Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - VP

Sivuja: [1] 2
1
Alle vuorokausi...  8)  ;D

2
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 16.08.2007, 18:39:14 »
Hmm... 7. Paljon tekemistä vielä siis.   :(  Eikun  :D

3
Ranska / Pariisi
« : 15.05.2007, 22:42:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Baudelaire"
Voisiko joku ystävällisesti kertoa minkâ metrolipun minun pitâisi ostaa kun halua Pariisista CDGlle ja toisinpäin?


Voit ostaa miltä tahansa metroasemalta lipun RER junaan, joka pysähtyy suurimmilla metroasemilla. Tällä lipulla voit sitten matkustaa Pariisin metrossa ja vaihtaa RER:iin. Sama toisinpäin: ostat lentokentällä lipun keskustaan päin kulkevaan RER:iin ja samalla lipulla voit vielä vaihtaa Pariisin sisäiseen metroon. Lipun hinta on muistaakseni 8,20 e.

RER kartta löytyy esim. tuolta: http://www.aparisguide.com/maps/rer.htm

Jos ostat lippuja metroasemien automaatista, löytyy valikosta erikseen  Charles de Gaulle. Helppoa kuin mikä...  :D

4
Lainaus käyttäjältä: "J"
Jos käyttää Gepsiä autossa, kannattaa huomata että joissakin autoissa on kuulemma tuulilasi joka ei läpäise signaalia. Johtuu jonkinlaisesta tuulilasin häikäisynestosta. Näissäkin autoissa voi olla "reikä" tässä kalvossa (tai mikä onkaan) esim. peruutuspeilin kohdalla, joka on jätetty juuri GPS:än antennia varten.
Geocaching.com:in suomifoorumilta löytyy paljon asiaa gps:n käytöstä.


Pitää paikkansa. Tuulilasissa on ohut metallikalvo, jolla pyritään pitämään auto viileämpänä. Kaivoin googlella pikaisesti oheisen linkin, jonka takaa löytyy enemmän tietoa kalvon vaikutuksista.

http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=143&page=4

5
Tähän taisi jo muutama vastaus kyllä tulla, mutta kun nyt tuli kirjoitettua...  :D

Kanavien kasvun määrä kahdestatoista ylöspäin ei yleensä vaikuta navigointitarkkuuteen, koska hyvissä olosuhteissakin GPS satelliitteja on näkyvissä vähemmän kuin maksimimäärä - yleensä luokkaa 6-11 satelliittia.

Tarkan paikan ratkaisuun vaaditaan vähintään 4 näkyvää satelliittia, koska tuntemattomia muuttujia on neljä (x, y, z + aika). Kaikkein eniten paikkaratkaisun tarkkuuteen vaikuttaa satelliittien näkyvyys. Jos näkyvyys on heikko, vastaanotin käyttää paikan laskemiseen heikkoja signaaleja, joissa on usein monitie-etenemisestä johtuvia virheitä. Tilanne on yleensä huono esimerkiksi kaupungissa, jossa korkeat rakennukset estävät satelliittien näkyvyyden.

Käytännössä nykyaikaiset navigaattorit voivat laskea paikan vähemmällä kuin neljällä satelliitilla, mutta tällöin joudutaan tekemään kompromisseja esimerkiksi korkeuden tarkkuuden suhteen. Yhdellä satelliitilla navigointi - jos joku navigaattori sellaista tukee - menee jo enemmän arvailun puolelle.  :wink:

maanma:n kuvaamassa tapauksessa pitää muistaa, että satelliittien paikka taivaalla on eri aikaan päivästä eri. Tällöin illalla palattessa yläpuolella saattoi näkyä paremmin satelliitteja kuin aamulla.

Yleensä navigaattori tosiaan saa paikoillaan ollessaan laskettua paikan nopeammin kuin liikkeellä ollessaan. Hyvä konsti onkin nimenomaan odottaa hetki, että navigaattori löytää paikan ja lähteä vasta sitten liikkeelle, jos vain kärsivällisyyttä riittää. Kerran paikan laskettuaan navigaattori tietää datan perusteella, missä suunnassa satelliitit ovat pystyy paremmin roikkumaan signaalissa, joten sen jälkeen ongelmia ei pitäisi olla.

6
Urheiluharrastuksista käsittääkseni myös pyöräily on hyvin suosittua. Poljetaanhan siellä Giro d'Italiakin...

7
Eurooppa / Samarian rotko
« : 10.04.2007, 19:06:19 »
Myöskin meidän reissustamme on sen verran aikaa, että kaikkia yksityiskohtia en enää muista. Majapaikkamme oli Georgioupoli Haniasta hieman itään. Hintavertailua teimme sen verran, että edullisin tiketti löytyi suoraan päätien varressa olleesta bussikojusta. Valmiisiin retkiin hintaeroa tuli joitain tuhansia drakhmoja (tästä näppärimmät voivat laskea kauanko reissustamme on aikaa....)  :lol:

(Kaivoin kartan esiin, jotta muistaisi jotain...)

Tästä kojusta siis liput Haniaan, jossa omatoimisesti bussin vaihto Omalokseen. Sieltä sitten kävellen Agia Roumeliin, josta lippujen osto lauttaan ja lautalla Chora Sfakioniin.

Muistan, että Chora Sfakionissa oli reilusti aikaa odotella bussia ja aikaa tärvättiin mm.. uimalla pienten pastillikivien täplittämällä rannalla..

Vrissesissä vaihdoimme vielä kerran bussia ja illalla olimme perillä majapaikassa.

8
Minun käsitykseni mukaan ilman muuta saat jatkaa matkaasi. Laukkujen hukkuminen on kuitenkin sen verran yleistä että jos joka kerta pitäisi jäädä odottelemaan laukkujen saapumista olisi tilanne täysi katastrofi. Myöhästyisit seuraavalta lennolta ja sitten pitäisi jostain löytyä uusi lento - ei mahdollista.

Omien kokemusteni perusteella laukut tulevat sitten perästä hotellille tai muuhun majapaikkaan lentoyhtiön kuljettamana. Tässä voi tietysti kestää hiukan eli siellä käsimatkatavarassa kannattaa aina pitää semmoinen setti, että pärjää yhden vuorokauden vaatteiden yms. puolesta.

9
Varusteet ja pakkaaminen / Trangia
« : 20.03.2007, 20:46:32 »
Minulle tuli hiukan yllätyksenä tuo polttimen sydämen takavarikointi. Tosin juuri tuota nimenomaista spriipoltinta minulla ei ole ollut kertaakaan mukana. Sen sijaan mukana on useasti ollut trangiaan sopiva monipolttoainekeitin sekä kerran myös tuommoinen trangian kaasupoltin. Kertaakaan ei ole takavarikoitu. Bensapolttimen puhdistin huolellisesti ja annoin haihtua kaikesta bensasta. Tämän jälkeen paketoin hyvin ja kirjoitin pakkauksen päälle, mikä esine on kyseessä. Näytti nimittäin kohtuu häröltä... Kaasupoltin pysyy normaalisti niin puhtaana, ettei sille tarvinne tehdä mitään.

Trangia on monilla reissuilla ollut kätevä olla mukana. Useimmilta leirintäalueilla kokkausvälineet toki löytyvät, mutta varsinkin jos yhdistää reissuun vaellusta tms... kannattaa ottaa mukaan. Hostellireissulle en kuitenkaan ottaisi.

10
Yleinen / Sijaintisi NYT?
« : 14.03.2007, 04:29:14 »
San Jose, USA.

11
Varusteet ja pakkaaminen / mistä ostaa matkalaukku?
« : 04.03.2007, 00:00:29 »
Herätelläänpä henkiin tätä ketjua..

Eli matkalaukku pitäisi ostaa. Suurin osa aikaisemmista reissuista on mennyt rinkan kanssa, mutta niillä reissuilla jolloin ei tarvitse raahata kamoja hotellia kauemmas matkalaukku olisi kätevämpi. Kovat kuoret vielä vois olla hyvät.

Eli jos jollain on vinkkejä tai sisäpiirintietoa tarjouksista pääkaupunkiseudulla niin ilmiantoa tänne. Kiitos!  :D

12
Me vietettiin oman häämatkamme loppureissu Perhentian Besarilla Cocohut nimisessä paikassa hiukan vajaa viikko.
http://www.pulauperhentian.com.my/cocohut.php

Meillä oli tosin vain "puutarha näkymin", mutta möksät olivat mukavasti rauhallisessa osassa rantaa ja muutenkin ranta oli rauhallisemmasta päästä, jos vertaa muihin saaren rantoihin.. Pieni kävelymatka viidakon läpi (tai vastaavasti veneellä) parhaille snorklausmestoille.

Majoitukseen olimme muuten tyytyväisiä, mutta ainoana puutteena olivat puuttuvat lakanat - syytä siis ottaa omat mukaan.

13
Tyhmät kysymykset / Aloitus maat?
« : 30.01.2007, 19:37:09 »
Lainaus käyttäjältä: "^Jonttu^"
Ite suuntasin pakettimatkojen jälkeen ekalle "omatoimimatkalle" Saksaan, ja oli mielestäni hyvä valinta. Kun on tossa lähellä, niin jotenki tuntui silloin "turvalliselta" aloituskohteelta melko kokemattomalle matkaajalle. Junalla pääsee helposti liikkumaan paikasta toiseen, paljon nähtävää, englannilla pärjää... Itelle helppo aloituskohde kasvatti itseluottamusta ja uskallusta lähteä itekseen kaukaisempiinkin kohteisiin..:)


Jep. Euroopan maista Saksa on hyvä aloituspaikka ja sieltä löytää monenmoista tekemistä - sopii niin kaupunkilomaa hakevalle kuin esimerkiksi luontomatkailijalle. Rantoja tosin on vähänlaisesti..

Katsoppa esimerkiksi Air Berlinin lennot Helsingistä. Sieltä löytyy toisinaan melko edullisia lähtöjä... Ja Berliinistähän sitten pääsee eteenpäin helposti...

14
Lainaus käyttäjältä: "londi"
joo koukkuun toho pelii jä.... :lol:  enkat 44710.....laittakaa paremmaks.... :wink:


65460!

Jonkin aikaa siinä meni, mutta sainpas...  8)
Kannattaa kasvattaa palloista semmoisia isoja "rypäleterttuja" jotka sitten pudottaa kaikki kerralla.. Tällöin pisteitä saa paremmin...  :D

15
Tyhmät kysymykset / Salmiakki
« : 24.01.2007, 20:33:54 »
Lainaus käyttäjältä: "kimmo"
Aasialaisten makuun salmiakki ei oikein uppoa - on tullut testautettua sen verran useampaan kertaan. :D


Allekirjoitan tämän.  :D

Tuli testattua viime kesänä Malesiassa. Kommentit vaihteli "Hyi!" "Yäk" linjasta neutraalimpaan "onpas mielenkiintoisia..."  :evil:

16
Yleinen / kiipeily
« : 21.01.2007, 17:29:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Tepunen"
Minuakin kiinnostaisi kiipeily ja aionkin kokeilla sitä lähiaikoina.

Offtopic: Käykö kukaan Helsingin kiipeilykeskuksessa? Onko ensimmäinen kerta ohjaajan kanssa, että ns. oppii asiat ja myöhemmillä kerroilla saa jo tulla kaverin kanssa?


Alkuun pääsee parhaiten menemällä kiipeilykurssille. Kurssilla keskitytään perustietojen ja taitojen omaksumiseen ja harjoitellaan asioita osaavan kouluttajan opastuksella. Esim. Helsingin kiipeilykeskus järjestää säännöllisesti seinäkiipeilykursseja ja suosittelen kyllä lämpimästi osallistumaan johonkin niistä.

Jos omaat jo jonkin verran kokemusta (osaat varmistaa kaveria ja solmia itsesi köyteen turvallisesti), niin kiipeilykeskuksessa voi kiipeillä kaverin kanssa omatoimisesti läpäistyään varmistuskokeen. Eli kiipeilykeskuksen valvoja tarkistaa että osaat varmistaa ja tehdä solmut oikein...

Jotta sinun ei tarvitsisi tehdä tätä joka kerta, saat mukaasi kiipeilykeskuksen magneettiraidallisen kortin, jolla voit jatkossa todistaa kiipeilytaitosi...

Hauskoja kiipeilyjä!

17
Yleinen / kiipeily
« : 16.01.2007, 21:25:16 »
Lainaus käyttäjältä: "ainoh"
Kiipeilyä en harrasta, mutta sitä tuli kyllä kokeiltua Saksassa Stuttgartin lähellä. Etelä-Saksassa löytyy kyllä kallioita ja tuntui siellä aika paljon kiipeilyn harrastajiakin löytyvän. Kannattaa tsekata!


Mikäli haeskelet sporttikallioita, niin Frankenjuran alue Saksassa tarjoaa reittejä tarvittaessa vaikka loppuiäksi eli n. 7000 kappaletta. Reittejä löytyy kaikissa mahdollisissa vaikeusasteissa ja suurin osa niistä on yhden köydenpituuden reittejä.

Olimme tuolla viikon viime syyskuussa ja ai että upeaa oli!!! Ainoa miinuspuoli oli jokailtainen sirkus kiipeilykohteen valinnassa... Ei meinattu saada päätettyä ei sitten millään... 8)

Lisäinfoa tuolta: http://www.frankenjura.com

18
Papereita ei ole kysytty enää aikoihin... Kolmekymmentä tulee ensi kuussa täyteen.  8)

19
Lentomatkustus / Tunnin vaihto Amsterdamissa?
« : 11.01.2007, 20:14:34 »
Samoilla linjoilla minäkin. Schiphol on sieltä isommasta päästä ja jonojen pituus passintarkastuksessa on tuurista kiinni. Kokemusta on mm. noin tunnin seisoskelusta jonossa....

20
Gaaaaaahhh! Vetäydyn nurkkaan häpeämään.. Pari iltaa meni pohdiskellessa ja jos jonkinlaisia algebrallisia yhtälöitä pyöritellen, kunnes kyllästyin ja googletin...  :evil:

Hieno tehtävä!  :D

Sivuja: [1] 2