Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tane

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Trinidad & Tobago
« : 03.08.2016, 09:19:13 »
Plussia ja miinuksi seuraavista Tobagon alueista:
- Crown point
- Scarborough

Kumpi on parempi jos etsinnässä on rauhallinen rantaloma hyvien ravintoloiden läheisyydessä?
Jos maailma ei ole 8 vuodessa kauheasti muuttunut, niin noista kahdesta Crown Point on parempi valinta. Paremmat rannat. Eteläiselle rannikolle, jolla Scarborough on, käy Atlantin aallot, mikä tekee siitä vähemmän houkuttelevan rantalomailuun. Ravintoloita on molemmissa riittävästi.

Entä muut vaihtoehdot Tobagolla? Ylivoimaisesti rauhallisimmat paikat ja parhaat rannat löytyvät pohjoisempaa, jos vaan suostuu ruokailuvaihtoehdoista tinkimään (tai auton vuokraamaan). Etäisyydet tuolla eivät kuitenkaan ole kummoisia, pieni saari kun on kyseessä.

2
Aasia / Vs: Itä-Timor
« : 19.01.2015, 19:05:19 »
Ei ollut 500 euroa normaalia vielä pari vuotta sitten, noi sanelan mainitsemat hinnat kuulostavat paljon tutummilta.

Jos ei meinaa löytyä edullisia lentoja Diliin, voi kannattaa katsoa myös lentoja Kupangiin siellä Timorin läntisellä puolella. Enemmän sinne on liikennettä kuin Diliin, kun on Indonesian sisäistä liikennettä ja asukkaitakin on lännessä enemmän. Hintataso lännen puolella on alhainen ja bussit vievät itään.

3
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 13.10.2014, 20:50:52 »
Millaisella paivabudjetilla liikuit? Ihan sniiduilulla ei aiota menna, mutta luksustakaan ei kaivata; sellaisia keskitason siisteja perushotelleja ilman kuitenkaan mitaan telkkareita sun muuta, ja hyvaa ruokaa- katukeittiot on ok, mutta myos pari parempaa illallista voisi mahtua mukaan.
Onks Dubai ja Deiran alue siellä tuttu? Paljon intialaisten yms. pyörittämiä pieniä 1-2 tähden hotelleja. Niitä samoja löytyy myös Omanista ainakin Muttrahin alueelta useita ja hintataso tais olla suunnilleen sama, muutamia kymppejä per yö. Aivan cornichen (sen rantabulevardi) päässä, sataman lähellä, olin yön tai pari jossain halvassa pakistanilaisten mestassa, jonka ravintola muuttui pikkutunneilla yökerhoksi. Pakistanilainen poppi kuului huoneisiin pikkutunneille, joten enpä suosittele.

Sellaisia tavallisia kolmen tähden perushotelleja sen sijaan en muista montaa nähneeni, loistavat poissaolollaan. Resortteja ja isojen hotelliketjujen isoja paikkoja on joitakin, mutta ne ovat sitten ainakin hintojen puolesta luksusta. Ja kai sekin luksusta on, että baarista saa viskiä ja martineja. Motelleja tuolla kans riittää, kun lähtee isoista kaupungeista ja rantapaikoista pois. Salalahiin jos menette, niin enpä tiedä onko muuta vaihtoehtoa kuin motelli tai 10+ tuntia ratissa.

Ylihintaisia ja yleensä aika heikkotasoisia joka tapauksessa lähes kaikki majoitusvaihtoehdot ovat, jos ei jonkun apartmentin kanssa tärppää tai joku luksuspaikka heitä kunnon tarjousta.

Ruokailu sen sijaan oli muistaakseni ihan kohtuuhintaista. Edullistakin, jos biryanit (eli intialaisten yms. riisimättö) maistuvat. Ravintoloita on Muttrahin ulkopuolella aika harvassa, mutta vierastyöläisten katukeittiöitä on aivan kaikkialla. Tarkkoja lukuja en muista, mutta oisko joku kolmisen euroa per tuollainen biryani-annos tai vastaava ollut? Alle vitosen kuitenkin.

Kiva saada tän hetkistä tietoa, tane.
Muutaman vuoden vanhaa tietoa tää on, uudempaakin lienee tarjolla. Paikat tuskin ovat minnekään kadonneet ja reititkin ovat samat, mutta hinnat sen sijaan ovat hyvinkin voineet muuttua vaikka miten.

4
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 26.09.2014, 20:49:10 »
Osaisitko yhtaan verrata liikennetta muuhun Lahi-itaan? Uskoisin kaiken olevan kohtuullisen kaoottista Muscatissa, mutta entapa pienemmissa paikoissa tai vaikkapa Nizwassa?
Sieltä paremmasta ja siedettävämmästä päästä. Vuoristoinen ja aavikkoinen maa, joka on Suomeakin harvemmin asutettu, joten ei niitä autoilijoita ihan mahdottomasti ole. Muttrahin rantabulevardilla ajetaan hiljaa ja varsinaisen Muscatin (palatsi jne) alueella ei ole juurikaan liikennettä, sieltä taas pääsee jo isommille teille joutumatta ajamaan minkään ruuhkaisempien alueiden läpi. Ruwi ja asutuskeskukset siitä länteen ovat sitten astetta haastavampia ja liikenneympyröissä menee helposti jännäksi. Pienemmät paikat taas... jossain tiet ovat leveitä kuin mitä ja autot harvassa, jossain taas vedetään peilit sisään että mahtuu ohittamaan vastaantulijan / pysäköidyn auton / kaivon / kamelin.

Entapa teiden yleinen kunto- olisiko aivan hullu ajatus kayda Salalahissa noin kymmenen paivan autoilureissulla?
Ei ollenkaan hullu!

Tiet ovat yleisesti ottaen varsin hyvässä kunnossa, Muscatin ympäristössä on monikaistaiset moottoritiet ja Salalahiin voi ajaa leveää päällystettyä tietä koko matkan. Pahin ongelma Salalahin matkalla on varmaankin tylsistyminen ja rattiin nukahtaminen, kun se aavikkosuora ei vaan lopu eikä siellä ole ihan kauheasti nähtävää matkan varrella.

Itse olen ajanut sekä pohjoista että eteläistä reittiä. Pohjoinen on se suorempi ja siltä voi poiketa myös hiekkateille kokemaan vielä astetta aidompaa aavikkoa, jos siltä tuntuu. Shisrin maailmanperintökohde tais olla just jonkun tuollaisen hiekkasuoran päässä. Eteläisellä reitillä on sitten enemmän vaihtelua ja parin wadin poikkikin pääsee ajamaan. Rantaankin voi muutamassa paikassa poiketa. Fararah on todella pitkä ja näyttävä jyrkänteiden ympäröimä hiekkaranta, mutta taisi siellä muitakin olla.

Tuossa kuvaa pohjoisemmalta reitillä: https://picasaweb.google.com/101172927177378979757/Oman?noredirect=1#5281594256080444930

5
Miitin aikaan vaihteeksi Suomessa, joten pitäähän sitä osallistua.

6
Lähi-itä / Vs: matka Omaniin
« : 12.09.2014, 23:22:38 »
Vuokra-auto helpottaa ja autoilu on edullista, mutta ilmankin voi tulla toimeen, jos on valmis muutamasta taksimatkasta maksamaan. Ei ne taksitkaan kalliita ole, kun palkkataso on alhainen ja bensa halpaa. Aika moni kohokohta vaan sattuu olemaan ihan muualla kuin kaupunkien keskustoissa.

Muscatin alueella Muttrah on täynnä pikkuhotelleja ja alueella liikkuu näppärästi kävellen. Varsinaisessa Muscatissa ei muistaakseni paljon muuta nähtävää ollut kuin palatsi ja Ruwissa ei sitäkään.

Nizwa kannattaa nähdä. Tuhansia palmuja keskellä karua kivikkoista vuoristoa, vanhat linnoitukset ja paimentolaisten vuohimarkkinat. Ympärillä vuoristossa on joitakin näyttäviä jyrkänteiden päällä roikkuvia pikkukyliä. Oisko ollut parin tunnin matka Muscatista?

Salalah maan vastakkaisessa kulmassa on sitten ihan omanlaisensa paikka. Paljon arkeologisia kohteita ja koska tuo on monsuunialuetta (just siinä rajoilla), on siellä myös vihreätä. Kaupungin lähettyviltä löytyy useita kirkkaita lähteitä ja lampia, joissa porukka käy pulikoimassa.

Ja löytyyhän sieltä toinenkin kaukainen kulma eli Musandam. Muutama hieno wadi ja poukamat täynnä delfiinejä. Khasabiin pääsi vielä joitakin vuosia sitten pikalautalla Muscatista, en tiedä mikä tilanne nykyään on.

7
Aasia / Vs: Pohjois-Koreassa käyneita
« : 09.01.2014, 16:02:48 »
Miten videokuvaaminen? Kiinnostaa valokuvaaminen ja eritoten videokuvaaminen kovasti, katsoisivatko pahalla silmällä/kieltäisivätkö moisen? En tarkoita tällä sotilaiden kuvaamista tai jonkun tietyn ihmisen stalkkaamista, mutta yleistä kuvaamista sieltä sun täältä
Lähes kaikkea saa kuvata vapaasti, sama pätee videokuvaamiseen. Poikkeuksen muodostavat tietenkin useimmat sotilaat (paitsi rajavyöhykkeellä, jossa jotkut halusivat poseeratakin kuvia varten) ja jotkut muut yksittäiset henkilöt sekä "strategiset" kohteet, kuten suurimmassa osassa muutakin maailmaa. Järeämpiin varusteisiin on toisinaan suhtauduttu penseästi (eli kielletty käyttö tai jopa takavarikoitu matkan ajaksi), mutta yleinen kuvaaminen siellä sun täällä ns. tavallisilla digikameroilla on kyllä ok.

Lisäksi muistelisin, että johtajien patsaista ja kuvista ei olisi saanut ottaa "epäkunnioittavia" kuvia: ei kiipeilyä ja liian villejä poseerauksia jne.

Luepa tästä parista räppäristä, jotka vastikään kuvasivat musavideonsa tuolla: http://www.theguardian.com/music/2014/jan/07/pacman-peso-return-north-korea-music-video

Lainaus
Kohde kiinnostaisi kovasti, saako kysyä siellä käyneiltä paljonko nuo "retket" ovat yhteensä rahaa vieneet?
Oiskohan parisensataa per päivä sellainen hyvä ohjenuora noihin? Yleensä sisältäen matkat, täyshoidon ja päiväretket opastuksineen, itse maksettavaksi jää lähinnä matkamuistot ja baari-illat.

8
Pallontallaajaklubi / Vs: Pikkujoulut
« : 28.10.2013, 23:58:55 »
13.12. vähän varattu jo toisille pikkujouluille, joten ainakin alkuilta jää välistä. Katsellaan. 14. ois vapaana.

9
Pallontallaajaklubi / Vs: miitti lokakuulle
« : 09.10.2013, 18:24:23 »
Pitkästä aikaa, mikä ettei. Jäänyt taas jokunen miitti reissujen alle.

10
Aasia / Vs: Itä-Timor
« : 08.02.2013, 17:59:17 »
Iso valuutta (paperi) on USD ja pieni valuutta (metalli) on paikalliset centavot. Kolikkomuodossa USD:t ei tuolla liiku, paha sanoa sattuisiko joku kuitenkin moisia hyväksymään. Tuskin. Ja harvassa paikassa olen nähnyt järjestään yhtä huonokuntoisia dollariseteleitä...

Dilissä rahanvaihto ei ole ongelma ja muistaakseni maarajallakin oli kaikenlaisia diilereitä. On saaren länsi- ja itäpuolen välillä kuitenkin niin paljon liikennettä, että rahanvaihdolle luulis olevan kysyntää. Matkasekeistä ei mitään tietoa.

11
Aasia / Vs: Itä-Timor
« : 13.01.2013, 12:48:55 »
Dilistä pitänee kierrellä tärkeimmät nähtävyydet ja sitten suunistaa pohjoisrantaa pitkin saaren itäkärkeen ja etelärannalle. Sitten jostakin sopivaa reittiä Länsi-Timorin puolelle. Kävitkö muissa kaupungeissa, jos kävit niin oliko niissä miten paikkoja kierrettäväksi/katsottavaksi?

Baucau on toinen kaupunki, jossa riittää tekemistä ja nähtävää vähän pidemmäksi aikaa kuin pariksi tunniksi. Vanha puoli on metsäisessä rinteessä, uudempi rannassa, lisätietoja vaikkapa tuolta aikaisemmista posteista. Muut kaupungit taitavat sitten kaikki olla aika paljon pienempiä ja nopeammin nähtyjä, mutta voihan niistäkin joku jotain löytää.

Länsi-Timorin puolella Kupang on se suurin kaupunki. Noin muuten ei mitenkään ihmeellinen, mutta keskustasta aina iltaisin (oliskohan ollut viiden aikoihin?) suljetaan osa kaduista liikenteeltä kokonaan. Tilalle tulee sitten useamman kadun verran ulkoilmamarkettia, ruokakojuja ja katufutista. Yksi aukio siinä samalla alueella kerää auringonlaskun aikoihin sadoittain ihmisiä, kun siitä aukion laidan muureilta on hienot näkymät meren ylle länteen.

Itse ajattelin kierrellä myös pikkukaupunkeja sekä "maaseutukyliä" ja yritän harrastaa valokuvailua. Majoitukseen saatan kokeilla jossakin vaiheessa myös sopivaa pikkukylää, jos sieltä löytyy jonkinlaista vierashuone/perhemajoitusta.

Näitä kotimajoitustarjouksia ainakin mun kohdalle osui useita, kun vaan osasin ruveta busseissa tai pysäkeillä juttelemaan ihmisten kanssa. Ei joka kylään tai kaupunkiin, mutta useampaan kuitenkin.

12
Tulossa, kun edellinen miitti jäi reissun takia väliin. Skumpalle ehkä, syömään varmasti.

13
Mukana.

Onks tuosta kasvitieteellisestä jotain tarkempaa tietoa, sopiiko siellä istuskella eväiden kera? Vois olla kiva, jos sieltä ei heitetä ulos. Kasvihuoneet menevät viideltä kiinni, mutta puutarha-alueen pitäis olla auki kahdeksaan.

Edit: Ja sitten löysin http://www.luomus.fi/kaisaniemi/opastukset/opettajille.htm: "Omien eväiden syönti on mahdollista lipunmyyntiaulassa sekä kasvihuoneiden penkeillä. Puutarhassa saa myös olla piknikillä leikatuilla nurmikentillä. Istutuksia on varottava, ja jäljet on siivottava. Eväiden suhteen kannattaa vaalia kestäviä luontoarvoja ja välttää turhaa pakkaamista!"

Puutarhapiknik siis?

14
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajareissu 2011
« : 25.10.2011, 23:21:52 »
Mitä, eiks kohde olekaan Pärnu? :o

Joo, lähdössä yhä, Tartto on sekin ihan hyvä kohde. Oliks kookaburra ajattelut palata takaisinkin jollain tavalla?
Näemmä tuolla Hansa-hotellissa on erikoistarjous, kahden hengen huone 55e. Ehdot ovat käsittääkseni "Tarjous on voimassa uusille varauksille." ja "Huoneiden määrä rajoitettu." eli kuulostaa ihan hyvältä diililtä.

15
Aa, tämäkin, yritän minäkin Pasilan kautta mukaan.

Sekä Kattilasta että Siikaniemestä on alkuun hetki tylsää hiekkatietä, mutta vähemmän noista yhteensäkin tulee kuin pysäkiltä Haukkalammelle. Korpinkierros on se keltainen reitti? Vähemmän muistaakseni kavuttavaa, mutta se saari matkan varrella nuotiopaikkoineen on kiva.

16
Ai niin tällainenkin, hep, suht todennäköisesti mukana.

Oliks reissun ajankohdasta päätetty jotain? Ei muuten, mutta huomaan hankkineeni lipun Siekkarien keikalle 17. joulukuuta. Keikka ei ole Virossa vaan Tavastialla.

17
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Trinidad & Tobago
« : 19.09.2011, 11:30:43 »
Mahdollisesti, jos merenkäynti on pahaa, omalle kohdalle ei tällaista sattunut. Noin muuten lautat olivat vertailukelpoisia Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevien lauttojen kanssa, sekä koon että palveluiden puolesta. Satamasta lähdettäessä porukka kerääntyy takakannelle vilkuttamaan ja maisemia katsomaan, sen jälkeen sisälle, missä ei juurikaan tekemistä ole. Tv-ruuduilla pyörii joku elokuva ja pieni kahvila palvelee.

Löytyi muuten tällainen: http://www.patnt.com/ferry_schedule.shtml
Tuon mukaan yhdensuuntainen matka pika-aluksella olisi 50 paikallista rahaa eli hieman vajaa 6 euroa. Varsin kohtuullista.

18
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Trinidad & Tobago
« : 18.09.2011, 21:38:22 »
Joitakin vuosia sitten Port-of-Spainin ja Scarboroughin väliä kulki lautta, luulisin kulkevan edelleen. Pari-kolme vuoroa päivässä, muutaman tunnin matka, hinta taisi olla jotain varsin kohtuullista. Kummassakin kaupungissa satama on ihan keskeisellä paikalla.

Se toinen helppo vaihtoehto on sitten lentäminen Piarcolta Crown Pointiin, jos joku sitä väliä lentää. Crown Point nyt on ihan järkevässä paikassa, jos siihen kulmaan Tobagoa haluaa, mutta Piarco on vähän hankala.

19
Taitaa, ehkä, kenties.

Aiheesta tuli tiedote pari päivää sitten, siinä luki mm. seuraavaa:
"First, I want to assure you that CouchSurfing is as committed as ever to its mission and vision. As proof of that, everything that is currently part of CouchSurfing will remain open to everyone and free to use. We are not going to charge people to host and surf, and we are not going to start running annoying ads on top of every page."
"That said, we are also preparing for the day when we need to find a way to make money. We’ll need to find a way to do this without charging people to host and surf."

Älä kysy miksi sitä rahaa on pakko tehdä. CS on kuitenkin aina ollut selkeästi kaupallisempi (ja monin tavoin amerikkalaisempi) kuin HC tai muut varhaisemmat vastaavat, joten ajan kysymys tämä on vain ollut.

20
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajareissu 2011
« : 20.08.2011, 13:39:28 »
Ai niin tämäkin. Joo, mukana, kumpi vaan viikonloppu.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10