Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MP

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 14.11.2012, 21:22:46 »
Fjällravenin Kajka todettu erittäin käteväksi ja hyväksi.

Ollut mukana vaelluksilla ja reppureissuissa, toiminut molempiin tarkoituksiin täydellisesti. Taskuja helpossa paikoissa ja sopivasti (ainoa miinus on että sivutaskujen vetskarit on selkäpuolella, kun mun mielestä pitäs olla toisinpäin). Helppo pakata ja purkaa. On kestänyt ahkeraa käyttöä. Voin suositella kaikille, vaikka hinta on aika kova vrt. moneen muuhun.

2
Thaimaa / Vs: Ko Phangan
« : 13.07.2011, 22:28:19 »
Heissan,

Onko kellään tiedossa hyväksi koettuja (miksei kuultujakin) vuokrataloja /bungaloweja?
Tarkoitus olisi majoittaa 4-8 hlöä n. 1-2 vkon ajaksi. Myös Koh Taon kokemukset kiinnostaa.
Netistä etsittäessä vastaan tulee pelkästään luxusmajoitusta, ja ollaan tässä vähän sormi suussa, että mistä kannattaisi aloittaa. Mesta olisi kuitenkin kiva varata ennen reissua, ettei tarvi paikan päällä ihmetellä. Matkustusajankohta on mitä todennäköisimmin marraskuun loppu / joulukuun alku.


3
Tansania / Vs: Afrikan safarit?
« : 11.12.2010, 12:11:58 »

Kuinka halvalla HYVÄN safarin voi saada? Tarkoitus olis mennä tammikuun alussa Tsavo-Eastiin.

4
Intia / Vs: Delhi
« : 15.12.2009, 09:38:08 »
Alkoholikulttuuri Intiassa on tosiaan vähän eri kun Suomessa, joten aina ei vältämättä löydy edes sitä pahinta bisseä. Turistipaikoissa törmää kyllä usein ainakin Kingfisheriin, mikä on mielestäni ihan hyvä olut. Joskus saattaa olla  jotain länsimaista tarjolla (Fosters). Mitään ylitarjontaa ei kyllä missään nimessä ole, ja muuhun hintatasoon nähden olut on yleisesti ottaen helvetin kallista.

5
Intia / Vs: Bussit Intiassa
« : 15.12.2009, 09:13:32 »
Onhan tuo aika pitkä väli vetästä bussilla, mutta kai se menee jossei muuta vaihtoehtoa ole. Lennotkin on varmaan aika buukattuja/kalliita noin joulun aikoihin.

Jos toi on semmonen bussi millä ite oon menny, eli punkkia on kahdessa kerroksessa, niin kannattaa tosiaan ottaa se alempi. Ylhäällä jouduin  pitämään koko matkan ajan kiinni tangosta etten viskaudu käytävälle. Muuten ihan hyvä kulkupeli :)

ps. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ne junaliput heti ensimmäisenä asiana, kun saavut Mumbaihin! Sen verran kätevämpi kulkupeli. ("turist quota" lippuja CST:ltä). Jos käy tuolta suoraan ostamassa niin ei tarvitse maksaa välikäsille mitään.

pps. eikä kannata liikaa uskoa hostellia / mitään muuta tahoa, että junat on buukattu täyteen ->  noissa on usein "vähän värikynää", kun ne haluaa, että buukkaat matkat niiden bisneksen kautta :)

6
Intia / Vs: intian halki 10 päivässä?
« : 01.12.2009, 11:20:08 »

*Muuten vaan eriverihauskoista tokaisuista taas tää kyl pääsee (nimenomaan) iisisti top-femmaan:
"Itse olen tehnyt Keralaan reissun Mumbaista, ja me käytettiin aikaa 4 viikkoa Keralaan valumiseen, ja sekin tuntu omasta mielestä hieman hektiseltä."  :-*

Ihq.  :-* Riippuu tietty pysähdysten määrästä. Meillä niitä oli 3. Eli oltiin yhteensä viidessä paikassa, joten kyllä siinä aikalailla sai kokoajan olla liikkeellä. Jos meinaa 10 päivässä tehdä saman Delhistä, niin menee aika pääperseessä juoksemiseksi. imo. Kannattaa kato edetä rauhassa, niiin pysyy sielu mukana. Vai mitä Coco? :)

7
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 30.11.2009, 23:39:32 »
Vähän vanhempaan aikakauteen:

G.A Wallin - Tutkimusmatkoilla Arabien parissa.

Jos jonnekkin arabimaailmaan olette matkaamassa niin suosittelen ehdottomasti!
Kirja kertoo siis suomalaisen tutkimusmatkailija Georg August Wallinin tutkimusmatkoista arabimaailmaan noin 1800- luvun puolivälin aikoihin. 

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2001_1/1526

8
Yleinen / Vs: Miten VÄLTTÄÄ suomalaisten tapaamista?
« : 30.11.2009, 22:36:45 »
Välttelyn abc... älä kailota kovalla äänellä suomeksi mitään (jos matkakumppani puhuu suomea/sellainen ylipäänsä on). Vaihda suuntaa, jättäydy jälkeen, kiilaa edelle, vaihda toiselle puolelle katua jos kuulet jossain suomea. Ravintolassa pyydä pöytä kaukaa maanmiehistä, vaihda ravintolaa (jos ei ole pöytävaraus tehty kk ennen...)...
ostaa ja ei ihme ettei ole muita suomalaisia kun on niin kallista... Mitä voi odottaa, haloo...

Onkohan taman tapaisia suomalaisia paljon liikkeella, jotka muita hapeavat? Maailmalla tapaamia suomalaisia ei kannata haveta. Hymya huuleen ja avointa mielta, on matkailukin siten helpompaa.

Good luck.

Samaa mieltä. Musta koko ketju on jotenkin älytön. UsvaAuerilla tuossa muutama viesti ylöspäin on minusta hyvä pointti.

9
Intia / Vs: Delhi
« : 30.11.2009, 22:31:31 »
Moi,

Ollaan menossa tyttöystävän kanssa Delhiin parin viikon päästä. Olisko jollain Delhissä käyneellä antaa suosituksia hyvistä ruokapaikoista?

10
Intia / Vs: intian halki 10 päivässä?
« : 30.11.2009, 22:02:59 »
Itse  keskittyisin lähinnä kohteisiin Delhin lähellä (esim. Agra/Varanasi), kerkeää edes vähän hengähtämään. Itse olen tehnyt Keralaan reissun Mumbaista, ja me käytettiin aikaa 4 viikkoa Keralaan valumiseen, ja sekin tuntu omasta mielestä hieman hektiseltä. Pitkät matkat rasittaa sen verran, että menee aikansa 'palautua'. Ja niin kuin sanoit niin noihin aikatauluihin saatta tulla yllättäviä muutoksia, joten senkin puolesta teillä on aika kapeat marginaalit.

ps. kartalla ne etäisyydet näyttävät muuten huomattavasti siedettävemmiltä, kuin todellisuudessa... :)

11
Olen lähdössä Intiaan kiertelemään junalla kaupunkeja. Aion ottaa järkkärin mukaan. Onko jollain kokemuksia Intiasta, saako kameran kanssa olla rauhassa vai joudunko hankaluuksiin?

Saa olla rauhassa, kunhan vaan käyttää tervettä maalaisjärkeä! ( ei turhaan esittele kameraa, ruuhkassa kuvatessa hihna käden alta jne.)

Ei ainakaan minulla ollut mitään ongelmia vuosi sitten kun Intiassa reissasin. Itse säilytin kameraa päivärepussani, jonne olin modifoinut kameralaukkuni pehmusteista oman tilan. Ajoittain kameran saanti oli  hieman hankalaa, kun repussa oli muuten paljon tavaraa, mutta muuten ihan hyväksi havaittu käytäntö. Pitäisi ehkä heittää joku kova levy tuon kameratilan eteen ...

12
Yleinen / Vs: Vaaralliset aktiviteetin maailmalla
« : 12.10.2009, 00:47:38 »
Saudeissa istutte vaan jonkun "paikallisen" (harvempi niistä on saudeja) taxi suharin kyytiin, niin siinä on extremeä kerrakseen.

Vielä extremempää olisi saudin kyydissä.  ;D
Olen ollutkin saudin kyydissä, mutta ei se niin pelottavaa ollut, kuin intialaisen kyydissä.

Intialaisen kyydissä.. *hrrr*
Se tuntui kyllä vaaralliselta... bussin kyydissä Keralassa huonoa sadekauden pieksämää tietä pitkin. Täysiä vaan, ja töötti pohjaan. Aijai.. matkapahoinvointitabletitkaan ei auttaneet.

Juu, siellä on kyllä hauska ajokulttuuri!
http://4.bp.blogspot.com/_Qd9gLx7A0ko/SdEfKbJLZdI/AAAAAAAABJk/n38OzsvwPhk/s1600-h/Kolmatta+linjaa.jpg

13
Intia / Vs: Kokemuksia andamaaneista?
« : 05.08.2009, 06:04:10 »
Mitäs muita saaria Andamaaneilla on "avoinna" kuin Neil ja Havelock? Eikös esim. Pikku Andamaanit ole avoin kanssa? Mietin vain, että onkohan olemassa jotain kolmatta vaihtoehtoa :)

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miamin tatuointiliikkeet?
« : 21.07.2009, 17:19:36 »
Miami Ink?  8)


15
Itse taittaisin nuo sisämaan matkat mieluummin junalla säästäen rahaa ja ympäristöä kun aikaakin on noin hyvin... Matkaa voisi tehdä hissukseen ja vaikka viipyillä välillä jossain jos jatkuva junassa istuminen kyllästyttäisi..

Hyvää reissua kuitenkin!  :)

Samaa suosittelen itsekkin, junamatkailu on ehdottomasti iso osa (reissaajan) Intiaa, ja varmasti unohtumaton kokemus. Miksi et muuten mene Goalta Keralaan, ja sitten vasta P-Intiaan? Itse olen reissannu Mumbai - Goa - Hampi - Bangalore - Kochi reittiä, ja tuo taittuu maitse ihan sujuvasti. Tai alota Keralasta ja etene pikku hiljaa kohti Delhiä?

16
Olettekos kuulleet... / Vs: Madventures jatkuu
« : 17.05.2009, 23:04:46 »
Jep, ja Dirty Sanchezissa oli jakso, jossa tyypättiin hallusinogeenejä Amazoniassa.

Ja muistaakseni myös jakso jossa hengailivat aghoreitten (tms) kanssa.
Tämän iltanen jakso oli mielestäni pitkästä aikaa taas ihan ok.

17
Baltian maat / Vs: Riika
« : 25.04.2009, 17:05:00 »
Omaan jalkaansahan nuo kusettajat ampuu. Mun on hyvin vaikeaa suositella Riikaa kenellekkään, saati palata sinne itse vähään aikaan. Sen verran 'parempia' paikkoja tosta Itämeren rannalta löytyy.

18
Baltian maat / Vs: Riika
« : 25.04.2009, 13:59:44 »
Neljä päivää tuli hiljattain vietettyä Riiassa ja tosiaan ihan hieno kaupunki. Silti pakko sanoa, että aika paska maku jäi suuhun varsinkin vanhan kaupungin ravintoloista.

Eräät paikat mainostavat alennuksilla joita ei sitten annetakkaan. Mentiin isolla porukalla (11) erääseen ravintolaan (Steiku Hause tjsp) jonka oven yläpuolella luki "-30% for everything". Vedettiin siinä pihvit naamaan tuoppien kera ja pyydettiin lasku.

Kas, mitään 30% alennusta ei ollut, ja kysyttiin sitten tietysti että miksi. Tarjoilija vastasi, että "juu no teidän olis pitäny ottaa vaan yks lasku, eikä yhtätoista erillistä". Right. Vastasin, että tuo sitten se yhdelle laskulle. Alennus saatiin ja säästettiin yht. sellanen 60-70e.

Käveltiin ulos ravintolasta ja huomattiin terassi joka mainosti olutta yhdellä latilla. Kaunis kevät päivä kun oli, niin ajateltiin että mikä ettei. Mentiin sinne ja tilattiin oluet. Tarjoilija kysyi, että mitä olutta. Vastattiin että sitä happy hour -olutta, kiitos.

Ja kas, laskussa oli lopulta tuplahinta. Kysyttiin taas, että mitäs ihmettä. Ensin tarjoilija sanoi, että tarjous oli juuri loppunut. (silti tarjousta mainostava mies käveli kylttinsä kanssa kokoajan ravintolan edessä). Meni hetki ja tarjoilija tuli uudelleen ja sanoi, että se olikin niin, että teidän tarvii juoda 20 olutta että saatte alennuksen. Viimeinen selitys oli, että tarjous onkin vasta alkamassa. Tässä vaiheessa oltiin tekemässä lähtöä.

Hemmetti, pitäkää tunkkinne.19
Intia / Vs: Mantrat ja musiikki
« : 26.02.2009, 14:47:30 »
Joo tätä pseudointialaista meinaan  ::) . Jälkimmäistä olenkin jo onnistunut löytämään  :) Molempi parempi!

20
Intia / Mantrat ja musiikki
« : 25.02.2009, 21:34:39 »

Hei,

Varmaan monellekkin Intian kävijälle ovat tulleet tutuiksi ravintoiloissa ym. paikoissa soivat  mantrat (ne lauletut sellaiset).  Mahtaisiko joku tietää jotain artisteja ja/tai kappaleita? Olisi hauska kuunnella noita Suomessakin, vähän lievittämään kaukokaipuuta.

Ja sitten kun pääsee takasin tien päälle, niin varmasti on mitä oivinta matkamusiikkia! Harmi etten tajunnut noita tuoda tuliaisiksi    >:(

Sivuja: [1] 2 3 ... 6