Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - page

Sivuja: [1] 2
1
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 12.08.2016, 00:13:25 »
Viime tammikuun meidän perhe vietti Thaimaassa kylmyyttä paossa. Tuo kuukausi kulki silloin nimellä hanskaton tammikuu. Matkan jälkeen aloin suunnitella uuden matkablogin kirjoittamista, ja niinpä joitakin viikkoja sitten perustin tammikuisen matkan nimeä kantavan blogin www.hanskatontammikuu.com.
Blogi on vielä alkutekijöissään, mutta pitää toistaiseksi sisällään mm. kuvia Kenian safarilta ja Karibian purjehdukselta sekä Rauman pitsiviikoilta :)

2
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 03.10.2012, 12:29:32 »
1. Ruotsi (lähtöpiste, ajoittainen asuinmaa)
2. Suomi (kotimaa)
3. Tanska (1990, 2009)
4. Iso-Britannia (Englanti) (1995, 2004)
5. Ranska (1999, 2009, 2010)
6. Viro (1999, 2009, 2012)
7. Unkari (2001)
8. Saksa (2002)
9. Venäjä (2002)
10. Latvia (2003)
11. Turkki (2005, 2011)
12. Portugali (Madeira) (2006)
13. Belgia (2007, 2009)
14. Kenia (2007)
15. Italia (2008, 2010)
16. Sveitsi (2008)
17. Thaimaa (2008)
18. Laos (2008)
19. Alankomaat (2009)
20. Espanja (Katalonia) (2009)
21. Puola (2009)
22. Dominica (2010)
23. St. Kitts & Nevis (2010)
24. Monaco (2010)
25. Luxemburg (2010)
26. Tansania (2011)
27. Kroatia (2012)
28. Bosnia & Hetrzegovina (2012)
29. Montenegro (2012)

3
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 03.10.2012, 12:08:44 »
Onpa mukava lukea ihmisten kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta! Nyt kun on jälkikasvua tulossa, on välillä mietityttänyt, että loppuuko reissailu tähän. Mun lapsuudessa me ei koskaan matkusteltu (tietenkin 90-luvun lama ja viisihenkinen lapsilauma saattoivat vaikuttaa asiaan) ja jotenkin on jäänyt omassa päässä "normiksi", ettei lapsiperheet voi matkustella. Mutta eiköhän se ole aika pitkälti omista asenteista kiinni :)

4
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 11.09.2012, 11:06:23 »
Pistetääs vielä pari peruskysymystä Tansaniasta ja Zanzibarista:

Kuinka kauan kestää matka Dar es Salaamista Zanzibarille (lentokentältä Kendwaan?) ja paljon maksaa? Mietin vaan, että onko sitä kyydin tarjoajaa jos millä mitalla jo siinä lenttarilla? Periaatteessa sellanen olis iisi mulle mutta vedätyshinnat ei kiinnosta.

Päivätrippejä saarella? Mitä suosittelette? Ja millä kulkuvälineellä retket tehdään? Polkupyörää polkisin mielelläni mutta en nyt ihan mitään useita kymmeniä kilometrejä, lepäilemäänhän tonne menen. Taksi? Tuktuk mister?

Menenkö saavuttuani kentällä viisumitoimistoon täytetyn lapun, kuvan ja rahan kanssa ja saan sitte varmasti sen visan? Paljon tarvin siihe rahua? Varmaa dolsui?

Yksi vaihtoehto on tietysti lentää suoraan Sansibarille. Menosuuntaan menimme lautalla yövyttyämme ensin yhden yön Darissa. Paluumatkan teimme suosiolla lentokoneella, kentältä kun olimme joka tapauksessa jatkamassa kotia kohti. Saavuimme Dariin vietettyämme maassa viisi viikkoa, mutta siitä huolimatta kaupunki oli suuri järkytys. Ystävämme yritettiin ryöstää hotellin edessä. Ilmapiiri yleisesti oli hyvin uhkaava ja epämiellyttävä. Käydessämme satamassa vertailemassa lauttafirmoja innokkaat (ja sekavat) miehet seurasivat laumoittain ja yrittivät väkipakolla saada meitä jonkun tietyn firman asiakkaaksi. Viimeaikaiset lauttaturmat huomioiden kannattaa todellakin suosia niitä isoimpia!

Sekavan ja raskaan lauttakokemuksen jälkeen päätimme, ettemme halua kokea samaa lentokentälle mennessä, joten lentokone oli hyvä vaihtoehto. En kuollaksenikaan muista mitä se maksoi. Kajome on oikeassa, yllättävän nopeasti asiat unohtaa :) Ei kuitenkaan mitään kovin paljon, koska olimme sen valmiit maksamaan, sanotaan nyt näin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Sansibar ole mikään kovin halpa lomakohde, vaikka Afrikassa ollaankin. Siellä on paljon turisteja ja se on huomioitu myös hinnoissa.

Sansibarilla suosittelen viettämään aikaa Stone townissa. Minun mielestäni se lyö Kendwan mennen tullen! Vietimme siellä yhteensä viikon, eikä sekään tuntunut liian pitkältä ajalta. Sieltä käsin voi tehdä kaikennäköisiä päivämatkoja. Me kävimme Spice tourilla, jonka lomassa pääsimme tosi hienolle biitsille (hienommalle kuin Kendwa). Lisäksi teimme päivämatkan läheiselle Prison islandille isoja kilppareita katsomaan ja snorklailemaan (hienommat vedet kuin Kendwan lähellä Mnemballa).

5
Tansania / Vs: Tanzania Volunteers
« : 11.09.2012, 10:47:03 »
Olen samoilla linjoilla jennikatariinan kanssa. Mielestäni henkilökuntaa kohdeltiin hyvin. Ja kannattaa muistaa, että talossa on nimenomaan länsimaiset vessat, joita paikalliset tuskin edes haluavat käyttää. Sikäläisiin vessoihin kun ovat tottuneet. Ei wc-istuin itsessään ole mikään ihmisoikeus, vaan normi pelkästään meidän kulttuurissa.

Ja se, että tarjotaan polkupyöriä vapaaehtoisten käyttöön tarkoittaa juuri sitä, että työmatkat on järjestön puolesta järjestetty. Itse olin töissä St. Josephin sairaalassa, mihin olisi dallalla ollut hyvin hankalaa kulkea, siksi polkupyörä oli talon tarjoama kulkuväline. Samoin keskustassa työskennelleet saivat talolta työmatkoihin tarvittavat dallarahat.

Me istuimme lähes päivittäin työpäivän päätteeksi Hannan kanssa ruokapöydässä ja juttelimme päivän aikana kokemastamme ja näkemästämme. Minusta juuri se kertoo kiinnostuksesta vapaaehtoistyöntekijöitä ja -työtä kohtaan.

Sen sijaan mistylin mainitsemia retkiä/vaelluksia en lähtisi Tanzania Volunteersin kautta varaamaan. Ovat huomattavasti muita kalliimpia. Me varasimme safarimme, hot springs-retkemme ja coffee tourimme kaupungilla toimivien matkatoimistojen kautta ja pääsimme huomattavasti halvemmalla ja saimme silti laadukkaita reissuja. Kyselemällä ja vertailemalla pääsee pitkälle. Ei niitä paikallisia kannata pelätä:)

6
Tansania / Vs: Tansania
« : 31.01.2012, 15:03:07 »
Ei siis tarvitse viisumia välilaskulla Nairobiin, vaikka lentoyhtiö vaihtuu??

Onko sillä merkitystä??

Ei tarvitse, kun et kerran poistu lentokentältä.

7
Tansania / Vs: Zanzibar
« : 31.01.2012, 15:01:51 »
Osaako joku kertoa noista Kendwan majoituksista yhtään tarkemmin. Ilmeisesti Kendwa rocks ja sunset bungalows ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta rocks on yli-hinnoiteltu.

Osaako joku kertoa noista Sunset Bungalowsin huoneista, miten eroavat toisistaan?
Ja millaista tasoa noi halvimmat majoitukset siellä ovat?

Kuvia noista huoneista kun en onnistu löytämään mistään...

Itse yövyin Kendwa Rocksilla viime syyskuussa. Oltiin porukalla pari ensimmäistä yötä dormissa, jossa oli 6 tai 7 petiä, ja yö maksoi muistaakseni 12USD/hlö. Pari yötä vietettiin myös tollasessa mistylin mainitsemassa bandassa, joka maksoi 30USD/yö. Tuolta kannattaa muuten varata majoitus etukäteen. Me mentiin paikalle ilman varausta, eikä yöpaikkaa tahtonut löytyä. Muutenkin koko Kendwasta jäi aika paha maku suuhun, kaikki oli kallista ja vastaanotto muutenkin ikävä. Kendwa rocksin palvelu oli ajoittain aika erikoista. Kerran respa mm hävitti meidän dormin avaimen ja sitten syytti meitä siitä. Kesti hyvän tovin, ennen kuin suostuivat murtamaan lukon, niin että pääsimme nukkumaan.
Kierreltiin rannan kaikki muutkin maoitusvaihtoehdot paremman toivossa, mutta aika samanhintaisia ovat. Kaverit vuokrasivat itselleen huoneiston rannan lähettyviltä, mutta en osaa sanoa mitä kautta se löytyi.

8
Kenia / Vs: Junalla Mombasasta Nairobiin
« : 03.11.2011, 03:37:18 »
Itse matkustin vuonna 2007 Mombasasta Nairobiin tuolla junalla ja voin kyllä suositella vaihtoehtona lentämiselle. Matka kyllä kesti sen 17 tuntia, mutta voittaa kyllä mukavuudessa bussiyhtiöt. Ykkösluokan hytti ei kalvennut ollenkaan suomalaisille makuuhyteille ja ruokakin oli hyvää.

9
Tansania / Vs: Keltakuumerokotus ja Tansania
« : 03.11.2011, 03:31:16 »
Vanha keskustelu, mutta osallistunpa silti :)
Kuukausi sitten minulta ja mieheltäni kysyttiin Sansibarin lauttaterminaalissa keltakuumerokotusta, kuin myös eri päivänä saapuneilta kavereiltamme. En tiedä, ovatko kiristäneet tarkastuksia, vai suosiko vaan arpaonni koko seuruetta. Me olimme kuitenkin ainoat jonossa, joilta rokotetta kysyttiin.

10
Tansania / Vs: Sansibar
« : 03.11.2011, 03:24:27 »

Tiedustelisin tallaajien kokemuksia Sansibarin majoituksista.
Onko Kendwa Rock edelleen se budjetti-matkaajien ykköspaikka, vai löytyykö sieltä jotain parempaa ja edullisempaa??
Suosituksia saa laittaa, kiitos  :)


En kyllä kutsuisi Kendwa rocksia mitenkään budjettihenkiseksi. Vietin siellä viikon noin kuukausi sitten, enkä voi sanoa pahemmin paikasta pitäneeni. Johtuu ehkä siitä, että olin jo siinä kohtaa viettänyt Tansaniassa useampia viikkoja ja siksi Sansibarin ja erityisesti Kendwan hinnat tuntuivat kamalalta riistolta. Kendwalla tuskin halvemmalla kuitenkaan missään muuallakaan pääsee. Maksettiin dormista 12usd/yö ja kahden hengen "basic roomista" 30usd/yö. Ruoka oli aika hintavaa verrattuna mantereella totuttuun. Mutta ranta itsessään oli oikein hieno!:)

11
Tansania / Vs: Tanzania Volunteers
« : 31.07.2011, 01:41:45 »
Jahas, siellä nähdään sitten :) Itse olen sinne menossa elokuun puolivälissä ja viivyn noin kuukauden. En siis osaa vastata kysymykseesi, mutta voin kyllä todeta, että tähän mennessä kaikki valmistelut ja yhteydenpito on sujunut moitteettomasti.

12
Ranska / Vs: Pariisi
« : 07.04.2010, 18:03:11 »
Suunnitelmana nähdä siis Eiffel ja riemukaari, Notre Dame ja Montmartren kukkula. Jos jää aikaa niin lähdetään katakombeihin, mutta ei toisaalta haluta kyllä juosta, joten voipi olla että jää seuraavaan kertaan. Hiukan jännittää kun tulee ja lähtee eri kentiltä, pitää tehdä myyräntyötä että miten nuo siirtymiset sitten hoituvat.. Julkiseen liikenteeseen kannattaa näin lyhyellä matkalla ostaa varmaan kertalippuja?

Suosittelen jättämään Eiffel-torniin kiipeämisen ainakin pois. Itse jonotin sinne joskus parisen tuntia ja jouduin sitten kiiruhtamaan vauhdilla alas. Montmartelta näkee maisemat ihan yhtä hyvin ja täysin ilmaiseksi.
Julkinen liikenne Pariisissa on hyvin organisoitua ja kielitaidotonkin matkustaa junilla ja metroilla kivuttomasti. Myös lentokentille siirtyminen on mielestäni tehty helpoksi. Joten ei hätiä mitiä, kyllä te löydätte :)

13
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 14.03.2010, 12:13:46 »
Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

Ranskan junissa ei käy kansainvälinen opiskelijakortti, vaan täytyy olla sellainen Ranskan rautateiden oma kortti, jos opiskelija-alennuksen haluaa. Samaa pätee nuorisohintoihin (<26v). Nuorisokortti maksaa muistaakseni n. 40e.

Ranskan bussiliikenne on lähes olematon. Selvittelin itsekin asiaa hiljattain ja kävi ilmi, että Ranskassa ei juurikaan ole kaupunkien välistä bussiliikennettä. Onneksi junaverkko on todella kattava.

14
Aasia / Vs: Gallup: Matkabudjetti Kaakkois-Aasiassa
« : 08.03.2010, 16:27:50 »
Marras-joulukuussa -08 viisi viikkoa Thaimaa-Laos -akselilla kustansi lentoineen ja sukelluskursseineen n. 2000€. Asuin hyvin yksinkertaisissa guest houseissa ja söin katukeittiöruokaa.

15
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 08.03.2010, 16:03:20 »
Osoitteesta http://www.elinanreissu.blogspot.com/ löytyy juttua tammikuisesta reissustani Karibialle (Martinique-Dominica-Guadeloupe-Saba-St.Maarten) sekä keväästä Montpellierissä, Etelä-Ranskassa. Kirjoitan lähinnä perhettä ja kavereita, sekä tietty itseäni varten, mutta saa toki käydä kurkkimassa, jos kyseiset alueet kiinnostavat.

16
Koitanpa vastailla vähän noihin kysymyksiin, kun tuolla Tukholmassa tuli muutama vuosi vietettyä.

* Mitä tarkoittaa kun vuokrailmoituksessa lukee, että vaaditaan suositus? Pitääkö minun pyytä esim. parilta ruotsalaiselta työkaverilta paperi, jossa lukee, että olen ok tyyppi ja maksan varmasti vuokrani vai kuinka?

Tähän en osaa ollenkaan vastata. En ole koskaan vastaavaan itse törmännyt, joskaan en koskaan yksityisiltä markkinoilta asuntoa etsinyt. Opiskelija-asunnoissa kun tuli enimmäkseen asuttua.

  • * Työpaikka sijaitsee keskustassa, Regeringsgatanilla. Mahdollisia liikennevälineitä olisivat siis ainakin juna (Central station) ja metro (Hötorget). Mistä paikoista kannattaisi lähteä etsiskelemään asuntoa, että työmatka olisi mahdollisimman lyhyt (max. tunti) ja sujuva (ei miljoonaa vaihtoa)?

Tunnissa pääsee Tukholmassa jo aika pitkälle, mutta suosittelen etsimään kämpän tunnelbanan varrelta. Pendeltåg (lähijuna) reistailee jatkuvasti, on aina täynnä ja kulkee huonommin, ei esim iltaisin yhtä pitkään kuin metrot. Esim vihreä metrolinja Hässelby strandia kohti kulkee tosi usein, varsinkin Alvikiin asti. Myös etelään Gullmarsplanille asti kulkee jatkuvasti metroja. Centralstation on ruuhka-aikaan aikamoinen pullonkaula. Itse vaihdoin T-centralenissa (eli siis centralenin metroasemalla) aamuisin metroa, ja usein kävi niin, ettei kyytiin päässyt, kun väkeä oli niin paljon.

  • * Mitkä alueet/kaupunginosat/lähikaupungit ovat täysin nou-nou eli maineeltaan huonoja ja aivan syystä?
  • * Mitkä alueet/kaupunginosat/lähikaupungit ovat sitä vastoin mukavia paikkoja asua?

Mitä kauemmas keskustasta mennään, sitä "huonompia" alueita löytyy, noin niinkuin pääsääntöisesti. Asuin Albyssä (punainen linja kohti Norsborgia) joitakin kuukausia ja siellä väki oli kovin ulkomaalaisvoittoista. Muutenkin tuon linjan eteläisimmät osat ovat aika lähiötä. Toisaalta taas sama linja pohjoiseen Mörbytä kohti on erittäin kallista omakotitaloaluetta.
Sinisen linjan molemmat haarat ovat kovin löhiöisiä. Itse asuin pitkään Akallassa, missä ei monta ruotsalaista varmastikaan asunut. Alue oli kuitenkin siisti ja lähellä mahtavia ulkoilummastoja. Kaupunkiin pääsi metrolla vartissa. Viihdyin siellä todella hyvin. Sinisen linjan toinen haara Hjulstaa kohti on vielä "pahempi" - sieltä löytyy Rinkeby ja Tensta, jotka ovat todellisia maahanmuuttajalähiöitä. Itse en sinne muuttaisi.
Vihreän linjan eteläisiä osia en pahemmin tunne, mutta aika hyviä alueita siellä vissiin on.

  • * Onko jotain hyviä vinkkejä siitä mistä kannattaa etsiskellä asuntoa? http://www.blocket.se/ lienee hyvä paikka aloittaa? Onko kellään kokemuksia kiinteistövälittäjän käytöstä ja kuinka paljon tuollainen lysti mahtaa maksaa?
  • * Vuokraa olen valmis maksamaan noin 600 euroa kuussa, ehkä hieman enemmänkin jos asunto on ihan superkiva ja mielestäni hyvällä paikalla. Kokoa kämpällä saisi olla mielellään vähintään 20-25 neliötä (riippuen tietty siitä onko neliöt käytetty järkevästi). Mielelläni muuttaisin ihan yksikseni omaan asuntoon, mutta kaipa se on tiukan paikan tullen pakko hyväksyä myös kimppakämppä. Onko mitään mahiksia näillä kriteereillä saada kämppää edes kohtuullisen läheltä työpaikkaa ja kivalta alueelta?

En osaa suositella mitään muuta sivustoa, mistä kämppää etsiä. Ei taida olla oikein muuta vaihtoehtoa kuin koittaa etsiä kämppä "i andra hand", koska kaupungin vuokrakämppiin on vuosikymmenien jonot.
Noilla sun kriteereillä voi hyvinkin löytyä kämppä vielä ihan hyvältä alueelta. Lycka till!

Kirjoitan nyt tähän samaan ketjuun, kun itsekin olisin muuttamassa työharjoittelun perässä Stokikseen heinä-elo-syyskuuksi. Onko kolmen kuukauden ajaksi mahdollisuuksia saada yksiötä vai pitäisikö suosiolla etsiä soluhuonetta?

Pitää tuota blocket.se-sivua tarkkailla kunhan muutto lähenee.. Mistä muualta soluhuoneita kannattaa etsiä? Onko Tukholmassa esim. joku opiskelija-asuntosäätiötyyppinen pulju josta voisi saada kohtuuhelposti ja halvalla kämpän muutamaksi kuukaudeksi vaikkei varsinaisesti Tukholmassa opiskelemassa olekaan?

Tukholman opiskelija-asuntosäätiö on nimeltään SSSB, mutta täytyy olla opiskelija saadakseen sieltä virallisesti kämpän. Lappkärrsberget(Lappis)-nimiseltä opiskelija-asuntoalueelta yliopiston vierestä on kuitenkin hyvinkin mahdollista löytää asunto lyhyeksi ajaksi pimeästi. Ruotsissa ei soluasuntoja juurikaan ole, vaan Lappiksellakin suurin osa asunnoista on korridor-kämppiä, mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä käytävällä on n. 10 huonetta, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone. Olohuone ja keittiö ovat sitten yhteiskäytössä. Tätäkin kokeilin. Riippuu aika paljon kämppiksistä, miten tuolla viihtyy.

Täällä myös yksi joka suunnittelee Tukholmaan muuttoa ensi syksynä. Opiskelemaan olisin sinne menossa joten budjettikin olisi sen mukainen. Olen rekisteröitynyt SSSB:n sivuilla mutta olen kuullut horror-tarinoita siitä kuinka kauan täytyy jonottaa että sitä kautta kämpän saa. Onko kellään omakohtaisia kokemuksia SSSB:stä?
Blocketia ja Bostad Direktiä olen vähän yytsinyt ja tullut siihen tulokseen että vaihtoehtoina on kimppakämppä suht lähellä keskustaa tai sitten yksiö jossain lähiössä. Jos jollain on vinkkejä kivoista alueista metro-/fillarimatkan päässä keskustasta niin olisin kovin kiitollinen!

Ei SSSB:n kautta opiskelija-asunnon saaminen kestä ollenkaan kauaa. Itse sain tuon edellämainitun korriskämpän parin kuukauden odotuksen jälkeen. Toinen paikka, mistä opsikelija-asunnon voi saada, on Svenska bostäder (svebo.se). Sinne rekisteröityäkseen tarvii kuitenkin muistaakseni ruotsalaisen sotun. Itse sain yksiöni Akallasta niinikään parin kuukauden odotuksen jälkeen. Muistaakseni joku tuttuni otti svebo:n yhteyttä ennen Ruotsiin muuttoaan ja pyysi päästä jonoon ilman sotua, mikä onnistui. Kannattaa kokeilla.

17
Mäkin vastailen tohon Saba-kysymykseen :) Musta se oli aivan mahtava paikka ja viisi päivää tuntui ihan liian lyhyeltä ajalta, vaikka se pieni saari onkin. Vedenpinnan alla tosiaan saa aikaa kulutettua ja patikointipolkuja löytyy pilvin pimein. Mt. Scenerylle monet päivämatkalaiset vissiin kiipeävät, mutta se on tosi usein pilvessä. Niin oli myös tammikuussa kun itse sinne kiipesin.
Ollaan laiturin kanssa ilmeisesti aika samoihin aikoihin siellä liikuttu. Melko varmasti oltaisiin kyllä toisistamme kuultu, jos ihan samoille päiville oltaisiin satuttu, on se vaan niin pieni saari :)

18
Matkaseuraa / Karibia. Nyt.
« : 17.01.2010, 17:01:14 »
Olen tässä jo muutaman viikon Karibialla viettänyt ja nyt parhaillani siirtymässä Guadeloupelle, mistä mahdollisesti lähipäivinä Dominicalle. Hinnat täällä ovat sen verran huikeita, että jos joku samalla suunnalla liikkuu, saa mielellään ilmoittautua niin lyödään hynttyyt yhteen!

19
Ranska / Pitkäaikaissäilytys Pariisissa
« : 08.12.2009, 04:00:02 »
Kokeilinkin jo hakua, mutta enpä oikein vastausta kysymykseen löytänyt. Olen menossa Ranskaan muutamaksi kuukaudeksi olemaan alkuvuodesta. Matkan aluksi olen menossa kuukaudeksi Karibialle käymään, enkä millään viitsisi raahata kaikkia Ranskassa tarvittavia talvivaatteita ym kamoja koko kuukautta. Ideaali tilanne olisi jos osan tavaroista saisi jätettyä Pariisiin säilytykseen, koska siellä kuitenkin tulen käymään ennen ja jälkeen Karibian retken.
Googlettamalla löysin kyllä www.bluemable.org -nimisen sivuston, sekä jonkin CDG-kentän säilytyksen, mutta aika tyyriitä näkyvät olevan. Onko jollakulla tietoa muista vaihtoehdoista?

20
Matkaseuraa / Tammikuussa Saballe sukeltamaan!
« : 11.11.2009, 11:20:10 »
Moi!
Olen menossa Staf:n kuunari Helenalla Karibialle purjehtimaan heti tammikuun alussa, minkä jälkeen olis tarkotus käydä tuolla Saballa verestämässä Thaimaassa viime talvena hankittuja sukellustaitoja.
Purjehdus loppuu 9.1. St. Martinille, eli muutama päivä ton jälkeen vois siirtyä meri-/ilmateitse Saban saarelle. Ajankohtaa lukuunottamatta suunnitelmat on vielä hyvin alkutekijöissään. Vähän olen alustavasti kattellu noita sukelluskouluja ja hotelleja ja aika tyyriiksi näkyy yksinäiselle matkaajalle käyvän. Kaksin aina kaunihimpi ;)
Olen 25-vuotias naisihminen Turusta, seuralaisen startegisilla mitoilla ei ole niin väliä. Pääasia, että toimeen tultaisiin. Joten pistä ihmeessä yv:ä jos samalla suunnalla samaan aikaan aiot liikuskella!

Sivuja: [1] 2