Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kiaa

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Whalewatching
« : 21.07.2007, 14:56:46 »
valashaiden kanssa pääsee uimaan ihan viereen. ne on sellasia n.12metrisiä.

esim. mosambik on hyvä siihen. ilmeisesti pääsee vuoden ajasta riippumatta. itse kävin oli kiva.

valaita pääsee (niin kuin edellä mainittiiin) eeaassa katselemaan ihan ilmaiseksi. ja myös aika läheltä.

2
Terveys ja turvallisuus / malarialääkitys
« : 07.04.2007, 22:47:56 »
Noh, ma sain kylla Lariamista hallusinaatioita. Ne oli sellaisia yolla herattyani koettuja, sekavia pelkotiloja, joissa varjot saattoi vaikuttaa ihmisilta. Jatkoin kuitenkin kuuria silla pidan jostain syysta painajaisista ja nama taisi olla sielta parhaimmasta paasta  :roll:

Yksi kamppiksistani (nainen) sai myos samanlaisia halluja, mutta hanella paljon voimakkaampia ja pelottavampia. Han kylla jatkoi kuuria myos, koska viimeksi lopetettuaan oli saanut heti malaria. Se nyt tietenkin oli hanen oma johtopaatoksensa. Ja tama mun kamppis olisi muuten syonyt antibiootteja, mutta sille tuli ilmeisesti joitain muita sivuoireita.

Kai noista voi olla aina montaa mielta niin kuin tassakin ketjussa on mainittu. Tietty kannattaa testa aina hyvissa ajoin. Lariamhan pitaa aloittaa kahta viikkoa aikaisemmin (nain trooppiset-taudit-keskus tms meille kertoi) eli silloin se kestavyys kannattaa tsekata mahd. pian. Sit jos ei kesta niin vaihto antibiootteihin.

3
Kanada ja Yhdysvallat / Kanada ja Lions-vaihto
« : 07.04.2007, 19:14:12 »
Pitas kirjoittaa esseeta, siispa selailen kaikkien foorumien random ketjut lapi.

Pakko vain kommentoida, etta vuonna 1999, jolloin itse menin Lionsien kautta vaihtoon kesaksi, jouduin maksamaan koko lystin itse (vs. osan maksaa jarjesto). Se tosin oli suurinpiirtein sama summa minka sa tulet maksamaan. Mut silti hienoa, etta saat rahoitusta.

Kiva reissu oli, 6-8viikkoa (en enaa muista) Kaliforniassa ja Oregonissa parissa eri perheessa asustaen. Olin tosin hieman hammastynyt jo silloin siita miten suurin osa jenkeista (kenet tapasin) olivat ihan ulkona mita maailmalla tapahtui. Tosin syy tahan oli mun mielesta medialla, joka ei vaan yksinkertaisesti informoinut ihmisia. Vuonna 99 vain harvoissa perheissa oli netti kaytossa, vaikka nuoria olikin talossa. Ja naissa perheissa oli viela koulutettuja ihmisia.  Mut tama oli mun henkilokohtaisen kokemuksen kautta tullut nakemys, joten olen varma etta muunkinlaisia kokemuksia jenkeista loytyy (kuten esim. siskollani).

Hauskaa kesavaihtoa

edit; olin siis 16v

4
Afrikka / Mosambik
« : 06.04.2007, 20:48:29 »
Lainaus
Löytyykö esim. moskiittoverkkoja sieltä helposti?


juu, loytyy. Ja ne on viela monta kertaa halvempia kuin suomessa. Tietty, onhan ne sellasia fiksusti pakattavia, jos ostaa euroopasta. Malawista ja Mosambikista ei ainakaan loytynyt sellaisia miniminimini-kokoisia verkkoja. Ma sit raahasin koko ajan mukana sellaista jarkyttavan isoa. Mut sinne mahtui alle parhaimmillaan kaksi pienta miesta ja yksi isompi. Siina mielessa ihan jees (jos siis tulee vastaa hetki, etta on heitetty kyydista keskelle-ei-mitaan eika ole yopaikkaa).  

Mut ma kylla suosittelisin niita matuloita. Ne teki 1-15h matkoista paljon mielenkiintoisempia. Ja matka-aika ei yleensa hirveasti pitempi, kuin harvoin kulkevilla "oikeilla" busseilla. Myoskin halvempaa.

5
Afrikka / Etelä-Afrikka
« : 23.02.2007, 23:53:34 »
Edinburgh-Frankfurt-Johannesburg-edestakas = £490 eli oisko toi sit 750e (lufthansa).

Meille sanottiin myos hostellin taholta, etta tiettyja alueita kannattaa valttaa Johanneksessa ja sen jalkeen ei ollut hirmuisesti paikkoja minne menna kavelemalla. Ei siella tosin ihan hirmuisesti mitaan tekemista sit ollut, ku ei huvittanut maksaa £20-100, etta sais kayda osoittamassa sormella ja allistelemassa koyhia ihmisia (siihen hintaan saa sit myos ilmeisesti kyynelehtia, ku nakee ne asumukset  tms.).

Kapkaupunki oli sit taas "kaikkien" mielesta todella turvallinen --> eka ilta ja kaverilta tultiin puukko kadessa hakemaan rahaa. Ei tosin antanut, eika mies puukottanut. Tosin naa tyypit alkoi tan jalkeen seuraamaan meita joka paikkaan. Ei tietysti kannata vetaa yksittaisesta tapauksesta johtopaatoksia mihinkaan suuntaan.

Mut pingviinit on jarkyttavan veikeita. Ne on ehka hellyttavimpia elaimia mita olen ikina nahnyt.

Sit siella Kapkaupungissa on myos se Robben Island, mika kannattaa tsekata. Muutenhan se kaupunki on sellanen eurooppakaupunki. Ja viinitilat on myos aika kivoja myos. Luonto, noin yleisesti ottaen, on parasta antia etelaisessa afrikassa, jos menee vain lomailemaan.

6
Hmm.. En yrittanyt saada ihmisia reagoimaan ja loytamaan tietoa joka kumoisi kyseisten herrojen ja rouvien kieroutuneet ajatustavat vaan ehka ennemminkin kyseenalaistamaan sen miksi nailla ihmisilla on oikeutus ajatella seksista kuin heilla on. Joka tapauksessa muutama lisays.Lainaus
Ero homoseksuaalisuuden ja pedofilian välillä on tasantarkkaan siinä, että toinen näistä tutkitusti aiheuttaa vakavia psyykkisiä vammoja toiselle osapuolelle ja toinen ei. Jos voitaisiin todistaa että homoseksi aiheuttaa 99,99% läpikäyneistä jälkikäteen vakavia psyykkisia oireita, pitäisi sekin toki kieltää, tuntisivat homoseksuaalit sen oikeaksi tai ei, mutta näin ei tietenkään ole.


Tarkoituksena ei ollut lahtea maarittelemaan mika on mita etc.
Kyse olikin juuri siita voidaanko vetaa mitaa tarkkaa rajaa luokituksillemme. Naissa yleensa kulttuuriset tekijat vie voiton ja yleisenmielipiteen.

Taas toisaalta aarimmaisen hyva pointti:

Lainaus
Tokihan faktaa on myös se että jos pedofiiliaa voidaan hoitaa, voidaan myös homoseksuaalisuutta (miksi heteroseksuaalisuuttakin), ja jokaisella on toki oikeus pyrkiä vaikka terapian avulla muuttamaan seksuaalista käyttäytymistään, mutta pakkohoidon ehtoina on yksilön aiheuttama vaara itselle tai muille


Mutta hoitaa sana on taas ehka liian "kiva" sana


Lainaus
Eli useimmilla eläinlajeilla aikuinen yksilö tunnistaa poikasen eikä lähesty tätä parittelu mielessään lainkaan.


Painotus sanalle useimmilla. Silla on olemassa myos tiettyja dokumentoituja elainlajeja jotka harrastavat seksia kaikki kaikkien kanssa. Ei pelkastaa aikuiset aloittavana osapuolena.

Lainaus
Useimmiten raiskaajat ja pedofiilit ovat kaksi täysin eri ryhmää. On tosi harvinaista että joku tuntematon ihminen noin vain raiskaa lapsen. Uskoisin tämän porukan olevan sitä psykopaattista pedofiiliryhmää. Lähes poikkeuksetta normaalisti hyväksikäyttäjä on joku tuttu, esim. naapurin setä, bussikuski tms. joka tutustuu lapseen ja esittää olevansa ystävä, lahjoo tätä, leikkii lapsen kanssa jne. Kasvattaa luottamuksen, manipuloi, vannottaa aluksi pitämään salaisuuksia pienemmistä asioista, jotta salaisuus pysyisi sitten myöhemmin myös hyväksikäytöstä jne.


No eikos tuo ole sita samaa kayttaytymista kuin normaalissa parisuhteessa. Tosin (muunmuassa) sanat, kuten manipuloi ja lahjoo voisi muuttaa kivemmiksi - ei varmaan tarvitse antaa esimerkkeja.

Eli mielestani on paljon mielenkiintoisempaa tietaa miksi joku ajattelee niin kuin ajattelee. Eika niinkaan se, etta yritetaan loytaa oikeutus omille ajatuksille oman kulttuurin sisalta. Joku taisikin mainita eron ymmartamisesta ja hyvaksymisesta.

7
Ei kannata tulkita, etta tuleva kommenttini liittyisi millaan tavalla omaan moraalikasitykseeni aiheesta vaan silkasta mielenkiinnosta aion ottaa asian puheeksi.

Joskus plaratessani journal-tietokantoja tuli vastaani asiasta vastaan kysymys, joka itkettaa/huvittaa/pelottaa (kukin valitkoon omansa).

Eli puhutaan siita mika on kyseisen henkilon, pedofiilin tai lastenhyvaksikayttajan (huom! ei valttamatta omasta mielestaan raiskaaja), kasitys oikeasta/normaalista seksuaalikayttaytymisesta? Nythan puhutaan siita, etta nama lapset raiskataan, koska lapsilla ei ole seksiin ennen murrosikaa minkaanlaista mielenkiintoa eika valmiutta biologisesti. Enta jos kyseinen "lastenmakaaja" pitaa lapsia kykenevina tallaiseen paatoksentekoon ja taten oikeuttaa "heidan" teon(?) Osa naista henkiloista ei nae asiassa mitaan eroa homoseksuaalien harrastamaan kanssakaymiseen, joka ei monien mielesta edelleenkaan ole ns. normaalia (poistettiin tautiluokituksista, jota yleisesti lansimaissa kaytetaan, vuonna 1973.Lopullisesti kai vasta -94, jos en vaarin muista - kuitenkin vasta uusimmassa dsm-IV:ssa sit ei enaa ole).  Homoseksuaalien kayttaymisellehan ei ole loydetty monien mielesta mitaan biologista tukea (vaikkakin luonnosta loytyy yli 1000 elainlajia jotka harrastavat samasukupuoliseksia).

Pointti tuli varmaan selville, enka jaksa asiasta sen enempaa mitaan faktoja etsia. Wikipediasta loytyy karttoja ja taulukoita mista saa infoa missa maissa homoseksuaalisuus on laitonta etc. Googlella loytyy varmaan joitain pro-lapsiseksi sivustoja, mutta yliopiston koneella en viitsi lahtea niita etsimaan (eika kylla muutenkaan kiinnosta). Uskoisin niita loytyvan. Ideana kaikki yllaoleva mielestani mielenkiintoista, mutta samaan aikaan aarimmaisen kieroutunutta.

8
sit ois viela malawi jossa englanti official mutta chichewa on national.. eli ilmeisesti koulutettujen ihmisten kieli on sit se englanti

9
No pari kertaa on naurattanut.. Kirjoitin sahkopostia kurssin tuutorille(Skotlannissa) ja pistin nimeni alle -> Vesa
Parin pivan paasta tulee vastaus, joka alkoi -> Dear Visa  :D

Joskus esittelin itseni ja ja vastaukseksi sain " Nice to meet you Zeus" - en korjannut virhetta..

Mut kotisuomessa kaverini esitteli itsensa jollekin suomalaiselle tytolle, joka taas vaitti etta " Ei sun nimi voi olla kone". Kyseessa oli Toni niminen henkilo :lol:  Eli ei ole toi ymmarrys suomessakaan hirvean korkealla (kyseessa ei voi olla alkoholi tai baarihaly :) )

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kuntokeskustelua
« : 25.05.2006, 14:46:35 »
Ihan jees juttuja kerrottu (paitsi ehka se raaka jauheliha), mutta jos haluaa oikeasti perehtya noihin treenijuttuihin, niin kannattaa kayda www.pakkotoisto.com keskustelupalstalla.

Hmm.. Ja miksi proteeini ei ole ruokaa, mutta leipa ja jogurtti on?

11
Tyhmät kysymykset / Suomeen köpiksestä tjsp, halvalla?
« : 17.05.2006, 19:13:22 »
muistaakseni saffle bussen oli halvin tapa paasta kopiksesta tukholmaan(safflessa pilkut a:n paalle). Tama ainakin 3-4 vuotta sitten

12
Juu, joskus kolme vuotta takaperin olin eeveeassana. Ihan jees touhua, ku ei tartte itte mitaan maksaa. Projektit voi sitten olla aika kysymysmerkkeja. Tai niin ainakin useammilla. Jotkut oli vakituisten tyontekijoiden paikkaajia jolloin tyota oli riittanyt(!!) ja sit osa taas oli tyottomana 6kk:tta. Sain sit matkustella EU-komission rahoilla 6kk:tta. Ihan jees mun mielesta.

Kannattaa olla vastaanottavaan organisaatioon yhteydessa ennen lahtoa ja yrittaa olla mahdollisimman huolellinen sen suhteen mita voit tehda siella, ettei tule yllatyksia. Siten voit jopa sit itte muokkailla mita teet paikan paalla. Pitaa vaan rohkeasti ottaa niihin yhteytta ja kysella. Tein tan saman jutun paikan paalla ja tulos oli aika huono. Mut ehdottaman hyva kokemus joka tapauksessa.

Jees. Toivotan hauskoja evs-kokemuksia. Aktivoikaa itsenne kohdemaassanne. Ja voihan siella vahan myos verkostoutuakin.. Niin ja sit nayttaa myos erihyvalta CV:ssa

Ja sit siita UFF eli Humana People to People jupakasta. Taalla joku sita kovaan aanen arvosteli, mut en jaksa lahtea muualle lahtea kirjoittamaan, koska vapaaehtoiseksi haluavat varmaan tamankin lukevat.
En epaile yhtaan mita kaikkea humanasta on kirjoitettu. Kaikki varmasti totta. Kyse on taas nama ihmisten omakohtaiset kokemukset. Itse olin Tanskassa noin 2.5-3 kuukautta humanan koulutuksessa ja mun mielesta sain sita mita odotinkin. Perusteltua tai ei, se ensimmainen kuusi kuukautta, mutta tarpeellinen se on ihmisten toisiin tutustuttamisen kannalta. Seka vittumaisten tilanteiden hoitamiseen seka kielen oppimiseen(useilla kreoli tai portugali). Itsellani oli useampi syy kesken lopettamiseen, mutta monet lahtivat myos huonon organisoinnin vuoksi seka vaarien odotusten johdosta. Ne jotka jai, saivat aarimmaisen hyvan kokemuksen. Ja oppivat tarvittavan portugalin kielen kuudessa kuukaudess(joka on mun mielesta aika uskomatonta). Tietysti kielen osaamisen taso ei varmasti ole akateeminen.

Taytyy sanoa, etta kaikissa vapaaehtoisprojekteissa missa olen ollut on ollut ongelmia organisoituneen toiminnan suhteen. Mutta hienoja kokemuksia silti. Kehoittaisin aina ottamaan mahdollisimman paljon selville ennen lahtoa ja vaatimaan tarkat selvitykset ennen lahtoa mita tulet tekemaan kohdemaassasi. Ja kannattaa antaa myos itse ehdotuksia projektiin. Jos ongelmia syntyy niin ei pida panikoida(enka sano etta kukaan on panikoinut, ketka ovat kokemuksiaan kertoneet) vaan ottamaan rauhallisesti ja miettia mita muuta voisi tehda. Itse kavin esim. tutustumassa paikallisiin kansalaisjarjestoihin ja niiden toimintaan. Ja sit sita matkustelua, kielen opiskelua ja ihmisiin tutustumista. Helppoa ja hauskaa.  

Mut taytyy sanoa, etta jattaisin sen humanan ehka viimeiseksi vaihtoehdoksi myos itse. Sinne ei muuten kannata tunkea rahojaan vaan kannattaa kysya stipendeja. Niitakin on tarjolla.

X

13
Afrikka / mites bilhartsia
« : 29.03.2006, 22:27:08 »
Sulle Spedu sellainen kysymys tosta bilhartsiasta, etta tuliko mitaan ongelmia sen suhteen? Kysymyksessa on kuitenkin (mututietovaroitus) maailman parasiittisin jarvi. Siis se Malawi-jarvi. Eli veditko tabletteja ennen pulikointia vai oliko alue sattumalta erittain vahan kaytetty tai muuten vain puhdas naista rakkaista siiteista?? Olen itse menossa kesalla sinne useammaksi kuukaudeksi ja noi sukelluskurssit kiinnostaisi, vai kannattaako ennemmin jattaa uinnit mosambikiin..?

Sivuja: [1]