Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Liina

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Uskaltaako Istanbuliin mennä yksin pohjoismaalaisena naisena?

2
Balkanin maat / Vs: Makedonia
« : 14.02.2017, 01:22:06 »
Mä en oikein tykkää tuosta mentaliteetistä, että saadakseen informaatiota, joutuu klikkaamaan linkkejä :(

Itse olen kerran Makedoniassa käynyt, ja yövyin silloin Ohridissa Sunny Lake Hostelissa, kuten todennäköisesti monet muutkin suomalaiset matkailijat, ja pidin siitä paljon. Ihana kaupunki ja erittäin hyvä kokemus kaikin puolin.

3
Neljä päivää ja sitten Brasilian kesään! :)

4
Lennot jouluksi Brasilian aurinkoon. Lasissa punkkua. Elämä hymyilee.

5
Eurooppa / Vs: Seksuaalivähemmistöt Euroopassa
« : 28.09.2016, 22:14:42 »
Mä oon tyttökaverin kanssa matkustellut pariskuntana ympäriinsä, jopa Marokossa, jossa tosin ei kuljettu käsi kädestä sattuneista syistä. Hämmentävästi kyllä paikalliset usein kulkivat, joten ei siihenkään varmasti olisi kiinnitetty huomiota. Jos on epäilyttänyt ennen matkaa paikallisten suhtautuminen, oon varulta saattanut lukuista etukäteen netistä, miten maassa suhtaudutaan, joten osaa vähän varautua (esim Latvia oli sellainen, yllätyin). Mutta eniten mua kuitenkin on jännittänyt Pohjanmaalla...

Itä-Euroopasta vielä sen verran, että oon käynyt Serbiassa salaisissa homobileissä, joihin pääsi nimi listalla -mentaliteetillä ja bilepaikkakin ilmoitettiin ehkä tuntia aikasemmin tekstiviestillä. Hyvä meno oli. Kyllä joka maasta löytyy myös homopaikat jos haluaa ja osaa mennä, vaikka yleinen ilmapiiri olisikin torjuvampi.

Kaikkea hyvää vaan, hyvin se menee. :)

6
Moi, olisin lähdössä joulun ympärillä kuukaudeksi Brasiliaan, ja oon nyt noita lentoja katellut São Pauloon, mutta ne meinaa olla tuona aikana kamalan hintasia. Halvimmat on jotain kahdeksansataa tuossa joulukuun puolivälistä noin tammikuun puoliväliin - joulukuun alussa sais halvemmalla mut mä en sillon vielä voisi lähteä. Kysäsen vain, että kannattaako toivoa saavansa jollain keinolla vaikka satasen tai pari pudotettua hinnasta, vai suosiolla ostaa nuo tuosta, ennen kuin vielä ehtii kallistua.

7
En sen tarkemmin laista ja viranomaisista tiedä, mutta sanon silti muutaman sanasen. Viime viikolla oltiin busseilemassa Virossa ja käytettiin muuten Superbusia, paitsi kun oltiin aika viime tipassa ostamassa bussilippuja niin lopulta paikallisen yhtiön lippu olikin halvempi Pärnu-Tallinna -välille (4e). Pehmeämmät penkit oli ja mukava reissutunnelma, vaihtelua Onnibussin vinyylipenkeille, joita saa käyttää tarpeeksi Suomessakin. Vinkkinä se, että kaikki Viron bussiliikenne löytyy sivulta http://www.tpilet.ee/ ja lippujen ostaminen on erittäin näppärää.

8
Yleinen / Vs: Matkailuohjelmat -keskustelua tv-sarjoista
« : 17.03.2016, 13:12:25 »
- -  tuota ohjelmaa katsoessa on kyllä ihme, jos joku voi väittää etteikö nämä ihmiset olis kokeneet avartuneensa, osa ihan todella paljon.

Niinkuin vaikka se rempseä savolaistäti, joka ei ollut oikein Helsingissäkään käynyt ja pääsi Prahassa ensimmäistä kertaa raitiovaunuun. Ihana!

9
Baltian maat / Vs: Vilnaan?
« : 29.02.2016, 03:55:27 »
Ja osaako joku suositella hyvää kasvisruokaa tarjoavaa ravintolaa vilnasta?

Balti Drambliai -nimisestä ravintolasta tykkäsin paljon, mukava sisäpihan terassi, hyvää kasvisruokaa ja halpaa kaljaa.

10
Mulla on kokemusta vaan Italiasta ja siellä ei ainakaan keski- ja pohjoisosissa mitenkään erityisen lämmin oo talvella mutta vastaan silti varulta.

Eli oon ollut siellä heppahommissa kahteen otteeseen, ensimmäisen kerran EVS-vapaaehtoispalvelun kautta 9kk Toscanassa, se oli mahtava kokemus mutta EVS-paikan saaminen vaatii aika paljon paperihommaa. Parasta siinä on se että kaiki maksetaan, mutta paikan saaminen voi olla vähän hankalampaa. Tämä homma oli lähinnä hevosten hoitoa ja vammaisratsastuksessa apuna olemista.

Toinen sitten lyhyempi, kolmisen viikkoa olin myöskin Toscanassa, maalaismajoituspaikan yhteydessä olevalla heppatallilla. Tämä oli lähinnä pelkästään vaellusratsastustalli, ja ratsastaa sai siis vaikka kuinka paljon, koska vaellusten lisäksi hevosia piti liikuttaa muuten vain. Se oli ihana talli ja nautin olostani tosi paljon, asuin tallin omistajien kotona vierashuoneessa ja sain kaksi kertaa päivässä valtavan italialaisen aterian viineineen naaman eteen. Ruoka- ja asuntopalkalla siis! Löysin paikan https://www.helpx.net/ -sivustolta, mutta tällasia ruokapalkkahommasivustoja on vaikka kuinka paljon, vaikkapa http://www.wwoof.net/. HelpX-sivu on tosi hikinen mutta kyllä se käsittääkseni on edelleenkin aktiivisesti toiminnassa. Musta on aina ollut jotenkin tyhmää joutua maksamaan vapaaehtoistyöstä, se ei vaan käy järkeen, joten toivottavasti löydät ilmaista! Kantsii tsekata noita, ja lukea aika tarkkaan myös kommentteja koska oon kuullut että välillä se voi olla aikamoista orjatyövoimaa.

11
Emmanen, tule takaisin. Älä välitä noista kusipäistä. Kerro miten menee, mä olen tätä mielenkiinnolla ja jännityksellä seurannut. Tsemppiä ja kaikkea hyvää!

12
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 21.12.2015, 06:01:34 »
Tänä vuonna meni euroopanulkopuolisneitsyys, vaikka eurooppalaisia maita olikin kerääntynyt tätä ennen jo monta kymmentä. Alkuvuodesta Marokko, sitten puolet vuodesta vanhassa tutussa Italiassa. Loppukesäreissulla uudeksi tuli Brasilia, Argentiina ja Yhdysvallat. Neljä uutta siis tänä vuonna, jee.

13
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 16.08.2015, 15:39:19 »
Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia, Sveitsi, Slovenia, Unkari, Tsekinmaa, Itävalta, Monaco, Belgia. 16.

+Espanja, Portugali, San Marino, Alankomaat =20.

+Vatikaanivaltio, Slovakia, Serbia, Montenegro, Kroatia, Bosnia ja Hertsegovina =26.

Yksi maa aina yhtä ikävuotta kohti. Jee.

+Latvia, Liettua, Puola, Makedonia, Kreikka = 31

+Marokko, Brasilia, Argentiina, Yhdysvallat = 35

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.07.2015, 19:17:50 »
São Paulo. Mainettaan mukavampi kaupunki.

15
Limoncelloa. Yksinäiset euroviisukatsojaiset Roomassa.

16
Italia / Vs: Rooma, lentokentältä kaupunkiin?
« : 07.04.2015, 03:21:35 »
Kiitti. Tätä funtsin itse myös, en ole vaan koskaan ollut Roomassa ja ajattelin josko matkalaukku ja metro on mahdoton yhdistelmä. Tällä mennään.

Vaikka Rooman metro onkin välillä ahdistavan täynnä (riippuen tietty kellonajasta), Terminillä väki kuitenkin aina vaihtuu ja kyytiin mahtuu varmasti. Matkalaukkujen kanssa voi olla vähän inhottavampi, mutta kun Terminillä ihmiset jää pois, voitte heti mennä seisoskelemaan metrossa vastapäätä olevien ovien eteen: Policlinicon metroasema on vain kahden pysäkin päässä, ja ovet aukeavat toiselta puolelta kuin Terminiltä, eli ei tarvitse edes ahdistua ihmisten ohi kulkemisesta tavaroiden kanssa: sen kun livahdatte ovien avautuessa ulos. Hyvin se menee!

17
Terveys ja turvallisuus / Vs: Unohtunut hepatiittirokote!
« : 26.03.2015, 01:11:35 »
Ei siitä oo mitään haittaa. Otin syksyllä kaksi ensimmäistä rokotetta (kuukauden välein), ja kysyin samalla aiheesta, kun tiesin, etten ole maassa ottamassa sitä kolmatta "oikeaan aikaan". Mulle sanottiin, että sen puoli vuotta rokote tehoaa hyvin mutta jos kolmatta ei ota puolen vuoden jälkeen,  teho vain vähitellen laskee. Kolmannen voi ottaa milloin tahansa, ja kahta ensimmäistä rokotetta ei siis tarvitse ottaa uudestaan.

18
Juu, mutta ei siitä tosiaan mitään vaivaa oo. Muistaakseni Podgoricassa piti maksaa pikkusumma lappusesta, kun siellä yhden yön vietin matkalla Kotoriin.

19
Roomassaoloaikaa vielä heinäkuun alkuun, ja just ostin heinäkuun puoleen väliin lennot Helsingistä Sao Pauloon! Ekaa kertaa lattareihin, aika jännää. Kuukausi aikaa pyöriskellä sielläpäin, eiköhän siinä vähän edes ehdi.

20
Sama mulla. Pyydettiin pitämään mukana mutta ei sitä kyllä kysytty maasta poistuessa. Hieno pieni maa, hyvä valinta!

Sivuja: [1] 2 3 ... 6