Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kahmo

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Vibram Fivefingers -tossut
« : 04.07.2009, 06:53:21 »
Voisin itsekin kirjoitella vähän kokemuksia noista maanmainioista tossuista. Sain siis hankittua nuo vasta vuoden threadin aloittamisen jälkeen (:D), mutta päivääkään ei ole tarvinnut katua.

Normaaleihin lenkkareihin tottuneille juokseminen ja varsinkin kävely (minulle kävely oli vaikeampaa) vaatii pari päivää totuttelua, mutta se on pieni hinta maksettavaksi taivaallisesta liikkumiselämyksestä. Olen nyt ehtinyt testaamaan noita lenkkeilyssä, trekkaamisessa, koskenlaskussa ja kevyessä kalliokiipeilyssä ja jokaiseen käyttötarkoitukseen ovat soveltuneet mainiosti. Rankempi kiipeily vaatii tietenkin kiipeilykengät. Thaimaassa rankkasateen jälkeen olin ainoa, joka ei lipsunut tai kaatunut vuorilta laskedutaessa, pito on aivan uskomaton.

Ihan normaaliin kävelyyn en kuitenkaan noin kalliita kenkiä hankkisi. Mielestäni ne sopivat parhaiten urheiluun ja harrastamiseen. Suurin miinus on se, että usean kuukauden käytön jälkeen minulla kestää vieläkin minuutti tai pari sovitella varpaat oikeisiin reikiin ja saada kengät mukavasti jalkaat, kirotun kierot varpaat! Omistan siis flow mallit

2
Tyhmät kysymykset / Vs: matkabudjettinne?
« : 04.07.2009, 06:30:55 »
Länsi-Euroopassa pärjäsi kuukauden 20e/pv budjetilla, mutta meni ehkä vähän turhan säästämiseksi. Muuta mahdollisuutta ei tosin ollut, mutta en ehkä lähtisi uudestaan samalla budjetilla. 20e sisälsi siis majoituksen, ruoat ja nähtävyydet, interrail kortti oli maksettu erikseen. Leirintäalueita tuli käytettyä ja ruokakin tehtiin monesti itse. 30e päivässä kuulostaa jo täysin realistiselta. Teltta on hyvä ratkaisu, jos on liikkellä kaverin tai kahden kanssa. Yksin sen raahaaminen voi alkaa nyppimään jossain vaiheessa.

Tällä hetkellä Thaimaa - Laos akselilla 12e päivässä on riittänyt hyvin sisältäen majoituksen, ruoat ja matkustamisen (poislukien lennot), välillä menee lähemmäs 20e, välillä taas 5e. Aktiviteetteja varten minulla oli pieni varakassa.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 21.06.2009, 11:51:23 »
Pai

ilmasto kostea ja krapulainen.

4
Matkaseuraa / Vs: thaimaassa NYT
« : 18.06.2009, 06:03:35 »
Joo eli suunnitelma ois huomenna jatkaa matkaa Paihin ja olla siella jonkin aikaa. Ainut rajoite on, etta pitaa olla 26. paiva vang vienissa kaverin synttareita juhlimassa eli sinne varmaan tahtaan Pain jalkeen slowboatilla. Mihin aikaan ootte vang vienissa?

5
Matkaseuraa / Vs: thaimaassa NYT
« : 16.06.2009, 14:11:44 »
Heh ollaan nakojaan oltu viereisissa guest houseissa. Ite majoitun Julie's GH:ssa. Tulin just trekilta ja nyt varmaankin pari paivaa viela Chiang Maissa ja sitte joko Pai tai Laos riippuen fiiliksista.

6
Matkaseuraa / Vs: thaimaassa NYT
« : 11.06.2009, 04:57:27 »
Jep taalla ollaan vahan suunnitelmista poiketen. Tarkoitus oli jatkaa suoraan Paihin mutta eihan tata paikkaa voi niin vaan ohittaa. Luultavasti ainakin viikon tai kaksi hengailen taalla. Tarkoitus kayda vahan kiipeilemassa, heilumassa puunlatvoissa ja ehka benjihyppyakin. Missa pain majoitutte?

-antti, 22.

7
Matkaseuraa / Vs: Thaimaassa 8.6.-> pari kk eteenpäin!
« : 08.06.2009, 14:08:53 »
No eipa ole pahat hinnat ollenkaan tuollaisesta kampasta :P Varsinkin jos ajattelee mita itse maksoi hikisesta yksioista suomessa...

Takaisin aiheeseen: Ketaan suuntaamassa lahipaivina/viikkoina Chiang Mai - Pai suunnalle? Toivottavasti loydan itseni sielta parin paivan paasta.

8
Matkaseuraa / Vs: Thaimaassa 8.6.-> pari kk eteenpäin!
« : 07.06.2009, 07:08:15 »
Olen nyt asustellut Thaimaassa kohta 4 kuukautta ja vuokrasin juuri talon vuoden loppuun asti Hua Hinista, 2-3h matkan päässä bangkokista etelään. Eli tukikohta on täällä mutta reissaan varmasti sukeltamaan, snorklaamaan ja katselemaan paikkoja kesän ja syksyn aikana.

Ihan mielenkiinnosta ja off-topiccina kysyn, paljonko kustantaa toi sun kamppa?

9
Matkaseuraa / Koh Chang (trat) nyt
« : 03.06.2009, 09:59:00 »
Mooro. Mahtaako talla hetkella olla muita palliksia koh changilla taalla tratin puolella (naita on ilmeisesti kaksi?). Viidetta paivaa nyt hengailen taalla ja alkurelaksoitumiset alkaa olla suoritettu. Eli loytyyko ketaan joka kaipais juttuseuraa tai jotain extremempaakin? :)

Siirryin tanaan just Lonely Beachilta White Sandin puolelle, mutta eihan nama valimatkat niin pitkia taalla ole. Oon 22v jatka.

10
Lueskelin tuossa, että thaimaaseen saapuessa lentoteitse saa siis sen 30 päivän leiman passiin, mutta on voitava todistaa, että maasta lähtee 30 päivän sisällä. Meillä oli tarkoitus pistäytyä Laosissa parisen viikkoa ja tulla sitten takaisin bangkokiin lentoja varten. Paluulento siis lähtee yli 30 päivän päästä saapumisesta. Jos laosissa pääsee käymään niin sieltä palatessahan saa uuden leiman, mutta pääsenkö edes maahan, kun en voi todistaa lähteväni 30 päivän sisään? Tulipa sekava posti :D

11
57 päivää ja ekalle, joskin harmillisen lyhyelle pyrähdykselle Aasiaan! Thaimaa ja Laos kiikarissa :)

12
Ai niin se tuli vielä mieleen, että sen NI-numeron voit kyllä saada asuessasi hostellissa, joskin ne JobCenterin tädit/sedät voi olla aika nihkeitä siitä (ihan kuin ne muuten ei ois...). Joka tapauksessa jonkin postitusosoitteen tarvitset, oli se sitten oma kämppä tai hostelli. Niin ja kuten sanottu, pois suomalainen vaatimattomuus CV:tä kirjoittaessa!

13
Muutamia kysymyksiä on taas tullut mieleen:

1. Olen tässä ruvennut kääntämään työtodistuksia englanniksi ja mietin että pitääkö nämä kopioida ihan muotoilua myöden, vai riittääkö että on nuo tärkeimmät lätinät paperilla englanniksi? Ja työpaikan yhteystiedot jossain, että voivat tarkistaa olenko ollut siellä hommissa vai en?

Riippuu pitkälti siitä millaista paikkaa pidät mielessä. Isommat firmat luonnollisesti saavat enemmän hakemuksia ja on tärkeää erottua joukosta, oli se sitten asianmukaisella muotoilulla tai persoonallisella CV:llä. Jos haet olutta laskemaan pubiin monille varmasti riittää että yhteystiedot näkyy paperilla, riippuu tietenkin henkilöstä :P Suuremmat firmat saattavat tarkistaa edellisen työkokemuksesi, mutta kahvila/pubitöissä... tuskin. Voithan laittaa vaikka hyvin englantia taitavan ystävän numeron siihen ja pyydät häntä leikkimään mukana ;)

3. Miten kannattaisi toimia puhelimen kanssa paikan päälle mentäessä? Varmaan järkevää pitää suomalainen liittymä auki sen varalta, että joutuu tulemaan maitojunalla kotiin? Mutta jos CV:ssä on tuo suomalaisen liittymän numero mihin potentiaalinen työnantaja soittaisi, niin pitäisikö siihen eteen laittaa vielä jotain numerosarjaa?


Kannattaa avata paikallinen prepaid/pay as you go -liittymä. Pääset halvemmalla,joskin kalliita ovat nekin, ja saattaa jopa parantaa chanssejasi kun tunnistavat paikallisen numeron. Voit aina vaihtaa sim-kortin takaisin Suomalaiseen jos tulee tarve tai sitten ottaa mukaan kaksi puhelinta. Suomalaiseen numeroon tulee alkuun +358 ja sitten eka nolla pois numerosta, esim +358 44 123412.

4. Olettaisin, että heti en mihinkään kovapalkkaiseen työhön pääse, joten kiinnostaisi tietää miten paljon suurinpiirtein tuosta minimipalkasta revitään veroja sun muita? Verot, national insurance ja council tax ainakin? Pystyykö noiden määrää arvioimaan ollenkaan etukäteen? Jos asuisin vaikka 1 tai 2-zonella, flatsharessa?

Näinä aikoina voi olla kohtalaisen vaikea päästä mihinkään "parempaan" duuniin joten luultavasti joudut alkuun ainakin ihan ravintola/kahvila-alalle. Veroista en oikein muista/tiedä paljoakaan, NI-numeron hankkiminen ainakin taisi kustantaa pari kymppiä. Tuskin maksat ainakaan Suomea enempää veroja. Asunnon hinta riippuu pitkälti sijainnista ja siitä minkälaisesssa murjussa olet valmis asumaan :P 2-zonelta pystyt vielä ihan vaivatta kulkemaan töissä, melkein väittäisin että ykkönen kannattaa unohtaa ihan vaan hintatason vuoksi.

5. Tässä nyt pärjää varmaan aika pitkälle maalaisjärjelläkin, mutta onko mitään "välttämättömiä" sääntöjä kun mennään jostain kysymään työpaikkaa? Meinasin jotain tämän kaltaista: "Hello, my name is **** (kättely) I'm looking for work and i was thinking if you could take a look at my cv please?" Jotenkin itsellä on sellainen olo, että pyyntöä saada puhua pomolle voitaisiin pitää röyhkeänä? Mitä sanoisitte?

Minun mielestä voi esimerkiksi kahvilaan/ravintolaan/pubiin mennessä kysyä suoraan onko ravintolapäällikkö tavattavissa, monesti sitä kiireistä työntekijää ei välttämättä kauheasti kiinnosta sinun ongelmasi ja se CV saattaa unohtua pöydällä lojumaan. Jos ravintolapäällikkö ei ole paikalla kysy kuka päättää rekrytointiasioista ja milloin hänen pitäisi olla paikalla. Tärkeintä on, että et lannistu muutamasta ei-oosta vaan jatkat yrittämistä. Paskaa se on, mutta kyllä lopulta tärppää! Vähän mutuiluksi meni tämä postaus, mutta ehkä paremmin tietävät korjaavat.

14
Pohjoismaat / Vs: Eräreissu Suomen puskissa?
« : 22.05.2008, 22:16:34 »
Partiota 11 vuotta harrastaneena on tullut yö jos toinenkin yövyttyä metsässä joko harrastuksen tai ihan vain oman huvin merkeissä :) Kesäisen yleensä on tullut heitettyä jokin pidempi vaellus, joskin tämä tapa on parina viime vuonna jäänyt valitettavasti väliin. Kainuusta kun olen niin täältä on suht helppo matkata hyville vaellusseuduille joko lappiin tai sitten vähän etelämpään. Mieluisin paikka tähän mennessä on ehdottamasti ollut Koli itä-Suomessa. Lapin paratiisikuru hyvänä kakkosena :)

Kokemusta löytyy aika pitkälti kaikesta mahdollisesta majoittumisesta iglusta kaminatelttaan ja riippumatosta kallionkoloihin. Ehkä mieleenpainuvin kerta oli tuolla Kolilla kolme-neljä vuotta sitten kun rikottiin helle-ennätyksiä ja päivällä oli mahdotonta edes ajatella kävelemistä ja nukkumisestakaan ei oikein tullut mitään (hiki virtasi vaikka makasi paikallaan varjossa :D) No siinä sitten päädyttiin kävelemään yöt ja lillumaan lammissa päivät. Reilun 40 tunnin valvomisen jälkeen löysimme erään kallion ja kivenlohkareen välistä pienen kolon johon mahtui juuri ja juuri sikiöasennossa käpertymään ja kyllä oli viileää ja uni maittoi :)

Varusteina yleensä pidemmille reissuille mukaan lähtee Savotan 906 ja siihen tarvittava määrä muuta sälää. Riippumatto on viime vuosina kulkenut aika vakaasti matkassa. Itse en kyllä pysty käyttämään pipoa nukkuessa vaikka kuinka kylmä olisi. Tai pystyn toki, mutta voi sitä tuskaa seuraavana aamuna kun päänahka on niin hellänä!

Olisi mukava kuulla tuosta Helvetinjärvestä kokemuksia kunhan olet reissun sinne heittänyt!

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Ruoan laitto itse
« : 18.05.2008, 21:07:15 »
Trangia on oiva jos suunnittelette yöpyvänne retkeilyalueilla teltassa. Kuten sanottu suurimmasta osasta hostelleja (joiltain leirintäalueiltakin) löytyy se keittiö sekä kattiloita ja kasareita. Niiden kunnosta voi tosin olla montaa mieltä. Yleensä yhteisessä jääkaapissa on yksi hylly varattu vapaasti käytettäville ruoille, jonne voi jättää ruokaa jota ei voi ottaa mukaan.

16
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: vanhemmista rinkoista
« : 11.05.2008, 16:11:50 »
Kyllä kai rinkkoihin kehitetään tai ainakin yritetään kehittää jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja muuta. Se, onko niillä loppuunsa paljoakaan merkitystä onkin sitten jo toinen asia. Onhan rinkkoja toki kannettu ja niillä tultu toimeen jo vuosikymmeniä sitten :)

Reilille sopii omasta mielestäni parhaiten keskikokoinen (60l molemmin puolin) anatominen rinkka. Putkirinkka on kaikista hyvistä puolistaan huolimatta junasta hypättäessä vähän ikävä kun siitä ovesta ei mahdukkaan ulos  ;) Tietysti rahalla saa ja mopolla pääsee eli jos haluat alkaa hifistelemään niin kannattaa miettiä rinkkaa, jossa sivutaskut saa "piilotettua" rinkan sisään ja kaikki ylimääräisten härpäkkeet/klipsit/remmit saa sidottua kiinni siten etteivät ne tartu mihinkään.

Tuo halti green on varmasti ihan pätevä rinkka reilaamiseen. Sitä en tosin osaa kommentoida miten hinta on nuin kovasti tippunut. Jos pääset hakemaan sen niin ainahan voit tarkistaa sen mahdollisten repeämien ja muiden varalle. Vetoketjut on myös hyvä tarkistaa.


17
Näillä näkyminen on meitä sinne ainakin kaksi muuta kaveria tulossa :) Näillä näkymin Holmgaardin tilalle. Ilmeisesti kausi alkaa siinä 10. päivän tienoilla.

18
Varusteet ja pakkaaminen / Vibram Fivefingers -tossut
« : 15.04.2008, 12:21:49 »
Ajattelin avata tälle ihan oman aiheen, kun on näinkin "erikoisesta" ilmiöstä kyse. Kaikki tietävät nuo joidenkin inhoamat, joidenkin rakastamat varvassukat, mutta entäpä varvaskengät? :) Kovasti itseäni kiinnostavat ja kyselisinkin kokemuksia kyseisten laitosten käytöstä. Ilmeisesti sopivat ainakin pehmeämmässä maastossa käppäilyyn ja juoksentelemiseen sekä kevyeen kiipeilyyn, mutta on nuilla kuulemma kaupunkimaratoniakin juostu. Hinnat pyörivät siinä 100e molemmin puolin riippuen mallista ja siitä tilaako ulkomailta vai ei.Linkki valmistajan sivuille: http://www.vibramfivefingers.com/

19
No niin hyvä, että asia leviää tällekin foorumille. Mitä useampi asiasta tietää, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sille saadaan jokin järkiperäinen ratkaisu.

Ensinnäkin kuten aiemmin mainittu, pieni lapsellinen sensuurilista ei estä "alan" harrastajia löytämästä tätä kyseenalaista materiaalia millään muotoa. Voisin jopa väittää, että suurin osa lapsipornosta löytyy nimenomaan Darknetistä ja yksityisistä vertaisverkoista. Ei netin thumbnail pornosivuilta. Jopa tämä kouluttamaton simpanssi osaa näppäillä googleen sanat 'sensuuri' ja 'kiertäminen'.

En halua vähätellä lapsiporno-ongelmaa, mutta suuremmassa mittakaavassa ajateltuna asia on paljon vakavampi. (Poliisivaltio anyone?) Samalla varjolla hallitus voi alkaa runnoa läpi muita sensuurilistoja. Ehkä kymmenen vuoden päästä omatoimimatkailuaiheinen keskustelu on bannatty ajan ja rahanhukkana?

Jostain syystä minulla on tunne, ettei Kasvi jatkaa vielä vähintään seuraavalle kaudelleen :)

20
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 27.03.2008, 12:12:21 »
No nyt tympii taas vaihteeksi. Tällä kertaa se, että ei ole rahaa reissata mihinkään. Pitikin sortua lueskelemaan muiden matkablogeja xD

Sivuja: [1] 2 3 ... 6