Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - handevee

Sivuja: [1] 2
1
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Eurolines ja matkatavarat
« : 14.07.2008, 17:56:03 »
Miä olen itse kulkenut ton välin kymmeniä kertoja, joskus jopa hyvinkin vahvasti viihdytysaineissa :-o ja silloin laukkujen monitorointi on ollut varsin vähäistä osaltani. Koskaan ei oo mitään hävinnyt.

Olen monesti ihmetellyt esim Vilnassa kun siihen tulee bussin viereen kaiken maailman seisoskelijaa ja sieltä voi kyllä aika huoletta ottaa ihan minkä vaan repun jota ne sieltä nostelee. Mutta, mitään ei oo hävinnyt ainakaan minulta, muutakuin matkaa varten varatut oluet, ne aina jotenkin katoaa :) Ne kamat on kyllä aina eri loostereissa ne kassit, esim Varsovaan menevät, Riikaan ja Vilnaan, et on se siinä "turvana".

Kun muutin Puolaan, oli mulla suomalainen kaljakärri jossa hitonmoinen pahvilaatikko sisältäen mm hiton ison laserprintterin ja kaikkea muuta asumiseen tarkoitettua, pari isoa putkikassia, rinkka ja tietenkin kassillinen olutta muovikassissa ja reppu sisälle. Kuski halusi rahaa kun oli "vähän" ylitystä kamoissa, mut ei ollut just silloin käteistä :) Mietittiin mitä tehdään ja sovittiin että sitten "seuraavalla kerralla" maksan :) Eli, jos on paljon kamaa, pieniä setelilöisiä mukaan varuilta.

Hande

2
Jiihaa, nythän on niin että "erinomainen"  ja "kallis" Sophia punaviini on kohta lopussa ja ajattelin ruveta tsiigaileen tv kaistan kautta suomen telkkaria ja suorittamaan perinteistä kalsaripäihtymystä..

Jos jotakuta kiinnostaa niin tv kaistan saa nyt viikoks ilmaseksi:

http://www.tvkaista.fi/netpvr/Registration?setview=flash&campaign=521&paymentcode=sullekanssa


Hande

3
Yleinen / Vs: europassi
« : 26.03.2008, 21:00:16 »
Minulla korvasi setec kaikki kulut, ilman ja kuittien kanssa. Maksoivat majoituksenkin hotellissa kun jouduin yön siellä bunkkaan, siitä tosin ei ollut mitään todistetta ja hieman "saatoin" pyöristää yöpymisen hintaa :)

Hauskaa oli se, että laitoin kupongin maanantaina postiin ja rahat oli TILILLÄ keskiviikkona. Sai Setec miulta 10 pistettä toiminnasta ja helsingin poliisilaitoksen ystävälliset kanslistit. Hirveen säätämisen jälkeen oli aika kummallista kun tuli hyvä mieli palkkioksi lopuksi :)

Nyt on taas passin osto edessä joten saapa nähdä minkälaisiin seikkailuihin sen kanssa joudun.

Hande

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Nythän on niin
« : 26.01.2008, 23:16:50 »
että tulin just krakovasta nyt taidan vetää suomalaisugrilaiset perseet. Ei muutakuin onnea kaikille kanssaveljille/siskoille.

hande

5
Eurooppa / Ennakkoon varaus
« : 21.01.2008, 15:07:02 »
Hei,

Joo, kannattaa ne etukäteen varailla niin eipä tule yllätyksiä. Aina siellä on joku paikka kuitenkin löytynyt kun minä siellä olen vieraillut vaikka "viime hetkeen" on jäänyt :)

Sopotissa turisti-infossa ja kaiketi gdanskissakin on mahdollista varata paikallisten vuokraamia majoituksia ja ne on aina olleet poikkeuksetta hyviä valintoja ja erinomaisen hintaisia. Viimeeksi taisimme maksaa 2 huonetta ja keittiö asunnosta 70 zl / yö, olimme Sopotin ytimessä ja ainoa miinus kämpässä oli toimimaton kaukosäädin telkkarissa :-)

http://sopot-noclegi.pl/pokoje,goscinne.html

Tuolla on myös joitakin vaihtoehtoja katsottavaksi.

Sopotissa on aamiaismestoja tarpeeksi ja jos otat asunnon on niissä keittotarpeet omaa kokkaamista varten.

Hannu

PS. Hengitysvero tulee hintoihin mukaan :-p

6
Yleinen / Helsinki Finland
« : 30.12.2007, 16:31:54 »
Minun nimeni kirjoitettiin postissa vastaanottokuponkiin suomalaisesta henkkarista "Helsinki Finland".

Jutun hauskuus paljastuu kun katsotte henkkaria ja näette mihin nuo on kirjoitettu :)

7
Tyhmät kysymykset / Ongelma nimestä
« : 30.12.2007, 16:27:48 »
Niin, se ongelma väärinkirjoitetusta nimestä. Aina lentokoneesta myöhästyessäni jonkin "hyvän syyn" takia (joka tapahtuu aina 80% varmuudella) nimeäni kuuluttaessa kentällä saa hauskat naurut :) Muita ongelmiahan ei lentäessä ole. Mutta, mutta...

Verotoimistossa sainkin ongelman aikaiseksi skandi merkeillä nimessäni. Verovirkailia ei voinut antaa verotodistusta minulle työlupaa varten koska ei voinut hakea Ä kirjaimella kun ei näppiksessä sitä ollut. Kolme ekaa kirjainta tarvitaan hakuun ja niistä kaksi on Ä mallisia.. ALUKSI oli hauskaa seurata sitä toimintaa kun näppäiltiin A"A" mutta sitten alkoi hermot mennä kun vaan sanottiin että "no ei nyt voi sitä todistusta antaa sit..". Homma hoitui manuaalihaulla kellarista arkistoista myöhemmin hienoisen huutamisen jälkeen ja selvisipä samalla mihin helkkariin sitä paperia niin paljon tuhlataan ja tallennetaan, meitä skandivammaisia varten :)

8
Yleinen / Merkkaminen ei ole paras idea
« : 30.12.2007, 15:59:25 »
Niin, minullapa oli kerran semmoinen 50 USD:n seteli johon oli jossain rahoja laskettaessa kirjoitettu joku luku ihan mustekynällä siihen vaaleaan alueeseen. En edes muista mistä sen sain, kai joskus suomessa ostettuna. Tätä samaa toimintaa näkee joskus kaupassakin suomessa tehtävän kun ne laskee rahoja nipuissa. No, se seteli sitten iloksi muuttui kun sitä yritin vaihtaa Romaniassa, Tsekissä, Turkissa, Eestissä ja Suomessa.. Ei perkele kelvannut mihinkään, aina sama syy: "Seteli missä on tekstiä ei kelpaa".

Kännissä Riiassa keksin ja repäsin palan irti ja menin vaihtamaan, niin meni että heilahti läpi :)

Joten, jos merkkailee rahojaan kannattaa varautua mahdollisiin ongelmiin ja ainakin tehdä se merkkaus kovin pienellä johonkin ulkopuolisen vaikeasti huomaamaan paikkaan. Tai ottaa ne setelit pieninä muutenkin niin ei "isosti" harmita kun se häipyy :-)

PS. Tuo repiminen on myös varsin huono vaihtoehto, se saattaa tehdä rahasta kovin arvottoman, mutta humalaisen tuurilla asia tässä tapauksessa "selvisi"

9
Eurooppa / Lentokoneella saapuessa
« : 11.12.2007, 14:38:33 »
Siinä ennen passien chekkausta siellä käytävässä on jotain "virallisia" vakuutusten myöntäjiä jotka yrittää kaikkensa että sellaisen "pakollisen" ostaisit. Jos on matkavakuutus, ei sellaista tarvi ostaa, mutta nämä henkilöt kyllä vahvasti semmoista "suosittelevat".

Kannettavia tietokoneita otetaan jostain "virallisesta" syystä joskus liikemiehiltä tullissa. Hauskaa tässä on se, että kun Minskiin saavut on siellä valtion kauppa jossa kannettavasi melkoisella varmuudella on jo ostettavissa, se on siellä ennenkuin sinä siis ehdit paikalle :-) Miun entisessä työpaikassa kahdella kaverilla meni ekstraa kun piti ostaa oma kannettava takasin ennen kuin menivät asiakkaalle demoamaan..

Se moottoritie lentokentältä Minskiin on aika kokemus, kuusi kaistaa aika hyvää suoraa moottoritietä eikä yhtään autoa.

10
Tyhmät kysymykset / En usko että ongelmaa tulee
« : 11.12.2007, 14:21:23 »
Minun nimessäkin on niin paljon skandeja ettei se ole melkein koskaan kirjoitettu oikein, aina olen koneeseen päässyt eikä koskaan ole edes kysytty mitään.

Tosin jenkeissä voipi nykyisellään olla eri meininki, mutta jotenkin en usko että noin pienestä mitään aihetta syntyy. Tilasit kuitenkin omalla luottokortillasi, joten sen kautta se asia purkautuu helposti, uskoisin.

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / jahas
« : 10.11.2007, 01:02:48 »
Miäpä tulla jytkäytin himaan jo nyt! Ostin varmuudeksi pullon limua jos blandis loppuu.

Vaihdoin VALKOISET boxerit jotta asia pysyy kuosissa, nyt ei kun South Park päälle ja fantaa lasiin :)

Matlock

12
Paha keissi.. Tuli mies päälle ravintolavaunussa ja sain osumia tarpeeksi naamaan että suosittelivat syyttämistä. Koko homma olisi ollut sovittavissa yhdellä sanalla: "Anteeksi" mutta piti mennä nyt vaikeimman kautta.

Mutta, Ohi on nyt. Voittajan on aina helppo hymyillä ja kalsareissaan kaatuilla :)

Puolukka vodka drinksi vielä ja sit radalle...

Hande

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet
« : 09.11.2007, 22:37:21 »
Moi,

Voihan dupa, olin jo lähdössä radalle kun aukasin tämän ketjun vahingossa. No, otin housut pois ja vielä yhden bissen.

Sain oikeudenkäynnin päätökseen tänään ja tuomiohan sille syyttämälleni tuli, jiihaa! Kolme vuotta se kesti, mutta voittajan on helppo hymyillä ja kysellä itseltään että miltä nyt tuntuu:)

Oluen jälkeen paikalliseen "parille" ja sit kotiin jatkoille naiseni iloksi erikoisen hyvän vodkapullon pariin (Vodka Torynska 14 Zl 0.7 l) ja kaatuilemaan ja muutenkin sekoilemaan.

Kalsarit kunniaan,

Katowicen Matlock

14
Matkapäiväkirjat / Infotiskistä
« : 07.11.2007, 12:23:47 »
Moi,

Niinhän se on, että täällä itäisemmässä keski-euroopassa on semmoinen tapa, että kysymykset ja tiedustelut suoritetaan info luukulla ja liput ostetaan sitten tietojen perusteella sieltä normaalilta luukulta :)

Minua ainakin ottaa kuuppaan aikataulujen tiedustelijat, hintojen puntaroijat ja reittien kanssa spekuloijat, ainakin kun he ilmestyvät jonoon miun edelle aina kun on kiire omaan junaani...

Tosin, Romaniassa sain liput ostettua englanniksi luukulta viime reissulla elokuussa joka ikinen kerta, tosin aina parempaan hintaan ja parempiin yhteyksiin mitä englantia puhumaton info "neiti" harmaassa tukassaan ehdotti siellä info kioskilla :-P Näin Bukarestissa lippu-automaatin juuri kun olin lähdössä, mutta sitä en vielä ehtinyt kokeilla joten jäi syytä palata Bukarestiin pian.

Romaniasta Budapestiin tullessa makuuvaunussa oli meillä erinomainen yllätys, SUIHKU! Se oli käytävällä vessaa vastapäätä, siisti ja sisälti saippuat ja erinomaisen lämpimän veden. Mainiota! Tosin kun olin käynyt siellä niin laittoi konnari sen lukkoon, voi olla että saattaa maksaa erikseen, miä en kysynyt :)

Hande

15
Yleinen / Mikkeli Bucurest Varsova
« : 31.08.2007, 16:47:43 »
Siinähän niitä, Mikkeli on aika kiva miusta :)

Gara de Nord, mutta tällä kertaa  Bucurestissa paranee kovaa vauhtia, ei mene kuin vuosi tahi pari niin se jo onkin mukava paikka visiteerata. Jo tänä vuonna se ei pelottanut enää yhtään.

Varsovan neo klassillinen asemahan on saanut kultaiset terassit kylkeensä, mutta siltikin vanha klassikko paranee vanhetessaan, ulos sieltä ei aina tule just sieltä mistä suunnitteli aluksi, mutta ajan kanssa oppii.

Ja voittaja tässä sarjassa tuleekin täältä kotikaupungista, Katowicen klassikko asema. Oikeasti. Näin ruma on kaunis ja arkkitehtuuriltaan todellakin ainutlaatuinen, katso vaikka niitä kattoa kannattavia pylväitä ja mieti sitä betonimuotin laudoittajaa hetkinen, sai olla selvinpäin että sai kulmat tuolleen tehtyä *Hatun nosto*.

Kunhan se nyt joskus remontoitaisiin niin siellä ei tarvi pelätä tippuvansa siltä pääsysillalta bussin katolle :)

16
Eurooppa / Marialta kämppä
« : 29.06.2007, 16:14:44 »
Kun tulet Brasovin juna-asemalle, tulee sinua erittäin todennäköisesti puhuttamaan nainen nimeltään Maria. Hän ja hänen miehensä hoitaa kämpän halvalla keskustasta tahi jostain läheltä ja heittää autolla sinne. Tinkiä saa ja joskus sillä on lopputulokseen vaikutustakin :)

Minä ainakin otan tuon vaihtoehdon kun elokuussa menen.

Muitakin ihmisiä on tarjoomassa, minä olen kokeillut vain Marian palveluksia. Homma toimi niin hyvin että minulla ei ollut tullessa rahaa niin sovittiin että jätän maksun tyynyliinan sisään kun lähden ja näin sitä tehtiin :-)

Hoo

17
Eurooppa / lipusta en osaa sanoa
« : 29.06.2007, 00:56:47 »
Mutta uskoisin että eiköhän sen asemalta saa..

18
Eurooppa / kokeileppas
« : 27.06.2007, 17:15:22 »
http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/en?

Ja pistät Vilnius - warszawa centralna niin jopa tuloo infoa..

Valitset reitin mistä olet kiinnostunut ja napista "details for selection" näet tarkempaa infoa asiasta.

Olin frendin kanssa eilen jutuissa ja sanoi että vielä on sama meno, eli yhteen kyytiin pääsee "junalla" vilnaan, mutta "juna" vain on bussi :)

hoo

19
Lentomatkustus / Ääkkösihmisen ongelmia
« : 27.06.2007, 14:54:46 »
Heh, jos sukunimesi on väätäinen tms niin tulet huomaamaan että nimellä ei juurikaan ole merkitystä :) Nimim. oman nimen kanssa tappelun lopettanut aikoja sitten.

ÄÄ on kirjoitettu minulla mm:

1)  "A"A
2) A^A^
3) A^^A^^
4) AEAE

Virallisiin puolalaisiin asiakirjoihin, tuo viimeinen lienee lähinnä totuutta, mutta VAEAETAEINEN on jotenkin hauska lukea :)

Lentolipuissa nimeni on melkein joka kerta väärin suomen ulkopuolella joten en usko että syytä siullakaan on huolestua.

Yksi asia tuli mieleen: Kun varaa ekaa kertaa liput ja samalla tekee freq traveller tilin avauksen "bonuksia" varten. Kannattaa unohtaa ÄÄ nimistä "vahigossa", se nimittäin voi toimia käyttäjätunnuksena myöhemmin ja esim wizzairille en voi enää logata sisään kun en tiedä miten se sinne järjestelmään sitten tallentui kun ÄÄ ei kelpaa..

(wizzairin asiakaspalvelu taas on ihan perseestä, yllätävää sinällään :-P  )

Hannu "Ei väätäinen"

20
Varusteet ja pakkaaminen / Rinkan kesto
« : 27.06.2007, 12:11:17 »
Minun rinkan valinta oli aikoinani sellainen, että vaihdoin saamani 21" näytön rinkkaan Intersportista. Se oli joku halpamalli jossa oli irroitettavat taskut ja hihnoja "tarpeeksi" ja ovelia salaluukkuja sisällä :-)

Läksin reissuun repulla ja heitin selkään niin kaikki kantolaitteen säätölenkit meni kerralla poikki ja rinkka maihin :-) No, hätä ei ole tämän näköinen, nauhat oli "tarpeeksi" pitkiä jo alunperin joten vedin puukolla lenkit mäjelle ja vedin solmut tilalle. Vuonna 96 tai 97 tämän tein ja miulla on vieläkin sama reppu... Säätömahdollisuudet ovat hieman rajalliset, mutta kyllä sen vieläkin saa maahan putoamaan jos on amatööri käyttämään minun reppuni hienostuneita säätimiä :) Joka vuosi sillä on 4-5 viikkoa kuitenkin matkusteltu yhteen menoon ja muut matkat päälle.

Maksoi muistaakseni 500 mk kaupassa tms..

Opetus minulle: Kaikki semmoiset muoviset pikalukot ja säätölenkit on halvoissa repuissa ihan perseestä.. Viimeisin turma sattui muutama vuosi sitten kun vyötäröhihnan lukko meni paskaksi.

Nyt on sitten viimeinkin "syy" ostaa tulevalle Romanian reissulle uusi reppu, tulevassa mallissa noita säätöhihnoja tarkastellaan tarkemmin kuin viime kerralla. Samoin selän tuuletukseen haluan muutoksia, tuo reppuni on pirun kuuma selässä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ne repun sivulla roikkuvat taskut on ihan turhia, en edes tiedä missä ne minun reppuni taskut on, ne on junassa ihan turhaan tiellä vaan..

H

Sivuja: [1] 2