Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - IS

Sivuja: [1] 2
1
Marokko / Vs: Kanarialta Marokkoon ja pitemmällekin
« : 24.06.2008, 22:26:10 »
Binter Canarias taitaa lentää edelleen Kanarialta Marokon puolelle.

2
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Kuuba: valuutta-asiaa
« : 09.06.2008, 16:06:38 »
Heh, topicista tuli mieleen hauska insidenssi, joka sattui kavereilleni saavuttuamme Kuubaan pari vuotta sitten. Joku havannalainen pukumies liittyi ensimmäisenä päivänä poikien seuraan esiintyen majapaikan pitäjien sukulaismiehenä ja halusi sen vuoksi näyttää paikkoja kaupungilla. Tuntien kierroksen jälkeen kyseli kavereiltani onko heillä jo moneda nacionaleja. Kaverit kertoivat että heillä on vain lentokentällä vaihdettuja convertibleja mutta ei nacionaleja. Kaverini eivät lainkaan tienneet kahden rahayksikön systeemistä ja näin pukumies uskotteli, että nacionalit ovat täysin samanarvoisia kuin turistipesotkin. Kaverini vaihtoivatkin lopulta yhteensä reilut 200 convertibleä nacional pesoihin. Yllätys oli suuri, kun myöhemmin illalla turistiravintola ei hyväksynytkään nacional pesoja.

Tämän ystävällisen rahanvaihtajan puhelinnumero löytyy jos joku sitä tarvitsee. Yksityisviestillä saa ;D

3
Itselläni löytyy sattumalta tuo Kolumbian kohu-lounari. ;D

Sinänsä paljastus ei pahemmin hetkauta, koska kyllähän nuo historyt sun muut varmasti kirjoittaa muualla aivan yhtä hyvin kuin paikanpäällä Kolumbiassa. Tuskinpa mitään historioitsijoita muutenkaan on LP:n palveluksessa..

4
Meksiko / Vs: Meksikon matkaoppaista
« : 20.05.2008, 20:57:38 »
Itse matkailin Mexicossa pari vuotta sitten vuoden 1986 Lonely Planetilla. 8)

5
Vastauksia esitettyihin kysymyksiin:

Mexico Citystä etelään päin hienot kaupungit ovat juurikin nuo Oaxaca ja San Cristobal, jotka sopivat vielä välimatkoiltaankin pysähdyspaikoiksi matkalla Guatemalaan päin.

Kuubaan (järkihintaiset) lennot lähtevät Meksikossa käytännössä noista Cancunista ja/tai Mexico Citystä.

Cancun-Belize City -matka kestää vajaan vuorokauden ja siinä joutunee tosiaan vaihtamaan bussia rajalla.

6
Joo, pitääpä vastata kun kokemusta puolen vuoden takaa noista kaikista on (syyskuu-joulukuu 2007).

Etelä-Afrikka suomalaiselle peace of cake. 3kk:n turistiviisumin saa ilmaiseksi ja lyödään passiin saavuttaessa maahan.

Namibia, taitaa olla sama juttu. Ei kuitenkaan mitään ongelmaa/etukäteistyötä eurooppalaisille.

Zimbabwe. Hankin viisumin rajalta tullessa maahan. Hinnat riippuvat paljolti rajavirkailijoiden mielialoista, mutta yleinen maksu jonka siis itsekin pulitin on 30 USD. Brittipassilla kaiketi tuplasti, jenkkipassilla 100 USD. Ruotsalaiset ilmaiseksi. Mitä ikinä rajalla tapahtuukin, niin kannattaa olla mahdollisimman hillitty ja asiallinen. Osa rajavirkailijoista kyttää pienintäkin syytä antaakseen sakot ja kerätäkseen näin rahaa omaan taskuunsa. Esim. takanani ollut jenkkinainen ei kiellosta huolimatta malttanut olla ottamatta tullimiehestä kuvaa, mikä maksoi naiselle sillä hetkellä maksettavaksi 800 USD. Zimbabwen rajan ylitys on siinä mielessä hankalin koko eteläisessä Afrikassa, että sen sujumista on todella vaikea ennustaa. Itse selvisin tosiaan suht nopeasti ja tuon 30 dollaria maksamalla.

Sambia. En tiedä miksi, mutten maksanut viisumistani mitään saapuessani Zimbabwesta kävellen rajan yli. Olin varautunut maksamaan 25 USD. Kuulemma Sambian viisumimaksusta selviääkin usein mitään maksamatta. Hyvä keino on ilmeisesti se, että ilmoittaa jonkun majapaikan Sambiasta, jolloin viisumia ei tarvitse maksaa, koska valtio siten kaiketi jotenkin tukee paikallista majoitusyrittäjyyttä. Voi olla, että porukassa matkaaminen nostaa todennäköisyyttä joutua tuon maksamaan, mutta kannattaa ainakin kokeilla. Sambiassa tosin raha vaikuttaisi menevän ihan hyvin asiat hoitavalle hallitukselle, joten ehkä sen pulittaa ihan tukemismielessä sitten jossei muuta. :)

Mosambik. Tulin maahan lentämällä Johannesburgista ja maksoin lentokentällä 170 ZAR eli noin 16 euroa ja sain viisumin ehkä tunnin jonotuksen jälkeen. Todella asiallisen ja järjestelmällisen oloista toimintaa lentokenttävirkailijoilta. Maarajoilla viisumeita kuulemma myös saa, mutta pitkistä jonoista puhutaan. Varsinkin jos on liikkeellä julkisilla busseilla, niin viisumit tulisi olla hankittuna etukäteen, koska bussit eivät odota yksittäisten matkustajien viisuminhankintaa. Kuorma-automatkalaisten kannattaa selvittää matkanjärjestäjältä miten tulisi toimia. Veikkaisin itse, että koko ryhmä ottaa viisuminsa vasta rajoilla, mutta käytännöissä on varmasti eroja. Mosambikin lähetystöjä on muistaakseni ainakin Pretoriassa ja Kapkaupungissa. Kantsii varata aikaa, koska suuren mosambikilaisen vierastyövoiman määrän vuoksi lähetystöissä saa jonottaa todella kauan. Itse tuli sekin aivan muun kuin viisumiasian takia koettua. ::)

7
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 24.04.2008, 09:26:35 »
Finnair
Blue1
FlyMe
Ryanair
SAS
Lufthansa
KLM
Martinair
EasyJet
British Airways
Air France
Aerosur Bolivia
South African Airways
1Time South Africa
Chech Airlines
AirAsia
Aero Mexicana
Braathens


8
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Dominikaaninen tasavalta
« : 23.04.2008, 09:39:21 »
Lainaus käyttäjältä: Cinttu
Lainaus käyttäjältä: Nakeli
Varmaan löytyy retkiä Haitin puolelle. Ainakin vuonna 1998 niitä järjestettiin ihan suomalaisten matkanjärjestäjien toimesta, joten varmaan sinne pääsee nytkin.
Paikanpäältä ajateltiin hankkia reissu jos vain olisi suht turvallisia tarjolla, ei varmaan ihan suomalaisia matkanjärjestäjiä siellä reissuja tarjoamassa?? :D


AM ja FM tarjosi parisen vuotta sitten siellä Haitin retkiä mutta
lopettivat kun alkoi käydä levottomaksi ja vähän myöhemmin
paikallisetkin lopettivat ne kun Haitissa alettiin tosissaan väkeä tappamaan.
Nykytilannetta en tiedä.

Ellei tiedä mitä tekee ja puhu ranskaa, on kyllä aika hasardia lähteä Haitiin pällistelemään. Itse siellä käydessäni ainoat näkemäni länsimaalaiset olivat raskaasti aseistautuneita kanadalaisia rauhanturvaajia syömässä tyhjässä huippuhotellissa.

9
Millaista turvattomuutta koit Chilessä? Oon kuullut siitä, että se on lattareiden turvallisimpia maita matkustella.. Brasiliankin turvallisuutta (verrattuna ympäröiviin maihin) kehutaan usein. Millaisia ongelmia näissä maissa oli?

Ensiksikin on todettava, että hyvin vähillä ongelmilla olen lattareissa selvinnyt. Vain kerran olen ollut ryöstetyksi tulleessa porukassa (Riossa) ja silloin en edes itse menettänyt mitään. Toki muita ongelmia on riittänyt mm. byrokratian ja huijarilentoyhtiöiden muodossa, mutta sellaista nyt sattuu kaikkialla paitsi Euroopassa.

Mutta juuri mainitsemissani maissa yleinen ilmapiiri vaikutti selvästi normaalia lattariamerikkaa jännittyneemmältä. Chilestä puhutaan turvallisena ja vauraana, mutta ihan eri tavalla siellä köyhyys ja tuloerot näkyy kuin vaikka Argentiinassa. Valparaiso on hieno kaupunki ja tavallaan hyvin charmantti, mutta kannattaa olla varuillaan. Varsinkin pimeällä kaduilla liikkuu lähinnä "jengejä" enemmän tai vähemmän aineissa. Valparaisosta kuulee tien päällä aika paljon noita ryöstöjuttuja enkä kyllä ihmettele. Santiago on toki isommista kaupungeista kehittyneempi, siistimpi ja turvallisemman oloinen.

Brasiliassa kaikkien huonot kokemukset tuntuvat liittyvän suurkaupunkeihin ja erityisesti Rioon. Pienemmissä paikoissa meininki on paljon rennompi.

Haiti nyt on ihan oma lukunsa. Länsimaalaisia ei maassa muutamaa kanadalaista rauhanturvaajaa lukuunottamatta näkynyt ja kaduilla kävellessä tuntui kirjaimellisesti olevansa silmätikkuna.

10
Tuli varattua lennot Panamaan ja Managuasta takaisin American Airlinesilla. Sekä meno- että paluumatka kulkevat Miamin kautta. Jenkkien kautta en ennen ole lattareihin lentänyt, joten kyselisin, asettaako se jotain erityisvaatimuksia esim. passin suhteen? Ilmeisesti joku lomake tarvitsee toimittaa lentoyhtiölle, mutta pärjääkö muutaman vuoden vanhalla "tavallisella" passilla vai koskevatko jenkkien ilmeisesti tiukemmat passivaatimukset myös kauttakulkua vaikkei kentältä aikoisi poistuakaan?

11
Afrikka / Vs: Yksin Mosambikiin?
« : 12.04.2008, 11:18:24 »
Joo, parempi vastata myöhään kuin ei koskaan ;)

Jännittävä maa kyllä Mosambik. Portugalin siirtomaamenneisyyden perintöä näkyy vielä ja se antaa Mosambikille jotenkin latinofiilistä. Paljon kahviloita joista saa espressoa ja pasteis de natoja jne. Varsinkin oikean kahvin löytämisestä olin todella tyytyväinen, instant-kuraa kaikkialla muualla eteläisessä Afrikassa (pl. Angola). 8)

12
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 12.04.2008, 11:05:41 »
Hotellivinkkinä Kuala Lumpuriin mainostaisin erinomaista Swiss Gardenia. Neljän-viiden tähden rajamailla mennään ja mm. Kimi Räikkönen asuu tuolla aina Sepangin kisojen aikaan. Maksoi vuosi sitten maaliskuussa 30-40 euron väliltä per tuplahuone eli en kyllä näe mitään järkeä mihinkään BB-majoituksiin KL:ssa. :)

13
Miulla on aikaa vain 2,5kk, siinä varmaan ehtii 2-3 maata. Suosituksia?? Guatemala, Honduras ja Nicaragua houkuttelee, mutta turvallisuus epäilyttää.

Tuo ajantarve on kyllä hyvin subjektiivinen asia. Itse en edelläkirjoittaneista poiketen juuri koskaan jaksa viikkoa-paria pidempään yhdessä maassa viipyä. Joskus jopa todennut parin tunnin jälkeen, että tämä on nähty (Asuncion, Paraguay). Joten minusta 2,5 kk on ihan hyvin aikaa ;)

Meksikosta en erityisesti pitänyt, kovin jenkkityylinen ja jotenkin brutaali. joten etelään päin kannattaa suunnata. Guatemala on kyllä kiva maa kaikin puolin. Turvallisuudesta varoitellaan, mutta meidän seurueella ei siellä ollut mitään ongelmia. Edes minkäänlaisia turvattomuuden tunteita ei missään vaiheessa ollut. Toisin kuin lattareissa esimerkiksi Brasiliassa, Haitissa tai Chilessa.

14
Afrikka / Vs: Yksin Mosambikiin?
« : 09.04.2008, 18:51:50 »
Lähdin itse syksyllä 2007 Kapkaupungissa asuessani yksin pyörimään Mosambikiin. Aika paljon Afrikassa reissaanneena en nähnyt maassa sen suurempia ongelmia. Hostellikulttuuri on kovassa nousussa ja reissaajia näkee rannikolla suht paljon jo. Tietysti Mosambikin infra on edelleen todella huonossa kunnossa verrattuna oikeastaan kaikkiin naapurimaihin ja portugalia kannattaa osata ainakin muutama sana. Toki englannilla/elekielelläkin pärjää, mutta mitä pohjoisemmaksi Maputosta menee, sitä heikommaksi paikallisten kielitaito englannin suhteen muuttuu. Mosambik on myös mielestäni vaarallisemman oloinen kuin vaikka naapurit Etelä-Afrikka, Zimbabwe tai Sambia; pientä kuumotusta on varsinkin iltaisin liikkuessa ja poliiseja kannattaa vältellä. Itselleni ei kuitenkaan pahempia ongelmia tullut, joten sinänsä matka meni oikein kivasti.

15
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 02.11.2007, 23:09:17 »
Stellenbosch, Western Cape.

16
Väli-Amerikka ja Karibia / Väli-Amerikan banaanivaltiot
« : 02.11.2007, 23:07:41 »
Päätin avata uuden aiheen tälle kokonaisuudelle, koska en huomannut aiempia keskusteluja kootusti yhden otsikon alla.

Toukokuun alusta todennäköisesti Väli-Amerikan banaanivaltioita kiertämään. Lennot Panamaan tai San Joseen ja siitä sitten ylös päin. Matkani keskittynee nyt Panama-CS-Nicaragua-Honduras-Salvador-akselille. Lattareista on näitä viittä maata lukuunottamatta tullut nähtyä lähes kaikki. Guatemala teki itseeni suuren vaikutuksen ja siksi vuorossa ovat nyt nämä "loput" Väli-Amerikan maat.

Kiinnostaisi kuulla näissä maissa käyneiden kommentteja. Ovatko kuinka samanlaisia, stereotyyppisiä nukahtaneita banaanivaltioita? Tekikö erityisesti joku näistä vaikutuksen? Entä kannattaako joku jättää suunnitelmissa vähemmälle huomiolle? Sukellus ei itseäni juuri kiinnosta vaan pääpaino on yleisesti elämänmenon ihmettelyssä, auringonotossa ja voimien salliessa toisinaan jopa nähtävyyksissäkin.

17
Väli-Amerikka ja Karibia / Haiti
« : 01.11.2007, 18:06:25 »
Itsekin kävin kymmenen vuotta sitten. Vaikuttava ja hyvin erikoinen maa, yksi mielenkiintoisimmista vierailemistani maista ehdottomasti. Menisin ehdottomasti paremmalla ajalla uudestaan jos esimerkiksi Dominikaaniseen Tasavaltaan tulisi päädyttyä.

18
Väli-Amerikka ja Karibia / Reppumatkaajan Kuuba
« : 01.11.2007, 18:02:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Isla bonita"
Lainaus käyttäjältä: "Elenath"
Pariskunta, Caridad ja Elio, jotka sitä piti oli uskomattoman mukavia ja ystävällisiä. Ottivat asiakseen järjestää meille koko loppumatkan majoitukset tuttujen casan omistajien luota ympäri saarta.


Olen myös ollut tuossa casassa. Kokemukset ei olleet ihan näin hyviä, vaikka ymmärrän, että toisilla on voineet olla.  :(  Varmaan oli omallakin käytöksellä osuutta asiaan, mutta silti Caridad veti hiukan ylireaktiot, kun koitin jutella Elion kanssa. Ja siirsivät mun kamat poissaollessa toiseen huoneeseen, kun tuli muita ym. Mutta avuliaita ovat ja suomenystäviä!  :)


Itsellenikään ei jäänyt mitenkään hyvä kuva tästä pariskunnasta. Tuo "järjestely" ja "auttaminen" tuntui olevan ihan omanedun tavoittelua ja kun se ei meille kelvannut (sanoimme että hoidamme itse) olivat aika happamia. Olisivat myös halunneet että viemme tavaraa heidän pojalleen Suomeen mutta koska meillä oli reissua useita viikkoja vielä edessä mantereen puolellakin, kieltäydyimme. Siitäkin kuulemma Caridad oli vetänyt herneen nenään.

19
Lentomatkustus / Kokemuksia Air Asiasta?
« : 01.11.2007, 17:35:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Artp"
Korttia ei oltu käytetty muuhun kuin tuhon AirAsian maksuun +- ~1kk maksupäivästä. Jos oikein muistelisin, niin laskuttajana noissa parissa muussa maksussa oli jokin firma X.

AirAsiaan otettiin tämän jälkeen yhteyttä. Eivät tienneet näistä maksuista mitään ja pahoittelivat tapahtunutta. Tiedä sitten että missä kohtaa vahinko lie käynyt, ainahan näissä nettimaksuissa on omat riskinsä ja sopivasti huonoa tuuria niin käy näin.

Ja enkä halua maalailla nyt kenellekään piruja seinille. En ole itsekään (tämän lisäksi) kuullut pahaa sanaa AirAsian maksuliikenteestä. Huonoa säkää kaikki tyynni.


Samanlaisia kokemuksia. Tyttöystävän masteria veloitettiin ensiksi aivan oikein lennoista Macau-KL-Macau mutta pari kuukautta jälkeen päin veloitukseen ilmestyi 500 euron lasku Air Asialta. Pankkihan tuo lopulta mitätöi emmekä ottaneet yhteyttä Air Asiaan, mutta vähän jätti kyllä huonon maun. Toki tämäkin menee siihen sarjaan huonoa tuuria, enkä tosiaan tiedä oliko Air Asia edes tuohon syyllinen.

20
Yleinen / Mitkä paikat olleet positiivisia yllätyksiä?
« : 30.10.2007, 22:09:45 »
En nyt yllätyksistä tiedä mutta omat suosikkini toistaiseksi ovat seuraavat:

Guatemala, Bolivia ja Mosambik ainakin maista.

Kaupungeista Buenos Aires, Valparaiso, New York, Hong Kong, Jerusalem & Longyearbyen.

Sivuja: [1] 2