Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - x26

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Ravintola taitaa olla kahteen asti auki tai niin kauan kuin asiakkaita riittaa.
Entäs hinnat? Muistaakseni olutta tarjoiltiin puolen litran pulloissa ja hinta oli tasoa 2-3 euroa. Onkohan vieläkin?

2
Mikä on nykyinen hintataso Tolstoi-junassa Moskovaan? Onko Ravintolavaunu yöjunassa auki koko matkan ajan?

3
Yleinen / Vs: Jääkiekkomatkailu
« : 27.07.2010, 16:49:10 »
Onko jollain tietoa lippujen hintatasosta normaaleissa runkosarjan peleissä? Entä olisiko jollain sattumalta tietoa tuosta Phoenix matsista? Saako lippuja vielä jostain ja mitä maksaisi?
Istuin viime kaudella hyvällä paikalla ja hinta oli reilut 20 euroa (runkosarjassa). Lippuja sai ainakin viime kaudella tuolta: www.bilesuserviss.lv/eng/

4
Nyt on pienoiseksi kysymysmerkiksi ilmestynyt Prahassa lipun ostaminen tuohon Praha-Krakova junaan.
Kysymys on yöjunasta, (jonka nimi oli muistaakseni silentia,silencia tai jotain vastaavaa hiljaisuuteen liittyvää) josta löytyy internetistä vain aikataulut monestakin paikasta, mutta ei mistään hintoja. On ainoa suora juna krakovaan ja aika mukavaan aikaan.
Mistä tuollaiseen saisi liput? Matkatoimistosta, Juna-asemalta, jostain muualta mistä?
Ainakin juna-asemalta saa lippuja. Suoraan päiväjunaan (klo 10.11-18.24) voi ostaa lippuja myös verkosta: Tshekin rautatieyhtiön tarjous Puolaan

Menolipun hinta näyttää olevan 494 korunaa, noin 20 euroa.

5
Tulen asustamaan Kosicessa, mutta viikonloppureissu Bratislavaan on ainakin suunnitelmissa. Slovakiassahan on paljon kauniita vanhojen kaupunkien alueita, vanhoine rakennuksineen, mutta osaatteko suositella jotain vähän erikoisempaa, joita ei joka turistioppaasta löydy?
Turistioppaista en tiedä, mutta Košicessa voi kesäkelkkailla:

http://videoalbumy.azet.sk/bobova-draha-kosice/Yy0a0XCwuucnTxBk/

Tuo rata on kaupungin ulkopuolella, mutta sinne pääsee bussilla. Lisää kuvia löytää hakusanoilla Bobová dráha Košice.

Kaupungin ulkopuolella on myös rappiolla oleva asuinalue, jota ei todellakaan mainita turistioppaissa: Luník IX. Tuonne en kyllä menisi ilman paikallista seuraa, mutta en tiedä tarkasti mikä on turvallisuustilanne.

6
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 12.04.2010, 03:19:10 »
Ilmeisesti kannattaa opetella muutama fraasi ukrainaksi, ennen sinne menoa. Kuinka paljon puhekielenä sitten ukraina eroaa venäjästä? Sama kun Viro ja Suomi?
Kyllä nuo hieman lähempänä toisiaan ovat, mutta asenne saattaa juuri Lvivissä olla tiukempi. Esimerkiksi "da" on ulkomaalaisenkin suusta huono vastaus, kun pitäisi sanoa "tak". Kaveri pysäytti kaksi nuorta miestä kadulla ja kysyi venäjäksi myöhään auki olevista ravintoloista. Vastaus oli melko tyly "ymmärsimme kysymyksen, emme vastaa venäjäksi". Ehdotimme englantia ja saimme ytimekkään vastauksen. :)
Lainaus
Meinattiin hommata yö "Retro Hostel Shevchenko" nimisestä mestasta. Kuvaus kuullostaa aivan käsittämättömän hyvältä. On jaguzzia, ilmaista wifiä, joka huoneessa oma vessa ja suihku, tv:t ja pelit ja vehkeet. Ja hinta on ihan naurettavan alhainen. Kusetusta?
Ei välttämättä. Ukraina on halpa maa. Jacuzzin varaan en kuitenkaan laskisi, kun Lvivin yleinen putkiverkosto tarjoaa lämmintä vettä aika harvoin. Ihan tuoretta havaintoa tuosta vedestä ei ole, mutta tilanne lienee sama kuin aiemmin. Lämmintä vettä saa aika monessa paikassa vain rajoitetun ajan, tyyliin tunti aamulla ja puoli tuntia illalla.

7
Eurooppa / Vs: Moldova
« : 07.04.2010, 04:46:23 »
Reitiksi on varmistumassa Odessa - Tiraspol - Chisinau.

Miten sen Moldovan maahantuloleiman kanssa siis?
Siitä puhuttiin aiemmin nimellä "Moldovan viisumi". Sellaista siis tuskin on olemassa, kunhan keksivät tekosyitä rahastukseen Tiraspolin valtakunnan rajalla. Oskari100:n raporttia tukee Wikitravel:
Lainaus
Buses from Odessa go through Tiraspol, and you will absolutely, positively have problems at the Ukraine-Transnistria border.
Itse yritin tuota rajanylitystä loppuvuodesta '06. Päästiin kyllä samaan koppitilanteeseen kuin Oskari100, mutta sen jälkeen ei homma enää edennyt. Näin siitä huolimatta, että Sheriffivaltion viralliset turismisivut väittivät jo silloin samaa kuin nyt, että minkäänlaista viisumia ei tarvita: http://visitpmr.com/visa.html

8
Tänä kesänä ei kyllä tarvinnut passia kertaankaan näyttää Ukrainassa junalippua ostettaessa (eikä muuten viime vuonnakaan).
Olen kyllä joutunut näyttämään passia (tai ajokorttia?) Ukrainassa. Siitä on kuitenkin 3-4 vuotta aikaa. Ostitko liput asemalta vai matkatoimistosta? Oliko kyseessä pitkän matkan juna, ja tarkistettiinko liput heti ovella?

9
Noissa kaikissa lippuja saa luukulta ja junasta. Ukraina on poikkeus, siellä junat usein täynnä ja liput on ostettava etukäteen. Ukrainassa lippuluukulla tarvitaan passi ja usein myös lappu, jossa oma nimi on kirjoitettu kyrillisin kirjaimin.

Tsekissä ja Slovakiassa ryhmäalennusta saa luukulta aina, kunhan ei matkusta yksin.

10
Eurooppa / Vs: Auschwitzista ja Puolan suolaluolista
« : 14.07.2009, 17:13:56 »
Keskitysleirin alueella palveluita on aika rajoitetusti. "Auschwitzin kaupungista" Oswiecimistä kuitenkin löytyy jonkin verran ravintoloita, esimerkiksi www.hotelgalicja.com. Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.mpit-oswiecim.neostrada.pl painamalla ensin brittilippua ja sen jälkeen sinistä laatikkoa Oswiecim-tekstin oikealta puolelta.
Suunnitelmissa on reissata autolla mm. Krakovan suunnalla ja vierailla myös Auschwitzissä. Sanokaahan sillä käyneet, voiko sinne viedä 7-10 v ikäiset lapset, vai onko liian järkyttävä kokemus.
En missään nimessä veisi pieniä lapsia alueelle. Saattaa olla todella järkyttävä kokemus, ja sen lisäksi noin aikainen käynti saattaa turhaan hillitä myöhempiä käyntejä. Se on kuitenkin sen verran ankara paikka, että todella harvat käyvät yhtä kertaa useammin. Itse kävin 25-vuotiaana ja silloinkin teki tiukkaa, että pystyi ottamaan sen valtavan tietomäärän kerralla vastaan.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Mihin mennä rauhoittumaan ?
« : 08.07.2009, 01:26:13 »
Paljonko on rahaa ja aikaa? Varsinkin rahatilanne vaikuttaa paljon siihen, minkälainen reissu sopii mietiskelyyn. Itäisen Euroopan pikkukaupungeissa huomaa usein, miten sekä sopiva ympäristö, että alhainen hintataso rauhoittaa. New Yorkissakin oli kaiken toiminnan keskellä ihan hyvä istua johonkin mietiskelemään, mutta siellä joutui kuitenkin välillä puntaroimaan, paljonko haluaa panostaa esimerkiksi kahviin. Pikkuasioita, mutta joskus todella ratkaisevia!

12
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 03.06.2009, 01:08:59 »
"Parikymppinen miliisipoika" on täysin voimaton jos vastaus rahakyselyihin on tiukka ei. Kuulustelu saattaa jatkua asemalla, mutta miliisin himoamaa käteismaksua ilman kuittia ei voi virallista tietä saada läpi, kertoi paikalliset vaihto-oppilaat. Oma maksu väheni kaavalla 50 dollaria - 20 dollaria - 0, kun nuori miliisikaksikko huomasi, että toiminta on turhan kovaäänistä ja herättää turhaa huomiota kadulla keskellä yötä.

13
Praha-Wien-Ljubljana-?
Vaikka Prahassa on paljon muutakin, suurimmat nähtävyydet ovat aika lailla samanlaisia turistirysiä kuin Wienissä. Suosittelisin jotain hieman "tavallisempaa" noiden väliin. Esimerkiksi Brno ja Olomouc ovat suurinpiirtein matkan varrella, ja meno on selvästi aidompaa kuin Prahassa.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: prahasta puolaan junalla?
« : 25.01.2009, 20:08:32 »
Huonolta näyttää... Tuohon junaan saa kyllä lippuja, mutta ei perille asti. Sen viimeinen asema Tšekin puolella on Bohumín, ja hinta sinne 16 euroa.

15
Eurooppa / Vs: Patikoi Slovakiassa
« : 25.01.2009, 19:46:04 »
Slovakian tavalliset junat yleensä myöhästelee jonkin verran, mutta ei pahasti. Bratislava-Poprad -reitillä junia kulkee kellon ympäri, päivällä parin tunnin välein. Hinta pyörii 15 euron molemmin puolin, IC-junasta parin euron lisämaksu. Matka kestää IC-junalla vajaat 4 ja tavallisella junalla vajaat 5 tuntia.

Košice on aika hiljainen paikka, jossa kuitenkin kaikki toimii hyvin ja ravintolaruoka on halpaa. Kaupungin ulkopuolella (kuitenkin paikallisbussilla pääsee) on pieni hiihtokeskus, jossa "summer bobsleigh". Ei tuo mitään lähellä kuolemaa -tuntemuksia esiin tuonut, mutta kyllä kokeneillakin äijillä kädet vähän tärisi. 8) Galleriassa osoitteessa http://www.kavecany.sk/gb/fotogaleria.htm on pari huonoa kuvaa myös tuosta kesäkelkkailusta...

16
Tyhmät kysymykset / Vs: prahasta puolaan junalla?
« : 25.01.2009, 05:55:47 »
Saako tolle Praha-Krakova välille ostettua lippua netistä mistään?
Nyt saa, osoitteesta eshop.cd.cz. Ylhäällä oikealla on pieni brittilippu, mistä saa kielenkin astetta helpommaksi.  :D

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Kielitaito matkalla??
« : 15.01.2009, 05:14:40 »
En kylläkään yksin matkaan olisi lähdössä, mutta onko turha haaveilla tämmöisestä reppureissaamisesta jos ei kielipäätä ole vai pitääkö vain tyytyä niihin aurinkomatkojen valmis matkoihin???:(
Jos porukka on toimiva, kaikkien ei tarvitse osata kaikkea. Itse annan aina kaikki kartat kavereille, kun olen onnettoman hidas lukemaan niitä. Samalla tavalla kielihommia voi jakaa keskenään - ei siinä kukaan kuitenkaan ulkopuoliseksi jää. Usein siitä on vain hyötyä, jos porukassa on vain yksi "kielikunkku" kerrallaan, kun ei tarvitse joka kerta erikseen miettiä kuka sinne lippuluukulle lähetetään.

18
Eurooppa / Vs: Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 12.01.2009, 03:08:56 »
kapakoissa jutusteltiin paikallisten kanssa jotka yritti opettaa meille Puolaa, ja nauroivat kun ei osattu edes sen mäkihyppääjän nimeä lausua oikein.
Se lausutaan Mauish! 8)

Muuten komppaan edellisiä. Puola on todellinen on/off -maa, missä varsinkin ekalla käynnillä tarvitaan hyvää säkää tai tarkkaa, etukäteen tehtyä pohjatyötä että pääsee sinne jiitun mainitsemille "oikeille mestoille". Viime käynnin aikana (Wizzairilla Gdanskiin) Puolalaisten kielitaito vaikutti ihan ylivertaiselta, kun kakkosdivarimatsin makkaranmyyjätkin tykitti smalltalkia. :o Aiemmilla käynneillä on Varsovan keskustassakin ollut välillä vaikeeta...

19
^
Miksi ihmeessä? Eiköhän se ole aika selvää, että kommentoidaan yläpuolella olevaa tekstiä? Jos homma jää jotenkin epäselväksi, voi käyttää lainausta. Turha merkkiviljely vaikeuttaa lukemista.

20
Tšekin rautateillä on kyllä laskuri, mutta en tiedä voiko siihen luottaa. Kyseessä näyttää olevan "ikuinen beta", jonka testivaihe jatkuu ja jatkuu...

http://www.jizdenka.cz/(S(b2o5xz55ghs135m2csjkurax))/IT.aspx?Lang=69

Sivuja: [1] 2 3 ... 7