Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - myu

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Lentomatkustus / Vs: Matkatavaroiden ylipainomaksut
« : 19.05.2010, 05:09:01 »
20kg ylipainoa Euroopan lennolla maksaa 200€.


Tarkoittanee sitä, että Luffe käsittelee ylimääräisen ruumalaukun aina ylikiloina, eikä tarjoa mahdollisuutta maksaa laukkukohtaista lisämaksua?

Jos matkapäivillesi olisi jäljellä Lufthansan 99e tarjouksia, joku reipas pallis lähtisi varmaan pelkillä omilla käsimatkatavaroilla ilmaisille lennoille ja veisi laukkusi samalla. Paluunhan voisi sopia vapaasti ;D

2
Japani / Vs: Japaniin pyöräilemään heinäkuussa
« : 20.04.2010, 15:46:00 »
Hei, tässä muutamia pointteja jotka tuli mieleen vaikka pitkänmatkanpyöräilystä Japanissa ei olekaan kokemusta.

Mitään varsinaisia pyöräteitä tai -reittejä tuskin useimpien kaupunkien väleillä löytyy. Monissa kaupungeissa ja kylissä on pikkuteiden molemmin puolin suoraan asvaltin reunasta alkava oja, joten ruuhka-aikoihin ajaminen voi olla ärsyttävää. Moottoritiemaksuja helpotettiin viime vuonna, joten moni autoilija on siirtynyt tulliteille, mutta yhä useat jurnuttavat kaupunkien väliä tavallisilla teillä, jotka eivät pääsääntöisesti ole mitään ohitusteitä vaan koko matkaltaan korttelimaisia ja liikennevaloja koko ajan. Ajeltiin paljon esim Alpeilla ja keskinopeus oli n. 30-40km/h autolla. Varaudu siis jatkuvaan pysähtelyyn kaupunkien lisäksi vähänkään isompien kaupunkien liepeillä jotka jatkuvat seuraavan kaupungin rajalle asti.

Monet leirintäalueet Japanissa ovat mallia vuokraa ilmapatja, mökki, peittosetti ym ja syö illallista leirintäalueen grilliravintolassa. Ne ovat myös aika kalliita. Hostelleissa ja dormeissa päässee samaan hintaan, mikä vaan kohdalle sattuu.

Jos pyörässäsi on Japanissa vaihteet, olet fanaattinen pyöräilyharrastaja. Kaikilla muilla on vain näitä vaihteettomia mummopyöriä joita poljetaan polvet suussa satula mahdollisimman ala-asennossa. Tosin jos satut noille loputtomille liikennevaloteille, joilla ite kuhnattiin niin on kiva istua jalat maassa odottamassa valojen vaihtumista. Käytettyjä pyöriä sai omasta kotikaupungistani alkaen 6000 jeniä käytettynä ja kiinalaisia samaan hintaan jo uutenakin. Kestivät hyvin vuoden käyttöä joten ehkä kantsii ostaa sellainen jos reitti ei ole kovin mäkinen. Lopuksi vaan jätät sen johonkin ruuhkaiseen pyöräparkkiin. Oikeat pyörät ovatkin jo niin kalliita että mieluummin kantsii tuoda oma jos vaihteita halajaa. Japanilaiset myös ajavat pyörillään missä sattuu, miten sattuu.

Ja tosiaan enkkua osaa hyvin harva, Okayamakin oli lähes miljoonakaupunki mutta ei siellä enkulla mitään oikein missään tehnyt. Kannattaa ottaa joku fraasikirja mukaan, japania on ihan älyttömän helppo suomalaisen lausua ymmärrettävästi.

3
Lentomatkustus / Vs: Via Spa
« : 24.03.2010, 09:28:53 »
Aika suolaisesti hinnoiteltuhan tuo on. Kerro vierailtuasi, millaista oli ja kannattaako siitä lystistä maksaa ilman pisteitä sen muistaakseni 45 euroa.

Luulen, että ei. Koko konseptin idea taitaa olla houkutella sillä vaihtomatkustajia vaihtamaan Helsingissä esim Saksan sijaan ja nimenomaan sellaisia matkustajia, jotka eivät maksa Spata rahalla vaan piste/tasokortilla. Kalliilla kertamaksulla halutaan pitää muut matkustajat ulkopuolella, jotta nämä kohdeasiakkaat saa kylpeä rauhassa.

4
Lentomatkustus / Vs: Continental airlines
« : 17.03.2010, 10:58:42 »
Matkatoimistojen kautta olisit saanut matkasi.

Jos kommentti oli tarkoitettu minulle niin kyllä, siellä matkatoimistossa olis vaan pitänyt maksaa jenihinta joka oli aivan jotain muuta kuin dollarihinta. Plus asioida Japaniksi  ;D

5
Lentomatkustus / Vs: Continental airlines
« : 16.03.2010, 15:37:46 »
Pitää kikkailla Multiple Destinations-lentojen kanssa ja suoraan yhtiöiltä on löytynyt halvimmalla.

Meillä jäi viime vuonna vastaavat lennot ostamatta, kun ei kertakaikkiaan saatu suomalaisella luottokortilla maksettua minkään kikkailunkaan kanssa. Luottokortti piti olla samaan maahan kuin laskutusosoite ja suomalainen osoite ei kelvannut. Muita kautta vastaavaa komboa ei voinut ostaa. Matkasuunnitelmat sitten muuttui ja koko homma jäi, en tiedä olisiko jonkun matkatoimiston kautta onnistunut.

6
Tässä paljon lentäville herkkäihoisille ihana tuote, joka menee sellaisenaan käsimatkatavaroihin: RareMinerals Moisture Burst Facial Mist -kosteussuihke. Auttaa pitkillä lennoilla ja toimii esim rannalla jos käsissä ja kasvoissa on hiekkaa/suolaa mutta ihoa kiristää ja kosteusvoidetta pitäisi laittaa. Minulla tulee monista rasvoista pieniä valkoisia milium-näppyjä, mutta tässä ei ole mitään parabeenejä ym moisia tukkeutumia aiheuttavia aineita. Ainoa miinus lievä kookoksen tuoksu.

Omani tilasin Strawberry.netistä 15e hintaan, useat lennoille tarkoitetut kosteussuihkeet joita olen nähnyt ovat olleet luokkaa 30-60e joten myös edullinen tuote. Strawberry.netistä kantsii tilata tuotteita yksitellen tai pari kerrallaan jotta tullin raja ei ylity, sillä postikuluja ei ole. En enää ikinä lennä ilman vastaavaa tuotetta!

7
Japani / Vs: Japan rail pass
« : 12.03.2010, 10:53:11 »
(No-my-car-day pass

Onkohan kukaan koskaan kertonut noille, että tuo "no my car" on kieliopillisesti päin helvettiä  ;D

Luulen, että useimmat japaninmatkaajat ovat vain iloisia nähdessään edes jossain enkkua ja vielä tunnistettavina sanoina, jonossa, ymmärrettävänä sanayhdistelmänä joka vieläpä tuntuu liittyvän asiayhteyteen...

http://www.engrish.com/2010/03/in-other-words-welcome/

8
Japani / Vs: Japan rail pass
« : 12.03.2010, 10:46:57 »
Pitipä vetkutella, eileen 2 viikon ordinary passsin hintaa nostettu 17eur! Hinta nyt 392eur... :-\

Passeilla on kiinteät jenihinnat ja niitä nostellaan ja lasketaan jenin kurssin liikkeiden mukaisesti. Jos matkaan on vielä aikaa, niin kantsii ehkä odotella muutama kurssitarkastus ennen kuin ostaa lipun. Jenin kurssin voi tarkistaa esimerkiksi täältä http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/valuutat/valuutta.jsp?curid=JPY . Kun laittaa aikajanaksi 5v voi katsoa miten superoptimaalinen oma muuttopäivä oli kun vaihto alkoi marraskuussa 2008  ;D Jeni on nyt valitettavasti poikkeuksellisen vahva euroon nähden.

9
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 05.03.2010, 16:25:39 »
Jos on Taiwaniin asti shoppaamatta ja rinkassa on tilaa, niin mihinhän kannattaa siellä satsata?

Mä ostin paikallisesta apteekkimyymälästä piilolinssien kanssa käytettäviä silmätippoja 8 kpl, sama merkki maksaa suomessa 14,50e/kpl, siellä 3e/kpl. Ostin myös teriä Gilletteen murto-osalla suomen hinnoista.

Vaatekauppoja oli mukavasti siinä tornin vieressä kulmittain olevassa kauppakeskuksessa ja sillä alueella yleensäkin. Siinä on edullisempaa ja kalliimpaa vaatemerkkiä hyvin edustettuna, mutta ei nyt mitenkään megahalvalla. Elektroniikka oli osittain edullista ja sieltä sai esim monia kameramalleja, jotka ei vielä olleet tulleet silloiseen asuinmaahamme Japaniin myyntiin. Mutta kantsii niissäkin asuinmaan hintoihin ennen kuin ostaa mitään mitä ei ole suunnitellut, koska kaikissa tuotteissa ei vastaavaa eroa ollut.

10
Espanja / Vs: Valencia
« : 05.03.2010, 16:18:13 »
Mulla olis ehkä kesällä yksi kokous tuolla Valenciassa. Onkos kukaan matkannut sinne junalla esim Barcelonasta?

Käytiin Valenciassa Las Fallas -festivaaleilla Barcelonasta käsin. Aikatauluja voi katsella osoitteesta www.renfe.es mutta ainakaan muutama vuosi sitten lippuja ei voinut ostaa etukäteen ilman espanjalaista sosiaaliturvanumeroa tms. Päädyttiin siksi menemään Valenciaan lentämällä Vuelingin halpalennolla, koska junalippujen saanti paikanpäältä oli festarin takia epävarmaa. Takaisin tultiin junalla ja liput käytiin ostamassa juna-asemalta etukäteen. Juna oli paljon kätevämpi kuin lento eikä siinä muutenkaan ollut mitään erikoisen epäkätevää. Matkustimme tosin nopeimmalla ja kalleimmalla junalla.

11
Japani / Vs: Japan rail pass
« : 23.02.2010, 17:04:46 »
Kiitos paljon vastauksista - tulikin paljon hyviä vinkkejä liikkumiseen. Loppureissu on siis tarkoitus olla pelkästään Kansain alueella (Kioto, Osaka, Kobe & Nara), joten tuollainen erillinen passi voisi olla edullisempi vaihtoehto. Varmaan onnistuu tilata yhdelle reissulle molemmat eli sekä Japan Rail Pass että Kansai Area Pass?

Hyperdiassa mietityttää paikoin erittäin halvat hinnat - esim. Kiotosta Osakaan pääsisi hintaan 540¥ (viitisen euroa) - tuolloin ei kyllä kovin junapassit kannattaisi?

Kansai Area Passia saa monelle eri päivälle ja sen voi ostaa myös paikan päältä, ei ole pakko hankkia Japanin ulkopuolelta.

Osakasta Kiotoon pääsee todellakin noin edullisesti hitailla paikallisjunilla. Jos budjetti on tiukka, kannattaa siis laskeskella eri vaihtoehtoja. Osakan sisällä liikkumiseen voi käyttää myös metropäivälippua joka on 850 jeniä paitsi perjantaisin 600 jeniä (No-my-car-day pass). Perjantaiden lisäksi yksi No-my-car-erikoispäivä kuussa jonka näet täältä: http://www.kotsu.city.osaka.jp/foreign/english/ticket/oneday.html

12
Japani / Vs: Vielä Japan rail passista
« : 22.02.2010, 16:38:13 »
Minkähän hintaisia ovat junaliput Japanissa ilman passia? ...

Hieman epäselväksi on myös jäänyt, pääseekö passilla kuinka liikkumaan kuinka kattavasti Tokion ja myös muiden kaupunkien (esim. Kioto, Osaka) sisäisessä liikenteessä ja erityisesti Naritan ja Kansain kentille?

Täältä voit katsella yksittäisten junamatkojen hintoja http://www.hyperdia.com/en/ . Huomaa, että paikkaliputtoman matkan hinta ei ole sama kuin paikkalipullisen josta vähentää paikkalipun osuudeen.

Kansain alueella on myös muita alueellisia passeja kuten Kansai Thru ja JR:n Kansai Area Pass. Jälkimmäisessä on sama rajoitus kuin Rail Passissa eli yksi per maahantulotarra. Osakassa on helppo liikkua junapasseilla Loop Linea käyttäen. Shinshaibashin alueelle tosin joutuu pikkuisen kävelemään, jos ei käytä metroa.

Kansain kentälle pääsee kätevästi Haruka-lentokenttäjunalla joka sisältyy junapassiin, mutta myös edullisesti hitaammilla junilla (n 1200 jeniä muistaakseni) ja bussilla Nambasta. Naritalle ja Hanedalle en ole kulkenut, mutta niistä löytyy netistä tietoa runsaasti.

13
Japani / Vs: Matka Japaniin
« : 30.08.2009, 04:56:12 »
Juuri nyt toivoisin vinkkejä kokkikursseista. Onko kukaan osallistunut minkäänlaiselle keittokurssille? Vinkkejä mistä niitä kannattaisi etsiä?

Tässä yksi kokkikursseja järjestävä taho:
http://hisexperience.jp/culturalactivities#food

En ole itse osallistunut, mutta olen kuullut että kurssit ovat laadukkaita. On niillä toki hintaakin, kohderyhmä taitaa olla enemmän transit-businessmatkustajat kuin turistit.

14
Japani / Vs: Japan rail pass
« : 27.07.2009, 07:26:40 »
Kiitoksia vastauksista!

Ollaan kaverin kanssa lähdössä ja tuosta Jr East passista olen kanssa kuullut. Ollaan vissiin käymässä Koga Cityssä ja Nasushiobara Cityssä.

Voit laskea eri passi- ja matkavaihtoehtojen hintoja sivustolla www.hyperdia.com. Huomaa kuitenkin, että paikkavaraukseton matkalippu ei ole paikkavarauksellisen lipun hinta miinus paikkavarauksen hinta vaan se pitää hakea erikseen.

Tarkista myös osuuko matkasi Seishun18 -lipun voimassaoloaikaan, jolloin voit matkustaa paikallisjunilla rajatta vuorokauden ajan. Viiden lipun nippu maksaa 11500y ja on kätevä jos teet lyhyitä retkiä.

15
Japani / Vs: Milloin Japaniin?
« : 27.07.2009, 07:23:28 »
Mitenköhän uusivuosi vaikuttaa Japanissa aukioloihin yms? Luin kyllä jo että vaikuttaa, mutta miten laajalla mittakaavalla?

Uusi vuosi on Japanissa perinteisesti perhejuhla hieman kuin joulu Suomessa. Tietysti jotkut (nuoremmat) viettää sen bilettäen, mutta pääsääntöisesti paikalliset syövät juhlasushia edellisenä iltana, katsovat televisiosta laulukilpailua ja Uudenvuodenpäivänä käyvät pyhätössä. Pikkukaupungeissa monet pikkuperheravintolat olivat kiinni, mutta muuten juhla ei juuri näkynyt katukuvassa. Saattaa siis olla, että perheiden pitämät pikkumajatalot voivat olla suljettuna, mutta muuten ei varmaankaan haittaa matkaasi varsinkin jos aiot oleskella Tokiossa vuodenvaihteen.

16
Aasia / Vs: Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 08.07.2009, 05:29:08 »
Air Asia lennättäisi huokealla hinnalla Kuala Lumpuriin (laitoin lotolla jonkun päivämäärän syyskulle ja n 45 eur oli hinta) mutta onko halpoja reittivihjeitä Kiinan tai Japanin suuntaan?

Cebu Pacific lennättää edullisesti Manila - Osaka -väliä. Tarjouksia on ollut ihan muutamalla eurokympillä, vaikka perushinnaltaan tuo taitaa olla sieltä kalliimmasta päästä Cebun tarjontaa. Itse lensin Osaka - Manila - Hong Kong // Macao - Manila - Osaka, kaikki lennot ajallaan ja yhteishinta oli parin sadan euron pintaan.

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Mihin mennä rauhoittumaan ?
« : 30.06.2009, 16:52:52 »
Minä suosittelen Japania, jos ei nimenomaan halua johonkin keskukseen "oppitunneille" vaan itsekseen rauhoittumaan. Kaunista ja rauhallista luontoa riittää ja mikä tärkeintä, ihmiset antavat sinulle tilaa olla. Kukaan ei tyrkytä mitään ja saat olla omissa oloissasi, jos niin haluat. Etelässä pääset palmurannoille tai pohjoisessa tai Alpeilla vuoristomaisemiin. Zen-puutarhat ja erilaiset pyhätöt ja temppelit syrjäkylillä soveltuvat mietiskelyyn omassa rauhassa. Voit vaeltaa, kuljeskella autioilla rannoilla tai hukkua ihmismassaan kaupungeissa. Luotijunassa voi matkustaa tuntikausia ohi viliseviä maisemia tuijotellen jokaisen matkustajan nuokkuessa omassa kuplassaan. Pakkaat vaan mukaan pari tyhjää muistikirjaa ja alat niihin purkaa pään sisältöä.

Jos Japani tuntuu kalliilta, myös Malesia sopii tuohon. Yövyin eräs vuosi syksyllä Langkawissa sesongin ulkopuolella pienessä resortissa (http://tanjungsanctuary.com.my/) keskellä metsää. Resortilla oli oma pieni ranta, jossa sai istua yksin katselemassa kaimaanien uimista ja apinoiden kiipeilyä. Lähin naapuri oli kilsan päässä ja hotellissa vain muutama vieras, joten rauha oli rikkumaton.

Mutta kuten yllä jo sanottiin, parasta on varmasti mennä kohteeseen johon haluat matkustaa muutenkin. Pahinta lienee, jos lähdet matkalle odottaen ylimaallista rauhaa ja päädyt keskelle ruuhkaista turistialuetta, jossa paikalliset yrittävät nyhtää rahasi milloin milläkin tekosyyllä. Ota vaikka lennot jonnekin päin Aasiaa, varaa matkaan tarpeeksi aikaa ja kiertele paikasta toiseen kunnes sinua miellyttävä paikka löytyy.

18
^Täällä kysyttiin että miten ihmiset on järjestäneet elämänsä että voivat matkustella pitkiä aikoja.

Sesonki-ja "hanttihommat" ovat melko hyvä ratkaisu tähän asiaan.

Toinen hyvä ratkaisu on yliopistokoulutus ja tutkijan ammatti tutkimuslaitoksessa. Voi lähteä vuodeksi tai pariksi asumaan ulkomaille aina kun huvittaa, matkustaa kaikki lomat ja viikonloput uusissa kiinnostavissa "lähikohteissa", nostaa palkkaa ja päivärahaa samalla kun nauttii uudesta kulttuurista, johon pääsee työtä tekemällä hauskasti sisällekin. Lähtijöistä on meillä pulaa, joten kohdemaan ja vastaanottavan tahon voi jopa itse valita. Suomessa ollessa voi poimia konferensseja ja koulutuksia pitkin maailmaa, tehdä kiinnostavaa työtä vakituisella työsopimuksella ja hyvällä palkalla, valtiolla lomat on pikkusen pidempiäkin. Ja jos pysyvästi haluaa lähteä, niin yliopistoja ja tutkimuslaitoksia on maailma täynnä. Ratkaisuja on niin monia!

Ja alkuperäiselle, tosiaan kamojen myyminen säästää monelta harmilta. Esimerkiksi siltä kun myrskyvesi nousee vuokravarastoon ja pitää järjestellä maailman toiselta laidalta tavaroiden kuivattelua ja korvausjärjestelyjä.

19
Lentomatkustus / Loungekokemuksia ja -suosituksia
« : 12.06.2009, 06:31:43 »
Monella kentällä on mahdollisuus päästä loungeen pientä maksua vastaan tai esimerkiksi omistamalla tietyn luottokortin. Koska loungejen palvelut ja hinta vaihtelevat, ajattelin että tässä ketjussa voi kysellä hyvistä paikoista ja kertoa omia kokemuksiaan.

Aloitan kehumalla Hong Kongin lentokentän Travellers' Loungea lähtöportin 36 lähellä kauppojen "takana". Sisään pääsee ilmaiseksi Diners Clubilla tai muistaakseni n. 200 HKD maksua vastaan. Sisällä voi nauttia täysipainoisen lounaan kasvisvaihtoehtoineen buffetista (mm. keittoja, nuudeleita, erilaisia sämpylöitä ja croissanteja, salaatteja, hedelmiä ja jälkiruokia) sekä rajoituksetta virvoitusjuomia ja snacksejä. Paikka on erittäin rauhallinen ja nojatuoleissa voi surffailla netissä omalla läppärillä tai käyttää nettipisteitä. Ehdottoman suositeltava DC-kortilla ja ehkä maksullakin jos on iso nälkä loungeen mennessä tai melko pitkä vaihto.

Samalla kysyisin myös Incheonin kentän loungeista. Pitkä vaihto siellä tulossa, saako loungeissa rahalle vastinetta vai kannattaisiko mieluummin mennä vaikka kv-alueen ulkopuolelle kahviloita etsimään?

20
Onkohan se varaus nyt mennyt läpi? Olettaen, että varaus meni läpi niin päästäänköhän Singaporessa ongelmitta koneeseen kun ei ole varaustunnusta tulostettuna?

Varasin itse Jet Starilta lennot Osaka - Sydney netin kautta ihan normaalisti, mutta ei minullakaan tuo varaus Checkmytrip-sivustolla näy. Sen sijaan se näkyy Jet Starin omilla sivuilla. Jos sinulla on siis varausnumero ylhäällä kuten viestistäsi käsitin, niin sinun pitäisi päästä tarkastamaan varaus ja tulostamaan e-lippu kotisivuilta varausnumeron, sukunimen ja reitin tietojen perusteella. Sain itse Jet Starilta e-liput sähköpostiin, mutta niissä ei näy vaihdon tietoja ollenkaan, joten kävin tulostamassa yksityiskohtaisemmat e-liput tuolta kotisivulta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12