Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eliette

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Olen blogijumittaja: kun aloitan lukemaan jotain mieleisekseni havaittua blogia, saatan lukea sitä päivittäin kahdeksan vuotta putkeen. Bloggaaja tulee siis nopeasti "tutuksi, kunhan vain tarjoaa jonkinlaista tarttumapintaa. Pidän siis sopivasti henkilökohtaisista blogeista, hyvin hajuttoman mauttomat ja neutraalit eivät kiinnosta. Toisaalta en myöskään halua lukea todella henkilökohtaisiakaan asioita, ainakaan omalla nimellä ja kuvalla varustettuna - tulee jotenkin todella kiusallinen olo. Tämä ei toki ole major problem matkablogeissa, niistä haluan lukea kokemuksia erilaisista kohteista ja kirjoittajan elämänmenosta missä nyt ikinä meneekään. Yllä mainitut yhteistyöpostaukset eivät juurikaan kiinnosta, mutta tottakai moni bloggaaja saa työllään tuloja mikä on enemmän kuin ok.

Mun oma blogi on puhtaasti avautumiskanava ja harrastus, mukava nakutella menemään silloin tällöin. Olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten!

http://www.lily.fi/blogit/andando

Mä oon lukenut säännöllisesti sun blogia, joka on mun mielestä ollut erityisen informatiivinen ja hyvä. Oma wh muuttui ihan vaan reissaamiseksi ja vuosi nz:ssa kolmeksi viikoksi, mutta silti oon tehnyt monia valintoja sun blogin avustuksella. Ja plussaa juuri siitä ettei ole kyse maksetuista hotellimainoksista, huh...

2
Australia ja Oseania / Vs: Ajokortti Uudessa-Seelannissa
« : 07.06.2016, 01:43:52 »
Nopealla haulla en löydä uudempaa keskustelua aiheesta. Onko esimerkiksi tämän vuoden puolelta kenelläkään heittää firmaa, joka vuokraa ilman kv-korttia? Oon just muutaman tunnin päästä Aucklandissa ja tässä on suunnitelmat muuttuneet ohan laidasta laitaan ja kortti on hankkimatta.

Ja saako Aucklandista vuokrattua polkupyörän jostain?

3
Aasia / Vs: Laos
« : 09.04.2016, 06:19:05 »
Me mentiin pari vuotta sitten näin: Bangkok-Nong Khai junalla-rajan yli Vientiane-Vang Vieng minubussilla, 6päivää-Luang Prabang 4päivää-400 Islands, Don Det 8päivää, bussilla ja veneellä-Pakse bussilla yms.-rajan yli  ja ekasta kaupungista (en muista nimee) lento Bangkokiin.

Viime vuonna mentiin: Bangkok-Pakse bussilla-4000 Islands, Don Det, 5päivää-Phomn Penh bussilla.

Eli näppäräst pääsee kumpaankin suuntaan Bangkokista.

Kuinka kauan tuo BKK-Pakse kesti bussilla? Oliko siedettävä matka?

Mulle tuli reissuun sellainen tilanne, että joudun käymään Laosista Bangkokissa ja palaan sitten taas Laosiin. Ilmeisesti VOA:n joutuu maksamaan uudelleen, vaikka muuten menisi sen 30vrk sisälle Laosiin ekan kerran saapumisesta?

4
Mä oon menossa huhti-toukokuussa...?

5
Mitä lähempänä ajankohtaa ostaa, sitä halvempia löytää. Suoraan yhtiöiden sivuilta kannattaa katsoa, helppo tehdä varaus. Carnival cruises ainakin tekee halpoja matkoja koko ajan, mutta ne on semmosta parempaa viking linea... Viimeksi ite alkoholeineen kaikkineen 5pv Celebrity Cruisesilla 450e. Sitä yhtiötä suosittelen hinta-laatusuhteeltaan, kahdesti ollut niillä ja menen jatkossakin.

6
Annan ääneni Kanawa Islandille. Siellä oli rauhallista, eikä käytännössä yhtään mitään. Hyvä snorklailuun ja riippumatolla loikoiluun. Tosi mukavat bungalowit!
Kauanko vierailustasi aikaa? Eli voiko Kanawa Beach Bungalowsia koskeva osio täällä http://wikitravel.org/en/Kanawa olla virheellinen tai lähisaaren kilpailijan vääristelyä, sillä 700 000 rupiahia + 10 % kuulostaa ylihintaiselta Indonesian mittakaavassa varsinkin jos voi saada kaupan päälle luteita?

Pari vuotta on vierähtänyt, joten luteista en ole saanut kokemuksia. Ikävä kuulla, että siellä on niitä havaittu. :( Mutta puitteiltaan muuten saari on vaan täydellinen rentoutumiseen ja kyllä, vähän on kalliimpi Indonesian yleiseen hintatasoon verrattuna. Maksoimme sen mielellämme, koska silloin myös majoituksen tason koimme olevan aika paljon parempi kuin mitä esim. vieressä mantereella oli. Saarellahan on tosiaan vain tuo yksi lähinnä länsimaisten omistama "bungalowikylä".  Noh, aion uskaltautua paikalle varmaankin myös seuraavalla reissullani ellei ihan tosissaan kaikkialla aleta varoitella luteista. En oikein tuohon wikitraveliinkaan aina luota. Uskoisin, että Kanawalla otettaisiin tosissaan sellainen ja koitettaisiin hoitaa asia, omistaja ainakin vaikutti siltä, että haluaa kaiken olevan hyvin. Tuli mun rajun vatsataudin takia itse pari kertaa meidän bungalowille tarkistamaan mun kuntoa jne, huolehtivainen kaveri :) Mutta asiat tietysti voi muuttua, eikä aina hyvään suuntaan.

e. En muista paljonko maksoimme silloin, eikä ole nyt mitään matkapäiväkirjaa saatavilla, mutta siis oli selkeästi enemmän kuin mantereella.

7
Aasia / Vs: Aasian paratiisisaaret
« : 27.11.2015, 06:15:23 »
Annan ääneni Kanawa Islandille. Siellä oli rauhallista, eikä käytännössä yhtään mitään. Hyvä snorklailuun ja riippumatolla loikoiluun. Tosi mukavat bungalowit! Helppo paratiisi oleskeluun poissa ihmisten ilmoilta ja ilman bileitä. Toki rantabaarissa ihmiskontaktejakin sai, mutta minun visiittini aikana baari meni kiinni klo 23 kun sähköt laitettiin pois.

8
Näin hotellin respana työskentelevänä sanoisin, että maksaa pitää jos maksu ei ole mennyt. Joissakin nettivarauksissa hotellien pitää itse veloittaa asiakkaan netissä antamilla luottokorttitiedoilla varaus ja vaikuttaisi siltä, että se olisi unohtunut tehdä. Riippuu toki hotellien ja varausjärjestelmien eri systeemeistä. Ärjyminen ei toki kuulu asiaan.
Topic oli toki vanha, mutta jos jollain muulla sattuu vastaava tilanne, niin tässä yksi mahdollinen syy.

9
Usein malarialääkkeistä saataviin haittavaikutuksiin verrattuna ei noissa kohteissa ole tarpeellista niitä syödä. Kuitenkaan ette ihan sademetsän keskellä tai missään syrjäisellä maaseudulla pyöri. Säästäkää rahanne ja jättäkää lääkkeet apteekkiin. Jos ihmeen kaupalla malarian tuolta saatte, niin sieltä löytyy myös lääkkeet.

10
Kyllähän ne drinkkiämpärit on ihmeitä useammalle sankarille tehneet, mutta onko järkevää kiskoa missä vaan sellaiset kännit, että sammuu kadulle? Hauskaa pitää olla, dokaillakin voi, mutta senkin voi tehdä jonkinlainen järki mukana. Kannattaa ihan tosissaan miettiä kenen seurassa, milloin, missä ja mitä juo niin pysyy reissukin hauskana.
Hankaluuksiin en ole joutunut, mutta tiedän ihmisiä jotka ovat. Heillä ei ollut hauskaa. Esimerkiksi ambulanssilennot ei ole halpoja.

11
Mita mielta olette, mita muuta tahtoisitte etta teidan airbnb -kampasta loytyisi?


Olen käyttänyt Airbnb:tä toistaiseksi vain isolla porukalla ja kämpistä löytyneet kaikki tarvittava ruokia lukuunottamatta, mutta jos vuokraisin vain huoneen toisen asunnosta, niin matkaajana olisin ilahtunut esimerkiksi pikakahvista ja puurosta, nuudeleista tms. että selviäisi esimerkiksi illan/aamun jos ruokakaupat ovat kiinni. Vedenkeitin ja mikro käytössä riittäisivät ihan hyvin, ellei erikseen ole sovittu että saa kokkailla niin paljon kuin sielu sietää. Pesuaineita taitaa suurin osa kuljettaa mukana jokatapauksessa, mutta joku all-in-one tukkanaamakainalokarvapesuaine vois olla kiva hätävara.
Kartat tosi kiva idea ja just joku vinkkilista mistä löytyy kätevimmin kauppa, halvimmat/kivoimmat kuppilat ja ruokapaikat, bussipysäkki ym.  Ja tietysti WiFi olisi ehdottomasti plussaa.

12
Intia / Vs: Intiasta ei kannata ostaa mitään
« : 05.11.2015, 15:59:32 »
Pitää lisätä vielä, että mun mielestä ehdottomasti kannattaa ostaa esimerkiksi huiveja halvalla! Itellä on Afganistanista tuotuja 2 dollarin silkki- ja pashminahuiveja ollut jo monta vuotta käytössä. Ehdottomasti hintansa arvoisia ja Suomessahan saa pashminasta maksaa aika paljon enemmän. Eihän semmoisen laatua itse osaa päätellä, hyvältä ne paketissa näyttää ja uutena tuntuu, mutta jos hintaa on 2 dollaria, niin eiköhän sen arvoista ole joka tapauksessa.
Samoin syömäpuikkoja ym tuskin laadun takia kukaan ostaa, vaan halpoja ja käytännöllisiä tuliaisia esimerkiksi.
Sen sijaan jos ostaa parin euron I <3 Bangkok trikoopaidan, niin olisi aika hölmöä kuvitella ettei se kutistu ensimmäisessä pesussa. ;)

13
Intia / Vs: Intiasta ei kannata ostaa mitään
« : 05.11.2015, 13:59:22 »
Mun mielestä noista "basaarituotteista" näkee nyt aika selkeästi vähän hipelöimällä, että onko ne käyttökelpoisia. Tarpeeksi hipelöi, tarkistaa saumoja, nahkaa vähän vääntelee, että halkeileeko pinta jo kaupassa jne.
Käytännössä tietysti kyse on odotuksista, jos kuvittelee saavansa eurolla kultaa, niin varmasti pettyy kun se ei olekaan satasen arvoinen.
Mutta kuten sanoin, niin positiivisia yllätyksiä voi tulla vastaan. En minäkään odottanut, että rinkkani kestäisi seuraavat kymmenen vuotta reppureissuja, vaan ostin halvan rinkan pakon edessä. Vaikutti tosin jo ostaessa kaikin puolin moitteettomalta ja hyvin tehdyltä ja sitä se on ollutkin. :)

14
Intia / Vs: Intiasta ei kannata ostaa mitään
« : 31.10.2015, 11:59:41 »
Mistään ei välttämättä kannata ostaa yhtään mitään ellei nimenomaan tarvitse kyseistä tuotetta....
Veikkaan, että jokaisen pitää tehdä pari mokaa noiden kopio-ostojen kanssa, että oppii erottamaan paskan kullasta. Itsellä edelleen käytössä vuonna 2007 Thaikuista ostettu 20e kopiorinkka. En ajatellut ostaa uutta vielä seuraavallekaan reissulle. :)

15
Aikalailla tasan 6kk. Sen jaksaa odottaa, kun tietää että sitten saa olla just niin kauan kuin haluaa/massit tai rahkeet riittää.  8)

16
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 14.10.2015, 10:00:26 »
No minulle kävi tämmönen kokemus, kun oli tarkotus siirtyä Kamputseasta Vietnamin puolelle Phnom Den --> Tihn Bien. Jo Kamputsean puolelta eivät päästäneet vietnamin rajalle edes, kun ei ollu Vietnamin viisumia. Ei auttanu vaikka kuinka selitteli, että alle 15 päivää ollessa ei suomalainen tarvii viisumia. Sano vaan no no, go back Phnom Penh for visa. Eipä siinä muu auttanu, kun hakee se viisumi sitte ja maksaa 70usd turhaan. Vai mitä tuossa tilanteessa ois voinu sanoa? Noilla kaikilla virkailijoilla on noussu kyllä kusi päähän. Tai eivät tiedä miten säännökset menee tarkalleen ottaen. Miksei se voinu edes käydä kysyy sieltä vietnamin puolelta 50m päästä miten asia on? On kyllä semmosta koijausta näissä asioissa, mm. kun tulin takas Vietnamista Kamputseaan, ostin Viisumin rajalta (sama rajan ylityspaikka kuin aikasemmin) tää pyytää 35usd viisumista ja mä siihen, että eikös se oo 30usd. Se rupes hokee jotain khmeriks ilm. kahvi raha tai jotain. No heitin siihen  yhen taalan päälle niin riitti. Älkää maksako näitä, toi menee suoraan virkailijan lompsaan ...tai jos maksatte niin korkeintaan 1-2 taalaa.

Tämä tapaus aiheutti tätä epävarmuutta mun viisumiasiaan. Onko tällainen yleistä maateitse saavuttaessa? Tiedän kyllä, että se 15vrk on suomalaisille ok ja sillä on mentykin, mutta tosiaan jos bussilla Laosista rajan ylittää niin onko pelkoa vastaavasta viisumikusetuksesta?

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Irtiotto arjesta
« : 12.10.2015, 09:49:57 »
Pitäiskö tänne perustaa semmonen palsta missä voidaan vääntää asian vierestä? Kovin hiljaiseksi on muuttunut palsta viime vuosina, johtuneeko siitä, että joka asiasta tulee turhaa länkytystä? Sori vaan kaikki tasapuolisesti. Puhutaan matkailusta eikä toisten motiiveista kommentoida tai siitä kuka matkailee oikein tai väärin tms. UGH.

18
Aasia / Vs: Vietnamin viisumi
« : 11.10.2015, 22:21:04 »
Mä en jotenkin nyt saa ihan selvää kaikista näistä poikkeuksen poikkeuksista.
Suunnittelen ylittäväni Laosin suunnalta rajan Vietnamin puolelle (bussi Pakse-Dong Ha) ja oleskelen alle 15vrk, joten ei pitäisi tarvita viisumia. Lentolippu pois maasta on silloin valmiiksi olemassa. Mutta mitä se nyt tarkoittaa, että visa on arrivalin saa vain lentokentältä. Tarviiko mun kuitenkin maksaa viisumi itselleni, kun tulen maateitse? Tää kohta on nyt hukassa.

(Aiemmin oon mennyt lentäen, silloin oli vain feikkilippu poistumiseen taskussa muttei mitään maastapoistumislentoa kyselty. Siitä nyt joku vuosi aikaa.)

19
Käsittääkseni maailmassa ei ole olemassa tietokantaa, josta minkä tahansa valtion rajalla voidaan selata matkailuhistoriasi elämäsi ajalta. Kirjoita ei. Paitsi jos sulla on tubiin viittaavia oireita, niin olisi kohteliasta ottaa ne röntgenit ;)

20
Aasia / Vs: Vinkkejä Thaimaan ja Laosin matkaan
« : 30.09.2015, 20:55:21 »
Kiinnostaisko ostaa pienellä alennuksella Laosin kipejä? Olis ylimääräistä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13