Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - minnam.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Eiköhän se Thaimaa ala olemaan pikku hiljaa se uusi Kanaria ja Kanaria puolestaan ala pääsemään irti brittituristien läskinkärvennys -kohteen maineesta.

2
Thaimaa / Vs: Edullisesti Thaimaahan
« : 31.08.2008, 22:28:28 »
Jep, Kiitos Luke_

Laitetaan tämä lukkoon.

- Minnam.

3
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 25.08.2008, 20:36:53 »
Voisiko tuohon keskustelu-linkistä vievälle sääntösivulle saada loppuun linkin, josta pääsisi eteenpäin alueille? Sehän ei tule näkyviin heti kuin valtavilla näytöillä, joten tuskin vaikuttaa sääntöjen lukemiseen tai lukematta jättämiseen.

Myös sivujen alalaidoista löytyy nyt tuo sivujen yläosien "linkkipuu".
Juu, mut kaipaan vähän isompaa ja näkyvämpää, sellaista mitä ei tartte tihrustaa, kun tuo nykyinen murupolku on niin turkasen pieni.


4
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 25.08.2008, 18:42:17 »
Voisiko tuohon keskustelu-linkistä vievälle sääntösivulle saada loppuun linkin, josta pääsisi eteenpäin alueille? Sehän ei tule näkyviin heti kuin valtavilla näytöillä, joten tuskin vaikuttaa sääntöjen lukemiseen tai lukematta jättämiseen.

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Kristityt
« : 21.08.2008, 16:19:58 »
Ja vaikka tämä olisikin totta, ja jeesus tyyppi olisi todella ollut jumalan poika, niin onko hän näiden opetusten mukaan sellainen tiukkapipo joka ei halua ihmisten olevan onnellinen? Voin vain kuvitella hänen juttelevan opetuslastensa kanssa: "Tottakai, kaikki rammat ja varkaat saavat tulla luokseni, murhaajat, spitaaliset, raiskaajat, kaikki ovat tervetulleita jumalan valtakuntaan. Homot? Ei vittu, niitä en voi sietää, perkeleen friikit."

Jeesus ei käsittääkseni sanonut homoista yhtään mitään. UT:n homojutut taitavat olla kaikki Paavalilta.

Joo, Jeesus ei puhunut homoista mitään, mutta haettu idea tuossa tullee selväksi. Onko siihen jotakin "syytä"?

6
Oudoin asia oli paikallinen iskelmaviisut. Katoin ensin, etta ihan ok musiikkia, mutta kamera siirtyi yleisoon. Siella oli pelkkia miehia. Naisethan ei saa osallistua naihin tilaisuuksiin. Outo juttu minusta. Mutta sinua on varoitettu.

Raps
Ei liene kenellekään yllätys, että naisen asema kyseisissä maissa eroaa pohjoismaalaisesta asemasta. Mutta toki hyvä, että varoitit ja kerroit oman mielipiteesi.

7
Mä en osais kuvitella muulla kuvaavanikaan ku järkkärillä...
Itse en taas kuvittelisikaan kuvaavani järkkärillä. Olen amatöörikuvaaja enkä ymmärrä hölynpöläystä kuvaamisen hienosäädöistä. ......... Kuitenkin aika paljon tällaisia järjestelmäkamerakuvaajia näkee maailmalla räpsimässä kuvia.

Riippuu niin tarpeesta. Amatöörikuvaajan ei ole mitään järkeä kuvata järkkärillä, koska kuvan laatu tuskin siitä paranisi, saatika kuvausmukavuus. Monille on tärkeintä dokumentoida ja saada muistoja. Itse kuvaan järkkärillä, ja kyllä varmasti myös räpsin niitä kuvia. Mutta kun matkalla kuvaan on tarkoituksena joko ottaa oikeasti hyviä kuvia tai sitten dokumentoida ja saada itselleen muistoja. Jos otan niitä "oikeasti hyviä kuvia" saatan istua siellä pellon pientareella tunteja ja odottaa oikeaa valoa, miettiä kuvakulmia, testata eri asetuksilla ja oikeasti paneutua aiheeseen. Joskus haluan ottaa kuvan jostakin kohteensta ihan vain muistoksi, "että tälläinenkin siellä sitten oli", en välttämättä sitä kovin kauaa mieti. Näidne kuvien ottaminen saattaa vaikuttaa tältä räpsimiseltä ja sitähän se tavallaan onkin. Järkkärit kun ovat niin halpoja nykyään, että kenellä tahansa on mahdollisuus niitä ostaa, lisääntyy niillä räpsijöidenkin määrä.

Toisekseen kameramalli riippuu myös kohteesta. Kannattako lähteä ison, huomiota herättävän kameran kanssa Keski-Amerikkaan tai mustaan Afrikkaan, sitä kannattaa miettiä.
Mutta jos yksi suuri syy matkailuun on se, että pääsee kuvaamaan uusia kohteita, on siinä järkkärin raahamisessa syytä.

Joskus Afrikassa on tullut vaivaantunut olo, kun äärimmäisen köyhyyden keskellä napsii kuvia köyhyydestä omaan valokuva-albumiinsa. Se ranskalaismies, joka oli vaihtanut kameran piirroslehtiöön oli tehnyt minusta fiksun ratkaisun. Ja kuinka kauniita kuvia hän piirteli ja maalailikaan!
Köyhyyttä voi dokumentoida monella tapaa. Itse välttelen sosiaalipornokuvia köyhistä ihmisistä, sillä se ei mielestäni ole edes hyvien tapojen mukaista. Kuvaan kuitenkin todella paljon ihmisiä, osa heistä on varmasti köyhiä, mutta kuvan voi ottaa monella tapaa. Voi sitoa sen ihmisen siihen köyhyyteen tai sitten ihmisen voi irrottaa siitä köyhyydestä, ottaa henkilökuvan, joka kertoo jotakin kuvattavasta, mutta ei kuvattavan köyhyydestä.
 
Viime matkalla Portugalissa minulla oli mukana maalaustarvikkeet. En avannut värejä tai kaivanut sivellintä. Kuvaus on minun juttuni, eikä mielestäni siinä ole eroa millä tavalla asiat dokumentoi. Yhtä hyvin se taidokas piirtäjä voi piirtää sitä köyhyyttä kuvaaja kuvata. Kumpi on pahempi? Kummassakin pystyy halutessaan liioittelemaan ja vähättelemään niin paljon kuin haluaa.

8
Alan mies. Ehdottomasti.
 ;D
Teidän pitäisikin tavata. Ehdottomasti.

Ootsä tavannut molemmat kun osaat noin suositella? ;D
Joo, näin mulle on kerrottu :)

9
Alan mies. Ehdottomasti.
 ;D
Teidän pitäisikin tavata. Ehdottomasti.

10
Italia / Vs: Rooma
« : 10.08.2008, 16:40:10 »
Mistä olette muuten onnistuneet ostamaan hyvän Rooman kartan?
:) http://maps.google.com/ tai http://maps.live.com/ live.comin palvelussa saa lisäksi vaihdettua kuvakulmaa ja joitakin kohteita pääsee zoomailemaan todella lähelle.
Ja sitten paikalle päästyä Terminin turisti-infosta ilmainen kartta tai pari.


11
Ylläpito tiedottaa / Vs: Ehdota uutta moderaattoria
« : 08.08.2008, 17:05:50 »
Joo! Fisu modeksi.
Varmasti asiansa osaava henkilö, jolla riittää tarmoa hommaan näkemyksestä puhumattakaan.

Räväkkyydestä huolimatta uskon, että Fisu hoitaisi homman reilusti ja tehokkaasti.

12
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 07.08.2008, 18:43:42 »
Kun keskustelualueen otsikkona on Omatoimimatkailu > Lentomatkustus > Ryanair, tuntuu lentokonetta/lentoyhtiötä vain paikasta toiseen siirtymiseen tarvitsevan pallontallaajan kannalta kaukaiselta keskustella jonkun yhtiön lentokenttämaksujen maksamiseen liittyvistä ongelmista. 8)
Oikeasti, kuka sinulle maksaa tästä ylistämisestä?

Eihän kukaan "normaali" ihminen voi suhtautua mihinkään noin kritiikittömästi.

Ja tottakai ne kassakriisit kiinnostaa asiakkaita. Erityisesti, mitä lentämiseen tulee.

13
Yleinen / Vs: Paikallisten kunnioittaminen
« : 27.07.2008, 19:32:55 »
Enemmän mikä minua häiritsisi olisi joku naureskelu, ja just se valokuvissa poseeraaminen, kovaääninen puhe, piereskely ja muu sikailu. Onneksi mitään sellaista en paikassa vieraillessani nähnyt, hyvin hyvin hiljaisena ja jopa kalpeina ihmiset kuljeksivat ympäriinsä itku silmässä (kuten itsellänikin oli)
Itse olin juuri muutama paiva sitten tutustumassa Dachaun keskitysleiriin. Otin alueella kuvia, mutta lahinna dokumentoidakseni itselleni. Kuvissa ei kukaan poseerannut. Mutta suu loksahti auki kun nain eraan poseerauksen. Museossa oli patsas, jossa oli lukuisia leirilla olleita ihmisia jonossa. Eras amerikkalainen sitten meni tanne jonon jatkoksi ja otatti itsestaan kuvan oikein mairea hymy huulella. Minkalainen ihminen tekee niin?

14
Eurooppa / Re: Totisia torvensoittajia!
« : 14.02.2008, 19:57:06 »
Lainaus käyttäjältä: "kaima"

Satun olemaan 55-vuotias mies, jolla on tähän mennessä 26 vuotta kunnallista palvelua takana. Suomessa ei ole kunnallisia lentoyhtiöitä!

Aika hurjaa kyllä, että 55-vuotias mies provosoituu sitten näistä teinien teksteistä.
Lainaus käyttäjältä: "kaima"

"Jos mistään muusta ei pysty täällä kirjoittamaan kuin yhdestä ja samasta lentoyhtiöstä ansaitsee jo tuon trollin Twisted Evil leiman otsaansa." Sinäkö se annat täällä kullekin ansioiden mukaan?

Lainaus Pallontallaajien säännöistä:
9 § Kaikki turha provosointi on kiellettyä. Jos joku provosoi, takaisin provosointi on yhtä kiellettyä. Tällaiset tapaukset tulee jättää omaan arvoonsa, eikä kaataa lisää vettä myllyyn.

11 § Mainostaminen on kiellettyä foorumilla. Mikäli yritys haluaa mainostaa Pallontallaajien sivuilla, tulee heidän ottaa yhteyttä sähköpostitse [email protected]


Itse melkein lasken Kaiman teksti tuohon mainostamiseen. Tai ainakin provoamiseen. Tai ainakin niihin tarttumiseen.  Tätä toki teen itsekin parhaillaan..

--
Lainaus käyttäjältä: "tinna"
-Tuota Pariisia emme haluaisi jättää pois, muilla ei ole niin väliä.


Jos Pariisi on ehdoton kohde, niin valitsisin ehkä muut kohteet myös  läntisen Euroopan alueelle, esin saksaan, Sveitsiin tms. jotta lentomatka pysyisivät lyhyinä. Kannattaa katsoa halpalentoyhtiöistä myös myair sekä muiden lentoyhtiöiden tarjoukset.

15
Lainaus käyttäjältä: "sanela"
Lainaus käyttäjältä: "minnam."

Tämä tiukka modaus on ollut ainoa syys miksi olen jaksanut täällä foorumillä käydä edes sitä vähää, mitä nykyään käyn. Jos tilanne tästä heikkenee pyyhin pallukat mielestäni. Tämä voi toki olla vain minun menetykseni.


Ihan sivuhuomatuksena, että tämä ns. aktiivikäyttäjien jatkuva "määkylläkohtalakkaankäymästätäällä" -uhoaminen voisi alkaa vaikuttamaan uskottavammalta, jos he ihan oikeasti poistuisivat foorumilta eivätkä vain kävisi tasaisin väliajoin täällä kertomassa siitä ;)


Totta :)
Mutta puolustellaan sen verran, jos ennen kirjoitin kolme viestiä päivässä, nykyään kirjoitan yhden viestin kuukaudessa... Tänään kaksi.

Mut joo.. oli kyllä aika ot:tä taas :)

16
Lainaus käyttäjältä: "Chap"

Tämä on hyvin kuvaava vastaus siitä miten ilmeisen moni palsta-aktiivi toivoo tämän foorumin toimivan: asioita ei toistella, vaan ne pitäisi kaivaa hakutoiminnolla jostain ketjujen syövereistä.

Tämä on ainoa tapa pitää foorumi edes joten kuten selkeänä ja käytettävänä.

Lainaus käyttäjältä: "Chap"

Ei nyt tule mieleen yhtäkään toista foorumia, missä olisi samaan aikaan a) näin tiukka modaus ja b) uusia käyttäjiä pursuaa sisään kovaan tahtiin.

Tämä tiukka modaus on ollut ainoa syys miksi olen jaksanut täällä foorumillä käydä edes sitä vähää, mitä nykyään käyn. Jos tilanne tästä heikkenee pyyhin pallukat mielestäni. Tämä voi toki olla vain minun menetykseni.


Lainaus käyttäjältä: "Chap"

Yksi vaihtoehto on antaa enenevissä määrin aiheiden monistua ja ketjujen rönsyillä ja puuttua vain selviin väärinkäytöksiin.

Jos vain väärinkäytöksiin puututtaisiin, niin miten kuvittelet, että ne kymmenet rekisteröitymättömän käyttäjät voisivat löytää etsimänstä tiedon. Ketjuja samasta aiheesta yhdellä tai kahdella, yleensä puuttellisella, vastauksella olisi kymmeniä.  Tai, että kuka jaksaisi aina vastata näihin samoihin kysymyksiin kerta toisen jälkeen? Haku on oikeasti hyvä asia, eikä sen käyttö sentään mahdotonta ole.

17
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 14.09.2007, 08:57:08 »
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"
Itse junailin Italiassa viime kesänä, enkä kyllä kertaakaan maksanut lisämaksuja.  Ostettiin kaikki junaliput niistä automaateista.

Koska ic ja Eurostar lisämaksu sisältyy lipun hintaan, jos ne automaatista ostatte :)

Eurostarissa on parhaat penkit, mutta jalkatilaa kehnonlaisesti, etenkin jos joutuu samaan settiin 2 ison miehen kanssa ja yhden valtavan naisen.

18
Lainaus käyttäjältä: "sonya-"
pelkällä varauskoodilla pitäisi homman järjestyä, mutta jäi vähän hämäämään. Lisäksi ihmettelen, miten menomatka kestää alle 3h mutta paluu melkein viisi tuntia?
no, toivoa sopii että kaikki menee niinkuin pitääkin.

Pelkän varauskoodin avulla matkaan kyllä pääsee.
Matka kestää kyllä ihan yhtä pitkään molempiin suuntiin, mutta ajat ovat paikallisia aikoja, joten siksi tuntuu menevän vähän oudosti. Kyllähän se varmaan lukee niissä lirpakkeissakin.

Tai kyllähän matka-ajassa on vähän eroa siihenkin nähden mihin suuntaan lennellään ja millaiset tuulet on.

19
Italia / Rooma
« : 27.08.2007, 08:27:11 »
Trasteveressä, Piazza San Calistolla on yksi valikoimaltaan erittäin hyvä olutravintola. Varokaa sekoittamasta lukuisiin muihin ravintoloihin, paikassa on pieni terassi ja se on pizzeria San caliston oikealla puolella poikittain jos seisotte keskellä piazzaa.

Itse en mitään oluesta tiedä, mutta silloiset matkaseuralaiset olivat aivan haltioissaan kyseisen paikan valikoimista :)

20
Junamatkustus / Vs: Junamatkustus Italiassa
« : 22.08.2007, 16:39:15 »
mutta eivät ne kaikki ole läpeensä huijareita. Tai rautitieasemilla varmasti ovatkin, mutta kerran Veronassa en huolimattomuuttani jäänyt vaihtorahoja odottamaan, meinasi siinä tullut paninille hinnaksi sitten 50€, mutta kassitäti lähti juoksemaan perääni rahojeni kanssa. Olin kyllä kovin yllättynyt ja kiitollinen samalla. Kiitoksen muistin jopa sanoa tämän yllätyksen keskellä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21