki, jossa olen käynyt aikaisemmin. Ja tiedän toki, että tietoa löytyy myös sekä kirjoista että vepistä... ja ehkä myös näistä foorumeista hakua käyttäen. Sitä vinkkiä ei siis tarvitse antaa :)

terv.
TongMuan

8
Matkapäiväkirjat / K-Aasia ja Eurooppa 2004 (SK)
« : 07.05.2004, 16:24:09 »
Tervehdys,

Olin helmi-huhtikuussa vajaat 7 viikkoa Kaakkois-Aasiaa kiertämässä. Nyt kaksi viikkoa tästä eli Laosin reissu ja vähän Pohjois-Thaimaata thaimaalaisen kaverin kanssa on dokumentoituna kuvien kera osoitteessa:

http://kotisivu.mtv3.fi/tongmuan/laos/

Laosissa käyttämämme reitti on ehkä reppumatkaajien yleisin eli Bangkokista ensin Vientianeen, sieltä Vang Viengiin ja Luang Prabangiin ja sitten veneellä Huay Xaihin Thaimaan rajalle. Tämän jälkeen jatkoimme Chiang Maihin ja Paihin ja takaisin Bangkokiin. Matkaan mahtui mm. luolia, paikallisbusseja, vesipuhvelin selässä istumista, vesipuhveleilta karkuun juoksemista, vuoristokylän lapsille jongleerausta, illallinen laoslaisessa talossa...

Lukeminen kannattaa aloittaa johdannosta. Ja jos haluaa vain vilkaista, onko juttu lukemisen arvoinen, niin mielenkiintoisin osa matkasta on ehkä Vang Viengin sivu.

terv.
TongMuan

Edit: Matkakertomuksella uusi osoite.
Edit2: Lisätty SK :)

9
Lentomatkustus / Opiskelijahintaiset lennot (ISIC)
« : 19.04.2004, 14:50:33 »
Terve,

Tapahtui pari viikkoa sitten Bangkokin Don Muang -lentokentän lähtöselvityksessä: virkailija halusi nähdä ISIC-korttini. Olin tätä ennen lentänyt opiskelijahintaan jo varmaan toistakymmentä kertaa, eikä korttia ollut koskaan aikaisemmin kysytty muualla kuin matkaa varatessa. Olikohan Finnairin virkailija ensimmäistä päivää töissä ja yli-innokas vai onko joltakin muultakin korttia joskus kysytty?

Aikansa kaiveltuani kortti sitten onneksi löytyi, mutta mitähän olisi tapahtunut jos korttia ei olisi ollut? Olisiko minut voitu jättää lennolta tai pakottaa maksamaan lisää? Toisaalta olisin iänkin perusteella GO25-kortilla ollut oikeutettu ko. alennettuun hintaan. Joillakin reissuille en ole ISIC-korttia edes viitsinyt kantaa mukana. Kortilla kun ei ainakaan Aasiassa pahemmin alennuksia tai muutakaan hyötyä saa ja toisaalta aidon näköisiä kopioita on myynnissä avoimesti esim. Khao Sanilla. Eihän korttia Suomessakaan hyväksy esim. VR tai matkahuolto.

Onko joku muuten käyttänyt Thaimaasta tai Venäjältä ostettua ISICiä lentojen varaamiseen? Mistä ylipäätään voi erottaa aidon ja väärennetyn kortin? Kortin numerosta ehkä, mutta tarkistavatko lentoyhtiöt näitä?

terv.
TongMuan

10
Lentomatkustus / Halpalentoja Thaimaassa
« : 22.01.2004, 18:10:38 »
Morjens,

Malesialainen halpalentoyhtiö Air Asia on näköjään tullut Thaimaan reiteille. Lisäksi näyttäisi lentävän Bangkokista Malesian puolella Kuala Lumpuriin ja Johor Bahruun (eli Singaporeenkin pääsee kätevästi).

Tarjoushintoja Thaimaan sisäisillä reiteillä:
BKK-Khon Kaen 500 baht
BKK-Chiang Mai 600 baht
BKK-Phuket 800 baht
BKK-Hat Yai 900 baht.

Noita halpoja lippuja näyttää tosiaan oikeasti olevan saatavilla, kun vaan varaa riittävän aikaisin. Koitin bookkausenginessä ja todelliseksi hinnaksi lennolle Bangkokista Chiang Maihin veroineen ja maksuineen helmikuun loppupuolella tulisi 802.50 bahtia.

Hinta ei todellakaan ole paha, kun miettii mitä yöjunalla meno maksaisi ja bussit taas on jo ihan toisessa mukavuusluokassa :). Tosin varmaan noita halpoja hintoja ei ihan paria päivää ennen matkustamista saa, eli jos meinaa lentää, täytyy suunnitella reissua vähän tarkemmin etukäteen.

Sivuja: [1]