Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - scarlett

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Opiskelija - matkustus - rahoitus
« : 08.09.2010, 01:34:09 »
Tässä ainakin muutama vaihtoehto korkeakouluopiskelijoille, osa on jo mainittukin mutta pistän nyt kuitenkin listaan.

ERASMUS: Opiskelija-, harjoittelija- tai yhdistetty (opiskelu+harjoittelu) vaihto Eurooppaan. Mahdollisuus erilliseen apurahaan Erasmus-kielikurssia (EILC) tai erilaisia intensiivikursseja varten. Apurahan suuruus opiskelijavaihtoon -3kk 250€/kk, 4-12kk 200€/kk ja harjoittelijavaihtoon 300€/kk.

IAESTE: Harjoittelijavaihto lähinnä tekniikan opiskelijoille. Paikkoja ainakin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

CIMO: Kansainvälisiä harjoittelupaikkoja ympäri maailmaa. Apuraha maasta riippuen n. 800-1100€/kk. Lisäksi maakohtaisia apurahoja esim. kieltenopiskelijoiden kesäkursseille.

NORDPLUS: Opiskelijavaihtoa, projekteja ja intensiivikursseja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

FIRST: Opiskelijavaihtoa ja intensiivikursseja Venäjälle.

NORTH-SOUTH-SOUTH: Opiskelijavaihtoa ja intensiivikursseja Afrikkaan, Peruun, Nicaraguaan, Nepaliin ja Vietnamiin. Suuri osa paikoista käsittääkseni sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

COMENIUS: Apurahaa opettajaksi opiskelevien harjoittelujaksolle Eurooppaan.

Lisätietoja CIMO:n omista sekä Erasmus, IAESTE, FIRST, NORTH-SOTH-SOUTH ja Comenius -apurahoista löytää CIMO:n nettisivuilta. Lisäksi suomalaiset korkeakouluopiskelijat voivat hakea ainakin Venäjän valtion apurahaa vaihto-opiskeluun tai koko tutkinnon suorittamiseen Venäjällä. Joku muukin valtio tarjoaa samanlaista apurahaa ellen ihan väärin muista, olisko ollut Kiina tms.??

Kannattaa kysyä myös oman korkekoulun apurahoja, ainakin omassa koulussa maksetaan matka-apurahaa kaikille ulkomaille vaihtoon/harjoitteluun/intensiivikurssille lähteville ja lisäksi opiskeluapurahaa, jos mitään tukea ei muuta kautta saa. Eli periaatteessa vaihtoon tai harjoitteluun voi lähteä ihan mihin vaan ja saada siihen apurahaa. Lisäksi voi ottaa selvää koulun kansainvälisistä hankkeista ja projekteista, niiden kautta saattaa päästä vaihtoon tai vaikka ulkomaille tekemään opinnäytetyötä ja saada siihen rahoitusta.

Mahdollisuuksia siis on paljon eikä ainakaan apurahoista pitäisi lähtö olla kiinni. Lisäksi opintotukeahan saa koko ajan jos vaihto-opiskelijaksi tai harjoitteluun lähtee, ja halvan hintatason maissa silläkin pärjää oikein hyvin  ;)

2
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Rinkan paino
« : 30.07.2010, 00:32:01 »
suuren osan vie kosmetiikka, joudun aina ottaa paljon rasvoja mukaan kun iho ei välttämättä ota vastaan uusia tuotteita eikä ilman voi olla.

Sama. Puolen vuoden Aasian reissulle rinkka painoi lähtiessä 11 kg ja takaisin tullessa 14,5 kg... tosin jossain vaiheessa reissua painoa oli varmasti lähemmäs 20 kg, mutta ennen paluulentoa heitin kaiken mahdollisen ylimääräisen pois (AirAsia ja 15 kilon rajoitukset...ja ne rasvat sun muut kosmetiikat tiesin saavani uudet Suomesta).

Niin ja kyllähän sitä tuli lähetettyä 10 kg:n paketti Suomeen siinä reissun puolessa välissä...tuli vissiin vähän shoppailtua :D

3
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 21.07.2010, 16:48:48 »
Kumpi on halvempi kaupunki, pääkaupunki Hanoi vaiko Hai Phong? Kumpi on enemmän turistirysä? Kummassa pärjää paremmin englannilla? (ilmeisesti pääkaupungissa?) Kumpaa te Vietnamin kävijät suosittelette...

Hintatasossa ei mielestäni suurta eroa ole, Hanoi on hitusen verran kalliimpi mutta ei paljoa. Hai Phongissa ei englantia tuntunut puhuvan juuri kukaan ja ainoat turistit ketä vastaan tuli olivat läpikulkumatkalla Hanoista Halong Baylle, eli mistään turistirysästä ei todellakaan ole kyse. Tosin sitä ei ole Hanoikaan, kun lähtee Old Quarterista ja Hoan Kiem Lakelta jonnekin muualle. Itse menisin ilman muuta Hanoihin ja jos Hai Phong kiinnostaa niin Hanoista ei mene sinne kun pari tuntia bussilla eli helposti sielläkin pääsee pyörähtämään jos siltä tuntuu  :)

4
Aasia / Vs: VIentiane-Hanoi
« : 09.01.2010, 16:18:56 »
Vientianesta paasee suoraan bussilla Hanoihin. Hitaimmat ja halvimmat muistaakseni kestaa noin 30 tuntii ja ne on sit ihan perusbusseja istumapaikalla. Varmaksi en tieda mut luulisin et myos jotain VIP/sleepingbusseja menee myos, jotka on nopeempia mut myos kalliimpia.

5
Hei!

Taalla kanssa yksi reissuseuraa kaipaava, ihan vaikka kahvin/bissen merkeissa  :) Talla hetkella olen Phnom Penhissa ja muutaman paivan sisalla olis tarkoitus jatkaa Laosiin, josta sitten Thaimaahan. Bangkokiin toivottavasti paasen joskus tammikuun tokalla viikolla, sielta hetkeksi jollekin saarelle rentoutumaan ja tammikuun lopussa Kuala Lumpuriin, josta lahtee lento takaisin Suomeen.

Siina olis alustava suunnitelma loppureissulle, jos joku sattuu olemaan samalla suunnalla samoihin aikoihin niin ilmoitelkaa :)

6
Ehkä olisi parasta hankkia single entry -viisumi etukäteen Suomesta ja unohtaa se Kambodzan keikka, varsinkin kun ei ole varmaa, saako sieltä Phu Quocin ja Sihanoukvillen väliseltä rajalta Kambodzan viisumia on-arrival, vai pitäisikö sekin tajuta hankkia jo HCMC:ssä ollessa.

Saattaa tulla kysyjalle hieman myohassa tama vastaus, mutta ainakin kaikille muille tiedoksi etta sielta rajalta (Prek Chak) kylla saa viisumin. Ei ruuhka, aikaa meni alle 10 min ja hintaa tuli 25$.

7
Matkaseuraa / Vs: Aasiaan syksyllä 2009
« : 29.08.2009, 16:32:51 »
Lina,

jos olet Hanoihin tulossa niin otappa yhteyttä. Mulla ois lähtö sinne parin viikon päästä opiskelemaan syyslukukaudeksi  :)

Ja kaikki muutkin, jotka tuolla seudulla syys-joulukuun aikaan liikkuvat niin yv:tä kehiin! Itse lähden reissaamaan opiskeluiden loputtua joulukuun puolivälissä. Tarkoitus olisi edetä Kambodzan, Laosin ja Thaimaan kautta Kuala Lumpuriin, josta lennot takaisin Eurooppaan tammikuun lopussa (ainakin näin alustavasti, saa nähdä kuinka kauan tuo reissu sitten todellisuudessa kestää  :D).

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Järviseutu (Great lakes)
« : 28.05.2009, 04:29:38 »
Chicagossa kannattaa ehdottomasti pysähtyä, näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki! Detroitin voi suosiolla ohittaa, siellä ei ole juurikaan mitään Renaissance Centeriä lukuun ottamatta (GM:n päämaja, iso lasinen rakennus ja takaa näkymä Detroit Riverin yli Kanadan puolelle). Detroitin lähellä Dearbornissa on Henry Ford Museum, joka on kiva paikka käydä vaikka autot eivät niin kiinnostaisikaan. Jos Erien eteläpuolta meinaat takaisin tulla ja vuoristoradat sun muu huvipuistomeininki kiinnostaa niin Cedar Point Sanduskyssa Ohiossa on ihan ykkönen ;D

Siinä jotain mitä näin ensimmäisenä mieleen tuli ja lisää saa toki kysyä! Asuin vuoden Detroitin lähellä, joten tietoa ko. alueesta löytyy jonkin verran  :)

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hostellit N.Y
« : 28.05.2009, 03:57:48 »
Tällainen kuin Chelsea star hotel kannattaa tsekkaa, Kuulin huhuja siitä ja katselin netistä hintoja.. 21e yö.

Kyseisessä ho(s)tellissa olen yöpynyt parilla New Yorkin reissulla eikä pahaa sanottavaa löydy. Tosin itsellä kokemusta on vain dormeista, mutta ne ainakin olivat siistejä, ilmastoituja ja suihkulla sekä wc:llä varustettuja. Henkilökunta mukavaa, hostellin "sisäpihalla" on kiva rentoutua päivän jälkeen ja netti käytössä pientä maksua vastaan. Sijainti on erinomainen: Empire State Buildingille ja Macy'sille lyhyt kävelymatka ja Penn Station parin korttelin päässä, josta pääseekin sitten metrolla melkeimpä joka suuntaan. Ykkösvaihtoehto seuraavia nykin reissuja ajatellen :)

10
Luxor. Luulin täysin turistirysäksi eivätkä aikaisemmat kokemukset arabimaista olleet niitä parhaimpia niin kammoksuin koko reissua mutta onneksi tuli lähdettyä! Kun ei hotellialueelle tai turistibasaariin (vaikka eivät nekään niin kamalan pahoja olleet) eksynyt niin sai nähdä ja kokea sitä aitoa kaupunkia ja elämää (mulla kun jotenkin oli se käsitys että Luxor on ihan vaan turisteille tehty :-[) Mielettömästi historiaa, nähtävää ja koettavaa. Ja ne ihmiset! Niin ystävällisiä ja auttavaisia ettei ainakaan vielä missään muualla reissulla oo tullu vastaan.

USA. Lukio oli lopuillaan ja pakottava tarve päästä johonkin mahdollisimman kauas ja pitkäksi aikaa, Australiaan olisi mieli tehnyt mutta rahat ei riittäny niin päätin lähteä au pairiksi Yhdysvaltoihin kun se ei paljoa itelle maksanu. Ennakkoluuloja oli paljonkin mutta turhiksi osoittautuivat. Vuoden olin ja reilu kymmenen osavaltiota tuli koluttua eikä yhtään pettymystä. Etenkin New York, Chicago ja San Francisco olivat joka kerta yhtä mielettömiä. Ja Michiganiin on vieläkin kova kaipuu ja "koti-ikävä".

11
Vielä ei ole kohdalle sellaista maata sattunut mihin en mistään hinnasta uudestaan lähtisi, mutta Tunisiaan ja etenkin Marokkoon en enää pelkällä tyttöporukalla lähde. Molemmissa maissa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa mutta etenkin Marokossa alkoi parin päivän jälkeen ahdistamaan ne lukuisat tungettelevat miehet kun ei metriäkään saanut rauhassa kulkea... Ei niinkään ne kaupustelijat ja kerjääjät mutta ne jotka olisivat niin mielellään vaimoksi sinne ottaneet.

Seuraavalla kerralla mies mukaan niin luulis olevan ainakin hieman miellyttävämpi reissu:)

12
Kanada ja Yhdysvallat / Hostellit N.Y
« : 03.08.2007, 04:28:06 »
Lainaus käyttäjältä: "VanDerLust"
Lainaus käyttäjältä: "Jalmari Keränen"
Mitenkäs New Yorkissa maksetaan hostellit? Ottavatko vastaan yleensäkäteistä/visa electronin vai vaaditaanko kaikkialla luottokortti?


Ainakin taalla vaaditaan riihikuivaa kateista tai matkashekkeja, kortit eivat kelpaa ollenkaan. Respassa on pankkiautomaatti, kuten jokaisessa kadunkulmassa ja pikkuputiikissakin.


Olin Chelsea Star Hotelissa heinakuussa ja maksoin Visa Electronilla, hyvin toimi. Siita en mene takuuseen etta electronilla voisi joka paikassa maksaa mutta ihmettelisin jos ei luottokorttikaan kelpaa. Kateinen kylla kay kaikkialla, paitsi jos netin kautta varaat niin yleensa tarvit siihen luottokortin.

13
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 26.07.2007, 10:39:39 »
Burns Park, Ann Arbor, Michigan... Kotiuduin pileista puolisen tuntia sitten ja syon riisia ja papuja kun tuli nalka...

14
Tasan kahden viikon paasta alkaa reilu nelja viikkoa kestava reissu. Suuntana Kalifornia (+ lyhyet piipahdukset Arizonassa ja Nevadassa), Meksiko, New York ja Washington D.C.

Reissua odotellessa 8)

15
Estonia

Itse turmapaivasta en muista mitaan, mutta vahan sen jalkeen olin kovassa kuumessa ja vanhemmat paattivat vieda laakarille. Siella odotushuoneessa istuttiin ja muistan kun isa luki jostain aikakausilehdesta Estonia-aiheista juttua ja mina sitten vahan sivusilmalla kurkin. Kylla sita silloin 7-vuotiaanakin jotenkin tajusi etta nyt on jotain suurta ja kamalaa tapahtunut.

Diana

Oltiin isan, pikkuveljen ja tadin miehen kanssa mokilla katsomassa formuloita meidan vanhasta mustavalkoisesta matkatelkkarista, kun ylalaidassa alkoi pyoria teksti etta Prinsessa Diana on kuollut ja ylimaarainen uutislahetys tulossa. Isa huusi ikkunasta muille etta tulkaa kattomaan ja sen jalkeen porukalla ihmeteltiin tapahtunutta.

WTC

Olin ylaasteella ja koulusta kotiin tulessa avasin normaaliin tapaan telkkarin. Kaynnissa oli maikkarin ylimaarainen uutislahetys, jossa naytettiin yhta savuavaa tornia. Siina sitten kuluikin loppupaiva nena kiinni ruudussa.

16
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Missä maassa asut?
« : 17.04.2007, 01:54:07 »
Kotimaa Suomi, asuinmaa ainakin marraskuulle asti Yhdysvallat. Sen jalkeen kuukaudeksi-pariksi rakkaaseen kotimaahan ja sitten taas maailmalle asumaan...

17
Kanada ja Yhdysvallat / Jenkkien sisäiset lennot
« : 25.03.2007, 19:19:06 »
Myos www.sidestep.com kannattaa tsekata...

18
Your Inner European is French!
Smart and sophisticated.
You have the best of everything - at least, *you* think so.

No nyt selvis miten oon onnistunu keraamaan ison joukon ranskalaisia kavereita taalla jossa ranskalaisia ei muka pitanyt olla...

19
Yleinen / Suosituin maanosa?
« : 21.02.2007, 04:54:22 »
Vastasin Pohjois-Amerikka ja ihan siita syysta etta taalla talla hetkella asustelen. Viela en oo kerinny (naita lahialueita ja New Yorkia lukuun ottamatta) hirveesti kiertelemaan, mutta kesalla on kuukauden loma niin silloin reissuun! Ja syksylla on aikaa kierrella viela toinen kuukausi...vahan on ollu suunnitelmissa jos kesalla kavisi lansirannikolla ja syksylla idassa/etelassa.

20
Saksassa ollessa ei nimen kanssa ollut vaikeuksia, ihastelivat vaan kun on niin kaunis nimi :) Vaikka ihan tavallinen suomalainen nimi onkin...

Taalla USA:ssa aluksi sanoin nimeni ihan suomalaisittain ja se tuotti aika usein vaikeuksia mutta muutaman viikon jalkeen aloin itekin lausumaan nimeni amerikkalaisittain niin johan alkoi menna perille :D Tosin Sandraksi tms. joskus vaantyy...

Ja Sanna on siis nimi. Sukunimea ei ole kukaan ulkomaalainen edes yrittanyt lausua, pyorittelevat vaan silmia kun sen kuulevat tai henkkareista tavaavat :D

Sivuja: [1] 2